Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΟΙ "ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΙ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ"...


Επειδή αργά-αργά καταρρέει...
...εδώ καί πολύ καιρό, χωρίς νά ιδρώνει
τό αυτί κανενός...

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ -ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΒΛΕΠΟΥΜΕ XΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΝΟΥΜΕ :
ΟΙ "ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΙ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ"...
πού επικρέμανται 
μετά τού εμπεριεχομένου εξοπλισμού τους. 
Ήτοι : 
(εξόμ απ' τά "σκάρτα μπετά")
 λεκάνες, αγγειά, γλαστριά, μπουγέλα, 
ξεβουλωτήρια, πιγκάλ
καί λοιπά "χρειώδη καί ευώδη"... 
 (...κι αλί στόν πού θά τά ..."λουστεί")
-Πού αυτά;
-Mά, εντός Κατοικημένης, Αστικής, Δημόσιας 
                              καί μέ ελεύθερη τήν διέλευση πεζών,  περιοχής...
             (Οι παλιοί πού τίς κάνανε ξύλινοι κι αλαφριοί κάτι ξέρανε. Λαθραίοι-ξελαθραίοι είχανε καί γούστο...)
                               
Εδω απεικονίζεται τό απαράμιλλο ενδιαφέρον
καί η αγάπη
(όooλων, ανεξαιρέτως
τών αρμοδίων αρχών αυτού τού νησιού
 μέ τήν οποία περιβάλλουν : 
τόν τόπο, τόν τουρισμό, τόν πολίτη
Όχι τόν διερχόμενο πολίτη!
Τόν άλλο... 
Δ.Ν.Α.

                                                                                                                                 

Οι άγγελοι τού δάσους...

Δέν μπορεί. Θά πρέπει νά υπήρξε κάποτε κι εδώ, σ' εμάς, ένα δάσος... 
Έστω καί μικρό. Μέ λίγα αραιά δέντρα...
...ίσα πού νά εύρισκε ανάπαυση, γιά λίγο, ένας κουρασμένος, κυνηγημένος άγγελος...
Κι άς μήν είχε παπαγάλους κι ωδικά πτηνά... 
Ούτε ελάφια καί ζαρκάδια (θά τά ντουφεκίζανε στό πί καί φί...
...όπως ντουφεκίσανε, οι εμπόροι τού χρήματος, τήν αγάπη τών αθρώπων γιά τόν άνθρωπο...)

Τό ότι "η βλάστηση υπήρξε, ανέκαθεν, σπουδαία υπόθεση", δέν γεννάται θέμα... 
Ούτε πρέπει νά τό πολυσκεφτόμαστε, πώς
τό συντομότερο δυνατόν πρέπει νά φυτευτούνε δέντρα καί μάλιστα σέ συστοιχίες...
Δηλαδή, τί θά γίνει; 
Οι λιγοστοί άγγελοι πού απόμειναν θά βγούνε κι αυτοί στήν παρανομία;

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης


«Τίμιος μεσολαβητής» οι ΗΠΑ στην διαπραγμάτευση


Η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να παίζει τον ρόλο του «τίμιου διαμεσολαβητή» ώστε να επιτευχθεί μια τέτοια λύση το συντομότερο δυνατόν, πιέζοντας προς αυτή την κατεύθυνση όλα τα μέρη της διαπραγμάτευσης, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις συναντήσεις του κ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με την κα. Λαγκάρντ έγινε σε "εξαιρετικό κλίμα", χωρίς "απαιτήσεις από την μεριά του ΔΝΤ πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα και χωρίς την παραμικρή υποψία «σκληρής» στάσης". Οπως υποστηρίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και στόχος του υπουργού Οικονομικών ήταν η ενημέρωση της κας. Λαγκάρντ για "τις ελληνικές θέσεις επί των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, για την δημοσιονομική πολιτική που προκρίνει η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια και για τη σημασία μιας «έξυπνης» αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους που θα αποδειχθεί επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους δανειστές".
Παράλληλος στόχος ήταν η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και η υποβολή προτάσεων για την βελτίωση του διαπραγματευτικού πλαισίου.
"Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε την πρόταση – που έγινε δεκτή – οι διαβουλεύσεις τόσο στο Brussels Group, όσο και στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα και με τη διαδικασία που ήδη εφαρμόζεται, να γίνονται σε βάση προσυμφωνημένων θεματικών ενοτήτων έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να είναι καλύτερα προετοιμασμένες", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η κα Λαγκάρντ, απο την πλευρά της, σύμφωνα...

Tσίπρας: Το ταξίδι στη Μόσχα είναι μια ευκαιρία...


 Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει σαν «γέφυρα» Δύσης – Ρωσίας...
Το ταξίδι στη Μόσχα είναι «μια ευκαιρία ώστε να τεθούν νέες βάσεις στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις», δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την παραμονή της αναχώρησής του για τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε, οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν...

πολύ βαθιές ρίζες και έχουν ωριμάσει, παρά το ότι πέρασαν μια περίοδο «ψύχους». 
Στόχος είναι η προώθηση της πραγματικής ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών και η συζήτηση αρκετών βασικών ζητημάτων, σημείωσε. 
Αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις, είπε πως υπάρχουν κοινές προκλήσεις και θα πρέπει να εξεταστεί το πώς θα αντιμετωπιστούν. 
«Θα πρέπει να δούμε το πώς οι λαοί και οι χώρες μας μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν σε πολλές σφαίρες –στην οικονομική, την ενεργειακή, την εμπορική και την αγροτική. 
Θα πρέπει να εξετάσουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε, κυρίως πόσο εποικοδομητική μπορεί να είναι η συνεργασία μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα που θα συνδέει τη Δύση και τη Ρωσία», τόνισε. 
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες για συνεργασία ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, όπου μπορεί να αναπτύσσεται ήδη μια απτή αλληλεπίδραση, ενώ οι εμπορικοί δεσμοί μπορούν να περάσουν σε νέο επίπεδο. 
Επίσης, μπορεί να υπάρξει σημαντική συνεργασία που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσία.

Πρόθυμος να συνεργαστεί ο Ζαν Κλοντ...



Πρόθυμος να συνεργαστεί με τους έλληνες ανακριτές δηλώνει ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος από τη Μεγάλη Δευτέρα κρατείται.
Στις πρώτες του συναντήσεις με τους ανακριτές Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκου, καθώς και με τη Βασιλική Μπράτη και τον Γαβριήλ Μαλλή φέρεται να είναι πρόθυμος να αποκαλύψει...
όσα γνωρίζει για τη διακίνηση μιζών από έλληνες λειτουργούς από την Ελλάδα στην Ελβετία.
Από το πρωί της Τρίτης καταθέτει ως μάρτυρας στον Γ. Μαλλή ο οποίος έχει ερευνήσει το σκάνδαλο των υποβρυχίων για το οποίο ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει παραπεμφθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Διακίνησε 1,740 εκατ.  
Σύμφωνα με το βούλευμα εμφανίζεται να διακίνησε περίπου 1,740 εκατ. ευρώ από τις μίζες που κατέληξαν σε έλληνες κρατικούς αξιωματούχους. Η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στο ακροατήριο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων με συνολικά 34 κατηγορουμένους. 
Ο κ. Οσβαλντ καταθέτει ως μάρτυρας διότι λόγω της δικονομικής του θέσης βρέθηκε η φόρμουλα για να εμφανιστεί στον ανακριτή.
thepressproject.gr

Μέ τή ...μανιβέλα προχωράει ο τουρισμός στή Βενεζουέλα...

Βενεζουέλα προς τουρίστες: Φέρτε το δικό σας χαρτί υγείας!...

Βενεζουέλα: Ξενοδοχεία ζητούν από τους τουρίστες να φέρουν το δικό τους χαρτί υγείας!Το πρόβλημα της έλλειψης προϊόντων έχει επιδεινωθεί τόσο στη Βενεζουέλα που ορισμένα ξενοδοχεία της χώρας ζητούν από τους τουρίστες να φέρουν μαζί τους το δικό τους χαρτί υγείας και...
σαπούνι, δήλωσε πρόσφατα ένας εκπρόσωπος του τουριστικού κλάδου της χώρας.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του ιστότοπου Fusion, τα μικρά ξενοδοχεία της πολιτείας Μέριδα η οποία φημίζεται για τα ονειρεμένα ορεινά τοπία της, δυσκολεύονται ακόμα και να παρέχουν τα βασικά στους πελάτες τους.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική», επισημαίνει η Xinia Camacho, ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου-μπουτίκ 20 δωματίων κοντά στο Εθνικό Πάρκο της Σιέρρα Νεβάδα, προσθέτοντας ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει έλλειψη σε βασικά είδη όπως το χαρτί υγείας, το σαπούνι, το γάλα, ο καφές και η ζάχαρη.

Ο Gerardo Montilla, πρόεδρος του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Μέριδα, υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρεάζει κυρίως τα μικρά ξενοδοχεία, τις περιόδους αιχμής. 

«Απέχουμε μόλις δυόμιση ώρες από τα σύνορα με την Κολομβία και πολλά από τα προϊόντα της χώρας μεταφέρονται εκεί επειδή θα πιάσουν καλύτερη τιμή», εξηγεί στο Fusion ο Montilla.

Κομισιόν: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση ...



Εν αναμονή κινήσεων από την Ελλάδα...
Η διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση. Oι...
συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και βδομάδες, δήλωσε ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν. 

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group θα γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Η επιτροπή ρωτήθηκε και για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία. Η εκπρόσωπος Αννίκα Μπράιντχαρντ ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει εικασίες, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το θέμα των ρωσικών εισαγωγών από την ΕΕ. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι στις 19 Μαρτίου ελήφθη από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ομόφωνα, σχετική απόφαση από την οποία, όπως τόνισε, καμία κυβέρνηση κράτους μέλους δεν έχει δηλώσει ότι παρεκκλίνει.

Ειδικά για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές φρούτων και γενικά αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντανιέλ Ροζάριο, υποστήριξε ότι η Επιτροπή αναμένει την ίση μεταχείριση όλων των κρατών μελών και πως οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εκφράζονται με ενιαία φωνή έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

newpost.gr

Ρωσία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε πυρηνικό υποβρύχιο...

Φωτιά έχει πιάσει ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο, που βρίσκεται σε ναυπηγείο στη βόρεια επαρχία Αρχάγγελσκ.
Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα την αναπαρήγαγε και το Russia Today.
Μάλιστα, ανώνυμη πηγή στο RIA Novosti αναφέρει πως η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε έκταση 20 τμ, χωρίς να προχωρά σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 
Η πηγή που επικαλείται το ρωσικό δίκτυο, επισήμανε πως πρόκειται για υποβρύχιο κλάσης Όσκαρ ΙΙ, K-266 Oryol.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά πραγματοποιούνταν εργασίες στο υποβρύχιο. 
Εντούτοις, δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιος από τους εργάτες έχει τραυματιστεί.
Στο μεταξύ, διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως το υποβρύχιο ανήκει στον Ρωσικό Βόρειο Στόλο και άρχισε να λειτουργεί το 1992. Ωστόσο, μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο τον Νοέμβριο του 2013 για προγραμματισμένη επισκευή, η οποία αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι το 2016.   

Η Σκούνα "LYNX" - Aπό τά ταχύτερα, μέ ιστορία, ξύλινα σκάφη στόν κόσμο. VIDEO

                                        Η Σκούνα "LYNX" 
Aπό τά ταχύτερα,  επαναναυπηγημένα, ξύλινα σκάφη στόν κόσμο, μέ "κουρσάρικη" ιστορία στόν Αγγλοαμερικανικό πόλεμο. 
Σήμερα εκπαιδευτικό τής ναυτικής τέχνης καί τής 
                                             ναυτοσύνης.

Career
Name:Lynx
Builder:Rockport Marine, Rockport, Maine
Launched:28 July 2001
Homeport:Newport Beach, California
Status:Training vessel
General characteristics
Type:Schooner
Displacement:98.6 long tons (100 t)
Length:122 ft (37 m) sparred
76 ft (23 m) on deck
72 ft (22 m) w/l
Beam: 23 ft (7.0 m)
Height: 94 ft (29 m) at mainmast
Draft: 8 ft 6 in (2.59 m)
Sail plan: 4,669 sq ft (433.8 m2)
Armament: • 4 × carronades
• 2 × swivel guns
(Τό VIDEO είναι HD. Δείτε τo σέ διευρυμένη οθόνη. Γιά όσους "τό έχουνε" είναι απόλαυση!)

Lynx is an interpretation of an actual privateer named Lynx built by Thomas Kemp in 1812 in Fell’s Point, Maryland. She was among the first ships to defend American freedom by evading the British naval fleet then blockading American ports and serving in the important maritime efforts.  She is fitted with period ordnance and flies pennants and flags from the 1812 era)

America's Privateer Lynx

The replica of Lynx sailing today was designed by Melbourne Smith[Note 1] - International Historical Watercraft Society, based on historical data, and built by Taylor Allen and Eric Sewell of Rockport Marine at Rockport, Maine. She was launched on July 28, 2001 at Rockport, making her a new addition to the tall ship community. Her port of registry is Portsmouth, New Hampshire.
Today, instead of fighting the British like her original counterpart, she serves as a sailing classroom. Lynx offers an early American history program as well as a life, earth and physical science program to schools. She teaches seamanship and history to those who step on her deck. Notably, Lynx is known for her summer program where she sails to Hawaii with students. Along the way students learn about sail handling, navigation, seamanship, leadership and learning to face unforeseen challenges.
Her four carronades and two swivel guns usually get their exercise during weekends when another tallship is in port, such as Californian or Lady Washington, where the tall ships engage in "Battle sails", using actual battle tactics. Although the battling tall ships use actual black powder, they shoot blanks, not cannonballs. Members of the public are able to book passages on these three-hour battle sails.
Lynx is guided by the maxim "be excellent to each other and to your ship."
The Lynx Educational Foundation is a 501(c)(3) non-profit, educational organization, dedicated to hands-on educational programs that teach the history of America's struggle to preserve its independence.

Σημείωση Νέας Μυκόνου : Όλα τά αναγραφόμενα στοιχεία έχουν αντιγραφεί από τή Βικιπαίδεια. Δέν θεώρησα ότι πρέπει νά μεταφραστούν. 
Άν κάνω λάθος, ζητώ συγγνώμη. Μέ ένα e-mail θά επανορθώσω.
Δ.Ν.Α.

Να μάθουμε πως ανατράπηκε ο Παπανδρέου...

Κύριε Σαμαρά παίξατε ρόλο στο παρασκήνιο.
O κ. Βενιζελος πήγε ως αντιπρόεδρος της κυβερνησης Παπανδρεου και γύρισε αντιπρόεδρος της κυβερνησης Παπαδήμου και μετά της κυβέρνησης Σαμαρά. 
Πάντα αντιπρόεδρος...
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά οτι ηταν μέρος του παρασκηνίου, που οδήγησε το 2011 στην ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου.
"Πρέπει να μάθουμε πως έγινε τότε η ανατροπή του Παπανδρέου. Κύριε Σαμαρά πήγατε στις Κάννες αντιμνημονιακός και γυρίσατε...
υπέρμαχος του μνημονίου".
Ο Σαμαράς του είπε από το έδρανο του, πως, δεν είχε πάει  στις Κάννες και ο πρωθυπουργός του απάντησε, "το λέω σχηματικά".
Για το παρασκήνιο των Καννών αναφέρθηκε και στον Βενιζέλο, λέγοντας, πως, πήγε εκεί ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και γυρισε αντιπροεδρος της κυβερνησης Παπαδήμου και στη συνεχεια αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά.
Πάντα αντιπρόεδρος...

Ψηφίστηκε η Eξεταστική για τα μνημόνια...



Με 156 ψήφους υπέρ έναντι 72 κατά και 22 «παρών» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια και τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα στην υπαγωγή στα Μνημόνια.

Η επιτροπή θα αποτελείται από...
17 βουλευτές όλων των κομμάτων, ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι μήνες...

Τυχαίο;...



Στο ρεσιτάλ «αντιμνημονιολογίας» κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους στη Βουλή, οι περισσότεροι ομιλητές μιλούσαν για την «εκτόξευση του χρέους στα χρόνια του Μνημονίου». 
Δεν βρέθηκε όμως ένας να πει ότι...

βάσει των επίσημων στοιχείων, το 2009 το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 301 δισ. και το 2014 ήταν 324 δισ. και ότι αυτό που άλλαξε είναι το ποσοστό επί του ΑΕΠ, λόγω της ύφεσης. Ούτε βέβαια υπενθύμισε κανείς ότι η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε χρέος 180 δισ. το 2004 και το παρέδωσε 301.

Χ. ΙΩ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (efsyn.gr)

Αυστηρές συστάσεις και διορία έως τις 24 Απριλίου στην Αθήνα...


Σκληρά μέτρα επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς και με τη...
σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, Καρολάιν Άτκινσον, είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αυστηρές συστάσεις από τους Αμερικανούς να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Ελλάδας και να επιταχυνθεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απηύθυναν σαφείς συστάσεις προς την Ελλάδα, να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Ευρωπαίοι για την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επισκόπηση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης, με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιστρέφει και συνεχίζει να αναζητά λύση στο πρόβλημα ρευστότητας της χώρας καθώς δεν πέτυχε αναβολή της πληρωμής της επίμαχης δόσης προς το ΔΝΤ την Μεγάλη Πέμπτη.

Μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια ξεκινά ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων, καθώς αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup με τους εταίρους, με στόχο λύση έως τις 24 Απριλίου. 

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι δανειστές πιέζουν για σκληρά μέτρα και στο τραπέζι επιστρέφουν η αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, ενώ σε νέα βάση τίθενται οι ιδιωτικοποιήσεις.

Για να επιτευχθεί η συμφωνία στις 24 Απριλίου αναβαθμίζονται οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και το Brussels Group...
newsbeast.gr

Τό τροπάριο τής Κασσιανής

Τό, ποιητικά έξοχο, τροπάριο τής Κασσιανής ψάλλεται σήμερα στούς ναούς

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Το τελευταίο τροπάριο στην ακολουθία είναι αυτό της ευσεβούς και λογίας ποιητρίας του Βυζαντίου, Κασσιανής.

Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή,
τὴν σὴν αἰσθομένη θεότητα, μυροφόρου ἀναλαβοῦσα τάξιν,
ὀδυρομένη, μύρα σοι, πρὸ τοῦ ἐνταφιασμοῦ κομίζει.
Οἴμοι! λέγουσα, ὅτι νύξ μοι ὑπάρχει, οἶστρος ἀκολασίας,
ζοφώδης τε καὶ ἀσέληνος ἔρως τῆς ἁμαρτίας.
Δέξαι μου τὰς πηγὰς τῶν δακρύων,
ὁ νεφέλαις διεξάγων τῆς θαλάσσης τὸ ὕδωρ
κάμφθητί μοι πρὸς τοὺς στεναγμοὺς τῆς καρδίας,
ὁ κλίνας τοὺς οὐρανοὺς τῇ ἀφάτῳ σου κενώσει.
Καταφιλήσω τοὺς ἀχράντους σου πόδας,
ἀποσμήξω τούτους δὲ πάλιν τοῖς τῆς κεφαλῆς μου βοστρύχοις
ὧν ἐν τῷ παραδείσῳ Εὔα τὸ δειλινόν,
κρότον τοῖς ὠσὶν ἠχηθεῖσα, τῷ φόβῳ ἐκρύβη.
Ἁμαρτιῶν μου τὰ πλήθη καὶ κριμάτων σου ἀβύσσους
τίς ἐξιχνιάσει, ψυχοσῶστα Σωτήρ μου;
Μή με τὴν σὴν δούλην παρίδῃς, ὁ ἀμέτρητον ἔχων τὸ ἔλεος. 

                                             Τροπάριο της Κασσιανής στη ∆ηµοτική Γλώσσα 
(Απόδοση Κωστής Παλαµάς)
« Κύριε,
Η γυναίκα που έπεσε, σε τόσες αµαρτίες,
σαν άκουσε, σαν ένοιωσε τη θεϊκή σου Χάρη
σαν µυροφόρας ένδυµα, στα κλάµατα πνιγµένη
µύρα προ του θανάτου Σου,εντάφια σου φέρνει,
και ωιµέ, στενάζει, κλαίει και θρηνεί
πολλή µε δέρνει νύχτα
ασέληνη και σκοτεινή έρως της αµαρτίας
νύχτα που φλέγει και κεντά
πόθους ακολασίας.
∆έξου Χριστέ, τα δάκρυα τα πύρινα που χύνω
Συ, που στα σύννεφα τραβάς
της θάλασσας το κύµα.
Γύρισε την συµπόνια Σου, στους στεναγµούς µου,
Συ πώγυρες τους ουρανούς στην θεία γέννησή Σου.
Τα πόδια σου τα άγια, άφησε να φιλήσω
και να σκουπίσω άφησε µε τα ξανθά µαλλιά µου
Τα πόδια, που σαν άκουσε τον κρότο τους η Εύα
το δειλινό µεσ' στην Εδέµ κρύφθηκε από φόβο
Τις τόσες αµαρτίες µου και τη βαθιά Σου κρίση
ποιος να µετρήσει ηµπορεί Χριστέ µου, ψυχοσώστη
Μη µε αφήνεις έρηµη και ταπεινή σου δούλη Σου,
όπου έχεις, ως Θεός άπειρη καλοσύνη».

Μεταγραφή του Φώτη Κόντογλου: 

Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, 
σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα 
και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου 
κι έλεγε οδυρόμενη: Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη 
και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας. 
Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, 
εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. 
Λύγισε στ’ αναστενάγματα της καρδιάς μου, 
εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης. 
Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου, 
και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου· 
αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, 
τ’ άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε. 
Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, 
ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; 

Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ’ αμέτρητο έλεος.

Υπαινιγμός της Ζωής, για πιωμένους βουλευτές...


 Ζήτησαν (Σπ. Λυκούδης) να ελέγξει τις προσκλήσεις που διανέμονται από το γραφείο της και η πρόεδρος της βουλής, απάντησε, πως, δεν έχει αντίρρηση να το κάνει, αλλά "τότε θα εξετάσω και τι διανέμεται στο...
κυλικείο της βουλής αυτή την ώρα".
Αθάνατε Ορέστη Μακρή... 

Λάθος ανάγνωση του «Μάνιουαλ»;

Ποιοι είναι οι νέοι εναλλακτικοί, προοδευτικοί δρόμοι για τη χώρα;

Γιωργος Λακοπουλος 
«Η χώρα να ακολουθήσει νέους εναλλακτικούς, προοδευτικούς δρόμους» έγραφε στις αρχές της εβδομάδας ιστοσελίδα που χρεώνεται στον Παν. Λαφαζάνη. Τι εννοούσε; Προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας στο Πρακτορείο ΤΑΣ.
«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μου δεν έκαναν ό,τι θα μπορούσαν, για να αποφύγουν αυτήν τη χωρίς νόημα, κατά την άποψή μου, πολιτική των κυρώσεων λόγω της έντασης στην Ουκρανία. Το αποτέλεσμα ήταν το εμπάργκο και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, πράγμα που προκάλεσε σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία».
Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρεται μόνο στις ελληνορωσικές οικονομικές συναλλαγές. Ούτε προωθεί, όπως είναι λογικό, τη διεύρυνσή τους προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Παρεμβαίνει στην κρίση Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης από εμφανώς αντικοινοτικά θέση.
Πώς να μην πλασάρει, λοιπόν, η Αριστερή Πλατφόρμα την ιδέα να ξεκόψουμε από την Ευρώπη και να στραφούμε στη Μόσχα;
Πόσο σοβαρή είναι μια τέτοια λογική μπορεί να το αντιληφθεί κανείς εύκολα, παρατηρώντας την κατάσταση στη μια και στην άλλη πλευρά. Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα με τη μια ή την άλλη επιλογή. Όποιος νομίζει ότι είναι καιρός να γυρίσουμε την πλάτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφούμε -γεωστρατηγικά- στη Ρωσία, αν δεν είναι για δέσιμο, είναι ύποπτος.
Με τους Ρώσους έχουμε παραδοσιακά καλές σχέσεις και ευρύ πεδίο οικονομικής συνεργασίας που μπορεί να γίνει ευρύτερο. Όπως όλες οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλνουν τους υπουργούς και τους ηγέτες τους στη Μόσχα, για να προωθήσουν τις διμερείς σχέσεις τους, έτσι κάνει και η Ελλάδα.
Αλλά η μετατροπή αυτής της διαδικασίας σε υπόνοια αλλαγής στρατηγικού προσανατολισμού είναι ένα παιχνίδι που, όταν δεν είναι αφελές, είναι επικίνδυνο.
Και οι δυο Καραμανλήδες και οι δυο Παπανδρέου και οι άλλοι Πρωθυπουργοί είχαν επαφές με τη Ρωσία - άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Κανείς, όμως, δεν άφησε να εννοηθεί ότι αυτές έχουν αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα.
Το κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Και είναι αξιοσημείωτο, ότι ο αμερικανικός παράγοντας δεν δείχνει να συγκινείται, π.χ. από τις ενεργειακές συζητήσεις με τους Ρώσους, ενώ επί Καραμανλή είχε χαλάσει τον κόσμο. Θα φρίξει, όποιος διαβάσει τις επιστολές του υφυπουργού Μπράιζα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, περί τα τέλη του 2008.
Εν πάση περιπτώσει, όμως, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι νομίζει, Το θέμα είναι αν πράγματι η κυβέρνηση σκέφτεται ότι μπορεί να μετακινήσει τον άξονα του εθνικού προσανατολισμού προς τους Ρώσους. Αν ισχύει, πώς νομιμοποιείται να το κάνει;
Ποιος την εξουσιοδότησε να εξετάσει αν είναι περισσότερο συμφέρουσα για την Ελλάδα η Ευρώπη ή Ρωσία; Με ποια έννοια η πολυδιαφημισμένη λαϊκή εντολή περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο αλλαγής του γεωστρατηγικού προσανατολισμού της χώρας;
Ακόμη και αν το κάνει για διαπραγματευτικούς λόγους απέναντι στην Ευρώπη, αν μπλοφάρει δηλαδή, πάλι λάθος κάνει.
Πώς περιμένει να φτάσει σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, όταν τους λέει ότι φλερτάρει με τους Ρώσους; Τουλάχιστον προτού προβάλει αυτή την πολιτική -ή έστω ως αντιπερισπασμό- θα μπορούσε να ρωτούσε τους Ρώσους αν είναι διατιθέμενοι να κάνουν ένα τέτοιο παιχνίδι με την Ελλάδα: να συγκρουστούν με την Ευρώπη για χάρη της - όταν ήδη δεν το έκαναν για την Κύπρο.
Και ο Ανδρέας Παπανδρέου, στις υποθέσεις της Πολωνίας και του καταρριφθέντος νοτιοκορεατικού Τζάμπο, διαφοροποιήθηκε από ολόκληρη τη Δύση. Αλλά δεν συγκρούστηκε στρατηγικά και πολύ περισσότερο δεν άφησε να αιωρείται ότι θα αλλάξει την ένταξη της χώρας. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι κινούνται με βάση κάποιο «μάνιουαλ», τουλάχιστον ας το διαβάζουν σωστά.

thetoc.gr