Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Νά γιατί δέν "χωνεύουν" τό Σκουρλέτη : τούς είπε νά ξεπληρώσουν τά υπέρογκα χρέη από τή ...βουλευτική αποζημίωση...

Η «ιδέα» που... πάγωσε τα έδρανα της ΝΔ...



Μια «ιδέα» για το πώς θα μπορούσαν να εξοφληθούν τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ πιο γρήγορα, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης από...
το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, προκαλώντας «παγωμάρα» στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Μήπως έχετε καμιά πρακτική ιδέα για το πώς θα αποπληρωθούν τα χρέη σας; Να σας πω εγώ μία να τη σκεφτούμε. Δεν ξέρω αν είναι αντισυνταγματική, να τη μελετήσουμε. Μήπως θα πρέπει να δίνετε ένα μέρος του μισθού σας, μιας και έχετε εκλεγεί στο όνομα της ΝΔ, έτσι ώστε μαζί με την κρατική επιχορήγηση, να αποπληρωθεί κάποτε αυτό το δάνειο; Προς σκέψη. Να το δούμε», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης απευθυνόμενος στην Κ.Ο της ΝΔ, η οποία «πάγωσε» μόνο και μόνο στην ιδέα ενός τέτοιου ενδεχομένου...
 

Βουλή: Ξυδάκης απαντάει σέ Μητσοτάκη...

«Η ζωή του Μπράιαν», για τον Κυριάκο...

Η ταινία που - σύμφωνα με τον Ξυδάκη - οφείλει να δει ο Μητσοτάκης...

Με τα λόγια του ιστορικού Σπύρου Ασδραχά, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, την αναφορά που έκανε στο πρόσωπο του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη...
διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Για να καταλάβετε την αγωνία της κοινωνικής, της ιστορικής αριστεράς αυτά τα δύσκολα χρόνια της ιστορικής δοκιμασίας, θα σας πω μια κουβέντα.

Είναι μια κουβέντα του σπουδαιότερου εν ζωή Έλληνα ιστορικού. Του Σπύρου Ασδραχά, που λέει ότι είμαστε ένας ιστορικός λαός.

Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ευθύνη ενώπιον της μνήμης, σημαίνει ευθύνη ενώπιον του μέλλοντος.

Αυτή την αγωνία έχουμε. Λέει ο Σπύρος Ασδραχάς ότι ο πολίτης ενός ιστορικού λαού έχει την αγωνία του μέλλοντος διότι γνωρίζει ότι θα ζούμε και μετά το θάνατό μας.

Εδώ μιλούμε, στοχαζόμαστε για τις μελλοντικές γενεές όχι από τη λύσσα μας ποιος θα είναι επόμενος νομάρχης στην αποικία χρέους που θα λέγεται Ελλάδα», είπε ο Ξυδάκης και προέτρεψε τον πρόεδρο της ΝΔ να μελετήσει την έκθεση του Πωλ Πόρτερ, του απεσταλμένου του αμερικανού προέδρου το 1947 για την παρασιτική ελίτ, την οποία «φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει στις μέρες μας».

Ο Ξυδάκης προέτρεψε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μάθει τι είναι προπαγάνδα ή τι είναι γελοία προπαγάνδα ξεκινώντας από την ταινία «Η ζωή του Μπράιαν»...

Υπερψήφισε το βρετανικό κοινοβούλιο το Άρθρο 50 για την έξοδο από την Ε.Ε

Brexit: Το κοινοβούλιο υπερψήφισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Άρθρο 50
BΒC
Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το βρετανικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στην Τερέζα Μέι την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση «πέρασε» με την υποστήριξη των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά.
Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) και το κόμμα των Φιλελεύθερων αντιτάχθηκαν στο προτεινόμενο νομοσχέδιο των Συντηρητικών, ενώ αρκετοί βουλευτές των Εργατικών διαφοροποίησαν τη θέση τους από αυτή του κόμματός τους.
Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει στην επόμενη φάση, καθώς πρέπει να εγκριθεί τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων, ώστε να επικυρωθεί ως νομοθεσία.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έχει προθεσμία έως την 31η Μαρτίου για να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας μέσω του οποίου θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Brexit.
Είχε προηγηθεί διήμερη συζήτηση για το νομοσχέδιο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας είχε αποφανθεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι βουλευτές πρέπει να εξετάσουν το Άρθρο 50 πριν από την ενεργοποίησή του, αμφισβητώντας ότι η Μέι έχει αρκετές εξουσίες να προχωρήσει στη διαδικασία χωρίς τη γνωμοδότηση του βρετανικού κοινοβουλίου. 
kathimerini.gr
 

Κουβέντες της δραχμής





















Είναι λάθος οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Ακόμη και αν αυτός που ανοίγει τη συζήτηση, όπως συνέβη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκη, δεν υπερασπίζεται αυτή την προοπτική αλλά την ανάγκη να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα χωρίς ταμπού και απαγορεύσεις.Υπάρχει πράγματι ανάγκη συζήτησης για το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά αυτή θα έπρεπε να ξεκινήσει στον ακαδημαϊκό χώρο ή στα ΜΜΕ, όχι στη πολιτική σκηνή. Γιατί τότε δίνεται το πρόσχημα στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ να κατασκευάσουν θεωρίες για κρυφές ατζέντες που δεν υπάρχουν, γιατί ενισχύει τα επιχειρήματα των οπαδών του Grexit.
Ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης είναι πραγματικός. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε ονειρεύεται μια ευρωζώνη διαφορετικών ταχυτήτων και αν είναι ισχυρός μετά τις γερμανικές εκλογές θα εργαστεί για την ολοκλήρωση του σχεδίου του. Χρησιμοποιώντας, ίσως, το ελληνικό πρόβλημα ως θρυαλλίδα των εξελίξεων.
Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που μπορεί να παρουσιαστεί χωρίς να το επιδιώκουμε. Αν πάλι προκύψει λόγω των συστημικών αδυναμιών της ευρωζώνης, το όποιο exit πρέπει να ξεκινήσει με πρωτοβουλία ισχυρότερων κρατών του Νότου, που μπορούν να αντέξουν τη δοκιμασία.
Ο κ. Ξυδάκης έκανε λάθος ζητώντας να γίνει στη Βουλή συζήτηση για τη δραχμή και σωστά έδωσε εξηγήσεις στη συνέχεια για να περιορίσει τη ζημιά.
Έχει όμως δίκιο στη διαπίστωσή του ότι δεν πάει άλλο έτσι και ότι η στάση των θεσμικών πιστωτών οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Είναι, όμως, μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στο θύμα και τον αυτόχειρα.
Το θύμα μπορεί να βρει συμμάχους και στήριξη για να γυρίσει το παιχνίδι. Ο αυτόχειρας απλώς εγκαταλείπει και το παιχνίδι τελειώνει εκεί.

 (από τή στήλη πού γράφει η συντακτική ομάδα τού tvxs.gr : «η άποψή μας»)

Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις Αθήνας - δανειστών



Με διαρκείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών επιχειρείται να βρεθεί ο κοινός τόπος στο μέτωπο της αξιολόγησης, με ιδανικό σενάριο να υπάρξουν σαφείς και καθαρές συγκλίσεις έως τις 9 Φεβρουαρίου και τη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup.Το παζάρι γίνεται επί του συμβιβαστικού σχεδίου στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, έχουν καταλήξει από κοινού ευρωπαίοι και ΔΝΤ και τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε χθες το tvxs.gr.
«Κλειδί» το αφορολόγητο
Το σχέδιο βασίζεται στην σταδιακή μείωση του αφορολόγητου - προοπτική επί της οποίας γίνονται ήδη, κατά τις πληροφορίες, ασκήσεις προσομοίωσης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους...

Δεύτερη ημέρα επαφών του πρωθυπουργού στο Βελιγράδι...

 Συναντάται με την πρόεδρο της σερβικής Βουλής...

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι. Ήδη είναι σε...
εξέλιξη η συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, Μάγια Γκοΐκοβιτς. Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιορλας...

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ...

...εν όψει της επίσκεψής της στην Τουρκία...
Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρα - ΜέρκελΤηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της...
επίσκεψής της στην Τουρκία την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν για το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.

Στάθηκαν επίσης στην ανάγκη η Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να τερματίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο...


naftemporiki.gr

Το τηλεφώνημα Τζανακόπουλου σε Ξυδάκη...

 Ηλεκτρικό… ρεύμα διαπέρασε πολλούς χθες...
Αποτέλεσμα εικόνας για Τζανακόπουλος ...στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν άρχισαν να «κυκλοφορούν» στα ΜΜΕ οι δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη περί την… «ανάγκη» διεξαγωγής ενός κοινοβουλευτικού διαλόγου για την επιστροφή στη δραχμή. Το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και τότε στο πρωθυπουργικό επιτελείο ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει. Έτσι, την δουλειά… ανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τηλεφώνησε στον Νίκο Ξυδάκη και του ζήτησε να ανασκευάσει, μεταφέροντάς του και την δυσφορία του Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του. Πάντως, ο Ξυδάκης ανασκεύασε μεν, χωρίς ωστόσο να πάρει πίσω τις απόψεις του…
 matrix24.gr

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                   ...στήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (01.02.17)

Και η Μέι επικρίνει το διάταγμα Τραμπ...

«είναι λάθος και σπέρνει τη διχόνοια»
Και η Μέι επικρίνει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα ΤραμπΤο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «είναι λάθος και σπέρνει τη...
διχόνοια» δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενη στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αντέδρασε άμεσα μετά την υπογραφή του διατάγματος, την περασμένη Παρασκευή, η Μέι είπε ότι...

ΙΤΑΛΙΑ: εκρηκτικό κλίμα στην ιταλική Αριστερά

Το ένα κόμμα... τρέμει το άλλο...
O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο ΡέντσιΤο κλίμα στην ιταλική Αριστερά είναι εκρηκτικό. Ο Ματέο Ρέντσι ετοιμάζεται για θεαματική αντεπίθεση και...
μέσω διαδικτύου γράφει ότι «αργά ή γρήγορα, το μέλλον επιστρέφει».
Ο τέως πρωθυπουργός και νυν γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος θεωρεί πως η πιο σύντομη επιστροφή στις κάλπες είναι η λύση που μπορεί να τον βοηθήσει να εξασφαλίσει και πάλι την ηγεσία της χώρας.

Εθεσε, μάλιστα, ως στόχο, την εξασφάλιση του 40%, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει το μπόνους εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, όμως, κατέστησε σαφές ότι δεν εννοεί να συμβάλει στο όλο εγχείρημα.

Θα πορευτεί, μάλιστα, προς εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Επέλεξε την εκπομπή της Μπιάνκα Μπερλινγκουέρ (της κόρης του θρυλικού Ενρίκο) για να ανακοινώσει ότι...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς παραβρέθηκε στην Αθήνα στην ετήσια εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας (Republic Day of India), μετά από επίσημη πρόσκληση που έλαβε από την Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είχε ανεπίσημη συνάντηση με την Πρέσβη της Ινδίας, κυρία M. Manimekalai. Η κυρία Πρέσβης του εξέθεσε το ενδιαφέρον των Ινδών για το νησί της Μυκόνου, ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά υπογράμμισε και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων, όπως οι επιχειρηματικές σχέσεις, η τουριστική πολιτική, ο πολιτισμός. Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να οριστεί εκ νέου συνάντηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να καλλιεργηθεί περαιτέρω η σχέση των δύο μερών, σε συνέχεια και του ταξιδιού που πραγματοποίησε στην Ινδία τον Μάιο η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κα. Τόνια Ανδρόνικου για την προώθηση της Μυκόνου ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ινδική αγορά.
 

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, βουλευτές, εκπρόσωποι επίσημων κρατικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και μέλη άλλων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα.

Η Ινδία γιορτάζει την ετήσια Ημέρα της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου.
                                                                       
Μύκονος, 30-01-2016
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΜΟΥ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                        
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥMΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ»
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη. 

Στην πολύωρη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θέματα αθλητισμού που αφορούν τη Μύκονο, η διεξαγωγή των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, η παροχή της αιγίδας του Υπουργείου, στις διάφορες δράσεις του Δήμου, η αναβάθμιση των γηπέδων και άλλα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο στην ανάγκη συνδρομής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των μελετών για το κλειστό γυμναστήριο στην Άνω Μερά.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά : «Θέσαμε στον Υπουργό την σημαντική συνεισφορά της Μυκόνου στον τουρισμό και στην είσπραξη εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό και πετύχαμε την δέσμευση του Υπουργού, να σταθεί αρωγός σε όλες τις δράσεις μας που αφορούν τον αθλητισμό και τον ευχαριστώ για αυτό. Ξεκινάμε μια στενή συνεργασία με το Υπουργείο».
                                                                                                                                                                                                                                    Μύκονος, 26-01-2016
  ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους




Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. To τίμημα θα είναι η σταδιακή μεν, άμεση δε μείωση του αφορολόγητου ορίου. Το αντάλλαγμα θα είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, εν είδει «διαβατηρίου» ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση. Και το δίλημμα είναι εάν το μεσοπρόθεσμο πολιτικό όφελος ενός τέτοιου «προωθητικού συμβιβασμού» θα είναι υψηλότερο του άμεσου πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση.
2. Μια θεωρητική συζήτηση και ιδιαίτερα μια φράση του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, για τη δραχμή έγινε αφορμή να ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση με στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης. Αμέσως μετά ο Νίκος Ξυδάκης επανήλθε στο θέμα με νέα δήλωση, διευκρινίζοντας ότι «ποτέ δεν υποστήριξε επιστροφή στη δραχμή». Πάντως, είτε «δαιμονοποιημένη», είτε ως πολιτικό και οικονομικό «ταμπού» - όπως είπε ο Νίκος Ξυδάκης - η συζήτηση περί δραχμής άνοιξε βιαίως και δια χειρός Σόιμπλε το καλοκαίρι του 2015. Κι έκτοτε ανοιγοκλείνει εξίσου βιαίως, είτε θεωρητικά είτε εν είδει απειλής προς την Ελλάδα, μένοντας όμως πάντοτε αποσπασματική και ατελής.
3. Νέα στοιχεία για...

To πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Μπορεί ο Μάρτιν Σουλτς να «εκθρονίσει» την Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;

Μιλά την «έβδομη» γλώσσα ο Σουλτς;

Σε ερώτηση για τον ποιον θα επέλεγαν εάν μπορούσαν να ψηφίσουν απευθείας για καγκελάριο, Μέρκελ και Σουλτς δίνουν μάχη στήθος με στήθος, απολαμβάνοντας το ίδιο ποσοστό δημοτικότητας (41%).
EPA/JULIEN WARNAND
Από την έντυπη έκδοση τής ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Της Αγγελικής Κοτσοβού
Πριν από λίγες ημέρες το στοίχημα για την επανεκλογή της Μέρκελ στην καγκελαρία ήταν σχεδόν σίγουρο. Παρά την αποδυνάμωσή της, εξαιτίας της στάσης της στο προσφυγικό, αλλά και για τους χειρισμούς της στην κρίση της Ευρωζώνης, δεν υπήρχε αντίπαλον δέος για τη Γερμανίδα καγκελάριο. Η εκλογή όμως του Μάρτιν Σουλτς στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος αλλάζει τα δεδομένα. Μπορεί, ωστόσο, ο Μάρτιν Σουλτς να «εκθρονίσει» την Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου; Έπειτα από 23 χρόνια καριέρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -του οποίου προήδρευε από το 2012 μέχρι και την παραίτησή του, στα μέσα Ιανουαρίου- ο 61χρονος πολιτικός επιστρέφει δυναμικά στην «αρένα» της Γερμανίας.
Τα ποσοστά δημοτικότητας του SPD δεν συγκρίνονται με εκείνα των Χριστιανοδημοκρατών, όμως ο κ. Σουλτς ως προσωπικότητα είναι εξίσου αγαπητός, απολαμβάνοντας ποσοστά δημοφιλίας συγκρίσιμα με εκείνα της Γερμανίδας καγκελαρίου:

Η φωτογραφία τής ημέρας...

Πολίτες της Νέας Υόρκης συμμετέχουν σε διαδήλωση κατά του διατάγματος του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε ταξιδιώτες από επτά μουσουλμανικές χώρες.
naftemporiki.gr

Αντιδράσεις 900 διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά διαταγμάτων Τραμπ...

Κατά των διαταγμάτων Τραμπ 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Το εσωτερικό υπόμνημα κατατέθηκε στην ηγεσία του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.  EPA/MIKE THEILER
Εσωτερικό υπόμνημα διαμαρτυρίας υπέγραψαν περίπου 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενάντια στα διατάγματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό εισόδου προσφύγων και μεταναστών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
Το εσωτερικό υπόμνημα κατατέθηκε στην ηγεσία του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του υπομνήματος, αλλά προειδοποίησε τους διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «είτε να εφαρμόσουν το διάταγμα, είτε να αποχωρήσουν».
 

Στη δικαιοσύνη το Σαν Φρανσίσκο κατά του διατάγματος που στερεί τη χρηματοδότηση από τις πόλεις - καταφύγια για μετανάστες
Στο μεταξύ, ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της εκτελεστικής εντολής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία θα στερηθούν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση οι πόλεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικές «καταφυγίου» απέναντι σε μετανάστες χωρίς επίσημα έγγραφα.
Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, η Βοστόνη, το Ντένβερ, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν κάποιας μορφής προστασία στους μετανάστες. Με την εφαρμογή του διατάγματος κινδυνεύουν να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής βοήθειας.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017  
naftemporiki.gr   (με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ)