Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 18.30" - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ : Ειδικοί Mηχανικοί ενημερώνουν γιά τά προβλήματα πού έχουν προκύψει μέ τούς ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Δηλώσεις Μητσοτάκη πρό τής συνόδου τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Μήνυμα παραμονής στο ευρώ από τον Κυρ. Μητσοτάκη


INTIME NEWS/Δελτίο τύπου 
«Ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.
Εξάλλου, τόνισε ότι «καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει στα εξηκοστά της γενέθλια, σημαντικές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας» και πρόσθεσε ότι «η διασφάλιση περισσότερων θέσεων εργασίας για τη νεολαία, η ασφάλεια, η άμυνα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων πρέπει να είναι στο κέντρο των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017
naftemporiki.gr

Αυστηρή απάντηση του ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για την επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Αργά χθες το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου από τα Δωδεκάνησα,για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.
Από εκεί έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της».
Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.
«Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιθυμία του Προέδρου Παυλόπουλου να αναπτύξει τις φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Ωστόσο, παρατηρούμε με ενδιαφέρον και είμαστε έκπληκτοι με τις παρατηρήσεις του που δείχνουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσεων των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
 tvxs.gr

ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 18.30" - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ : Ειδικοί ενημερώνουν γιά τά προβλήματα πού έχουν προκύψει μέ τούς ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ


Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους




2. Αλέξης Τσίπρας: «Με την παραχώρηση του στρατοπέδου Μελά γίνεται πράξη μία σημαντική δέσμευση μας».  Παράλληλα, τη δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση με φορείς της Δ. Μακεδονίας, στο Διοικητήριο.
3. Bloomberg: Τρία σενάρια διάλυσης και τρία σενάρια διάσωσης του ευρώ. 
4. Ένταση και επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - 4 συλλήψεις. 
5. Επιστρέφονται με συμψηφισμό τα χρήματα στους υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες.
6. Η απάντηση Φίλη στον Αρχιεπίσκοπο: «Βάζει λόγια που ποτέ δεν ειπώθηκαν». Προηγήθηκε το «κατά Ιερώνυμον παρασκήνιο» της συνάντησης με τον Τσίπρα για τα θρησκευτικά. 
7. Πως θα είναι η δημοσιογραφία και το διαδίκτυο το 2025; Τέσσερα πιθανά, διαφορετικά, σενάρια για το μέλλον τους.
8. Pink, το ναρκωτικό που σκοτώνει και με την επαφή. Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» οι αμερικανικές αρχές. 
9. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η ιστορία της 8ης Μαρτίου.  Διαβάστε επίσης για τη γυναίκα σύμβολο, την Υπατία που δολοφονήθηκε γιατί ήταν επιστήμονας, τη Γυναίκα στα χρόνια της κρίσης, αλλά και πως η τέχνη τιμά τις εργαζόμενες γυναίκες, 
10. Τα «Fake News» και η επέλασή τους στο διαδίκτυο: Ποιοι, πως και γιατί τα διακινούν. 
*Το σκίτσο είναι του Αρκά

tvxs.gr 21:22 | 08 Μαρ. 2017

Έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό,για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση. Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αργότερα το βράδυ ή αύριο Πέμπτη. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με αντικείμενο τα εργασιακά θέματα.
Από το βράδυ της Τρίτης επικρατεί αισιοδοξία για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας έως τις 20 Μαρτίου καθώς καταγράφηκαν συγκλίσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.  Κυβερνητικός παράγοντας σημείωνε: «η αίσθησή μου είναι ότι όλοι τώρα έχουν εστιάσει στην 20η Μαρτίου για να έχουμε σημαντική πρόοδο. Δηλαδή, εάν δεν έχουμε κλείσει όλα, να αισθανθεί ένας κόσμος ότι έχει γίνει το βασικό βήμα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «Θα παραμείνουν 3 ή 4 πολιτικά θέματα προς επίλυση ίσως αργότερα».
Στο τραπέζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τις εκατέρωθεν υποχωρήσεις του τελευταίου διημέρου, βρίσκεται ένα σχέδιο...