Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακλήθηκε η άδεια παραχώρησης παραλίας της Μυκόνου στο Nammos

Ολόκληρη η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών
 Στην ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης παραλίας της Μυκόνου στο εστιατόριο Nammos προχώρησε η γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ανακλήθηκε το από 11/7/2017 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου και της εταιρείας NAMMOS RESTAURANT BY THE SEA «λόγω της μη τήρησης των όρων» του συμφωνητικού μίσθωσης «με την τοποθέτηση εξέδρας και κεκλιμένου διαδρόμου σχήματος ορθογωνίου αποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236,40 τμ στις 31/8/2017 για την πραγματοποίηση κοινωνικής εκδήλωσης».
Ανακλήθηκε η άδεια παραχώρησης παραλίας της Μυκόνου στο Nammos
Όπως αναφέρεται στην απόφαση ανάκλησης, ο σκοπός του συμφωνητικού μίσθωσης «ήταν η εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού, παραλίας και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τμ». 
Γιά νά δείτε τήν απόφαση κάντε κλίκ : ΕΔΩ
  22/09/2017
από newsbeast.gr

Έχει πολλές ομορφιές, όλες τίς εποχές, όπου καί νά κοιτάξεις στήν Ελλάδα...

Καθ' οδόν πρός Τρίκερι...
...μέ δυτικό άνεμο...
...ελαφρύ κυματισμό...
...πού μέ λίγο αντιμάμαλο αφρίζει κιόλας...
...ενώ τήν ίδια ώρα τό Μάτι καί τό Ζούμπερι (ανατολ. Αττική) σκεπίζουν
μέ Πουνέντε... 

Αφιερωμένο σέ όσους ξέρουν νά ψάχνουν (καί νά ψαύουν) τίς ομορφιές 
τής πατρίδας μας. 
Δ.Ν.Α.

Περί ισημερίας...

Φθινοπωρινή ισημερία: Και επισήμως φθινόπωρο από την Παρασκευή
EPA/MAURIZIO GAMBARINI
Μπορεί με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών στη χώρα μας να υπήρξαν αμφιβολίες ότι το καλοκαίρι τελειώνει, ωστόσο από αστρονομική άποψη, σε ό,τι αφορά το βόρειο ημισφαίριο, το φθινόπωρο ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου στις 23.01 ώρα Ελλάδος, με τη φθινοπωρινή ισημερία.
Η φθινοπωρινή ισημερία εγκαινιάζει την έναρξη του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ ταυτόχρονα στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά η άνοιξη. Κατά την ισημερία, ο Ήλιος λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης, με τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι περίπου ίδια.
EPA/GEORGI LICOVSKI
Από το Σάββατο, στο βόρειο ημισφαίριο η νύχτα θα μεγαλώνει συνεχώς έως το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο. Τόσο οι ισημερίες όσο και τα ηλιοστάσια συμβαίνουν από δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους.
Όπως εξηγεί σε άρθρο του ο επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου Πλανητάριου Διονύσης Π. Σιμόπουλος, κάθε μέρα η Γη βρίσκεται...

Από τά πιό αξιοσημείωτα ναυάγεια, στό Σαρωνικό κόλπο, τής περσικής αρμάδας συμπεριλαμβανομένης...

Στιγμιότυπο από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ. 
Σύμφωνα με το Λιμενικό, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί, ενώ ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Εισαγγελία Πειραιά. Το πλοίο, το οποίο έχει κατασχεθεί, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου. 

από naftemporiki.gr
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος δικός μας