Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Die Welt : «πάντως το πόκερ του Σόιμπλε δεν είναι εντελώς ακίνδυνο. Επειδή...»

Die Welt: «Γιατί το πόκερ του Σόιμπλε με το ΔΝΤ μπορεί να γίνει επικίνδυνο»

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «παραμένει σκληρός» έναντι της Αθήνας ζητώντας πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% κατά προτίμηση για 10 χρόνια με τη λογική, όπως επισημαίνει ο συντάκτης, ότι «όσο πιο μεγάλο το χρονικό διάστημα τόσο μικρότερες θα είναι οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας». Ωστόσο, όπως σημειώνει η Welt, «στην πραγματικότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για τόσο μεγάλο διάστημα».
Η Welt εκτιμά ότι είναι πιθανό η Γερμανία να πρέπει να...

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. Ο Τόμσεν τρώει πρωινά με τον Σόιμπλε στο Βερολίνο, η Λαγκάρντ σιωπά, και ο… Τραμπ αποφασίζει. Θα παραμείνει το ΔΝΤ ο λοχίας του Σόιμπλε στην Ευρώπη; Πάντως στέλνει το μήνυμα ότι «αν φύγει το ΔΝΤ, τελειώνει το πρόγραμμα». Ποιά είναι τα 4 σαφή, όσο και δύσκολα, αιτήματα προς την Ελλάδα όπως τα αποτυπώνει η έκθεση του ΔΝΤ που συζητάται στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.
2. Για πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από πολλούς παράγοντες και σε πολλά επίπεδα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης κάνουν λόγο κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Τις πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θέτει ως προϋποθέσεις για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, ο Μάριο Ντράγκι.
3. Η ανάληψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από τον Μάρτιν Σουλτς, ταράζει τα μέχρι πρότινος λιμνάζοντα νερά των επικείμενων γερμανικών εκλογών, καθώς στην τελευταία δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, η συγκυβερνούσα παράταξη περνάει μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ.
4. «Απόβαση» Αμερικανών εισαγγελέων για την υπόθεση Novartis. Τεχνική βοήθεια από την αμερικανική Δικαιοσύνη και το FBI φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να ζητήσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που έχει ανοίξει στη χώρα μας για τη Novartis, μετά τις αποκαλύψεις δύο στελεχών της.
5. Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν φεύγω και δεν επιστρέφω τα χρήματα... Αυτό είπε ουσιαστικά ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με την Κεντροδεξιά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά το σκάνδαλο αργομισθίας που ξέσπασε αναφορικά με την οικογένειά του.
6. Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ μέσα από την ίδια τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης - μια επίθεση, που εστίασε σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων το οποίο αφορούσε τα ερωτήματα για το Πόθεν Εσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απάντηση της ΕΡΤ.
7. Κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε στο Ελληνικό το πρωί της Δευτέρας, όταν μια ομάδα προσφύγων και αλληλέγγυων επιχείρησαν να κλείσουν την είσοδο του κέντρου προσφύγων, ένας αστυνομικός εμφανίζεται να απωθεί και να χτυπά έναν ανήλικο πρόσφυγα.
8. Τρεις επιφανείς Γάλλοι προτείνουν τα ελληνικά ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ.
9. «Κτηνωδία» χαρακτηρίζει ο Νόαμ Τσόμσκι τη στάση των Βρυξελλών, της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και των τραπεζών της Β. Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως η ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία της ελληνικής κρίσης είναι πως «αυτή η κρίση δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει».
10. Αεροπορική βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε βάθος 5 μέτρων βρέθηκε σε πρατήριο καυσίμων στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης. Η ανακάλυψη φέρνει μεγάλη αναστάτωση στην συμπρωτεύουσα και τους κατοίκους της καθώς πάνω από 50.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να εξουδετερωθεί η βόμβα με ασφάλεια.
* Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού

Τό σκίτσο τού Γιάννη Ιωάννου...

                                                                        ...από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Εμπαργκο στην ΕΡΤ αποφάσισε να κάνει η Νέα Δημοκρατία...

Δεν θα πάει απόψε ο Κουμουκάτσος στην εκπομπή του Χαρίτου;...
Την απόσυρση των βουλευτών της από την Δημόσια Τηλεόραση αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία.
Πιο συγκεκριμένα, η Πειραιώς αποφάσισε, θεωρώντας ότι τις τελευταίες ημέρες η δημόσια τηλεόραση χρησιμοποιείται εκτενώς ως μέσο ''κυβερνητικής προπαγάνδας'', αποφάσισε να αποσύρει τους βουλευτές της από τα δελτία και τις ζωντανές εκπομπές της ΕΡΤ.
Είχε προηγηθεί σήμερα το πρωί δριμύ κατηγορώ από τον διευθυντή του Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριου Λαζαρίδη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή, αλλά και στην εκπομπή ''Αίθουσα σύνταξης''.
Η ειδοποίηση της απόσυρσης ξεκινά από απόψε με την ακύρωσης της παρουσίας του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου από την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου...
Ντέπυ Γκολεμά 
newpost.gr

ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές...

...από τους αρχιτέκτονες του μαύρου
Η αξιωματική αντιπολίτευση καθημερινά αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε από τα λάθη του «μαύρου» παρελθόντος της, συνεχίζοντας τις ίδιες τακτικές των Μουρούτηδων, Λαζαρίδηδων, Καψήδων κλπ.
Στην ημερησία διάταξη, sites και έντυπα που διατυμπανίζουν ότι την εκπροσωπούν και εκφράζουν την πολιτική της, ψευδόμενα συκοφαντούν λιβελογραφώντας εναντίον της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.
Είναι καθοδηγούμενα  ή καθοδηγούν ;
Πώς εξηγείται ότι μετά από τα δημοσιεύματά τους, πρωτοκλασάτα...

Μέρκελ όπως Σόιμπλε


Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η ΕΕ των πολλών ταχυτήτων και των ομόκεντρων κύκλων είναι ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται από τη δεκαετία του 1990. Η ιδέα είναι ότι στο κέντρο θα υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας χωρών που θα φεύγουν μπροστά οικονομικά και στην περιφέρεια θα αγκομαχούν όσες χώρες δεν αντέχουν τους κανόνες της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Με την ελληνική κρίση ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ βρήκε νέα επιχειρήματα για να προωθήσει το σχέδιό του και τελευταία φαίνεται πως έχει πείσει την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ ότι...

Η απόλυτη (δημοσκοπική) ανατροπή...

...στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας...
Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προηγούνται της...
Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU) για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, ανατρέποντας τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν το...

Επανεξελέγη ο Καπράλος...

στην προεδρία της ΕΟΕ...
Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ύστερα από μια ημέρα και μια διαδικασία… θρίλερ.

Οι αρχαιρεσίες στην ΕΟΕ πραγματοποιήθηκαν απόντος του έτερου υποψηφίου, Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος είχε εισαχθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο Λάμπης Νικολάου, που είχε οριστεί από τη ΔΟΕ προεδρεύων της Επιτροπής, ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αναβάλλει τις εκλογές, όμως η πλευρά του κ. Καπράλου προχώρησε στη σύγκληση της ολομέλειας, που εξέλεξε νέο προεδρεύοντα σύμβουλο τον πρόεδρο της Παύλο Κανελλάκη ο οποίος και ξεκίνησε τη διαδικασία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 14-0 για τον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος επιβεβαίωσε έτσι τα προγνωστικά που τον έφερναν οριακά νικητή με 14-13.

Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Καννελάκης (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκοποβολής). Να σημειωθεί πάντως ότι η πλευρά του κ. Καπράλου γνωστοποίησε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Ο νικητής στηρίχθηκε από την κυβέρνηση και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ο έτερος υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μαρινάκη...


naftemporiki.gr

O Μακάριος (τω πνεύματι), τους έβριζε... (Βίντεο...)



Κι αυτοί... μακάριοι!...
Πρωτοφανής ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ο όχι και τόσο...
μακάριος διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.
“Το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε”, διεμήνυσε σε έντονο ύφος ο Μ. Λαζαρίδης, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”της ΕΡΤ, προσθέτοντας: “Δεν θα μας υβρίζετε κύριε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε, και για τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου. Μένω εκεί, δεν μένω παραπέρα...” 

Το γιατί ήταν τόσο θυμωμένος ο Μ. Λαζαρίδης το εξήγησε, όταν οι ευγενικοί.. 
-παρά την προκλητική στάση του- δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ζήτησαν διευκρινίσεις: “Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κυρίου Βαξεβάνη, του κυρίου Καλογρίτσα, του κυρίου Παππά και του κυρίου Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος”.

“Αυτή είναι η ΕΡΤ”, αναφώνησε ο Μακάριος Λαζαρίδης, συνεχίζοντας τις κατηγορίες ότι η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που “υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”...
 

πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

Τσίπρας για αξιολόγηση: Η αβεβαιότητα θα τελειώσει...

"Πηγαδάκι" πρωθυπουργού με δημοσιογράφους...

«Η αβεβαιότητα θα τελειώσει»: τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.
 Είχε προηγηθεί σύσκεψη με συνεργάτες του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
real.

«Ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος»...

απάντηση της αντιπροέδρου της Βουλής...
Τασία ΧριστοδουλοπούλουΟργισμένη και σαφής απάντηση της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για χθεσινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο φέρεται να είναι συγγενής κάποιου ανάδοχου σε μειοδοτικό διαγωνισμό για τα καφενεία της Βουλής, ζήτημα που αποτελούσε όρο αποκλεισμού για τους συμμετέχοντες.

Ολόκληρη η δήλωση της κυριας Χριστοδουλοπούλου
Σύμφωνα με σχόλιο με τον τίτλο «Συγγένειες», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα το «Θέμα» της Κυριακής 5/2/2017, που υπογράφει ο συντάκτης του με τα αρχικά Γ. Δ., φέρομαι να είμαι συγγενής κάποιου ανάδοχου σε μειοδοτικό διαγωνισμό για τα καφενεία της Βουλής (ανιψιός μου), ζήτημα που αποτελούσε όρο αποκλεισμού για τους συμμετέχοντες.
Διαψεύδω κατηγορηματικά την οποιαδήποτε αλήθεια ή βασιμότητα του εν λόγω δημοσιεύματος.
Κανένας ανιψιός μου ή οποιουδήποτε άλλου βαθμού συγγενής μου δεν συμμετείχε στον συγκεκριμένο ή άλλον διαγωνισμό, που να έχει σχέση με τη Βουλή ή άλλη υπηρεσία του δημοσίου.
Αδυνατώ να καταλάβω πώς ο συντάκτης συνέδεσε το πρόσωπό μου με τον συγκεκριμένο ανάδοχο και τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Παραπληροφόρηση του ιδίου που οδήγησε στην παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού της εφημερίδας ή σκόπιμη παραπληροφόρηση με σκοπό τη συκοφαντική δυσφήμησή μου; Όποια κι αν είναι η απάντηση, ο κύριος ή η κυρία Γ. Δ. όφειλε να ελέγξει την πληροφορία και να σεβαστεί την τιμή και την υπόληψη των ανθρώπων, με αφορμή τους οποίους κάνει «αποκαλυπτική δημοσιογραφία»    
efsyn.gr

Το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη ενοχλείται από την ΕΡΤ...

...κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες...
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την "ενόχληση" και τις βρισιές του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη:
Η επίθεση που εξαπέλυσε ο...
διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας.
Συγκεκριμένα, ο Μ. Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλε ρεπορτάζ σχετικά με τα πόθεν έσχες της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη.
Τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν.

Θέμα με το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ...


Βουλή: Θέμα με το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - MediaΤον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες Κυριακή και που επικεντρώνονταν στην περιουσιακή κατάσταση της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο που βρίσκονταν σε διάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, για τα «θαλασσοδάνεια» σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ, Αντώνης Μπαλωμενάκης έθεσε το θέμα κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες να απαντήσει αν θεωρείται πλήρης δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όταν σύζυγοι είναι σε διάσταση και δεν έχει υποβληθεί δήλωση από τον ή την εν διαστάσει σύζυγο πολιτικού προσώπου.
Επιπλέον, την συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες απασχόλησε και το πόρισμα της Εξεταστικής για τα «θαλασσοδάνεια» σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα ζητήσει να πάρει στα χέρια της το πόρισμα αλλά και να έχει πρόσβαση στο αρχείο της Εξεταστικής προκειμένου να διερευνήσει  ενδεχόμενες παρατυπίες στο σκέλος που αφορά τον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων...
topontiki.gr

Οι όροι του Ντράγκι...

για να ενταχθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση...
Οι όροι του Ντράγκι για να ενταχθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωσηΑπαραίτητες προϋποθέσεις χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ντράγκι εξήγησε ότι για να αγοράσει η ΕΚΤ ελληνικό χρέος, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι για να γίνει μια αξιόπιστη αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους, θα πρέπει να εφαρμοστούν βραχυπρόθεσμα μέτρα (τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή), αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα οποία βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της ευρωζώνης.
Επομένως, ο Μ. Ντράγκι επεσήμανε ότι για να είναι αξιόπιστη η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Όταν συμβεί αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, με απόλυτη ανεξαρτησία θα εκπονήσει τη δική του αξιολόγηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Κατέληξε, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, λέγοντας ότι μπορούμε να είμαστε κοντά στο στόχο αγοράς ελληνικού χρέους, αν ολοκληρωθεί σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, αλλιώς μπορούμε να περιμένουμε...
 

Επανεξετάζεται ο φάκελος αποφυλάκισης του Παπαγεωργόπουλου...

με εντολή εισαγγελέα...
Στην επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να...
διαπιστωθεί εάν ο καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης πληροί τις προϋποθέσεις να παραμένει ελεύθερος λόγω αναπηρίας ή έχει αποθεραπευθεί και θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές.

Αφορμή για την έρευνα, την οποία ανέλαβε εισαγγελέας, στάθηκε προ εβδομάδων δημοσίευμα του «Βηματοδότη», σύμφωνα με το οποίο ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος «πέρασε τα Θεοφάνεια κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν». Ο ίδιος ο τέως δήμαρχος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε ως...

Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει...

Δεν θα αποφασίσουμε σήμερα για την Ελλάδα...
Φωτογραφίες: AP Photo
Δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την συμμετοχή του...
ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης του Ταμείου.

Οπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπός το, Τζέρι Ράις με ανάρτησή του στο twitter: «Tο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει σήμερα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, βάσει του Άρθρου 4. Αποφάσεις για πιθανή χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα δεν βρίσκονται στην ατζέντα»...

 
iefimerida.gr

Σενάρια απεμπλοκής με πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ...

Σενάρια απεμπλοκής με πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ και ελληνικές υποχωρήσεις για αφορολόγητο - Media
και ελληνικές υποχωρήσεις για αφορολόγητο...


Σενάρια για πρωτοβουλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ όλων των...
εμπλεκόμενων μερών ώστε να κλείσει η αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος επιχειρεί να οργανώσει συνάντηση όλων των πλευρών στις Βρυξέλλες εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Κυβερνητικές πηγές εμμέσως επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν παρασκηνιακές διεργασίες, καθώς στο ερώτημα αν υφίσταται τέτοια πρωτοβουλία απαντούν: «Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για την Β’ αξιολόγηση. Είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σε δηλώσεις του προς τον Real FM ο...