Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

H πολιτική επικαιρότητα σέ σκίτσο...

                                                             ...τού Κώστα Γρηγοριάδη
                                                                                                (15.01.2019 - efsyn.gr)

Ψηφοφορία γιά Brexit : Η μεγαλύτερη ήττα βρετανικής κυβέρνησης στη Βουλή από το 1924!

Μεγάλη ήττα για την Μέι - Καταψηφίστηκε η συμφωνία για το Brexit


Υπέρμαχος της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ στο Λονδίνο
Υπέρμαχος της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ στο Λονδίνο 

Περιπλέκεται η κατάσταση μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς οι βουλευτές καταψήφισαν την συμφωνία αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ. Πρόταση μομφής από τους Εργατικούς. Υπό ψήφιση την Τετάρτη. "Παγωμένη" η Ευρώπη.
Ιστορική ήττα υπέστη το βράδυ της Τρίτης η Τερέζα Μέι, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε την συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ με 432 ψήφους κατά και 202 υπέρ, βυθίζοντας την χώρα στην μεγαλύτερη πολιτική κρίση της τελευταίας 50ετίας.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ήττα κυβέρνησης στην σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, με βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, τόσο υπέρμαχων της εξόδου όσο και υποστηρικτών της παραμονής, να καταψηφίζουν την συμφωνία...

«Ο Καρακατσάνης μπήκε στό τηγάνι κι έσπασε τ' αυγά»...

Κυριάκος: Κι όμως μπορεί και χειρότερα...
«Ούτε στις πιο φτηνιάρικες τηλεοπτικές εκπομπές δεν ακούγονται τέτοια πράγματα, με τέτοιο ύφος. Ευτελείς ατάκες τις οποίες απολάμβανε χαμογελώντας μόνος του. Πολιτικός λόγος μηδέν»

«Κύριε, όχι μ’ αυτούς. Ας γίνει αλλιώς το θέλημά σου»

Γιώργος Σεφέρης

«Τα λουλούδια στον Κυριάκο από εμένα». Δεν ξέρουμε αν το πρωί της Τρίτης έφτασε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ανθοδέσμη από τον Αλέξη Τσίπρα. Θα μπορούσε, γιατί ο Πρωθυπουργός είναι ευγενής άνθρωπος. Και θα όφειλε να ευχαριστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου που του χάρισε το προηγούμενο βράδυ. Με τέτοιες εμφανίσεις του αντιπάλου του θα πάει καβάλα στ’ άλογο στις εκλογές.

Αν δεν έστειλε λουλούδια προφανώς δεν το έκανε γιατί δεν μπορούσε να αποφασίσει αν ήταν πιο ωφέλιμη γι’ αυτόν η συνέντευξη ή η τραγική εμφάνιση Μητσοτάκη την επόμενη μέρα στη Βουλή.

Χειρότερη δεν πρέπει να υπήρξε από τον χειρότερο αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μεταπολίτευσης. Ούτε στις πιο φτηνιάρικες τηλεοπτικές εκπομπές δεν ακούγονται τέτοια πράγματα, με τέτοιο ύφος. Ευτελείς ατάκες με τις οποίες τις οποίες απολάμβανε χαμογελώντας μόνος του. Πολιτικός λόγος μηδέν. Ύβρεις, χαρακτηρισμοί και εμπρηστικά φραστικά σχήματα.

Διασκεδαστικά πράγματα μπροστά στο ολίσθημα να συγκρίνει με τον Σπαντιδάκη με τον ναύαρχο Αποστολάκη. Φυσικά όλοι ξέρουν ποιος ακριβώς στο ρετιρέ της ΝΔ ειδικεύεται στους «υπουργούς» της χούντας και ποιος του το υπέδειξε -και το αποδέχθηκε με ακρισία.

Καλύτερα όμως να μείνουμε στη συνέντευξη γιατί όσο νωρίτερα ξεχαστεί αυτή η εμφάνιση στη Βουλή τόσο το καλύτερο για τον κοινοβουλευτισμό, για την πολιτική και την κατακαημένη τη ΝΔ. Άλλωστε από τις ανούσιες απαντήσεις του στον Χατζηνικολάου, μάθαμε κάποια καινούργια πράγματα.
Πρώτον: Είπε: