Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

«Πιττάκιον»: Μήπως ν' αρχίσω να αισθάνομαι... μακάκας;..

Στη λίστα Λαγκάρντ δεν ήμουν.  
Ούτε στου Λουξεμβούργου.   
Ούτε στα Panama papers.
Ούτε και στα Paradise. 
Μήπως ν' αρχίσω να αισθάνομαι ...μακάκας;..

  matrix24.gr

Νησιά Κεϊμάν στη Καραϊβική : "...εκεί όπου συνωστίζονται... ....οι τυχεροί του πλανήτη..."

Το - προβληματικό - πρότυπο της Μαρέβα Γκραμπόφσκι...
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κινείται, προφανώς, εντός των ορίων της νομιμότητας –ή τουλάχιστον ακροβατεί επί αυτών. Αλλά το ζήτημα δεν βρίσκεται εκεί, ούτε βεβαίως η υπόθεση της εμπλοκής της με τα Paradise Papers κρίνεται με το μέτρο μιας τρέχουσας ηθικής, οι κώδικες της οποίας, εξάλλου, όπως και τα νομοθετήματα που συναποτελούν ό,τι αποκαλούμε «δίκαιο», είναι μια απολύτως ταξική υπόθεση: η κυρίαρχη τάξη βάζει τους όρους, οι υποτελείς ακολουθούν.  
Το ζήτημα με την κ. Γκραμπόφσκι, σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μητσοτάκη, όπως και άλλα παρόμοια, δεν είναι μια τυπική υπόθεση νομιμότητας. Βρίσκεται στο ανθρωπολογικό μοντέλο που εκπροσωπεί. Που είναι κατεξοχήν πολιτικό, επίσης.
Για το μέσο άνθρωπο, τα νησιά Κεϊμάν στη Καραϊβική δεν είναι παρά μέρος ανεκδοτολογίας μεταξύ τυρού και αχλαδίου, οι νήσοι της καπιταλιστικής ουτοπίας, εκεί όπου συνωστίζονται, σε διαρκή αμεριμνησία, οι τυχεροί του πλανήτη. Νομιμόφρονες, προφανώς, αφού η κίνηση του κεφαλαίου έχει προηγουμένως πολλαπλώς διασφαλιστεί από τις αναδιανεμητικές βλέψεις φιλολαϊκών, απευκταίων πολιτικών.  
Ουδείς από εκείνους που βρίσκονται στα χαμηλά της κοινωνικής πυραμίδας έχει, φυσικά, τη δυνατότητα να χαρεί τον ήλιο των Κεϊμάν. Αυτοί συνήθως τσουρουφλίζονται από τον ήλιο συνηθισμένων φορολογικών ελέγχων, πληρώνοντας, εκόντες άκοντες, τα δέοντα.  
Είναι, παρ’ όλα αυτά, επιλήψιμο να ανήκεις στην ομάδα των τυχερών εκείνων, που, μαζί με τη βασίλισσα της Αγγλίας και άλλους πλούσιους και διάσημους, διαθέτουν και ετέρα οικονομική πατρίδα; Όχι, για μια μερίδα των ανθρώπων που πιστεύουν πως ο πλουτισμός και η ισχύς όχι μοναχά δεν είναι προϊόντα εκμετάλλευσης της υπεραξίας των εργαζομένων αλλά, αντίθετα, αποτελούν επιβραβεύσεις της «αριστείας» και της «σκληρής δουλειάς». Όχι, για κείνους που θεωρούν αυτονόητο το χωρισμό της κοινωνίας σε δυνατούς και αδυνάτους, όχι γι’ αυτούς που η εξάλειψη των ανισοτήτων δεν αποτελεί προτεραιότητά τους. Όχι, εν τέλει, για όσους μένουν στο επιφαινόμενο της νομιμοφροσύνης.

Αλλά για τους υπόλοιπους; Για όσους η πραγματική ανομία βρίσκεται στα θεμέλια, στη διάρθρωση ενός κόσμου που επιτρέπει και συντηρεί τα Κεϊμάν; Για όσους το πρόταγμα είναι ο μετασχηματισμός της;

Γι’ αυτούς μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Ανθρωπολογικό και πολιτικό ταυτόχρονα...

Κατέ Καζάντη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι φράση βγαλμένη μέσα από τό κείμενο.

Τό μήνυμα πού έστειλαν αυτοί πού πυροβόλησαν τά γραφεία τού ΠΑΣΟΚ...

Μουχλιασμένη παράσταση...
Οι πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Είχαμε τις συνήθεις αντιδράσεις και τις συνήθεις απαιτήσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για το άβατο των Εξαρχείων, την ανομία που είναι ανεξέλεγκτη, για πλήγμα κατά της δημοκρατίας και φυσικά ζήτησε την παραίτηση Τόσκα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ. Δύο κόμματα με κοντή μνήμη. Λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ, λες και οι πολίτες δεν θυμούνται ούτε τις χαμηλές επιδόσεις τους στο πεδίο αυτό τα προηγούμενα χρόνια ούτε τις χολερικές επιθέσεις που εκτόξευε το ένα εναντίον του άλλου με βαριές κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας, περίεργης ανοχής και συγκοινωνούντων δοχείων.
Το ενδιαφέρον όμως προκύπτει από την προσέγγιση του Μεγάρου Μαξίμου και ορισμένων υποψηφίων για την αρχηγία του νέου σχήματος της Κεντροαριστεράς. Εκαναν λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια. Δεν πρόκειται φυσικά για πρωτότυπη θέση. Την έχουμε ξανακούσει από κυβερνήσεις και κόμματα.
Δεν νομίζω ότι αντέχει στην κριτική η άποψη ότι ο στόχος ήταν η Κεντροαριστερά, επειδή το χτύπημα έγινε τη βραδιά της τηλεμαχίας και λίγες μέρες πριν από τις κάλπες. Αλλη καούρα δεν είχαν οι ένοπλοι, από το πώς θα δυναμιτίσουν τη διαδικασία!
Ομως αξίζει να σχολιαστεί ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η ενέργεια ήρθε σε μια στιγμή που στην επικαιρότητα υπήρχε ο απόηχος της αποτυχημένης παρουσίας του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τα φαινόμενα ανομίας και ταυτοχρόνως έσκαγε το θέμα των Paradise Papers, το οποίο στην ανάπτυξή του -πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι- θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία.
Αρα, το χτύπημα προσφέρει χείρα βοηθείας στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα (Αυγενάκης κ.λπ.). Τραβώντας αυτήν την, έτσι κι αλλιώς ακραία, λογική στην έσχατη συνέπειά της μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για παρακρατική πράξη με δράστες ανθρώπους που δουλεύουν για λογαριασμό της Δεξιάς.
Λείπουν οι αποδείξεις, έστω οι ενδείξεις, που θα καταστήσουν το συγκεκριμένο επιχείρημα σοβαρό. Οφείλουν να τις προσκομίσουν όσοι το υιοθετούν. Διαφορετικά είναι ευάλωτοι στην υποψία ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Εχουμε δει το έργο πολλές φορές στο παρελθόν. Εχει αποδειχτεί...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Γιά τή Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου WORLD TRAVEL MARKET 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ WORLD TRAVEL MARKET 2017 ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η Μύκονος τίμησε και φέτος τον τίτλο της ως "κορυφαίου παγκόσμιου προορισμού" στην Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, αφού στην κυριολεξία τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της!

Το "παρών" στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου εκπροσωπώντας το Δήμο Μυκόνου, έδωσαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφτηκε και η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κ. Έλενα Κουντουρά μαζί με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Εκπρόσωποι των παγκόσμιων ταξιδιωτικών κολοσσών, των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών και δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Νησιού, βάζοντας έτσι στέρεες βάσεις για την περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με αφορμή την παρουσία του νησιού στην Έκθεση του Λονδίνου, επιβεβαίωσε τα εξής:

Η Μύκονος πρωταγωνιστεί όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος!

Το πιστοποιούν οι κορυφαίοι του είδους και στη φετινή Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου, οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν από τους πληρέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Αποτελούμε τον καλύτερο πρεσβευτή της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας στο εξωτερικό.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά, για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, προβάλλοντας τη Μύκονο και την Ελλάδα μας σε κάθε γωνιά της Γης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ευοίωνες ενδείξεις, αν κρίνω και από το έντονο ενδιαφέρον τόσο των opinion makers όσο και των κορυφαίων ΜΜΕ του κόσμου, η Μύκονος θα καταγράψει νέο ρεκόρ αφίξεων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά την προσεχή τουριστική περίοδο.
  Μύκονος, 8-11-2017

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ