Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Στον εισαγγελέα εργοδότης που ζήτησε επιστροφή του Δώρου

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισε εργοδότη καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο, ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ ότι ο εργοδότης του απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.
Έπειτα από την καταγγελία του εργαζόμενου στο ΣΕΠΕ, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει ότι η τήρηση της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς και η προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα αυθαιρεσίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.
Το υπουργείο καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Συνελήφθησαν αστυνομικοί μετά από μήνυση Βαξεβάνη

Ένας Υπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας και ένας Αρχιφύλακας, οι οποίοι υπηρετούν στο Α.Τ Ομόνοιας, συνελήφθησαν για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Οι δυό τους αρνήθηκαν παρανόμως, με επεισοδιακό τρόπο, να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής του δημοσιογράφου, ο οποίος θεώρησε πως δεν έπρεπε να παρακάμψει την παρανομία και να απευθυνθεί σε άλλο Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ για να εξυπηρετηθεί αλλά να απαιτήσει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Ο Κώστας Βαξεβάνης επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Α.Τ Ομόνοιας και ζήτησε...

Η Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει το αστέρι στις αγορές ομολόγων...

...μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg...


Εάν η Πορτογαλία υπήρξε το αστέρι των ευρωπαϊκών κρατών στις αγορές ομολόγων για το 2017, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την αντίστοιχη θέση φέτος, σύμφωνα με την Algebris Investments όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Πέρυσι είδαμε την Πορτογαλία να τα καταφέρνει πολύ καλά. Φέτος η Ελλάδα ξεκινάει για να ανακάμψει», δήλωσε συγκεκριμένα ο Alberto Gallo, διαχειριστής κεφαλαίων στην Algebris Investments...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aποσφραγίστηκαν οι φάκελοι. Η διαδικασία θα πάρει, από 'δώ καί μπρός, 1,5 έως 3 μήνες

Τώρα αρχίζει ο ουσιαστικός έλεγχος...
Ομαλά και χωρίς ενστάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών. Οι φάκελοι των έξι αιτούντων αποσφραγίστηκαν από το ΕΣΡ.
Η διαδικασία αποσφράγισης ολοκληρώθηκε σήμερα με το άνοιγμα των τελευταίων δύο φακέλων (ETV και Τηλεοπτική Ελληνική), ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία για τους υπόλοιπους τέσσερις  (ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1).
Τώρα ξεκινά το ουσιαστικό μέρος του ελέγχου από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για όλα τα προαπαιτούμενα, με τον αντιπρόεδρο της Αρχής, Ροδόλφο Μορώνη, να δηλώνει ότι θα γίνει ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών και όλων των στοιχείων των αιτήσεων και το ΕΣΡ ίσως ζητήσει τη συνδρομή οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών στο έργο του.
Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες για να ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα με τον νόμο, εάν κάποιο κανάλι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για μία τηλεοπτική άδεια γενικού ενδιαφέροντος, θα «κοπεί»...


efsyn.gr

Βρετανία : Αλυσίδα σουπερμάρκετ καταργεί τήν πλαστική συσκευασία

Ην. Βασίλειο: Αλυσίδα σουπερμάρκετ θα αντικαταστήσει κάθε πλαστική συσκευασία εντός πενταετίας
REUTERS/Neil Hall
Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Iceland δεσμεύτηκε να αφαιρέσει όλα τα πλαστικά από τα δικά της προϊόντα εντός των επόμενων πέντε ετών, και να τα αντικαταστήσει με ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί. Η αλυσίδα σουπερμάρκετ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο πρώτος μεγάλος λιανοπωλητής στη χώρα που δεσμεύεται για την πλήρη εξάλειψη των πλαστικών.
«Ο κόσμος έχει ξυπνήσει όσον αφορά τη μάστιγα των πλαστικών. Μία τεράστια ποσότητα πλαστικών εισέρχεται κάθε μέρα στους ωκεανούς μας, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στο θαλάσσιο μας περιβάλλον και τελικά στην ανθρωπότητα, αφού όλοι εξαρτώνται από τους ωκεανούς για την επιβίωσή τους», δήλωσε στον Guardian ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ρίτσαρντ Γουώκερ.
Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι είναι πλέον πρακτικό να γίνει η μετάβαση σε προϊόντα χωρίς πλαστικά, χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη των εναλλακτικών συσκευασιών. «Δεν υπάρχει πια δικαιολογία για την υπερβολική ποσότητα πλαστικών συσκευασιών, που δημιουργούν άχρηστα απόβλητα και βλάπτουν το περιβάλλον μας», δήλωσε ο Γουτώκερ. Η αλυσίδα σουπερμάρκετ έχει ήδη αφαιρέσει τα πλαστικά καλαμάκια από τα καταστήματα και τα προϊόντα της.
Η κίνηση της εταιρείας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές όπως ο Τζον Σόβεν, εκτελεστικός διευθυντής της Greenpeace Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος αναγνώρισε την «τολμηρή υπόσχεση», πιέζοντας άλλους λιανοπωλητές και παραγωγούς τροφίμων να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση.
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018
Naftemporiki 

Ο πόλεμος εναντίον του πλαστικού άρχισε...

Ο Στρατός του Πλαστικού
  Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ» ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ

Ο πόλεμος εναντίον του πλαστικού άρχισε. Ο απηνής διωγμός του εισβολέα εκδηλώθηκε με αντανακλαστικά κάμπιας και με όπλο τα 4 λεπτά χρέωσης της πλαστικής σακούλας. Έπρεπε να περάσουν μερικές (πολλές)
δεκαετίες από την ολική εισβολή του πλαστικού στην καθημερινότητά μας, για να αρχίσει ο απελευθερωτικός αγώνας από τα υλικά που κατακλύζουν τις χωματερές, σαβουρώνουν τις θάλασσες, φτηναίνουν την αισθητική και ψαλιδίζουν την υγεία. Φυσικά, το ισχυρό μέτωπο του πλαστικού δεν είναι μόνο η σακούλα. Το νάιλον και τα ξαδέλφια του (πολυεστέρας κ.λπ.) μπήκαν στη ζωή τού σύγχρονου ανθρώπου από όλα τα σημεία του ορίζοντα, με πολλές διαφορετικές μορφές και με έναν άρτιο μηχανισμό προπαγάνδας που προσπάθησε να πείσει –και έπεισε–  ότι αναβαθμίζει τον βίο μας, εκμοντερνίζει το «είναι» μας και κάνει ευκολότερο το ζην μας.

Η πλαστική σακούλα ήρθε για να μας απαλλάξει από τις χοντρές πάνινες οικογενειακές τσάντες για τα ψώνια του μπακάλη, ή του μανάβη, και από τα ελαφριά διχτάκια της αγοράς που χωρούσαν στην τσέπη του σακακιού και μετά φορτώνονταν με διάφορα βρώσιμα για να μεταφερθούν σπίτι. Οι πολλαπλών χρήσεων τσάντες και τα βολικά διακριτικά διχτάκια εκδιώχτηκαν...

Τό πολιτικό σκίτσο τής ημέρας από...

                                                         ...τόν Κώστα Γρηγοριάδη
δημοσιεύθηκε τήν 16.01.2018 στήν:
Εφημερίδα των Συντακτών

25 σφαίρες για τον Βασίλη Στεφανάκο

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βασίλη Στεφανάκο, 57 ετών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε πριν από λίγο στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα.. να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 25 σφαίρες
Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

zoornalistas 

Δέν μπορεί! Δέν θά άκουσα καλά...!

ΤτΕ, Εξάρχεια... ένα τσιγάρο δρόμος...
Ο Γιάννης Στουρνάρας λέει ότι τον έχουν βάλει στο μάτι συμφέροντα. Μισό βήμα είναι κι αυτός από το να...
δηλώσει αντιεξουσιαστής, να τρέχουμε με λυμένες τις κοτσίδες στα λιβάδια...

Από το altsantiri.gr

Πέντε αναρτήσεις μετά από σεισμό που καλό είναι να αποφεύγετε...

Από όλα τα είδη ανθρώπων που ζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φροντίζουν με τις αναρτήσεις τους να μας ενημερώνουν για όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους (αφήνοντας έξω μόνο την εντερική λειτουργία, ελπίζω όχι για πολύ) αυτοί που δυσκολεύομαι να καταλάβω περισσότερο είναι οι συνάνθρωποι που, στο επόμενο δευτερόλεπτο ενός σεισμού, ποστάρουν στο face το book ή το twitter τη λέξη «Σεισμός».

Ένα μεγάλο, τεράστιο, «ΓΙΑΤΙ;;;» γεννιέται κάθε φορά που κάποιος συμπολίτης σπεύδει να ενημερώσει για κάτι που όσους αφορά το έχουν καταλάβει και όσους δεν το έχουν καταλάβει δεν τους αφορά. Ένα «ΓΙΑΤΙ;;;» στο οποίο η χειρότερη απάντηση που έχω ακούσει είναι το «Ήθελα να ενημερώσω τους συγγενείς μου που ζουν μακριά». Μια απάντηση η οποία ολοκληρωμένη πάει κάπως έτσι: «Ήθελα να ενημερώσω τους συγγενείς μου που ζουν μακριά και να τους κάνω να ανησυχήσουν, αφού διαφορετικά δεν θα έπαιρναν χαμπάρι τίποτα και θα ήταν σίγουροι ότι είμαι μια χαρά».

Όπως και να έχει και σεβόμενος την επιθυμία των συνανθρώπων να περιγράψουν κάθε πτυχή της ζωής τους σε άλλους ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα, ετοίμασα μια μικρή λίστα από ποσταρίσματα που καλό είναι να αποφεύγονται κάθε φορά που κάνει σεισμό.

Τα ίδια με πάνω. Και στις δυο περιπτώσεις δεν μπορώ να καταλάβω τι στο διάολο αρέσει σ’ αυτούς που κάνουν λάικ. Ίσως το κάνουν, επειδή πιστεύουν ότι είσαι εντελώς αναίσθητος και χαίρονται που επιτέλους κάτι κατάλαβες...