Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο καιρός στή Μύκονο από τό Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (χάρτες υπερύθρων - allmetsat)

Χάρτης υπερύθρων
250 Ko

 Ενημέρωση τού χάρτη κάθε 15 λεπτά περίπου. Ευγενική χορηγία: Sat24.com

Hαναγραφόμενη ώρα (UTC) είναι η παγκόσμια ώρα. Προκειμένου νά έχουμε σωστή αντίληψη τού χρόνου απεικόνισης πού νά συμπίπτει μέ τήν παρούσα ώρα Ελλάδας : Στήν παγκόσμια ώρα (UTC) προσθέτουμε 3 ώρες. Τό άθροισμα είναι η Θερινή ώρα*** Ελλάδας. Δηλαδή η ώρα πού ισχύει τώρα  στήν Ελλάδα***

 

***Μέ προσέγγιση ενός τετάρτου τής ώρας λόγω μικρής καθυστέρησης γιά τή συλλογή, επεξεργασία καί αποστολή τών στοιχείων από τό δορυφόρο


  

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα Ελλάδας ερινή) = ώρα UTC + 3 ώρες
 
{Ώρα Ελλάδας κανονική (Χειμερινή) = ώρα UTC + 2 ώρες}  

----------------------------------------------------------------------------------------------------


 Γιά τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες ΜΥΚΟΝΟΥ από Εθν. Αστερ. Αθηνών (μετρήσεις στό παλιό λιμάνι, κτίριο Μαύρου) κάντε κλίκ στό :   Μετεωρολογικός Σταθμός   

Ενημέρωση κάθε 15 λεπτά
Meteosat - ορατό - Ελλάδα
(Ευγενική χορηγία Sat24.com )
Ο καιρός τώρα καί τό προσεχές εννιάωρο (από allmetsat ) Πιέστε :   ΕΔΩ

Γιά  10ήμερη πρόβλεψη τών ανέμων (από allmetsat) Πιέστε : ΕΔΩ 
{οι μετρήσεις τού  allmetsat  γίνονται στόν πυργο ελέγχου τού αεροδρομίου}
Γιά πρόβλεψη τριημέρου (από meteo.gr). Πιέστε : ΕΔΩ
 weather forecasts (meteo.gr) : weather forecasts for MYKONOS, Greece




********Γιά flightradar24  πιέστε ΕΔΩ********  

marine traffic//χάρτης πλοίων σέ πραγματικό χρόνο : πιέστε EΔΩ
——————————————————————————————————————–---------------
Kλίμακα Beaufort : 1-3kt = 1beaufort, 4-6kt = 2bf, 7-10kt = 3bf, 11-16kt = 4bf, 17-21kt = 5bf,   22-27kt=6bf,  28-33kt = 7bf, 34-40kt = 8bf, 41-47kt = 9bf, 48-55kt = 10bf, 56-63kt = 11bf, >64kt=12beauforts                                                               ( kt knots,   bf = beauforts)
——————————————————————————————————————–--------- 

Κοντονής: Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα

Παρά την υποχώρηση της ΕΠΟ, με την επαναφορά της προηγούμενη σύνθεσης της επιτροπής δεοντολογίας, ο Σταύρος Κοντονής δεν είναι διατεθειμένος να άρει την απόφασή του για την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.
«Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και την συνταγματική τάξη. Με δολιχροδρομίες και εκ νέου παρανομίες όχι δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της», αναφέρει η θέση του υφυπουργείο Αθλητισμού, βάζοντας φρένο στα σενάρια «σέντρας» στο πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων.
Νωρίτερα, η ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ εκπλήρωσε τουλάχιστον το ένα μέρος της συμφωνίας με τη FIFA, αποφασίζοντας να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας.
Κατά τη διάρκεια του ΔΣ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος), ωστόσο ο πρόεδρος, Γιώργος Γκιρτζίκης, ερωτηθείς αν σκοπεύει και αυτός να παραιτηθεί, απάντησε: «Θα παραιτηθώ αφού εξαντλήσω κάθε ένδικό μέσο».
Το πρωί της Τρίτης, με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ είχε ενημερώσει πως η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ της Super League με την αντιπροσωπεία της FIFA με θέμα συζήτησης τη διαιτησία, ματαιώθηκε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των ομάδων.
kathimerini.gr

Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για εικονικά τιμολόγια Καλογρίτσα


tvxs.gr 17:43 | 30 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 17:43 | 30 Αυγ. 2016
Ερώτηση για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, που διεκδικεί μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με υπόθεση εικονικών τιμολογίων.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τον πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των 270 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που εντάχθηκαν σε ρύθμιση.
Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος υποστηρίζουν πως τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες με συνολικά χρέη 308 εκατ. ευρώ εμπλέκονται στην υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων από την εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο
Θέμα:   Καταθέστε στη Βουλή για την ενημέρωση των Βουλευτών τα ονόματα ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων των 270 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της ΠΝΠ, καθώς και  ονόματα των επιχειρηματιών ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων που περιλαμβάνονται στους 3.500 ελέγχους, τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα.
Στην ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών ανάμεσα στους μεγαλοφειλέτες  περιλαμβάνονται με τα αντίστοιχα οφειλόμενα ποσά:

EΣΗΕΑ: Κακοστημένο ριάλιτι οι άδειες...

Σαφείς αιχμές για την διαδικασία της δημοπρασίας αφήνει η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Όπως υποστηρίζει:

Με όρους ενός κακοστημένου ριάλιτι, η κυβέρνηση προσποιείται ότι αντιμετωπίζει τη διαπλοκή αλλά με τους εκπροσώπους των οικονομικών συμφερόντων, να προσχωρούν πρόθυμα στη διαδικασία –ανεξάρτητα αν την καταγγέλλουν– για την αδειοδότηση τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών.

Με άλλοθι την τακτοποίηση ενός τηλεοπτικού τοπίου 27ετούς ανομίας, βγάζει τώρα στο σφυρί το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, που το παραδίδει σε όποιον πληρώσει τα περισσότερα.

Με εκκωφαντικό τον παραμερισμό του ΕΣΡ από τη διαδικασία αδειοδότησης και με πρόσωπα της αγοράς, που δηλώνουν απλώς ότι διαθέτουν βαρύ χαρτοφυλάκιο, επιλέγει η κυβέρνηση τους 4 της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η εξέλιξη αυτή –ή ενδεχομένως η όποια συμφωνία– οδηγεί σε τρίτο κύκλο ανεργίας για δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, που είναι τα άμεσα θύματα της πολιτικής δημοπρασίας, όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση με τον non paper, που διακίνησε και στο οποίο μιλάει για 1.000 ακόμη απολύσεις.

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης με όρους καρτέλ είναι μια επίπτωση που μόνο την κοινωνία θα πλήξει. Δίνει, όμως, διέξοδο σε παλιούς καναλάρχες να βγουν από το κάδρο, δήθεν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, αλλά με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες που πάνε να χαθούν μαζί με τα παλιά τεφτέρια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή της συζήτησης στη Βουλή για το νόμο (Οκτώβριος 2015), που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις, αντέδρασε κηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας από τότε τη διαφωνία του, τονίζοντας ότι πλήττεται ευθέως η πολυφωνία ενώ κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει, επομένως, να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της:

Απαιτεί την κατοχύρωση της πολυφωνίας.
Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που απουσιάζουν και που πρέπει να διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 27 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής, που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.
Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.
Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη νομοθετική κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, με ΣΣΕ και Κώδικα Δεοντολογίας, κάτι που απουσιάζει προκλητικά από το νόμο.
Καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που προωθούνται απειλείται, αν δεν καταργείται, η αυτοτέλεια και η αυτονομία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν μπαίνει σε δημοπρασία...

typologies.gr

Δώσε άδεια και σε μένα μπάρμπα...

 Παρακολουθώ με τη δέουσα προσοχή τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Όταν ξεκίνησε το θέμα, η...
άποψη της (μάλλον η επιθυμία της) ήταν ότι ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα σκοντάψει είτε στα ελληνικά δικαστήρια είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μέχρι τώρα αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και οι τοποθετήσεις των κοινοτικών αξιωματούχων δεν την δικαίωσαν. Στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από το Συμβούλιο Επικρατείας λέγοντας ότι δεν έχει εκδώσει τελεσίδικη απόφαση και κακώς η κυβέρνηση προχωρά. Την ίδια περίοδο τα στελέχη και ο πρόεδρος του κόμματος δήλωναν ότι μόλις έρθουν στα πράγματα θα καταργήσουν τον νόμο Παππά και θα ενεργοποιήσουν το ρόλο του ΕΣΡ, ξεχνώντας προφανώς ότι η Ν.Δ ήταν το κόμμα που εμπόδισε συνειδητά την συγκρότηση του.

Χτες εξεδόθη μια ανακοίνωση που αποτελεί μνημείο ασάφειας. Ηθελημένη ή όχι είναι αδιάφορο. Προσέξτε τι αναφέρει: «Ως κυβέρνηση το κόμμα θα καταργήσει το νόμο Παππά, θα ανοίξει εκ νέου την αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά και θα προκηρύξει νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες χωρίς περιορισμούς».

Τι μας λέει εδώ η Ν.Δ: Όταν θα γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παππά, όχι όμως και τις άδειες που αυτός ο νόμος έχει κατοχυρώσει (πού να βρεθούν τα λεφτά για τις αποζημιώσεις, άσε που οι θιγόμενοι θα προσφύγουν σ' όλα τα δικαστήρια του κόσμου) και θα δώσει κι άλλες άδειες. Πόσες; Όσες τραβάει η ψυχή σας ή μάλλον όσες πρέπει για να ικανοποιηθούν οι φίλοι του κόμματος που δεν κατάφεραν με την σταλινική κυβέρνηση της Β. Κορέας να πάρουν για να προσφέρουν στους πολίτες το αγαθό της ...αντικειμενικής ενημέρωσης και του ...πλέριου πλουραλισμού.

Το μόνο που λείπει είναι η δέσμευση ότι θα ανοίξουν ξανά τα ταμεία των τραπεζών (των ανακεφαλαιοποιημένων τρείς φορές για να μην ξεχνιόμαστε) ώστε να πέσει ζεστό δημόσιο χρήμα στις τσέπες των ιδιοκτητών ιδιωτικών Μ.Μ.Ε που αν και κρατικοδίαιτοι δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί του κρατισμού...

efsyn.gr

H διαπλοκή θα… κοιμηθεί σε ράτζο. Ε, και;


Tvxs Ανάλυση 07:18 | 30 Αυγ. 2016
Νικόλ Λειβαδάρη
O Γιάννης Βαρδινογιάννης θα κοιμηθεί σε ράτζο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πηγαίνει στην τουαλέτα συνοδεία αστυνομικού κι ο Κυριακού θα ιδρώνει βλέποντας τα ρέστα του Κοντομηνά.

Μπορεί να είναι η ωμή εκδίκηση της νομιμότητας απέναντι στη διαπλοκή, μπορεί να είναι απλώς και το επικοινωνιακό τρόπαιο που έχει διακαώς ανάγκη η κυβέρνηση της αριστεράς εν μέσω του μνημονιακού εγκλωβισμού της.
Το τι εκ των δύο ισχύει δεν θα φανεί ούτε απόψε, ούτε με το πέρας της – τουλάχιστον – 40ωρης δημοπρασίας για τις 4(;) τηλεοπτικές άδειες.
Το πολιτικό και ηθικό αποτύπωμα του 18μηνου πολέμου ΣΥΡΙΖΑ και καναλαρχών θα κριθεί μετά από – τουλάχιστον – ένα ακόμη τρίμηνο και αφού θα έχει (εάν έχει) ξεκαθαρίσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο, οι όροι του παιχνιδιού και το επιχειρηματικό προφίλ των νέων (ή και παλαιών) αφεντικών του.

Η σχέση media και εξουσίας
Εως τότε η κυβέρνηση θα μπορεί – δικαίως – να επιχαίρει διότι για πρώτη φορά θα έχουν μπει στα κρατικά ταμεία μερικές, έως και πολλές, δεκάδες εκατομμυρίων για τη χρήση του δημόσιου αγαθού των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Θα μπορεί – επίσης δικαίως – να διακηρύσσει ότι υπήρξε συνεπής σε τουλάχιστον μία προεκλογική της δέσμευση, εκείνη της μέχρις εσχάτων σύγκρουσης με τα παλιά τζάκια των μιντιαρχών.
Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα – ερωτήματα, που συγκροτούν και το πραγματικό διακύβευμα του εν εξελίξει… επικού πολέμου: Το εάν όντως επιχειρείται η μεγάλη, δομική αλλαγή στη σχέση media και εξουσίας ή απλώς ανακατεύεται η τράπουλα για να σηκωθεί πολιτική σκόνη.

Θα πέσει «μαύρο» σε κανάλια;
Το πρώτο ερώτημα είναι τι θα γίνει, κι εάν θα κλείσουν, όσα εν λειτουργία κανάλια δεν πάρουν μία από τις 4 άδειες. «Θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ, και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει», ήταν η απάντηση που έδωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει λουκέτο και «μαύρο» για τουλάχιστον 3 από τα 7 κανάλια που σήμερα εκπέμπουν πανελλαδικά. Κι εάν την ευθύνη για την κατάρρευση του ενός εκ των τριών, του MEGA, την έχουν αναλάβει και τη φέρουν πλήρως οι μέτοχοί του, δεν ισχύει το ίδιο και για τα υπόλοιπα. Την ευθύνη για οποιοδήποτε άλλο κανάλι κλείσει, και για τους ανέργους του επίσης, θα πρέπει να την αναλάβει πια η κυβέρνηση – η ίδια κυβέρνηση που έκανε σημαία της την άρση του «μαύρου» της ΕΡΤ.
Η διέξοδος εδώ, κατά κάποια κυβερνητικά στελέχη, μπορεί να είναι οι «θεματικές» και «ειδικές» άδειες, ή ακόμη και η χορήγηση πέμπτης πανελλαδικής άδειας, σε ένα πλαίσιο όμως που αυτή τη στιγμή δείχνει απολύτως ασαφές και θολό.
Οι εργολάβοι και τα ασυμβίβαστα
Το δεύτερο – και ίσως και πλέον ουσιώδες ερώτημα – είναι το ποιός και πως εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει ανανέωση ή απλός ανασχηματισμός των δυνάμεων της διαπλοκής. Εάν το ζητούμενο είναι μόνον να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία απ’… όπου κι εάν προέρχονται, τότε η κυβέρνηση θα έπρεπε απλώς να αναζητήσει τους «λαγούς» που θα εκτόξευαν τα ποσά της σημερινής δημοπρασίας στα ύψη. Εάν όμως αναζητείται μια νέα, καθαρή τάξη πραγμάτων στο τηλεοπτικό τοπίο, τότε εκκρεμούν ακόμη βασικές δικλείδες ασφαλείας.
Πρόβλεψη ασυμβίβαστων – π.χ. μεταξύ ιδιοκτήτη καναλιού και προμηθευτή του δημοσίου – δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχουν και «ποιοτικά» κριτήρια για το επιχειρηματικό προφίλ και το οικονομικό υπόβαθρο των καναλαρχών. Μεταξύ των υποψηφίων, δε, βρίσκονται και πάλι εργολάβοι (περίπτωση Καλογρίτσα) αλλά και παράγοντες με σοβαρές, ανοιχτές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη (Κοντομηνάς για την υπόθεση του Τ.Τ. και Μαρινάκης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο). Σε περίπτωση καταδίκης τους τι θα συμβεί; Καθ’ ότι πρόβλεψη για ανάκληση των τηλεοπτικών αδειών – που ενδεχομένως θα κατέχουν τότε - επίσης δεν υπάρχει…
Το ΕΣΡ και ο αριθμός των αδειών
Τρίτο ερώτημα παραμένει το ποιος και πώς θα εγγυάται την ανεξάρτητη, διαφανή και δεοντολογική λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και ποιος θα αποφασίζει την όποια αύξηση – ή και μείωση – του αριθμού των αδειών.
Εδώ, η αντιπολίτευση, με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, έκανε ό,τι μπορούσε για να ακυρώσει την ύπαρξη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, οι υπουργικές αποφάσεις – όσες… καλές προθέσεις κι εάν έχουν – δεν συνιστούν θεσμικό υποκατάστατο των ανεξάρτητων αρχών και η όποια κυβέρνηση, όσο κι εάν ομνύει στην ηθική της ακεραιότητα, μάλλον δύσκολα μπορεί να αποτελεί ταυτόχρονα ρυθμιστή και εγγυητή της σχέσης media και εξουσίας…

Τούρκος δικαστικός πέρασε ως πρόσφυγας τα σύνορα και ζητάει άσυλο

Ο Φυγάς
tvxs.gr 18:22 | 30 Αυγ. 2016
Ένας 50χρονος Τούρκος δικαστικός, εισήλθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, και ζητάει πολιτικό άσυλο, καθώς όπως αναφέρει διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Τούρκος δικαστικός εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αγίας Ελένης της Χίου, στις 6:00, σε μικρή πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι έξι πρόσφυγες από τη Συρία.
Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του, αναφέροντας ότι επιβιβάσθηκε στη βάρκα από ακτή νότια του Τσεσμέ στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας.
Επίσης, τους έδειξε όλα τα προσωπικά έγγραφά του που πιστοποιούν την ιδιότητά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του από το καθεστώς Ερντογάν.
Ο 50χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί σύντομα στην Αθήνα όπου και θα εξεταστεί το αίτημά του.

Τό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                       από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (30.08.16)

ΚΟΚΚΑΛΗΣ : ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Ένα… “χο-χο-χο” ακούγεται από τους τοίχους όπου είναι εσώκλειστοι οι καναλάρχες

Posted on August 30, 2016, 4:27 pm
στό  ysterografa.gr
Screen Shot 2016-08-30 at 4.22.24 PM

Οι τοίχοι στο κτίριο της Γ.Γ. Τύπου στη Συγγρού, εκεί όπου είναι εσώκλειστοι οι καναλάρχες, υπάρχοντες και μελλοντικοί, στο πλαίσιο της δημοπρασίας για τις άδειες, διεκδικούν να… έχουν τη δική τους ιστορία. Από σήμερα και με προβολή στο μακρινό εθνικό μέλλον. Τότε που, καλά να είμαστε, θα κάνουμε την αυθόρμητη ερώτηση: “Εσύ πού ήσουν όταν πήρε άδεια καναλάρχη ο… ;”… “Εσύ πού ήσουν όταν δεν πήρε άδεια καναλάρχη ο… ;”.
Σε κάθε περίπτωση το χάπενινγκ προσφέρεται για γενναίο ταξίδι στο παρελθόν της εθνικής μνήμης. Τότε που υπήρχε ένας Βαρδής Βαρδινογιάννης στην ακμή του. Ένας Χρήστος Λαμπράκης με την αξεπέραστη αισθητική κουλτούρας και χαρακτήρα. Τότε που υπήρχε ένας Σωκράτης Κόκκαλης.
Όσοι έζησαν τον ιδρυτή της “Intracom” και ισόβιο “πρόεδρο της καρδιάς” κάθε οπαδού του Ολυμπιακού, δεν έχουν καμία αμφιβολία. Ο γιος του Πέτρου (του γιατρού της Αριστεράς) θα μπορούσε να είχε πάει την Ελλάδα αλλού, αν υπήρχε η στοιχειώδης πολιτική γενναιότητα. Να αναγνωρίσουν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες ότι, ανεξάρτητα από όσα μπορούσε να καταμαρτυρήσει κανείς στον Σωκράτη Κόκκαλη, μυαλό σαν το δικό του δεν πέρασε από αυτόν τον τόπο, τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα.
Ίσως γι’ αυτό, στους τοίχους του κτιρίου όπου είναι εσώκλειστοι οι καναλάρχες, ακούγεται ένα παρατεταμένο “χο-χο-χο”. Σαν το δικό του, χαρακτηριστικό γέλιο, κάθε φορά που ήθελε να καταλάβουν όλοι… τι εννοεί.
Θα πείτε βέβαια, και με το δίκιο σας, ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό. Άλλωστε, τον… είδε κανείς να εισέρχεται στο κτίριο; Ε;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η δημοσιογραφία της μούφας θριαμβεύει και στη δημοπρασία...

δημοσιογραφία της μούφας
...Μεταφέρουν δήθεν πληροφορίες από ένα κτίριο που είναι σε απομόνωση...

Απίθανα σενάρια διακινούνται τις τελευταίες ώρες γύρω από την εξέλιξη της δημοπρασίας…
Ήδη γράφεται και λέγεται ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και κατοχυρώθηκε η πρώτη άδεια και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλό τίμημα!

Ενώ ακόμη κάποιοι πιο ευφάνταστοι γράφουν και διαδίδουν ότι ξεκίνησε ήδη ο δεύτερος γύρος χωρίς διάλειμμα για να προλάβουν τους χρόνους!

Η ερώτηση όμως είναι απλή: πώς μπορεί να υπάρχει πληροφόρηση όταν το κτίριο που διεξάγεται η δημοπρασία έχει αποκλειστεί και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία των μέσα με τους έξω! Άλλωστε αυτή η «λεπτομέρεια» κάνει και τη διαφορά… Απόλυτη απομόνωση! Σε αντίθετη περίπτωση ο διαγωνισμός θα ήταν διάτρητος, δεδομένου ότι σε αυτό το στοιχείο στηρίζεται και αυτό το στοιχείο είναι που έχει ενοχλήσει μερικούς από τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία!

Κατά συνέπεια ας κρατάμε μικρό καλάθι για το τι συμβαίνει μέσα στο κτίριο της ΓΓΕΕ.
enimerosi24.gr


Έκανε πίσω η ΕΠΟ - Αρχίζει το πρωτάθλημα...

Έκανε πίσω η ΕΠΟ - Αρχίζει το πρωτάθλημα

Η ομοσπονδία αποφάσισε να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας. 

Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε σε λύση του βασικού προβλήματος που οδήγησε στην αναβολή του πρωταθλήματος. 

Και αυτό διότι ...
η ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του ΔΣ εκπλήρωσε τουλάχιστον το ένα μέρος της συμφωνίας με τη FIFA. Αποφάσισε λοιπόν να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας. 

Αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος της αναβολής, γι αυτό πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό ο Σταύρος Κοντονής να αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Όπως σας μεταφέραμε και νωρίτερα κατά τη διάρκεια του ΔΣ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους (αλλά όχι από μέλη) ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (Β Αντιπρόεδρος) και τις θέσεις τους πήραν ο κ. Τζανόπουλος και ο κ. Γαβριηλίδης, οι οποίοι πάντως πρόσκεινται στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης. 

Μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ και κατά την αποχώρηση του, ο Γιώργος Γκιρτζίκης όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει και αυτός να παραιτηθεί απάντησε: "Θα παραιτηθώ αφού εξαντλήσω κάθε ένδικo μέσο".

sport-fm.gr

Γιάννης Μαντζουράνης : Αγωγή κατά του σταθμού ALPHA...

Αγωγή καταθέτει ο Μαντζουράνης...

Αγωγή καταθέτει ο Μαντζουράνης
Αγωγή κατά του σταθμού ALPHA ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, με αφορμή τις χθεσινές αναφορές ότι είναι και δικηγόρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο ...
νομικός σύμβουλος του κράτους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε ότι δεν προκύπτει ασυμβίβαστο, καθώς αυτό θα συνέβαινε εάν ήταν δικηγόρος δύο διαφορετικών πελατών, όπως π.χ. ενός υποψηφίου και του Δημοσίου.

«Έχω εκπροσωπήσει τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες, κατά κάποιον τρόπο υπήρξα δικηγόρος σχεδόν όλων των υποψηφίων» είπε και πρόσθεσε: «Όμως, δεν υπήρξα, ούτε είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη σε καμία απολύτως υπόθεσή του... Υπήρξα πρώην δικηγόρος του κ. Κοντομηνά ο σταθμός του οποίου έκανε αυτήν την αθλιότητα σε βάρος μου. Δεν είμαι έμμισθος δικηγόρος ούτε υπάλληλος κανενός».

Συνεχίζοντας, ο δικηγόρος είπε: «Όταν κάποιοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη χρήση ενός σπάνιου δημόσιου χώρου, πανικοβάλλονται και προσπαθούν να επιτεθούν σε όσους θεωρούν εύκολους στόχους. Για τον λόγο αυτόν θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες...». 

Η κωμωδία με τα νέα κανάλια...



Γράφει ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

Θα ήθελα πολύ να υπερασπιστώ τα παλιά media και τους ιδιοκτήτες τους, έναντι των κορεατικών πρακτικών του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο πέραν του ότι ...
(ορισμένοι από τους παλιούς) ήξεραν περισσότερα γράμματα και κρατούσαν κάπως τα προσχήματα.
Δυστυχώς, τα γράμματα, η "αστική ευγένεια" και τα προσχήματα, δεν τους απέτρεψαν από το να είναι ίδιοι με τους διώκτες τους. Και διαπλεκόμενοι και παμφάγοι και αμοράλ και έκνομοι. Οπότε, ας φαγωθούνε μεταξύ τους.
Είναι από τις λίγες φορές που το λαϊκό κλισέ “Όλοι ίδιοι είναι”, ισχύει. Η κυβέρνηση και τα παλιά media έγιναν εχθροί διότι διεκδικούν το ίδιο κομμάτι επιρροής. Και ταυτοχρόνως, ποτίζοντας τη.. γλάστρα, η κυβέρνηση φιμώνει τους ενοχλητικούς ολιγάρχες των μίντια, δημιουργώντας καινούριους. Αν ήταν η νομιμότητα των αδειών το ζητούμενο, ο τρόπος θα ήταν άλλος. Εντελώς άλλος! Και οι επερχόμενοι Μεσσίες, διαφορετικοί.
Ο εντελώς άκυρος τρόπος της διαδικασίας και η ξεδιάντροπη ανελευθερία που αποπνέει, είναι τόσο εκτός ορίων νομιμότητας και λογικής που ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος. Εκτός του ότι δεν έχει κανένα καημό να υπερασπίζεται τις βεβαρυμένες βαρωνείες των παλιών (τους οποίους κατά βάθος μισεί, όπως θα μισήσει και τους επόμενους), δεν μπαίνει καν στον κόπο να υπερασπιστεί την ελευθερία των μέσων και της έκφρασης, διότι αισθάνεται ότι αυτή η ελευθερία σπανίως χρησιμοποιήθηκε υπέρ του. Και έχει δίκιο.
Έτσι, μια κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει ότι τα κανάλια είναι τέσσερα. Και αύριο μια άλλη (ή η ίδια) αποφασίζει ότι οι εφημερίδες είναι πέντε― και τα σάιτς έξι! Είναι απλώς αντιδημοκρατικό. Είναι απλώς ένδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση καταχράται την εξουσία της, με τον ίδιο τρόπο που τα media της διαπλοκής καταχρώνται (και θα καταχρώνται) την δύναμή τους.
Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο: Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα των δημοσιογράφων να λάβουν θέση μεταξύ των δύο τραγικών στρατοπέδων (εκτός και τους τυφλώνει ο πόθος της δικαιοσύνης, η επιθυμία για νέα, "ηθικά και νόμιμα" κανάλια). Δυστυχώς κι εδώ, κίνητρο είναι τα προσωπικά συμφέροντα, όχι η αλήθεια ή το ρεπορτάζ.
Συμπέρασμα: Όποιος κι αν πάρει τα κανάλια (παλιός ή νέος) ούτε εκφράζει ούτε ενδιαφέρει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας, το μιντιακά άστεγο και εξακολουθητικά εξαπατημένο. Αλλά με όσα γίνονται αυτές τις μέρες, η λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα βλάπτεται ανήκεστα.
Απορίας άξιον, επίσης, πώς και πόσο αποσιωπάται το πλέον κοινωνικό (και ίσως πιο σημαντικό σε αυτήν την κωμωδία) σκέλος της εξίσωσης: Οι χιλιάδες άνθρωποι που θα απολυθούν. Αποσιωπάται ακόμη κι από εκείνους που κάνουν καριέρα υπό την σημαία της "κοινωνικής ευαισθησίας". Ακόμη κι από εκείνους που σπάραξαν για το μαύρο της ΕΡΤ. Εκτός κι αν όλοι όσοι προσλήφθηκαν από το Μega είναι "φιλιππινέζες της διαπλοκής", ενώ εκείνοι που προσλαμβάνονται από την ΕΡΤ, είναι απονήρευτα παιδιά που είδαν φως και μπήκαν...
- LiFO
zoornalistas.blogspot

Διαψεύστηκαν σε όλα...

Κυριάκος - Φώφη - Σταύρος - Βενιζέλος
Ποτέ δεν πίστεψαν ότι θα γίνει δημοπρασία...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή δημοπρασία επιχειρεί να βάλει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας… Ρυθμίζοντας το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που είναι απαραίτητο στοιχείο και προϋπόθεση για την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα όμως...
η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί και μία από τις ελάχιστες δεσμεύσεις που κατάφερε να υλοποιήσει από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του – όταν έρθει η ώρα, θα κριθούν για αυτό, αλλά και για όλα όσα έκαναν ή δεν έκαναν.

Σήμερα όμως, δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Κρίνονται και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης… Αφού – δυστυχώς για αυτά, διαψεύστηκαν παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις προβλέψεις και τις δηλώσεις των στελεχών τους, σχετικά με την τύχη του νόμου Παππά για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Κανένα κόμμα, κανένας αρχηγός, κανένα στέλεχος, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, πίστευε ότι θα φθάσει η σημερινή ημέρα που κάποιοι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες θα πλειοδοτήσουν για να τις αποκτήσουν!

Διαψεύστηκαν όλοι. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ… Όλοι, τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές τοποθετήσεις τους, ισχυρίζονταν ότι ο διαγωνισμός δεν θα γίνει ποτέ… Άλλοτε με το επιχείρημα ότι θα καταπέσει στο ΣτΕ και άλλοτε με το επιχείρημα ότι δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα!

Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η Φώφη Γεννηματά, ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ούτε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος και μια σειρά άλλα στελέχη και αρχηγοί, νυν ή πρώην… Πίστευαν ότι θα καταφέρει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να επιβάλλει στους καναλάρχες να πληρώσουν φόρους, είτε για τις συχνότητες είτε για τη διαφήμιση… Κανένας και καμία στιγμή δεν πίστεψε ότι ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να βάλει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Όλοι πίστευαν και την ίδια ώρα το καλλιεργούσαν ότι από τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους καναλάρχες ο Τσίπρας θα δειλιάσει και θα υποχωρήσει! Κανείς δεν πίστευε αυτό που γίνεται… Κανείς δεν πίστευε ότι ο Τσίπρας θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή και θα επιβάλλει κανόνες στο παιχνίδι… Άλλωστε όλοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ επιδίωκαν και προέβλεπαν την ήττα της κυβέρνησης. Διαψεύστηκαν σε όλα! Και μάλλον ήρθε η ώρα να απολογηθούν… Αφού δεν επιβεβαιώθηκαν σε τίποτα!

enimerosi24.gr

Δικαστικός κόλαφος για εκδόσεις "Λυμπέρη" και "Alpha Editions"...


Image result for λυμπερης
Απόφαση – σταθμός δικαιώνει τους εργαζόμενους...
Ανακοίνωση
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζει την δικαστική απόφαση – σταθμό με την οποία η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εταιρεία της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υποχρεούται να καταβάλει στους συντάκτες και τους απασχολούμενους στο διαφημιστικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας τις δεδουλευμένες αποδοχές, που «είχε παραλείψει» να τους καταβάλει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφνιδιαστική διακοπή της δραστηριότητάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο του 2012 μαζί με την αναλογία Δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης με την ίδια απόφαση – σταθμό, η εταιρεία υποχρεούται να απασχολεί το εν λόγω προσωπικό με τους ίδιους όρους εργασίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της διακοπής δραστηριότητας της μεταβιβάσασας εταιρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1235/2016 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναγνωρίστηκε, ότι η εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταβίβασε στις 14 Νοεμβρίου 2012, προτού κηρυχθεί σε πτώχευση την εκδοτική της δραστηριότητα ως προς τα περιοδικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» στην εταιρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμφερόντων μεταξύ άλλων των εκδοτών Δημητρίου Κοντομηνά και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Ως συνέπεια της αναγνώρισης αυτής, το Δικαστήριο υποχρέωσε τη διάδοχο εταιρεία («ALPHA EDITIONS AE») στις παραπάνω αποφάσεις.

Στην Απόφαση-κόλαφο του Δικαστηρίου γίνεται επίσης ιδιαίτερη μνεία και φωτίζεται επαρκώς τόσο ο «παράδοξος» τρόπος, με τον οποίο «μεταβιβάστηκαν» οι τίτλοι των περιοδικών στη διάδοχο εταιρεία (παραίτηση της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» από το δικαίωμα χρήσης των τίτλων, μεσολάβηση κυπριακών εταιρειών, προκειμένου να τους κατοχυρώσουν και τελικά χρησιμοποίησή τους από την «ALPHA EDITIONS AE»), όσο και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, που προηγήθηκαν της μεταβίβασης (ενδεικτικά, αποκλεισμός από το νέο σχήμα όσων είχαν κινηθεί νομικά κατά της ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, προετοιμασία χώρου σε κτήριο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, προκειμένου να υποδεχτούν όσους εκ των πρώην εργαζομένων στην «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία, χρησιμοποίηση υλικού, το οποίο είχαν επεξεργαστεί οι εργαζόμενοι της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», πλην όμως δημοσιεύτηκε από το διάδοχο εταιρικό σχήμα κλπ).

Σημειωτέον δε, ότι η πρωτόδικη αυτή Απόφαση ανοίγει το δρόμο και για περαιτέρω διεκδικήσεις των δικαιωθέντων εργαζομένων κατά της «ALPHA EDITIONS AE», όπως σχετικά με τους δικαιούμενους μισθούς τους λόγω της υπερημερίας της τελευταίας να τους απασχολεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012, οπότε πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση των περιοδικών, μέχρι και σήμερα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι και η «ΕΣΠΗΤ», που παρενέβη υπέρ τους, παραστάθηκαν με τους δικηγόρους της Ένωσης, Δημήτρη Περπατάρη και Γιάννη Σκορδιαλό.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικαστικό αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή, χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση – σταθμό για τα δικαιώματά τους και δηλώ­νει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και στήριξή τους μέχρι την τελική τους δικαίωση.

 

Αύξηση- ρεκόρ 55% στις τουριστικές αφίξεις από τον Αραβικό Κόλπο...

Image result for τουρισμος
Αύξηση-ρεκόρ 55% κατέγραψε η τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου (GCC) προς την Ελλάδα σε σχέση ...
με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Travel Plan που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Βάσει των ιδίων στοιχείων, από τη σημαντική αύξηση επωφελούνται κυρίως προορισμοί όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη αλλά και η Αθήνα, που ανακάμπτει ως βασικός πόλος έλξης για τουρίστες από τις αραβικές χώρες.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η τουριστική κίνηση από το Ντουμπάι με 70% και από το Άμπου Ντάμπι με αύξηση 60%, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην κατάργηση της θεώρησης (visa) για είσοδο στην Ελλάδα από επισκέπτες που προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Travel Plan εξυπηρετεί άμεσα ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών από τις περιοχές του Αραβικού Κόλπου μέσα από τη θυγατρική της στο Ντουμπάι, την «Greece Travel PlanDMCC», ενώ έχει προχωρήσει και σε στρατηγικές συνεργασίες με τα κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν, του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στόχος, όπως τονίζεται είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει ο εισερχόμενος τουρισμός από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων με εξειδικευμένες και VIP υπηρεσίες.
 

Γεωργίου : «ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ελλάδας»

"Handelsblatt": Υπεύθυνη και η κυβέρνηση Καραμανλή...

Image result for καραμανλής
... στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ...
Σε κείμενό της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ασχολείται με την υπόθεση Γεωργίου και τις πιθανές πολίτικές συνέπειες που μπορεί να έχει για τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και την...
ίδια τη χώρα. Με τίτλο «ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ελλάδας», το άρθρο αναφέρει πως: «Έλληνες πολιτικοί αναζητούν έναν υπεύθυνο για τη μιζέρια του χρέους στη χώρα: ο πρώην επικεφαλής της κρατικής στατιστικής αρχής θα πρέπει να πάει φυλακή. Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα η εκστρατεία αυτή μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στο χρονικό της υπόθεσης και στο γεγονός ότι ενώ ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αποκατέστησε «διεθνώς την κλονισμένη αξιοπιστία της στατιστικής αρχής, έκανε παράλληλα πολλούς εχθρούς στην ελληνική πολιτική. (…) Επί χρόνια γίνονταν προσπάθειες να διωχθεί (…). Αρκετοί ανακριτές όμως απέρριπταν την άσκηση ποινικής δίωξης. Κινητικότητα στο ζήτημα υπήρξε μόνον όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διόρισε την Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέα (σσ. του Αρείου Πάγου). Στις αρχές Αυγούστου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Γεωργίου πρέπει να κατηγορηθεί για παραποίηση στατιστικών στοιχείων και υπονόμευση του εθνικού συμφέροντος. Για τον Τσίπρα ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής που στο μεταξύ έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ, είναι ένας ευπρόσδεκτος αποδιοπομπαίος τράγος. Ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση περί μονομερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους. Ούτε η προσδοκώμενη ανάπτυξη φαίνεται να έρχεται. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός απαιτεί από τους πολίτες και άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ Γεωργίου διόγκωσε υπερβολικά το έλλειμμα του 2009, ο Τσίπρας θα μπορούσε να παρουσιάσει τον ίδιο ως αποδιοπομπαίο τράγο και το πρόγραμμα περικοπών ως συνομωσία κατά της χώρας του».

Οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή

«(…) Ο Τσίπρας δεν είναι ο μόνος που θέλει να εκμεταλλευτεί τον Γεωργίου για να αντλήσει πολιτικά οφέλη. Και ο Κώστας Καραμανλής, Έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ 2004 και 2005, ελπίζει να απαλλαγεί (από τις κατηγορίες). Με μια πολιτική ανεξέλεγκτων δαπανών, ο μάλλον ανίδεος σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα νομικός επισφράγισε στα έξι χρόνια της πρωθυπουργίας του την πορεία της χώρας του στην καταστροφή του χρέους. Μεταξύ 2005 και 2009 αύξησε τις κρατικές δαπάνες από το 44,6% στο 53,9% επί του ΑΕΠ. Τα έσοδα αντίθετα μειώθηκαν το ίδιο διάστημα από το 39% στο 38%. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Καραμανλή, το βουνό του χρέους αυξήθηκε από τα 184 στα 300 δις ευρώ. Η ΕΕ παραπλανήθηκε συστηματικά με λάθος δημοσιονομικά στοιχεία: το Σεπτέμβριο του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή διατείνετο ότι το έλλειμμα ήταν 3,7%, την ώρα που τα στοιχεία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας μιλούσαν ήδη για ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 10%

Ενδεχόμενη καταδίκη του Γεωργίου θα ήταν η «αποκατάσταση» του Καραμανλή που θα μπορούσε να διευκολύνει το δρόμο επιστροφής στην πολιτική σκηνή, ενδεχομένως ακόμη και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εντούτοις, η θεωρία ότι ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής ευθύνεται για τα μέτρα περικοπών στερείται ουσιαστικής βάσης. Όταν ο Γεωργίου ήρθε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2010, είχε δρομολογηθεί ήδη το πρώτο πακέτο διάσωσης. Και ο ισχυρισμός ότι ο Γεωργίου διόγκωσε ασύστολα το έλλειμμα, είναι ανοησία. Μετά τον νέο υπολογισμό το φθινόπωρο του 2010, το ποσοστό του ελλείμματος αυξήθηκε μόλις κατά 1,8 μονάδες, από το 13,6% στο 15,4%».

Όπως καταλήγει η εφημερίδα: «(…) Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα η εκστρατεία αυτή ενδέχεται να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα». Σε επιστολή της η επίτροπος Μαριάνε Τίσεν κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διαλύσει τις λανθασμένες εντυπώσεις ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραποιήθηκαν επί Γεωργίου. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύσει την υπηρεσία και τους υπαλλήλους της από τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς. Στις Βρυξέλλες ακούγεται ψιθυριστά ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση νέων δόσεων».
Πηγή: Deutsche Welle

Τό σκίτσο του Ηλία Μακρή

                                                                                                                 από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (30.08.16)

«Σαν να λέτε στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν χρειαζόταν να σας δανείσει...»


Από τα διάφορα που γράφτηκαν για τη γελοία δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009, ξεχωρίζω την αποστροφή ενός Ευρωπαίου αξιωματούχου, την οποία δημοσίευσε στην Καθημερινή της Κυριακής η Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της εφημερίδας στις Βρυξέλλες:

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το παραπάνω θέμα έχει δημιουργήσει μεγάλη ενόχληση σε σειρά από κράτη-μέλη, καθώς μέσω των κατηγοριών κατά του κ. Γεωργίου υπονοείται πως τα κράτη-μέλη δάνεισαν στην Ελλάδα ένα ποσό που τελικά δεν χρειαζόταν.«Πώς να μην υπάρχει ενόχληση;» τονίζει ο ίδιος, καθώς στη βελγική πρωτεύουσα είναι ξεκάθαρο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Γεωργίου είναι παράλογες, τη στιγμή που το μόνο που έκανε ήταν να ακολουθήσει ευρωπαϊκούς κάνονες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πίσω από την υπόθεση χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης.
Έτσι για να καταλάβουμε το εύρος της εγχώριας κοροϊδιας της ψεκασμένης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλικών... 
parapolitiki.com

Από τον Σούπερ Μάριο στη «σιδηρά κυρία» της Fed


REUTERS/JOSHUA ROBERTS
Aπό την έντυπη έκδοση Της Αγγελικής Κοτσοβού
akots@naftemporiki.gr
Οι ισχυρότεροι κεντρικοί τραπεζίτες στον κόσμο, που κρατούν στα χέρια τους «εργαλεία» για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, συναντώνται κάθε χρόνο στο καθιερωμένο συμπόσιο στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ. Πριν από μερικά χρόνια, οι αγορές κρέμονταν από τα χείλη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αναμένοντας από τον Σούπερ Μάριο να προαναγγείλει το πιο τολμηρό βήμα στην ιστορία της ΕΚΤ: ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης όχι μόνο δεν διέψευσε τις προσδοκίες τους, αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα, υιοθετώντας την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων.
Στο φετινό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, τα βλέμματα όλων μονοπώλησε μία γυναίκα. Την παράσταση έκλεψε εκείνη που χαράσσει τη νομισματική πολιτική της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, με τις αποφάσεις της ικανές να προκαλέσουν τριγμούς, αλλά και ευφορία στις αγορές.
Ο λόγος για την πρόεδρο της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζάνετ Γέλεν. Η «σιδηρά κυρία» της Fed απέδειξε ότι κρατάει επάξια το τιμόνι, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων εντός του έτους και κρατώντας ταυτόχρονα κλειστά τα χαρτιά της για την ακριβή χρονική στιγμή.
Η κ. Γέλεν φρόντισε να τηρήσει τις ισορροπίες, έτσι ώστε να μην κλονίσει τις αγορές, που έχουν πλέον «εθιστεί» στη φθηνή και άφθονη ρευστότητα. «Η υποστηρικτική νομισματική πολιτική που ασκούν η Fed και οι υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει έναν «θαυμαστό, καινούργιο κόσμο βαθιά δυσλειτουργικών αγορών σταθερού εισοδήματος και μετοχών», αναφέρουν αναλυτές της Citigroup σε πρόσφατη έκθεσή τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού του θαυμαστού καινούργιου κόσμου -που δεν μοιάζει με τον κόσμο που περιγράφει ο Άλντους Χάξλεϊ στο ομώνυμο βιβλίο του- είναι τα αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ της Wall Street και τα 13 τρισ. δολάρια κρατικού χρέους με αρνητικές αποδόσεις.
Σε αυτόν τον κόσμο, η μεγάλη πρόκληση για την κ. Γέλεν και τους υπόλοιπους κεντρικούς τραπεζίτες δεν είναι να κρατήσουν την οικονομία σε μηχανική υποστήριξη, αλλά να την επαναφέρουν σε πορεία σταθερής ανάπτυξης και να μη χάσουν την ικανότητά τους να ασκούν επιρροή στις αγορές.  

«Έξυπνο» υλικό για παράθυρα ελέγχει αποτελεσματικά το φως και τη θερμότητα



SHUTTERSTOCK
Το υλικό είναι διαφορετικό από άλλα άμορφα υλικά, τα οποία συνήθως παράγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (φωτ. αρχείου).

Σχοινάς: Να μην υποτιμηθεί η επιστολή Κομισιόν για ΕΛΣΤΑΤ


Την πλήρη στήριξη του επιτρόπου Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, έχει η θέση της Επιτροπής για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ανέφερε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής», δήλωσε ο κ. Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Π. Μοσκοβισί, Β. Ντομπρόβσκις και Μ. Τάισεν) και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Επιτροπή εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης και πως μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».
«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες», ανέφερε ο Μ.Σχοινάς, ωστόσο σημείωσε ότι «η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα ΜΜΕ που αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».
«Η Eurostat και η Επιτροπή είναι οι αρμόδιες αρχές», επεσήμανε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι τόσο στην επιστολή, όσο και στις δηλώσεις της επιτρόπου Απασχόλησης, Μ. Τίσεν, την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμίζεται ότι η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας«.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  
Φωτογραφία:eurokinissi

ert.gr


H αγωνία τού τερματοφύλακα πρίν τό πέναλτυ καί...

...η αγωνία τού καναλάρχη πρίν από τή δημοπρασία!  


 















"H αγωνία τού τερματοφύλακα πρίν τό πέναλτυ" είναι αριστουργηματική ταινία, σκηνοθετημένη από τόν "Κάϊζερ" τού Γερμανικού κινηματογράφου Βίμ Βέντερς...
...ενώ "η αγωνία τού καναλάρχη πρίν από τή δημοπρασία" είναι έργο αριστουργηματικής εκτελέσεως (directed but not produced) τoύ υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά! 
(αφερίμ παιδί μου, μόνο πού κοψοχόλιασες, μαζεμένους, τόσους τσαμπατζήδες θά σέ θυμούνται καί τά τρισέγγονα τους).

Ευρηματικότατος καί πολύ παραστατικός, λοιπόν, ο τίτλος τής πρώτης σελίδας πού είχε η σημερινή...   
...ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, καλή της ώρα...
...τίτλος πού ήταν καί η πηγή έμπνευσης αυτής τής ανάρτησης.
Δ.Ν.Α.