Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ

                                                                        
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), διοικείται και εποπτεύεται επιστημονικά από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ερμούπολη, ως έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Απρίλιο του 2013 και πλέον συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης από εξειδικευμένο και κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής και αφορούν σε:
  • ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα ισότητας των φύλων
  • κοινωνική, ψυχολογική και νομική στήριξη
  • εργασιακή στήριξη
  • συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, παραπομπή γυναικών σε ξενώνες κ.ά.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου δέχεται γυναίκες που:
α) ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις ή ανισότητες (π.χ. άνεργες, μονογονείς, ΑμΕΑ, μετανάστριες/πρόσφυγες κ.τ.λ.),
β) έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση (π.χ. λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική) και είδος βίας (π.χ. ενδο-οικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, trafficking κ.λπ.).

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου
Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00
Τηλέφωνο: 22810 76496
Fax: 22810 76497
E-mail: ermoupoli@isotita.gr                  

Σκέψεις ενός... βρόμικου μυαλού...

  Aγοράζεις πολιτική επιρροή. Θα σου χρειαστεί αν...
Διαφήμιση
τα πράγματα ζορίσουν στις σχέσεις σου με το κράτος...


Είσαι σουπερμάρκετ; Επιβάλλεται να διαφημιστείς στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες, προβάλλοντας τις δελεαστικές προσφορές σου, τα πλούσια δώρα σου σε όσους συμμετέχουν στις λοταρίες που διενεργείς, τις χαμηλότερες τιμές σε είδη μαζικής κατανάλωσης ώστε να αυξήσεις την πελατεία σου και να αντιμετωπίσεις τον σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο.

Είσαι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας; Είσαι υποχρεωμένη να επινοείς καινούργιες ευκαιρίες για τους χρήστες σε προσιτές τιμές γιατί και οι αντίπαλοί σου κάνουν το ίδιο ξοδεύοντας μεγάλα ποσά. 

Είσαι τράπεζα; Οφείλεις να παρουσιάζεις μέσω διαφημίσεων στα ΜΜΕ με ελκυστικό τρόπο τις εμπνεύσεις των επιτελείων σου που έχουν στόχο να πείσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να φέρουν σε σένα τις καταθέσεις τους και τους λογαριασμούς τους. Χρειάζεσαι τη ρευστότητα για να μπορείς να δανείζεις και να δίνεις παχυλά μπόνους στα στελέχη σου. Τράπεζα είσαι, δεν είσαι φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως έλεγε ο Χρήστος Τσαγανέας στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλα «Μια ζωή την έχουμε».

Είσαι επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή της υψηλής τεχνολογίας; Το μέλλον σου θα είναι κοντό αν δεν εμφανίζεις συνεχώς και πλασάρεις καταλλήλως νέα προϊόντα για να ικανοποιήσεις τις τεχνητές ανάγκες που το οικονομικό σύστημα κατασκευάζει σε μεγάλες δόσεις για να παραμυθιάζει τις μάζες.

Γενικώς λοιπόν...

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                           Μύκονος, 13-09-2017
  ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού All for Blue, για τον παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό της παραλίας Φτελιάς.
Ο Δήμος Μυκόνου στήριξε έμπρακτα την περιβαλλοντική εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της Φτελιάς, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στο νησί και τα σημαντικά οφέλη που αυτό μπορεί να αποφέρει, πρωτίστως για τους κατοίκους της Μυκόνου και έπειτα για τους εκατοντάδες χιλιάδες των επισκεπτών της.
Περισσότεροι από 50 εθελοντές - εκ των οποίων μερικοί ήρθαν αυθημερόν από την Αθήνα - με συντονίστρια την ιδρύτρια της All for Blue κ. Κατερίνα Τοπούζογλου, συμμετείχαν στην εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της Φτελιάς.
Όγκος εκατοντάδων κιλών από πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και αλουμινένια αντικείμενα, συλλέχθηκαν από την ομάδα των εθελοντών, οι οποίοι επιχείρησαν σε στεριά και θάλασσα για αρκετές ώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από τη θάλασσα, περισυνελέγησαν 256 κιλά διαφόρων αντικειμένων, μεταξύ των οποίων και ένα μηχανάκι!
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τα μέλη της εθελοντικής ομάδας (γάντια κλπ).
Μετά το πέρας του καθαρισμού της παραλίας, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε:
''Αποτελεί χρέος και ύψιστο καθήκον μας η προστασία του περιβάλλοντος της Μυκόνου.
Με αφορμή τη συμμετοχή πλήθος Μυκονιατών στον εθελοντικό καθαρισμό της Φτελιάς, θα ήθελα να τονίσω ότι, η Δημοτική Αρχή στηρίζει και θα εξακολουθεί να στηρίζει κάθε παρόμοια πρωτοβουλία.
Στόχος μας είναι το εθελοντικό κίνημα να ριζώσει για τα καλά στο νησί μας και όλοι μας να αποκτήσουμε αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και οικολογικής επαγρύπνησης.
Ευχαριστώ πολύ τους δεκάδες των εθελοντών που έδωσαν το παρών, χαρίζοντας αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους, για έναν καλό σκοπό που ωφελεί το σύνολο των συμπολιτών μας.''

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                       Μύκονος, 13-09-2017
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ 
                         
Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ           
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Με τη στήριξη του Δήμου Μυκόνου και την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η πρώτη έκθεση χειροποίητης μαχαιροποιείας με τίτλο ''Εκεί όπου το σφυρί, το ατσάλι και η φωτιά γεννούν την τέχνη'', στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ τα χειροποίητα μαχαίρια, θα εκτίθενται στο κοινό για 8 ημέρες.
Η είσοδος είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες (άνω των 18 ετών).
Το ''παρών'' στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης  Ατζαμόγλου, η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κ. Ανδριανή Κουφού και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω έκθεση, φιλοξενείται στην Αίθουσα Συριώτη, πίσω από τη Μητρόπολη, στη χώρα της Μυκόνου.

                                    ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                    Μύκονος, 13-09-2017
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ 
   
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προέβη σε σχετική δήλωση διάψευσης, ύστερα από τη δημοσιοποίηση και διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού.
''Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου!
Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων.
Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εμείς επενδύουμε στην παιδεία καθώς τη θεωρούμε ως το ισχυρότερο εφόδιο για τη νέα γενιά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αντιμετωπίζουμε και το σύνολο των εκπαιδευτικών με τον δέοντα σεβασμό.
Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί μας, οπότε και αναμένεται να αδειάσουν καταλύματα, τα οποία ενοικιάζονται ως επί το πλείστον από εποχιακούς εργαζόμενους.
Άλλωστε, ύστερα από πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής, νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίδομα σίτισης και στέγασης δημόσιων λειτουργών - συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών φυσικά - σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής στο Δήμο Μυκόνου.
Έτσι λοιπόν, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και πρωτοβουλίες, δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και αν δε φέρουμε ευθύνη για αυτά!'', δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ