Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Επανέρχεται καί απαντάει, τό ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στή χθεσινή ανακοίνωση τού ΥΠΕΞ...

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θέμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Συμφωνία των Πρεσπών
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θέμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Συμφωνία των Πρεσπών
Απάντηση στην Αθήνα που κάνει λόγο για παρεμβάσεις
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διά στόματος του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, απαντά σήμερα στην χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία ζητούσε από την Ρωσία να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και να αναγνωρίσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.
O Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό δήλωσε ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει την γνώμη της στο ζήτημα αυτό, επειδή...

Συγκρουσιακή η συζήτηση στή Βουλή (στό βάθος εκλογές γάρ)...

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Με μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας ζήτησε «καθαρές λύσεις» και κάλεσε τους βουλευτές να επιδείξουν «στάση ευθύνης», υπενθυμίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, διαφύλαξε την κοινωνική συνοχή, αποκατέστησε τη κανονικότητα, στήριξε και προστάτευσε τους εργαζόμενους».

«Η σημερινή διαδικασία είναι η τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για άθλιο θέατρο που έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής...

Ο Αντώναρος εξηγεί στόν Κυριάκο ποιά ήταν η «κυβέρνηση κουρελού»...

Αντώναρος προς Κυριάκο: Ξέχασες την κυβέρνηση κουρελού Σαμαρά - Βενιζέλου

Αφού επέκρινε τις ρητορικές δυνατότητες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος «ξαναχτύπησε» μέσω facebook, προσπαθώντας να θυμίσει λίγο την… ιστορία στον πρόεδρο της ΝΔ.
«Θέλει να ξεχάσει ότι μετείχε ο ίδιος στην ετερόκλητη κυβέρνηση κουρελού του Αντωνάκη Σαμαρά με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:
Πλάκα έχει που μιλάει για κυβέρνηση ανοχής ή για κυβέρνηση κουρελού ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προφανώς θέλει να ξεχάσει ότι μετείχε ο ίδιος στην ετερόκλητη κυβέρνηση κουρελού του Αντωνάκη Σαμαρά με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη που κυβερνούσε με ανοχή όταν ο τελευταίος απέσυρε τη συμμετοχή του το καλοκαίρι του 2013. Αν θυμάμαι καλά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Evangelos Antonaros
4 ώρες πριν
Πλακα εχει που μιλάει για κυβερνηση ανοχής η για κυβερνηση κουρελού ο Κυριακος Μητσοτακης. Προφανώς θελει να ξεχασει ότι μετείχε ο ίδιος στην ετεροκλητη κυβέρνηση κουρελού τπυ Αντωνάκη Σαμαρά με τον Βενιζέλο και τον Κουβελη που κυβερνουσε με ανοχή όταν ο τελευταίος απέσυρε τη συμμετοχή του το καλοκαίρι του 2013. Αν θυμαμαι καλά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.


από  documentonews.gr

Κυβέρνηση Σαμαρά πρός τόν ΟΗΕ γιά τό όνομα : Με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία»...

Κύριε Βενιζέλε θυμάστε;...
ΒΙΝΤΕΟ
Ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27.9.2014 ότι επίσημη θέση της κυβέρνησής του ήταν η «σύνθετη» ονομασία:
«Οσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, κ. Μάθιου Νίμιτς, και συμμετέχει πάντα σε αυτή εποικοδομητικά και με καλή θέληση. 

Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes»...

Δ.Ψ.

Από τη στήλη Παρασκήνια

efsyn.gr

H πτήση Αθήνα-Μύκονος τής Ryanair (γιά τό '19) είναι γεγονός τετελεσμένο

Ryanair: Δεν διακόπτει μόνο το Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πτήσεις για Μύκονο, Ρόδο και Χανιά 
Τι αναφέρει η εταιρία για τις αλλαγές στο νέο της πρόγραμμα 
Δεν διακόπτει μόνο το Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πτήσεις για Μύκονο, Ρόδο και Χανιά. 
Στη διακοπή της σύνδεσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη προχωρά από την 1η Απριλίου η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair όπως έγινε γνωστό νωρίτερα. Η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα την 31η Μαρτίου 2019, με ώρα αναχώρησης 20:05 και αριθμό πτήσης FR8969. Ωστόσο, εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η εταιρεία δεν ανανεώνει το 2019 τα δρομολόγια Αθήνα-Χανιά, Αθήνα-Ρόδος και Αθήνα-Μύκονος. Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον Sales & Marketing Manager της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλα Λάρδη, δήλωσε...

Η Ρωσία στηρίζει Καμμένο : Παρεμβατική δήλωση -στά εσωτερικά τής Ελλάδας- από τό ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών...

Σκληρή απάντηση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. στη Μόσχα
Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατέκρινε την Αθήνα πως αγνόησε τη γνώμη του ελληνικού λαού στο θέμα της Συμφωνίας, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει μία «εκρηκτική κατάσταση», η οποία απειλεί τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, με αφορμή την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.
«Την ύπαρξη εκρηκτικής κατάστασης που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Πάνου Καμμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση», ανέφερε η ανακοίνωση της Μόσχας...

Ο Σαράντος Καργάκος έφυγε...

Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος
Aπεβίωσε, σε ηλικία 82 ετών, ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Ι. Καργάκος.
Ο Σαράντος Ι. Καργάκος, γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας και σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963. Υπήρξε εισηγητής του 15% για την Παιδεία και εργάστηκε επί..
35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους υπήρξε ιδρυτικό μέλος («Ηράκλειτος», «Αριστοτέλης»).

Το στρατιωτικό καθεστώς έβαλε δύο φορές λουκέτο...

Πρέπει νά ξέρουμε ποιοί δημοσιογράφοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές...

Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα δημοσιογράφων που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές
...ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ρόλων - Το αίτημα οφείλει να γίνει και αίτημα της ΕΣΗΕΑ
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής γράφει για το φαινόμενο της μεταπήδησης δημοσιογράφων στην πολιτική. Ενα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και οδηγεί στην περαιτέρω απαξίωση της δημοσιογραφίας, καθώς δημοσιογράφοι που όλοι..
γνωρίζουμε πως είναι υποψήφιοι βουλευτές, εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ ως “αμερόληπτοι” σχολιαστές... Ο Β. Σκουρής (στο news247) προτείνει τα κόμματα -όλα τα κόμματα- να δεσμευτούν και να δώσουν από τώρα στη δημοσιότητα ποιους βουλευτές θα έχουν στις λίστες τους. Ώστε να γνωρίζουμε όλοι αν κάποιος, εκτός από δημοσιογράφος, είναι και υποψήφιος βουλευτής. Το αίτημα αυτό, κατά την άποψη του Β. Σκουρή, οφείλει να γίνει και αίτημα της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν πρέπει να είναι μόνο συντεχνιακό όργανο, αλλά πρωτίστως να καταστεί πνευματικός φορέας.
ΥΓ Πάντως ο Δημήτρης Καμπουράκης στον Real FM υπογράφει υπεύθυνη δήλωση, όπως λέει, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ούτε με τη ΝΔ ούτε με κάποιο άλλο κόμμα.
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

από zoornalistas

Τή σκόνη πολλοί εμίσησαν, τά "σκονάκια" ουδείς...!

Πυκνογραμμένα τα «σκονάκια» του Μητσοτάκη
«Οργανωμένος» με τα απαραίτητα… σκονάκια εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο γερανός στο στούντιο πλησίασε τόσο, ώστε να αποκαλυφθούν στα πλάνα οι πυκνογραμμένες σημειώσεις του προέδρου της ΝΔ.
Κι όταν μάλιστα το θέμα συζήτησης είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε τα καλά ενημερωμένα «σκονάκια» γίνονται ακόμα πιο απαραίτητα, ειδικά όταν τη «γραμμή» στο Μακεδονικό δεν τη χαράζει ο πρόεδρος.
Δεν είναι και εποχές για γκάφες…

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019
- από το altsantiri

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας 

Ερευνάται τραπεζικός λογαριασμός -στήν Ελβετία- γιά "εξοπλιστικές" μίζες...



Η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρός της Γιώργος Ευαγγέλου, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία κατά των δύο προσωρινά κρατούμενων συζύγων για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, έχουν θέσει υπό διερεύνηση τραπεζικό λογαριασμό που φαίνεται να άνοιξε η κ. Κουράκου το 2016 και μέσω πέντε υπολογαριασμών εμφανίζει κίνηση μέχρι και πρόσφατα...

Ο κ. Σπύρος Δανέλλης είναι ο151ος πού εμπιστεύεται....

Ο Δανέλλης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα...
...και ο Σταύρος τον διαγράφει 

Ο Σπύρος Δανέλλης θα είναι ο 151ος βουλευτής, που αναμένεται να ψηφίσει «υπέρ» στην πρόταση εμπιστοσύνης. Ο βουλευτής Ηρακλείου απάντησε στο τελεσίγραφο του Σταύρου Θεοδωράκη, που... έληγε απόψε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την στάση του ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης.
H απάντηση του βουλευτή ήταν..
ότι εμμένει στη θέση του και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, σε αντίθεση με την γραμμή του Ποταμιού.
Σύμφωνα με πηγές από το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει την Τρίτη στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα το απόγευμα, ο Θεοδωράκης με τον Δανέλλη, του κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι θα προσέλθει με κομματική πειθαρχία στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην ψηφοφορία της Τετάρτης. 

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

από :  zoornalistas  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

12 το μεσημέρι της Τρίτης αρχίζει η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης...

Αύριο το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή...
...για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης...
Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοίξει η αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί...
της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«...με τόσα μαργαριτάρια φτιάχνεις κολιέ!..»

Κατηγορεί τον Τσίπρα πως κυβερνά… συνταγματικά...

Ο λόγος για τον Δημήτρη Σταμάτη της ΝΔ...
Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της, τελευταία μάλιστα καθημερινά με τις τοποθετήσεις των νεοδημοκρατών και όχι μόνον.
Αυτή τη φορά ένας ακόμα «φωστήρας» της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Σταμάτης βγήκε από τα ρούχα του γιατί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κυβερνά… σύμφωνα με το Σύνταγμα!
Κι αν δεν καταλάβαμε εμείς καλά, σας παραθέτουμε το απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο News 24/7: