Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ο πιο εντυπωσιακός αγιασμός ...

Με μεγάλη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στο Ενυδρείο Κρήτης. Δεκάδες παιδιά είχαν κατακλύσει από νωρίς το...
χώρο του Ενυδρείο προκειμένου να δουν το εντυπωσιακό θέαμα. Ο δύτης βούτηξε στα νερά της κεντρικής δεξαμενής του Ενυδρείου Κρήτης για να πιάσει το σταυρό και να κερδίσει το θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των μικρών του φίλων. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.





  prismanews.gr

Oδηγός "κάρφωσε" το αυτοκίνητό της...

 


...σε εκδοτήριο εισιτηρίων ...
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, λίγο μετά το μεσημέρι και για ανεξήγητους λόγους, μια γυναίκα οδηγός «κάρφωσε»... το αυτοκίνητό της, σε εκδοτήριο εισιτηρίων στις καμάρες στο Λιμάνι της Ραφήνας. Ευτυχώς κανένας δεν έπαθε τίποτα και η γυναίκα οδηγός σε κατάσταση σοκ, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

  rpn.gr

Τραυματίστηκε κάνοντας σκι στην Ελβετία η Άγκελα Μέρκελ





Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της η Γερμανίδα καγκελάριος υπέστη ελαφρύ κάταγμα στη λεκάνη και θα μείνει για τρεις εβδομάδες μακριά από τις υποχρεώσεις της.




Ελαφρύ κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) υπέστη η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Ελβετικές Άλπεις στα σύνορα με την Ιταλία και δεδομένου ότι χρειάζεται πατερίτσες για να περπατάει, θα χρειαστεί να ματαιώσει ορισμένες από τις επίσημες υποχρεώσεις και επισκέψεις της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.Η Μέρκελ τραυματίστηκε κάνοντας σκι στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της. Όταν επέστρεψε στο Βερολίνο και από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε προέκυψε ότι οι μώλωπες που υπέστη τελικά ήταν ελαφρύ κάταγμα, γεγονός που θα την κρατήσει για τρεις εβδομάδες μακριά από τις υποχρεώσεις της, είπε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η 59χρονη καγκελάριος, η οποία είναι δεινή σκιέρ, ματαίωσε ήδη την προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψή της στη Βαρσοβία και τη συνάντηση που θα είχε στο Βερολίνο με τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ.
«Η καγκελάριος φυσικά είναι σε θέση να εργάζεται και έχει πλήρη επικοινωνία», είπε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι το ατύχημα της Μέρκελ έγινε όταν έκανε σκι με μικρή ταχύτητα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Ωστόσο, θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού της συμβουλίου για το 2014 την Τετάρτη.
Παρόλα αυτά, όπως είπε ο Ζάιμπερτ, η Μέρκελ δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αργότερα μέσα στο μήνα εξαιτίας του ατυχήματος στο σκι, καθώς η συνάντηση στο Νταβός στο τέλος Ιανουαρίου συμπίμπτει με την προγραμματισμένη συνεδρίαση της γερμανικής κυβέρνησης.  (Καθημερινή.gr)

Η μεγαλοπρεπής τσόντα -μέ φερετζέ- του Σουλεϊμάν


Του Περικλή Κοροβέση

Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν συμμερίζονται την άποψη πως η Ελλάδα πέρασε τετρακόσια χρόνια φρικτής σκλαβιάς κάτω από τον βάρβαρο ζυγό των Τούρκων. Ζούσαμε σε σκοτάδι αμάθειας και γι’ αυτό επινοήσαμε το κρυφό σχολειό από φωτισμένους καλόγερους που μας κράτησαν Ελληνες και χριστιανούς. Και φυσικά οι βάρβαροι Τούρκοι ουδέποτε έπαψαν να μας απειλούν. Και γι’ αυτό χρειάζεται η αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Ολα αυτά, βέβαια, είναι ένας ανιστόρητος μύθος που καλλιεργείται από εθνικιστές όλου του πολιτικού φάσματος, με κύριους ωφελημένους την Ακρα Δεξιά και τους νεοναζιστές.

Ας βάλουμε μερικά ερωτήματα σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο που έχει ενδώσει σ’ αυτό τον μύθο, χρησιμοποιώντας αδιάσειστα στοιχεία. Η Τουρκία συγκροτήθηκε ως κράτος το 1923, συνεπεία της Επανάστασης των Νεότουρκων το 1912, που επέβαλε στον σουλτάνο Αβδούλ-Χαμίτ ένα Σύνταγμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Οταν ήρθαν στην εξουσία, με τον Κεμάλ πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδιωξαν τον σουλτάνο, κατάργησαν τη θρησκευτική παιδεία, απαγόρεψαν την πολυγαμία και έδωσαν τα ίδια δικαιώματα στις γυναίκες. Το κράτος πια δεν είναι ισλαμικό, αλλά πολιτικό, εγκαταλείπουν το αραβικό αλφάβητο και το αντικαθιστούν με το λατινικό, ενώ αλλάζουν και το ημερολόγιό τους και στη θέση του βάζουν το γρηγοριανό. Δηλαδή, αυτό που χρησιμοποιούμε και εμείς. Και ο Μουσταφά Κεμάλ, με απόφαση του Κοινοβουλίου, γίνεται Ατατούρκ, δηλαδή πατέρας όλων των Τούρκων.

Πώς είναι δυνατόν ένα κράτος που ιδρύθηκε το 1923 να μας κατακτήσει το 1453; Την Ελλάδα κατέκτησε ή την Κωνσταντινούπολη βάζοντας οριστικό τέλος στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Μήπως μπερδεύουμε σκοπίμως του Οσμανήδες με το τουρκικό κράτος; Ξέρει κανείς να μας πει πού και πότε υπήρξε Τουρκική Αυτοκρατορία; Για να δούμε τώρα τι μας λέει και η Ιστορία. Το 1299, ο Οσμάν ή Οθμάν, επικεφαλής ενός μικρού εμιράτου, αρχίζει σιγά σιγά να κατακτά βυζαντινές εκτάσεις χτίζοντας την αυτοκρατορία του, στην οποία δίνει το όνομά του: Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οπως έκανε και ο Τσιν (Chin) με την Κίνα (China).

Στο απόγειό της, στα τέλη του 17ου αιώνα, με τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, γίνεται μια τεράστια παγκόσμια δύναμη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ιστορίας (ασχέτως αν δεν διδάσκεται). Από την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Βοσνία μέχρι την Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Ολη η Β. Αφρική στα χέρια τους, από Τυνησία μέχρι Υεμένη, με τον ενδιάμεσο χώρο δικό τους. Μπροστά σε αυτές τις αχανείς εκτάσεις, αυτό που λέμε Ελλάδα ήταν μια μικρή επαρχία, όπως ήταν και επί Ρωμαίων και Βυζαντινών. Καμιά εθνική γλώσσα δεν είχε απαγορευτεί και καμιά θρησκεία. Και μην ξεχνάμε πως οι διωκόμενοι Εβραίοι από όλη την Ευρώπη, και ιδίως από την Ισπανία, βρήκαν άσυλο σε οθωμανικά εδάφη. Ο μεγάλος επαναστάτης Ρήγας Φεραίος δεν είχε υπόψη του κανένα εθνικό κράτος. Ηθελε μια αντι-αυτοκρατορία, με τη μορφή της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Η εθνική ιδέα είναι απαραίτητη για έναν απελευθερωτικό αγώνα, αλλά το έθνος εδραιώνεται μετά την ίδρυση του κράτους. Αφορμή για όλα αυτά είναι το αγαπημένο σίριαλ του ελληνικού λαού, που απ’ ό,τι μαθαίνω κάνει θραύση και στην Τουρκία -είναι μια χολιγουντιανή, σε κακέκτυπο βέβαια, παραχάραξη της Ιστορίας.

Ο Σουλεϊμάν ήταν ένας μεγάλος πολιτικός, στρατιωτικός, νομοθέτης (έτσι τον λένε οι Τούρκοι) που έφτασε την αυτοκρατορία του στην απόλυτη ακμή της. Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τους λαούς της αυτοκρατορίας του. Πείνα, φόροι, τυραννία, εύκολες σφαγές, βασανιστήρια, φυλακές, ανασκολοπισμοί. Δηλαδή είχε την ίδια συμπεριφορά με κάθε άλλο αυτοκράτορα. Γιατί όσο πιο μεγάλη είναι η εξουσία τόσο πιο μεγάλη είναι η τυραννία. Κάθε αυτοκράτορας έχει μέσα του, στο DNA του, λίγο ή πολύ, κάτι από Χίτλερ.

Το σίριαλ εστιάζεται κυρίως στο χαρέμι και τις σουλτάνες του Σουλεϊμάν και κάνει παιδαριώδεις αναφορές στα ιστορικά γεγονότα. Και δεν μαθαίνουμε τίποτα από την Ιστορία. Γινόμαστε ερευνητές του χαρεμιού και σκεφτόμαστε τι να γίνεται άραγε μέσα στο χαρέμι και ο φακός δεν μας το δείχνει. Και έτσι έχουμε ένα είδος τσόντας με φερετζέ, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Από τη γιαγιά ώς τον εγγονό. Και από αυτούς τους τηλεθεατές ένα 27% πρέπει να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ας γυρίσουμε στην Τουρκία και στους εξοπλισμούς. Η χώρα αυτή είναι 16η οικονομική δύναμη στον κόσμο και έχει 90 εκατ. κατοίκους. Μπορεί να κάνεις πόλεμο με μια τέτοια χώρα; Και μπαίνει το πρόβλημα των εξοπλισμών. Τι χρειάζονται; Μήπως αξίζουν μόνο για τις μίζες των πολιτικών; Και δυστυχώς αυτό είναι βέβαιο. Εχουμε πια και τις αποδείξεις.                                                                                               (efsyn.gr)

Τι περιλαμβάνει το “ψηφιακό” βιβλιάριο υγείας

Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει τα ψηφιακά ασφαλιστικά “βιογραφικά” όλων των πολιτών και το ασφαλιστικό ιστορικό όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της χώρας.
Το σύστημα “Άτλας” θα παρουσιαστεί στα τέλη του μήνα και υπόσχεται να βάλει τέλος στις ουρές για θεώρηση βιβλιαρίων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, έχουν ψηφιοποιηθεί 144 δισ. ωρών ασφάλισης, ενώ απομένουν άλλες τόσες.
«Έχουμε ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των έμμεσα ασφαλισμένων που ανέρχονται σε 3.181.206. Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαθέτει πλέον το πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης. Και αυτό χωρίς καμία απογραφή», αναφέρει ο Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Αναλυτικά οι αλλαγές:
-Καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας, αφού το υπουργείο θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο το ασφαλιστικό προφίλ των υπόχρεων και των μελών των οικογενειών τους (έμμεσα ασφαλισμένων).
-Από τον Μάιο αναμένεται να τελειώσει η κλασική θεώρηση βιβλιαρίου κάθε χρόνο, καθώς θα γίνεται ηλεκτρονικά.
-Οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο ασφαλιστικό τους προφίλ μέσω του υπολογιστή τους.
-Απονομή συντάξεων εντός μερικών ωρών, ακόμα και στην περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης.       Capital.gr


.O καιρός στή Ν.Υ. από 04π.μ. τής 6/1/14 έως 01π.μ. τής 7/1/14 (τοπική ώρα), γιά όσους ταξιδεύουν (από allmetsat).

                Άνοιξε ξανά το παγωμένο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης                                 Το αεροδρόμιο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της Νέας Υόρκης έκλεισε για δύο ώρες σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) εξαιτίας της παγωμένης βροχής και του χιονιού που είχε ως αποτέλεσμα ένα αεροπλάνο να ξεφύγει από το διάδρομο προσγείωσης, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 08:32 (13:32 ώρα Γκρίνουιτς, 15:32 ώρα Ελλάδας) ώστε να καθαριστεί ο διάδρομος από το χιόνι. Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου που είχε προβλεφθεί αρχικά για τις 11:30, σύμφωνα με την FAA, τη διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας, επιτεύχθηκε τελικά λίγο πριν από τις 11:00, σύμφωνα με την Αρχή που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Το κλείσιμο των διαδρόμων διατάχθηκε μετά την προσγείωση ενός αεροσκάφους της Delta Airlines με προέλευση το Τορόντο του Καναδά που ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε σε ένα ανάχωμα χιονιού ενώ κινείτο στο διάδρομο προσγείωσης. Κανείς από τους 35 επιβάτες δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το κανάλι ABC.

Οι καθυστερήσεις στην απογείωση από το αεροδρόμιο, ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνούσαν τη μία ώρα και τα 50 λεπτά στις 11:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Γκρίνουιτς), ενώ ακυρώθηκαν περίπου δεκαπέντε πτήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightaware.com που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της αεροπορικής κυκλοφορίας.

150 Ko
                                                              (Ωριαία ενημέρωση. Από allmetsat)
Τα άλλα αεροδρόμια της περιοχής είχαν επίσης κάποιες καθυστερήσεις, κατά 40 λεπτά κατά μέσο όρο στη Λα Γκουάρντια και στο Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ. Στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας η καθυστέρηση στις αφίξεις έφθασε κατά μέσο όρο τις δύο ώρες λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών, σύμφωνα με την FAA.

Το αεροδρόμιο Ο'Χέαρ του Σικάγου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της χώρας, είχε καθυστερήσεις πέντε ωρών και 19 λεπτών κατά μέσο όρο στις πτήσεις.

Ο βορράς των Ηνωμένων Πολιτειών πλήττεται από τις αρχές του χρόνου από πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.

Παρών καιρός Νέας Υόρκης         (ώρα Ν.Υ. = ώρα UTC -5ώρες)   

Η έκθεση έγινε στις 00:51 UTC (19.51μ.μ. ώρα Ν.Υ. τής 6/1/14)

Άνεμος 21 kt  Δυτικός  μέ ριπές έως 28 kt  ( 5-6 beauforts )
Θερμοκρασία 2°C, Υγρασία 37%
Πίεση 1003 hPa
Ορατότητα 16,1 km, Νεφελώδης στά 1676 m

(Oι μετρήσεις ανέμου, θερμ/σίας, υγρασίας κτλ. έχουν γίνει από τά όργανα τού αεροδρομίου "La Guardia". LaGuardia Airport is an airport in the northern part of the New York City borough of Queens. The airport is on the waterfront of Flushing Bay and Bowery Bay, in East Elmhurst and borders the neighborhoods ... Wikipedia).
La Guardia Airport
γεωγραφικό πλάτος: 40-46-45N, γεωγραφικό μήκος: 073-52-48W, υψόμετρο: 6 m

Πρόγνωση Καιρού

Η έκθεση έγινε στις 08:45 UTC (03.45π.μ. τής 6/1/14 ώρα Ν.Υ.)
Η Πρόγνωση ισχύει από 6/1 στις 09UTC έως 07/1/14 στις 06UTC                                                              (04π.μ. τής 6/1 έως 01π.μ. τής 7/1 ώρα Ν.Υ.)
Άνεμος 11 kt  Νότιος
Ορατότητα 0.4 km
Νεφελώδης σε ύψος 61 m
ψιλή βροχή και ομίχλη
Από 6/1 στις 13.00 UTC (08π.μ.ώρα Ν.Υ.)
Άνεμος 12 kt  Νότιος
Ορατότητα 0.8 km
Νεφελώδης σε ύψος 91 m
ψιλή βροχή και ομίχλη
Από 6/1 στις 15.00 UTC (10π.μ.ώρα Ν.Υ.)
Άνεμος 15 kt  Δυτικός/Νοτιοδυτικός με ριπές μέχρι 24 kt
Ορατότητα 6.4 km
Λίγα σύννεφα σε ύψος 152 m
Νεφελώδης σε ύψος 457 m
ψιλή βροχή και Αχλύ-πούσι
Από 6/1 στις 18.00 UTC (13μ.μ. ώρα Ν.Υ.)
Άνεμος 14 kt  Δυτικός με  με ριπές μέχρι 23 kt
Ορατότητα 10 km
Αρκετά σύννεφα σε ύψος 762 m
Από 6/1 στις 21.00 UTC (16μ.μ. ώρα Ν.Υ.)
Άνεμος 14 kt  Δυτικός με ριπές μέχρι 23 kt
Ορατότητα 10 km
Διάσπαρτα σύννεφα σε ύψος 1067 m
Από 7/1 στις 01.00 UTC (20μ.μ. ώρα Ν.Υ. τής 6/1/14)
Άνεμος 22 kt Δυτικός με ριπές μέχρι 30 kt  (6-7 beauforts)
Ορατότητα 10 km
Διάσπαρτα σύννεφα σε ύψος 1829 m