Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τό "Royal Clipper", χθές, στόν κάτω μύλο

Τό "Royal Clipper"

Τό "Royal Clipper" χθές τ' απόγευμα, μέ τή θολούρα,
φωτογραφημένο μέ "κλειστά" τά πανιά 
από τή Σκάρπα




Ταξίδι - αστραπή για χάρη του Πούτιν!

Πολλοί διερωτήθηκαν γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος προέβη χθες σε ταξίδι-αστραπή, που κράτησε μόλις 4 ώρες, στο Άγιον Όρος, παρά το γεγονός ότι σε μερικές ημέρες θα... ξαναπάει, για να υποδεχθεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. paulopoulosagiooros
Η απάντηση είναι πως πήγε... ακριβώς επειδή θα ξαναπάει με τον Πούτιν! Για την ακρίβεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο Άγιον Όρος για λόγους πρωτοκόλλου. Ως αρχηγός κράτους, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα έπρεπε να τιμηθεί επισήμως κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Όρος. Όμως, αν πραγματοποιούσε αυτή την επίσκεψη μαζί με τον Πούτιν, τότε η αγιορειτική κοινότητα θα εμφανιζόταν να τιμάει ταυτόχρονα και τον οικοδεσπότη και τον φιλοξενούμενο! Οπότε, χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε από την κοινότητα του Αγίου Όρους τις οφειλόμενες τιμές, προκειμένου στις 28 Μαΐου να επικεντρωθεί η εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο στον Ρώσο Πρόεδρο.

matrix24.gr

Καραβίας προς ξενοδόχους: Υπάρχει και άλλος τρόπος…

karaviasΤο παράδοξο οι τουριστικές επιχειρήσεις, που τα τελευταία χρόνια έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα από την εξαιρετική πορεία του τουρισμού και τα συνεχή ρεκόρ αφίξεων, να εμφανίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου στα ίδια επίπεδα με κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων.
Μάλιστα ο κ. Καραβίας προειδοποίησε τους ξενοδόχους ότι: «δεν αποτελεί πρώτη μας επιλογή η πώληση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ειδικά δε τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα και με ρεαλισμό στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με νέα κεφάλαια, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Σε διαφορετική περίπτωση, φοβάμαι ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε λύσεις που θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε».

matrix24.gr

Προβηγκία: Το ταξίδι των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Η Προβηγκία συγκαταλέγεται στα 50 πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης και μάλιστα καταλαμβάνει την 5η θέση.

Η Προβηγκία είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα μέρη στο κόσμο. Εκεί η άνοιξη γιορτάζεται πιο επίσημα, αφού από τις πρώτες ζέστες της άνοιξης μέχρι το τέλος του φθινοπώρου όλα τυλίγονται με ένα πέπλο στην απόχρωση της λεβάντας.


Χρώματα και ήχοι απόλυτα συνδεδεμένοι με την άνοιξη και το αιώνιο καλοκαίρι. Το μοβ της λεβάντας, το κόκκινο της παπαρούνας, το κίτρινο του ηλίανθου, το ασημένιο της ελιάς, η ώχρα και η τερακότα των σπιτιών, το μπλε του ουρανού.


Είναι αυτό το ανεξήγητα μαγευτικό φως της Προβηγκίας που έκανε τον Βαν Γκογκ, το Σεζάν και τον Πικάσο να προσπαθούν απεγνωσμένα...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                                                  από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (13.05.16)

Τσίπρας: Μαλαγάνας, νταβραντισμένος ή εισοδιστής;

Αλέξης Τσίπρας
Μήπως έχει συμβεί κάτι που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν το έχουμε αντιληφθεί; EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Γιατί τα λέει αυτά ο κ. Γεωργιάδης; Μήπως έχει δίκιο; Μήπως έχει συμβεί κάτι που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν το έχουμε αντιληφθεί ;

Τρεις εκδοχές:

1) Κατάφερε ο μαλαγάνας Τσίπρας με το μπίρι, μπίρι, τις κλάψες και τα παρακάλια να ρυμουλκήσει τους χτεσινούς ορκισμένους εχθρούς του στις δικές του θέσεις.
2) Κατάφερε ο νταβραντισμένος Τσίπρας πουλώντας γοητεία στην Λαγκάρντ (είναι σε κρίσιμη ηλικία) να την πείσει ότι αυτός έχει δίκιο και όχι το Ταμείο της.
3) Κατάφερε ο εισοδιστής Τσίπρας να μολύνει με το μικρόβιο του αριστερισμού τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη και την Ουάσιγκτον δημιουργώντας ισχυρές φράξιες στην Κομισιόν, στην καγκελαρία, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο Δ.Ν.Τ και τώρα όλοι μαζί τον στηρίζουν με φανατισμό.
Όπως καταλαβαίνετε τα παραπάνω δεν αντέχουν στην κριτική. Πού βρίσκεται η αλήθεια;
Η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είχε ποντάρει όλα τα λεφτά της στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και στο μπλοκάρισμα της αξιολόγησης ώστε η κυβέρνηση να βρεθεί σε αδιέξοδο και να αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές, τις οποίες θα κέρδιζε η Ν.Δ (αυτό πίστευε) και έτσι θα επανερχόταν στα πράγματα για να κλείσει αυτή την αξιολόγηση μετά βαίων και κλάδων, φορτώνοντας την καθυστέρηση και το εξ αυτής κόστος στους προηγούμενους.
Το συγκεκριμένο σχέδιο φαίνεται να μην προχωρά και η Ν.Δ έχει πρόβλημα στρατηγικής. 
Μέχρι να επινοήσει μια άλλη θα υποστούμε το μαρτύριο της παραδοξολογίας.

Τάσος Παππάς
efsyn.gr