Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«...θυμίζει ξεχασμένο μισότρελο γέρο που κάθεται στο καφενείο και βρίζει μόνος του...»

Τέτοιοι θα είναι από δω και μπρος οι Πρετεντέρηδες
Θυμάμαι το Κομφούζιο στο γυμνάσιο. Πλάκες, φασαρία, λυκειόπαιδα να χαβαλεδιάζουν στην εξέδρα, συγκροτήματα πρωτοεμφανιζόμενα και γνωστά. Κανάκης, Καλυβάτσης, Παραράς και ο Μούτας. Από κει είδα πρώτη φορά τους Σπυριδούλα να παίζουν λαιβ, από εκεί έμαθα τους TXC. Ωραία φάση.
Θυμάμαι που ο Πρετεντέρης μια φορά τον χρόνο έβγαζε τους ΑΜΑΝ στην Ανατροπή, για να κάνει..
καμιά εκπομπή πιο λάιτ, νεολαιίστικη, αστεία κτλ. Πάντα το αποτέλεσμα μου φαινόταν απογοητευτικό. Ήταν σα να βλέπεις μερικά ενήλικα λυκειόπαιδα να προσπαθούν να πολιτικολογήσουν με αερολογίες, γενικότητες, κλισέ, τσιτάτα και γενικά δηθενιές. Και έναν μεσήλικα να προσπαθεί να παραστήσει τον κουλ συνομιλητή χωρίς να μπορεί να κρύψει τη βαρεμάρα του...

ΕΡΤ: Τέλος στό εμπάργκο από τη Ν.Δ.

Αίρεται από αύριο το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ
Τέλος στο εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 βάζει από αύριο η Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η απόφαση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη «προφανώς δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης, παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας».
Την προηγούμενη εβδομάδα, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Δρόσος, και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης, Νίκος Μερτζάνης, κάλεσαν στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Ζούλα. Στην άτυπη αυτή συνάντηση η διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον, ενόψει και των εκλογών, να καταγράφει όλες τις απόψεις, λόγω του εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας. Και άκουσε τις παρατηρήσεις της Νέας Δημοκρατίας, που άπτονται στοιχειωδών κανόνων πολυφωνίας, τους οποίους, σύμφωνα με την Πειραιώς, «εξακολουθεί να παραβιάζει η ΕΡΤ, αλλά και παραβίαζε καθημερινά και πριν από το εμπάργκο».
Στη συνάντηση αυτή, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:

Κυριάκος : Δέν τού έκανε "αυτιά" -τού Αυτιά- γιά νά μήν τού τραβήξουν οι ευρωβουλευτές του τ' αυτιά!...


Γιώργο, όπου αλλού θέλεις αλλά όχι στο ευρωψηφοδέλτιο...
Τότε πρόεδρε, θα μείνω στην τηλεόραση*

Κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιώργο Αυτιά.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε στον δημοσιογράφο να είναι υποψήφιος του κόμματος στη Β' Πειραιά. Ακόμα του είπε ότι θα μπορούσε να διαλέξει όποια άλλη..
περιφέρεια ήθελε, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως αρχικά είχε συζητηθεί μεταξύ τους. Αυτό αναφέρει ο πολιτικος συντάκτης Βασίλης Σκουρής στο news247 που συμπληρώνει
πως το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γιώργου Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Πειραιώς, καθώς όλοι οι άλλοι υποψήφιοι είδαν όχι απλώς να χάνεται μια έδρα αλλά και να θεωρούν ότι η πρώτη θέση στις ευρωεκλογές θα καταλαμβάνονταν από τον γνωστό δημοσιογράφο.
«Θα μείνω στην τηλεόραση» φέρεται να είπε στον Μητσοτάκη ο Γ. Αυτιάς, που ήθελε να βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει στους συνομιλητές του, μόνο και μόνο για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων...

Τόχουνε ...παραξυλώσει κάποια πονηρά "Μίκυ μάους"...

ΜΜΕ που λειτουργούν σαν εκλογικά κέντρα...
Αυτό με τους δημοσιογράφους που γίνονται βουλευτές και μετά επιστρέφουν στη δημοσιογραφία πρέπει να τελειώσει. Άπαξ και αποφασίσεις να κατέβεις στην πολιτική, δεν (πρέπει να) υπάρχει επιστροφή. Δεν χάνουν σε αξιοπιστία μόνο οι δημοσιογράφοι-πολιτικοί που μετατρέπονται σε περιστρεφόμενες πόρτες μπες-βγες, χάνει συνολικά η δημοσιογραφία. Απαξιώνεται πλήρως. 

Πρέπει τώρα όσοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές να σταματήσουν τη δημοσιογραφία. Σε όποια πολιτική πλευρά και αν βρίσκονται.

Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε πρωί ο Αντώνης Πανούτσος να κάνει εκπομπές σε δύο διαφορετικά ραδιόφωνα. Προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη των έρμων των ακροατών. ΜΜΕ που λειτουργούν σαν εκλογικά κέντρα... 

Το ανέχονται τα ίδια, το ανέχονται οι συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι, το ανέχονται και οι... συνάδελφοί τους πολιτικοί που υστερούν, έτσι, στον ανταγωνισμό... 
zoornalistas.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

«Παραδικαστικό»: Κάθειρξη 13 ετών στον Μαντούβαλο και στον Εφέτη. Στον Γιοσάκη 12. Ανασταλτικό αποτέλεσμα θά έχει η έφεση...

Ένοχοι Μαντούβαλος, Γιοσάκης, Ευσταθίου για το παραδικαστικό  
Με την καταδίκη με αναστολή του δικηγόρου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Μαντούβαλου, του εφέτη Γιάννη Ευσταθίου, του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και άλλων δύο συγκατηγορουμένων τους, έκλεισε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σκέλος της υπόθεσης του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο...

Süddeutsche Zeitung: «Γεμάτη συμβολισμούς η επίσκεψη »...

«Επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς»...
Το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και ειδικά την επικήρυξής τους από την τουρκική κυβέρνηση, λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σχολιάζει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: «Ο Τσίπρας επικαλούνταν πάντα αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων, τα οποία απέκλειαν την έκδοσή τους στην Τουρκία. 

Ναι μεν ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να θίξει το θέμα κατά την επίσκεψη, αλλά όχι με τέτοιες τυμπανοκρουσίες. Στην Τουρκία οι μνήμες της απόπειρας πραξικοπήματος είναι ακόμη νωπές και στον προεκλογικό αγώνα, ενόψει των δημοτικών εκλογών, χρησιμεύουν για να ξυπνούν τα συναισθήματα των ψηφοφόρων».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα...

Τό "ζουμί" τής επίσκεψης Τσίπρα στήν Τουρκία...

Έξι βασικά στοιχεία από τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν
 
Θετικά αποτιμούν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα ελληνικές διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα είναι η επανεκκίνηση της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά από μακρά περίοδο επιδείνωσης. Τονίζουν, παράλληλα, ότι μέσα σε αυτό το κλίμα θα ακολουθήσουν συναντήσεις, θα γίνουν βήματα και θα υπογραφούν συμφωνίες, όπως υπογράμμισαν και οι δύο ηγέτες στις κοινές δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα πιο σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από τη σημερινή συνάντηση είναι: 

Το σκίτσο της ημέρας με το πενάκι του...

                                                                  ...Γιάννη Δερμεντζόγλου
05 Φεβ. 2019
από: tvxs.gr

"Τήν είδε" πρόεδρος (!) ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ενα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ
Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό ρεπορτάζ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τα καμώματα του Άδωνη Γεωργιάδη και της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ στην εκδήλωση του αντιπροέδρου για το... κόψιμο της πίτας του.
Κι ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι αυτά που είπε ο αντιπρόεδρος στοχεύοντας τον Νίκο Δένδια και την κεντροδεξιά τάση του κόμματος του.

«Εγώ θέλω να παίρνω το χειροκρότημά σας, το χειροκρότημα αυτής της παρατάξεως. Δεν με..
ενδιαφέρει το χειροκρότημα κανενός άλλου. Άλλοι μπορεί να χαίρονται με τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς χαιρόμαστε με τα χειροκροτήματα των νεοδημοκρατών» φέρεται να είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Θυμίζουμε πως ο Ν. Δένδιας χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και από άλλους, για την υποδειγματική στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
Πράγμα που σημαίνει ότι...

100 χρόνια από τή γέννηση του Αντρέα Παπανδρέου

Ο μεγάλος αντιφατικός: 100 χρόνια Αντρέας Παπανδρέου
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αν είναι κάτι για το οποίο ζηλεύω τον Γιάννη Τριάντη, που εγώ για να παραδεχθώ ότι ζηλεύω άνθρωπο πρέπει να με στήσεις στον τοίχο με το G3 απέναντι, είναι γιατί ανακάλυψε τον τέλειο χαρακτηρισμό για τον Αντρέα Παπανδρέου:
Ο μεγάλος αντιφατικός!
Και έχει απόλυτο δίκιο, ο συνάδελφος. Γιατί υπήρξε..
και τα δύο ο εκλιπών, τόσο μεγάλος όσο και αντιφατικός σε όλα του. Στις πολιτικές του χειρονομίες, στις κοινωνικές του πρωτοβουλίες, στις προσωπικές του περιπέτειες, στη σχέση του με τους ψηφοφόρους. Μια σπουδαία μορφή από τη μια, πέρα απ’ την ευτέλεια και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, κι από την άλλη...