Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Έμειναν φίλοι: ΣΥΡΙΖΑ -Τατσόπουλος

Μακριά και αγαπημένοι
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο συγγραφέας
Ανακοινώθηκε και επισήμως, αυτό που ήδη είχε διαρρεύσει από την Πέμπτη, ότι μετά τη συνάντησή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Πέτρος Τατσόπουλος, είναι πια εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει από την Πέμπτη ότι έθετε την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Τσίπρα, ενώ πρόκειται για βουλευτή που είναι ταυτόχρονα και κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το τελευταίο, είναι σημείο που ενδεχομένως να προκαλέσει "τριβές", καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα, θεωρεί  ότι «είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος». Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και εκ των πραγμάτων το «θέμα Τατσόπουλου», αλλά και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.
 
Στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΟ αναφέρει: «Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:
-Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
-Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.
-Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ' αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του».
Με επιστολή του το απόγευμα της Παρασκευής, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.         enet.gr

Ο καιρός στή Ν.Υ. από 08.00π.μ. έως 17μ.μ.τής 12/1/14 τοπική ώρα.(από allmetsat)

                                                            150 Ko                                                      (Ωριαία ενημέρωση. Από allmetsat)

Παρών καιρός Νέας Υόρκης    (ώρα Ν.Υ. = ώρα UTC-5ώρες) 

Η αναφορά έγινε στις 13:51UTC(08.51μ.μ. ώρα Ν.Υ. τής10/1/14) 
Άνεμος 11- 20 kt   Δυτικός/ΒΔ   4-5  beauforts 
Θερμοκρασία 6°C
Υγρασία 52%                                            Λίγα νέφη σε ύψος 1158 m
Πίεση 1006 hPa                                         Aρκετά νέφη σε ύψος 1463 m
Ορατότητα 16.1 km                                   Aρκετά νέφη σε ύψος 2743 m

(Oι μετρήσεις ανέμου, θερμ/σίας, υγρασίας κτλ. έχουν γίνει από τά όργανα τού αεροδρομίου "La Guardia". LaGuardia Airport is an airport in the northern part of the New York City borough of Queens. The airport is on the waterfront of Flushing Bay and Bowery Bay, in East Elmhurst and borders the neighborhoods ... Wikipedia).
La Guardia Airport
γεωγραφικό πλάτος: 40-46-45N, γεωγραφικό μήκος: 073-52-48W, υψόμετρο: 6 m

Πρόγνωση Καιρού Νέας Υόρκης

Η πρόγνωση ισχύει από 12/1 στις 13 UTC έως 12/1 στις 22 UTC                                                                  (από 08.00π.μ. τής 12/1 έως 17μ.μ.τής 12/1/14 τοπική ώρα)
Άνεμος 18-26 kt  Δυτικός/ΒΔ    5-6 beauforts
Ορατότητα 10 km
Διάσπαρτα νέφη σε ύψος 1067 m

ΤΩΡΑ - Έφεση κατά του βουλεύματος για τον Ευσταθίου...



Έφεση άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Πάνος Ευσταθίου.
Τις...
επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών θα αποφανθεί για την τύχη του εκπροσώπου της ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου....

Η Τράπεζα της Ελλάδος «ξεσκονίζει» τα δάνεια του Τ.Τ.



Σε εξέλιξη βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»- νέος έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.). Μεταξύ των ευρημάτων του νέου ελέγχου περιλαμβάνεται δάνειο που είχε χορηγηθεί στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ύψους 100 εκατ. ευρώ. Το δάνειο φαίνεται ότι δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις κατά την περίοδο που επικεφαλής του Τ.Τ. ήταν ο κ. Αγγελος Φιλιππίδης.

Του Γιάννη Παπαδογιάννη




Οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΤτΕ ξεσκονίζουν για άλλη μια φορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Τ.Τ. και εξετάζουν όλες τις αμφιλεγόμενες συμβάσεις προκειμένου να χαρτογραφηθεί με απόλυτη ακρίβεια η έκταση και το μέγεθος των προβλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της κεντρικής τράπεζας θα παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές περίπου σε 10 ημέρες.Μεταξύ των ευρημάτων του νέου ελέγχου περιλαμβάνεται δάνειο που είχε χορηγηθεί στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ύψους 100 εκατ. ευρώ. Το δάνειο φαίνεται ότι δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις κατά την περίοδο που επικεφαλής του Τ.Τ. ήταν ο κ. Αγγελος Φιλιππίδης.
Πρόκειται για τον τρίτο έλεγχο που διενεργεί η ΤτΕ. Είχαν προηγηθεί δύο τακτικοί έλεγχοι το 2009 και το 2012, ενώ και τα δύο πορίσματα έχουν παραδοθεί στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στην Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος για την τύχη ορισμένων δανείων του Τ.Τ.
Από τα ευρήματα των ελέγχων ξεχωρίζουν δάνεια συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στον χώρο των κατασκευών, δάνεια ύψους 20 εκατ. ευρώ προς τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα, δάνειο ύψους 110 εκατ. ευρώ προς τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ παράλληλα ελέγχεται το κατά πόσο έβλαψε το Τ.Τ. εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 από κοινού με τον κ. Κοντομηνά για τη διαχείριση πιστωτικών καρτών καθώς και δάνειο ύψους 100 εκατ. που δόθηκε στον κ. Λ. Λαυρεντιάδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και άλλες σοβαρές υποθέσεις.
Σημειώνεται ότι το Τ.Τ. ήταν ειδικό τραπεζικό ίδρυμα και δεν χορηγούσε δάνεια μέχρι πολύ πρόσφατα. Το Τ.Τ. έλαβε άδεια για την παροχή τραπεζικών εργασιών το 2006 με στόχο της τότε κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή του. Αρχικά η ΤτΕ λόγω της περιορισμένης εμπειρίας του Τ.Τ. είχε θέσει όρια στις χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων. Μάλιστα, μετά τον έλεγχο του 2009, η ΤτΕ διαπίστωσε ότι η διοίκηση του Τ.Τ. είχε υπερβεί το όριο που είχε τεθεί για τις χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων, ζητώντας την άμεση συμμόρφωση. Το καλοκαίρι του 2010 η διοίκηση του Τ.Τ. ενημέρωσε την ΤτΕ ότι η σχετική διεύθυνση ενισχύθηκε με ανθρώπινο δυναμικό και συστήματα και συνέχισε να χορηγεί δάνεια προς επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι οι διοικήσεις του Τ.Τ. δεν κατηγορούνται για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, αλλά για δάνεια που δόθηκαν χωρίς να τηρηθούν βασικά τραπεζικά κριτήρια. Τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για εκταμιεύσεις δανείων πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες χωρίς αντικείμενο, ακόμα και σε εταιρείες που βρίσκονταν ένα βήμα πριν από την πτώχευση.                                                      (kathimerini.gr  10/1)

Η έκδοση πιστωτικής κάρτας Τ.Τ. και η σύμβαση-απάτη

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επέλεξε να συνεργαστεί με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την έκδοση πιστωτικής κάρτας για λογαριασμό του Ταμιευτηρίου με διαδικασίες από την αρχή ώς το τέλος έκνομες.

Της Ιωάννας Μάνδρου




Για σύμβαση - απάτη, που κόστισε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 125 εκατ. ευρώ, κάνει λόγο το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου αναφορικά με την έκδοση πιστωτικής κάρτας από το Τ.Τ., και παραθέτει λεπτομερή στοιχεία για το πώς οργανώθηκε το σχέδιο και πώς τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν τελικά καταγράφηκαν στις μεγάλες ζημίες του Ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα –ένα μεγάλο κομμάτι του αναφέρεται στην εν λόγω σύμβαση–, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επέλεξε να συνεργαστεί με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την έκδοση πιστωτικής κάρτας για λογαριασμό του Ταμιευτηρίου με διαδικασίες από την αρχή ώς το τέλος έκνομες.
Οι λεπτομέρειες του πορίσματος είναι εξαιρετικά αναλυτικές για το πώς επελέγησαν οι εν λόγω εταιρείες, πώς έγινε η σύμβαση, πώς πληρώθηκαν εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπάρξει πραγματική παροχή, σύμφωνα με τη σύμβαση, καταλήγοντας στην εκτίμηση ότι επρόκειτο περί απάτης.
Αλλωστε, για τον λόγο αυτό έχει ασκηθεί ποινική διώξη κατά του Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά και των εμπλεκόμενων στελεχών του Τ.Τ. για απάτη σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για συνέργεια σε αυτή.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και τα ευρήματα της πολύμηνης έρευνας της εισαγγελέως για χρήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς στελεχών του Τ.Τ. και αγορές ακινήτων στο εξωτερικό από τις παράνομες δανειοδοτήσεις. Μεταξύ των ύποπτων λογαριασμών, σύμφωνα με το πόρισμα, καταγράφονται και προσωπικοί λογαριασμοί υψηλόβαθμου στελέχους του Τ.Τ., που ήδη θεωρείται βασικός εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο.
Η εισαγγελική έρευνα, η οποία κατέληξε σε άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων και σε μπαράζ ενταλμάτων σύλληψης, βασίστηκε κατά βάση σε πέντε συνολικά πορίσματα που συνέταξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία διενήργησε αρχικά ελέγχους για τις δανειοδοτήσεις του Τ.Τ. Τα πορίσματα της ΤτΕ περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία και το περιεχόμενό τους θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό από τους εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίστηκαν την υπόθεση στη συνέχεια.
Αλλωστε, όπως διευκρίνιζαν δικαστικές πηγές, το έναυσμα για τη μεγάλη έρευνα για τα δάνεια του Τ.Τ. στηρίχθηκε στα σοβαρά ευρήματα του ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ και η Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» διενήργησε έλεγχο για την υπόθεση. Ενα πόρισμά της περιλαμβάνεται στη δικογραφία.
Οι εξελίξεις πάντως για την υπόθεση με τις σκανδαλώδεις δανειακές συμβάσεις αναμένεται να είναι σημαντικές τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα κληθούν όχι μόνον εκείνοι που συνελήφθησαν, αλλά και οι υπόλοιποι –συνολικά 29– που αποτελούν τον βασικό πυρήνα των κατηγορουμένων. Οι απολογίες, που θα οργανωθούν από τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς κ. Γ. Ανδρεάδη, θα κλιμακωθούν την προσεχή Τρίτη, με την απολογία Δ. Κοντομηνά, ενώ ο Αγγελος Φιλιππίδης δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Κοντομηνάς: Κανένα ίχνος παρανομίας
Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση με το Τ.Τ., υποστηρίζει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Οπως σημειώνει, «σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Τ.Τ. υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία. Τίποτε από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια είναι ισχυρότερη και στο τέλος θα λάμψει». Ο δημοσιογράφος του Alpha Δήμος Βερύκιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, οι προσωπικές εγγυήσεις που έχει δώσει ο κ. Κοντομηνάς είναι μεγαλύτερες από τα δάνεια και εξήγησε ότι ο κ. Κοντομηνάς είχε μπει στο νοσοκομείο από προχθές με λοίμωξη του αναπνευστικού και όχι όταν βγήκαν τα εντάλματα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ., Αγγελος Φιλιππίδης, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα για να δώσεις εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη. Οπως ανέφερε, στην έκθεση BlackRock το Τ.Τ. είχε 5% «κόκκινα» δάνεια, ενώ οι αποκαλούμενες συστημικές είχαν «κόκκινα» δάνεια σε ποσοστό 18% με 24,5%. Διερωτήθηκε ακόμη γιατί το Τ.Τ. - που ανήκε στο κράτος, είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια και τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια- δεν χαρακτηρίστηκε συστημική τράπεζα και χαρακτηρίστηκαν οι άλλες τράπεζες. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι θα ήθελε η ανάκρισή του να γίνει με ανοιχτή την κάμερα, ώστε να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ενώ σημείωσε ότι όλα τα δάνεια είχαν αποφασιστεί ομόφωνα, ήταν νόμιμα και θα τα ξαναέδινε αν γύριζε ο χρόνος πίσω. Σε άλλες δηλώσεις του σημείωσε πως ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης, δεν τον κάλεσε να εκθέσει τις απόψεις του πριν εκδώσει το σχετικό πόρισμα της Αρχής. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη, κ. Βαρλάμης, ενημέρωσε τον δικαστικό λειτουργό ότι ο εντολέας του βρίσκεται στην Αμερική και θα επιστρέψει εντός δεκαημέρου για να εμφανιστεί στην ανάκριση.          kathimerini.gr

Εικόνες ντροπης...


Κρεμάνε τρόφιμα για τους άπορους, πάνω στα δέντρα...
Σκηνές φτώχειας και εξαθλίωσης εκτυλίσσονται καθημερινά στις συνοικίες της Πάτρας.
 Η αναζήτηση τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης στους κάδους απορριμμάτων είναι...
 πλέον συνηθισμένη εικόνα για τους κατοίκους της πόλης. Ο πολλαπλασιασμός του αριθμού αστέγων και απόρων οδηγούν ορισμένους σε ύστατες λύσεις...
Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πολίτες κρέμασαν σε δέντρο σε κεντρική πλατεία της πόλης, κοντά σε κάδο απορριμμάτων, σακούλες που περιείχαν μαγειρεμένο φαγητό, προσπαθώντας έτσι να βοηθήσουν τους οικονομικά εξαθλιωμένους συμπολίτες τους που παλεύουν για την επιβίωσή τους, αναζητώντας φαγητό στα σκουπίδια.
Η εικόνα αυτή δεν είναι η μόνη. Περπατώντας στους δρόμους της πόλης, πολύ συχνά συναντά κανείς τσάντες με τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια ακουμπισμένες έξω από τους κάδους.


Πηγή: patrisnews.com

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Ξηρό- Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, για τον οποίο εκδόθηκε χθες βράδυ ένταλμα σύλληψης μετά και την τυπική παρέλευση της άδειας που είχε λάβει απο τις φυλακές.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Ξηρό- Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης
Στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στα δύο τουλάχιστον σπίτια -της αδελφής του, αλλά και της κοπέλας με την οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να διατηρούσε σχέση- αναζήτησαν οι Αρχές τον «Μανώλη» της «17Ν», χωρίς αποτέλεσμα.

Και οι δύο γυναίκες πέρασαν χθες το βράδυ το κατώφλι της ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστούν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από την πλευρά της πάντως η νεαρή εκπαιδευτικός διέψευσε ότι γνωρίζει το οτιδήποτε, ενώ δήλωσε ότι έχει να τον δει τρεις μήνες.
0 25χρονος ανιψιός του Χριστόδουλου Ξηρού, είναι αυτός που τον μετέφερε την περασμένη Κυριακή από την Καλλικράτεια στην Αθήνα και βοήθησε στην εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο νεαρός δήλωσε στις Αρχές ότι άφησε τον «Μανώλη» της «17Ν» στην Πλατεία Αττικής, προκειμένου να συναντηθεί με την κοπέλα με την οποία διατηρεί σχέση. Η συγκεκριμένη γυναίκα εξελίσσεται σε πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, αφού η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι γνωρίζει το σχέδιο απόδρασης του Ξηρού και το μέρος όπου έχει καταφύγει.                                                                                                                  ΕΘΝΟΣ.gr

Αδικαιολόγητα ποσά και περιουσία για τον Α. Φιλιππίδη - "Ολα δηλωμένα στο πόθεν έσχες", υποστηρίζει.

Σημαντικά ποσά, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και κρίσιμα ευρήματα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του περιλαμβάνονται στο πόρισμα - καταπέλτη της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου. «Όλα τα χρήματα είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες», υποστηρίζει ο Α. Φιλιππίδης.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Ειδικότερα, το πόρισμα αναφέρει επί λέξει για τον Αγγελο Φιλιππίδη, πως «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και σε μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή, καθώς προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2011 και εξής, ότι διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό».
Επίσης στο πόρισμα η εισαγγελέας, παραθέτοντας συγκεκριμένα ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά του σε συγκεκριμένους λογαριασμούς, καταγράφει την εκτίμηση ότι τα «γκρίζα» περιουσιακά του στοιχεία αποτελούσαν την «προπαρασκευή για τη διαφυγή του στο εξωτερικό σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει». Σε άλλο σημείο του πορίσματος, η κ. Παπανδρέου τονίζει ότι τα στοιχεία εις βάρος του Φιλιππίδη είναι ισχυρά και τον καθιστούν όχι μόνον ύποπτο να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά είναι ικανά «και να οδηγηθεί στη φυλακή».
Ειδικότερα από το άνοιγμα λογαριασμών –συνολικά έξι που καταγράφονται ένας προς έναν στο πόρισμα– προκύπτουν καταθέσεις και εμβάσματα κυρίως τα τελευταία χρόνια που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ.
Συμπερασματικά, η εισαγγελέας αναφέρει ότι «από τον έλεγχο των ανωτέρω τραπεζικών λογαριασμών του Αγγελου Φιλιππίδη προκύπτει ότι από το έτος 2008 ώς το 2012, αυτοί (οι λογαριασμοί οι οποίοι και αναφέρονται λεπτομερώς) έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, ορισμένα από τα οποία δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση».
Αποτιμώντας μάλιστα το σύνολο της δραστηριότητάς του, η εισαγγελέας στο πόρισμά της με έμφαση σημειώνει ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του στο Τ.Τ. τελικώς κατόρθωσε «να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων (Λαυρεντιάδη, Γριβέα και Κοντομηνά) προς την κατεύθυνση δημιουργίας πλούτου σε αυτούς, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου»
Α. Φιλιππίδης: «Όλα τα χρήματα είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες"
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο MEGA, ο Αγγελος Φιλιππίδης επανέλαβε ότι δεν έχει πάρει «ούτε ένα ευρώ» και ότι επιστρέφει στην Ελλάδα και θα δώσει εξηγήσεις για κάθε δάνειο ξεχωριστά .
Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στους προσωπικούς του λογαριασμούς τόνισε: «Όλα τα χρήματα τα οποία έχω στους λογαριασμούς μου είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες, είναι δηλωμένα στις φορολογικές δηλώσεις και δεν υπάρχει κανένα κενό. Ζήτησα από τις εισαγγελείς ένα πράγμα: να με φωνάξουνε, να με ρωτήσουνε, πριν δυσφημίσουν έναν άνθρωπο με τέτοια πορίσματα τα οποία όπως βλέπετε διαρρέουν κιόλας να με φωνάξουν να με ρωτήσουν, ερωτήθειν ποτέ από την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Μαύρου Χρήματος του κ. Νικολούδη ή τις εισαγγελείς και δεν έδωσα απάντηση; Πήγα παντού εγώ, μου είπαν δεν θέλουμε εξηγήσεις, δεν υπάρχει θέμα, κάνουμε μια έρευνα, αν χρειαστούμε θα σε φωνάξουμε».                                                                           (kathimerini.gr)