Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Π.Ι. ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Π.Ι. ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ
Αθόρυβα, μεθοδικά και συντονισμένα, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αιγαίου και του Υπουργείου Υγείας, και η Δ.Ε του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, συνεχίζουν την συστηματική επάνδρωση των δομών υγείας του νησιού μας
Στα πλαίσια, όχι μόνο της αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και της ανάκτησης εγκαταλελειμμένων δομών, συστάθηκε μία νέα επιπλέον θέση ιατρού υπαίθρου για το Π.Ι. της Άνω Μεράς.
Μετά από χρόνια, ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Άνω Μεράς, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών ικανοποιείται, με την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου της.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω θέση συμπεριλήφθηκε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, με την υπ. αρ. πρωτ. Α2γ/ Γ.Π.οικ.42212/02-06-2017 κοινή υπουργική απόφαση, του Υπ. Υγείας κ. Ξανθού και του Αν. Υπουργού κ. Πολάκη. Στις 4-7-2017,  εκδόθηκαν  τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης, όπου ο επιτυχών υπόχρεου ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου για την κάλυψη της θέσης της Άνω Μεράς είναι ο κ. Μπενέκος Χρήστος, ο οποίος αναμένεται να προσέλθει και να αναλάβει υπηρεσία., μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.
Επιπρόσθετα στις 10-5-2017, υπογράφτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, σχετικά με την παροχή οικονομικών κινήτρων σε αγροτικούς ιατρούς οι οποίοι υπηρετούν ή θα διοριστούν σε Περιφερειακά Ιατρεία σε άγονες περιοχές, στην οποία συμπεριλήφθηκε και η θέση του Π.Ι. της Άνω Μεράς,   που θα ενισχύεται με 400 € μηνιαίως.
Ωστόσο, μέχρι τον διορισμό του ιατρού, με απόφαση της Δ.Ε. του Κ.Υ. Μυκόνου, κάθε Τετάρτη 9-11 π.μ. στο Π.Ι. της Άνω Μεράς, θα παρευρίσκεται ένας αγροτικός ιατρός του Κ.Υ., για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.
Τέλος , σε πείσμα των καιρών, των συγκυριών και περιστάσεων ΕΜΕΙΣ,  θα βλέπουμε και θα επιμένουμε στη μεγάλη εικόνα, της δημόσιας υγείας και μιας νέας ιεραρχίας αξιών στην παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Για την Δ.Ε. του Κ.Υ Μυκόνου
Σαμψούνη Ντίνα

"Χαλαρή" στις προκλήσεις η Κύπρος...

"Ας μην ασχολούμαστε"...

Ο υπουργός 'Αμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαίδης, διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή πανικού από τις κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο υπουργός μάλιστα παρατήρησε πως «το συντομότερο, που θα σταματήσουμε καθημερινά να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στο γεωτρύπανο, τόσο το καλύτερο». 

Σύμφωνα με τον κ. Φωκαίδη οι κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL είναι «αναμενόμενες». Υπογράμμισε πως η Εθνική Φρουρά παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά «δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον η αναπαραγωγή κλίματος έντασης». 

Ο Κύπριος υπουργός σημείωσε πως οι κινήσεις της Τουρκίας «είναι συνήθεις, τις έχουμε δει και σε προηγούμενες γεωτρήσεις και είναι εντός των προβλέψεων», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, για όσο θα συνεχίζεται η γεώτρηση, να συνεχιστούν οι προκλήσεις ή να γίνει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης. 

Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούμε, είτε στη δημιουργία, είτε στην αναπαραγωγή ενός κλίματος έντασης, που στόχος του δεν είναι άλλος παρά η ματαίωση, η αναβολή των ενεργειακών μας σχεδιασμών». 

Επίσης, επεσήμανε ότι δεν είναι προς όφελος των συμφερόντων της Κύπρου η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, εφαρμόζουμε τα σχέδια για τα οποία έχουμε εκπαιδευτεί να εφαρμόζουμε, συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους και παραμένουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο, που είναι η υλοποίηση, η ολοκλήρωση των ενεργειακών μας σχεδιασμών», συμπλήρωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας...

Πηγή ΑΠΕ, lifo

Aνεβαίνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ...

Ξανά μπήκε το δελτίο της ΕΡΤ στο τηλεκοντρόλ...
 
Εχθές σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση...

Περίπου 300 χιλιάδες τηλεθεατές παρακολούθησαν το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ σημειώνοντας την υψηλότερη τηλεθέαση από την εποχή μετά το «μαύρο»! Αριθμός που σε ποσοστό μεταφράζεται σε 9,6%. Βεβαίως οι αριθμολάγνοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος απόλυτος αριθμός τηλεθεατών σε μια άλλη ζώνη, λίγο νωρίτερα δηλαδή που δεν έχει «απέναντι» το βαρύ πυροβολικό των ιδιωτικών σταθμών… εκείνη την ώρα ο ΑΝΤ1 μετέδιδε το «Your face sounds familiar» και ο ΣΚΑΙ το X Factor2… θα μπορούσε σε ποσοστό να μεταφραστεί από 15 εως 25 τοις εκατό!

Είναι φανερό ότι η προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα έχει πιάσει τόπο και αρχίζει να δίνει καρπούς. Αναμφισβήτητα προς αυτήν την κατεύθυνση έχει βοηθήσει σημαντικά και ο παρουσιαστής του δελτίου Νίκος Παναγιωτόπουλος που κατα κοινή ομολογία (ως η βιτρίνα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ), επιτελεί άψογα τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα, σεβόμενος το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης και κυρίως την πολυφωνία φιλοξενώντας και μεταδίδοντας όλες τις απόψεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σημειωθεί ούτε μια «παραφωνία» ή διαμαρτυρία!

Φυσικά όπως όλα τα πράγματα στην τηλεόραση, έτσι και ένα δελτίο ειδήσεων είναι συλλογική δουλειά και κατά τούτο η όποια επιτυχία πιστώνεται σε όλους… όμως και τα πρόσωπα έχουν τη δική τους βαρύτητα...

enimerosi24.gr


«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη»...

Συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)...
Με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη, πλέον είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε, αυτό είναι το μήνυμα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγη ώρα πριν την τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Κομισιόν σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και δήλωσε ότι οφείλει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει.

«Η επίσκεψή σας λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, πολύ σημαντικό μήνυμα», τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός και συνέχισε: «Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009 όταν το ελληνικό έλλειμμα ήταν στα 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα βρίσκεται στο 1,2% ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μοναδική συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα».

«Οταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος», επισήμανε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας. Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό».

Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς...

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

ert.gr

Δύσκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πείσει ότι... έρχονται λιμοί και καταποντισμοί...

«Γαλάζια» αμηχανία λόγω... Μοσκοβισί...
Τα είχε κανονίσει όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για χθες: είχε συγκαλέσει την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και έσβηνε και ξανάγραφε έναν πύρινο λόγο για το πόσο καταστρέφει η κυβέρνηση την οικονομία, την ώρα που προσπαθεί να καταλύσει και την διάκριση των εξουσιών. Τελικώς, ο πρόεδρος της ΝΔ εκφώνησε όντως τον πύρινο λόγο που είχε ετοιμάσει. Μόνο που το κλίμα στην οδό Πειραιώς, στο Μοσχάτο, εκεί που συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν εντελώς διαφορετικό: είχαν προηγηθεί οι πολύ κολακευτικές δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί για την Ελλάδα αλλά και η απόφαση της Κομισιόν για έξοδο της χώρας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Και, όσο να είναι, κατόπιν αυτών των ανακοινώσεων, η αμηχανία στη ΝΔ ήταν έκδηλη, καθώς ήταν δύσκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πείσει ότι... έρχονται λιμοί και καταποντισμοί...

matrix24.gr