Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Σημίτης: Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος


Σημίτης: Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος


Παπαδημούλης: Ορθά τονίζει τις παθογένειες και την ανάγκη εκσυχρονισμού
Παρέμβαση μέσα από άρθρο του πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
Στο άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» ο κ. Σημίτης αναφέρει πως το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, τονίζοντας πως «οικονομική κρίση, υψηλή ανεργία, χαμηλή παραγωγικότητα, υστέρηση σε όλους τους τομείς, αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα».
«Πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει: «Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος. Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας. Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό. Διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές» αναφέρει ο κ. Σημίτης στο «Βήμα της Κυριακής».
Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, αναφέρει σημειώνοντας πως «πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους».
Σημειώνεται ότι πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάλεσε το κυβερνών κόμμα να προχωρήσει σε «mea culpa» για τη στάση που κράτησε το 2001 και τις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της επιχειρηθείσας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τον τότε υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση.
Οι δηλώσείς του κ. Αθανασίου προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση υποχρεώνοντας το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει σε αποδοκιμασία των δηλώσεών του μέσω διαρροής κυβερνητικών κύκλων που προσπάθησαν να εξηγήσουν τη διαφορά των δύο μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό.
«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» δήλωσε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Μάλιστα σήμερα μέσω twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι ο κ. Σημίτης ορθά τονίζει τις παθογένειες και την ανάγκη εκσυχρονισμού, όμως απουσιάζει η αυτοκριτική για τα σκάνδαλα της θητείας του.
newsbeast.gr

Η φωτογραφία της βραδιάς…

Τι του είπε ο μπαμπάς…

Ο Κυριάκος, όπως πρώτο σας ενημέρωσε το N-N, πριν πάει στην Χαλκοκονδύλη, πήγε στην Αραβαντινού.

Είδε τον μπαμπά Κώστα και φωτογραφήθηκε μαζί του.

Ο επίτιμος εκτός από την ευχή «άντε και πρωθυπουργός» του είπε…
ότι πρέπει να πάρει στο τηλέφωνο και τον Κώστα τον Καραμανλή.

Όπερ και εγένετο…

«Αντικυκλίτιδα»…

Ο Καραμανλής «έκαψε» τον Μειμαράκη, λέει ο Τράγκας…

Νέα λέξη. Την λάνσαρε απόψε στην εκπομπή του (Action24), ο Τράγκας: Αντικυκλίτιδα!

Μίλησε για τους…
λεγόμενους «κύκλους του Κώστα Καραμανλή (κι εδώ κοπάνησε την «αντικυκλίτιδα»), που μιλάνε για λογαριασμό του, γιατί ο ίδιος δεν μιλάει ποτέ».

Κατά τον Τράγκα, το γεγονός ότι ο Καραμανλής φέρεται να έχει μια πολύ καλή σχέση με τον Τσίπρα, ήταν εκείνο που έκαψε τον Ευάγγελο Μειμαράκη.

 Καλύτερα να μην τον στήριζε…
 

Aλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία με Κυριάκο Μητσοτάκη (VIDEO)

Aλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία με Κυριάκο Μητσοτάκη
Νέα σελίδα στην ιστορία της αλλάζει η Νέα Δημοκρατία με την εκλογή του 47χρονου Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της.

Ο κ.Μητσοτάκης κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά που ήθελαν τον ανθυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη νικητή των εσωκομματικών εκλογών στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι γι' αυτόν ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης και τόνισε ότι στην πορεία του κόμματος θα είναι όλοι μαζί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για «τον ωραίο αγώνα που έδωσε», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά, εκτός από όσους τον ψήφισαν, την οικογένειά του- τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά. Η δήλωση του κ.Μητσοτάκη έχει ως εξής: Σε δήλωσή του μετά τη νίκη του ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.

Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.

Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.

Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους Βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης.

Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.

Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.

Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.

Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ».
  

tanea.gr

Το βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική.

Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.

 Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά.

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β' Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.

Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.

Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».

Είναι παντρεμένος με την Μαρέβα Μητσοτάκη. Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη καθώς και τρεις αδελφές: Την Ντόρα Μπακογιάννη, την Κατερίνα Μητσοτάκη και την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
tanea.gr