Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δεν θα αφήσουν τίποτα οι σαρωτές…

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο οι εκλεγμένοι Σωτήρες μας… Ετοιμάζουν νομοσχέδια, με τροπολογίες, και...
 εγκυκλίους με ό,τι γουστάρει η τρόικα. Σου λένε θα φύγουμε που θα φύγουμε κλοτσηδόν ας τα κάνουμε όλα μπάχαλο. Μέχρι και αναθεώρηση του Συντάγματος ετοιμάζουν να κάνουν ραμμένη και κομμένη στα μέτρα τους!!!

Το έριξε άλλωστε ο Μεϊμαράκης… «Τη δυνατότητα να μπορεί η Βουλή να αλλάζει το Σύνταγμα ακόμη και αν δεν είναι αναθεωρητική, εφόσον διαπιστώνεται ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία».

Δηλαδή με λίγα λόγια προτείνει ένα ελαστικό Σύνταγμα σε ό,τι θέλει να περάσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση… Και αλλιώς το ελαστικό λέγεται και λάστιχο. Έτσι ντε, δεν χρειάζεται να χολοσκάτε…

Όλα αυτές οι μαϊμουδιές γίνονται για το περιβόητο άρθρο 16  το όποιο θα καθορίζει το πόσα «ναι» και πόσα «όχι» βουλευτών θα συγκεντρώσει η πρόταση για την αναθεώρηση …Εάν εγκριθεί τώρα με την απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών, τότε για την οριστική αναθεώρησή του στην επόμενη Βουλή θα απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 180  βουλευτών. Αν όμως σε αυτή τη Βουλή εγκριθεί με 180  ψήφους,  τότε θα είναι αρκετή η απλή πλειοψηφία των 151  βουλευτών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία στην επόμενη Βουλή .

Η εναλλαγή αυξημένης και απλής πλειοψηφίας θεσπίσθηκε ώστε να μη γίνεται η αναθεώρηση του συντάγματος κατά πως της καπνίσει της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά να απαιτεί και τη συναίνεση ενός τμήματος, έστω, της αντιπολίτευσης...
topontiki.gr

Τέλος στις πλαστικές σακούλες για ψώνια...

Μετά από δεκαετίες κατάχρησης της πλαστικής σακούλας, οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να...
επιστρέψουν στη χρήση καλαθιών, ή χάρτινων συσκευασιών για τα ψώνια τους, σύμφωνα με απόφαση για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι, με στόχο τον περιορισμό μέχρι το 2025 κατά περισσότερο από 3/4 τη χρήση της πλαστικής σακούλας, οι εκπρόσωποι των 28 κυβερνήσεων υπέγραψαν τη συμφωνία, την οποία είχε προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις αρχές της εβδομάδας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως.

Στόχος, το 2025, η ετήσια κατανάλωση να μην ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, ενώ σημειώνεται ότι το 2010 ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν σε 178 σακούλες ανά κάτοικο ετησίως.

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέτρων θα βρίσκονται οι «ελαφρές» σακούλες, πάχους κάτω των 50 microns, οι οποίες διανέμονται δωρεάν από πολλά ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ, οι οποίες αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των 100 δισεκατομμυρίων πλαστικών σακουλών που κυκλοφορούν στις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια τέτοιες σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια και διασκορπίζονται στο έδαφος, στις θάλασσες, τις λίμνες και του ποταμούς, προκαλώντας ασφυξία σε πουλιά, ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, ή δηλητηριάζοντάς τα...
e-reportaz.gr

Ανήλικες αποκάλυψαν υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Εμφανίστηκαν μόνες τους στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 
Με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς συνοδεία ενηλίκου εμφανίστηκαν προ ημερών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και ενώπιον του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, τρία κορίτσια, ηλικίας 13 χρονών, ζητώντας βοήθεια, σε μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, για την οποία επίκεινται σχετικές ανακοινώσεις.
Την αποκάλυψη έκανε ο κ. Σφακιανάκης, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, σε μαθητές 39 Γυμνασίων και Λυκείων από την περιοχή της Μακεδονίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι, για την εκδήλωση απονομής των βραβείων διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
pornografiaΟ κ.Σφακιανάκης, ο οποίος βραβεύθηκε χθες από τη Unicef Ελλάδος, για τη σημαντική συμβολή του στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, επισήμανε το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που ανήλικα παιδιά απευθύνονται μόνα τους στις αστυνομικές Αρχές. «Σπάσαμε ένα μεγάλο ταμπού, παλιά στη ΓΑΔΑ δεν τολμούσε να μπει κανείς, ενώ τώρα υπάρχει συνωστισμός, τα ίδια τα σχολεία διοργανώνουν ενημερωτικές εκδρομές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Προσοχή στο αυτοφακέλωμα»
Ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξήγησε στους μαθητές πώς ό,τι γράφουν στο διαδίκτυο μένει για πάντα εκεί και δύναται να τους δημιουργήσει προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, αναφέροντας το παράδειγμα τεσσάρων ατόμων που απευθύνθηκαν στο Σώμα, καθώς αναρτήσεις που έκαναν στο παρελθόν στο διαδίκτυο και τις οποίες δε μπορούν να διαγράψουν, έχουν στιγματίσει το βιογραφικό τους και δε μπορούν βρουν εργασία.
«Μοιραία ραντεβού με εικονικούς φίλους»
Όσον αφορά την παιδική πορνογραφία ο κ.Σφακιανάκης είπε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους εικονικούς φίλους, θυμίζοντας και την πρόσφατη υπόθεση αποπλάνησης παιδιών από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες». Μίλησε ακόμη για τις παγίδες που κρύβονται στα chat rooms, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι κακοποιοί και παραπλανούν το θύμα, με σκοπό να το συναντήσουν και να το κακοποιήσουν. «Μείνετε μακριά από τα ραντεβού στα τυφλά, μ' ακούτε;”, είπε με έμφαση ο κ.Σφακιανάκης.
«Φάρσες που οδήγησαν σε απόπειρες αυτοκτονίας»
Τέσσερα σχολεία και δύο πόλεις έχει αλλάξει 13χρονη, αφότου 14χρονος ανάρτησε στο youtube ένα ερωτικό βίντεο με εκείνην. Μία 16χρονη- η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη της- αποπειράθηκε τρεις φορές να αυτοκτονήσει, καθώς φωτογραφία που η ίδια είχε αναρτήσει στο facebook, χρησιμοποιήθηκε από κάποιον για να την “τοποθετήσει” πρωταγωνίστρια σε ερωτικό βίντεο. Η διαλεύκανση της υπόθεσης αποκάλυψε ως υπαίτιο συμμαθητή της κοπέλας, που την ανταγωνιζόταν στις σχολικές επιδόσεις. Εντεκάχρονος ένιωσε τον τρόμο όταν συμμαθητές του, του υπέκλεψαν τους κωδικούς στο instagram και έκαναν εξ ονόματός του υβριστικές αναρτήσεις, διαλύοντας την κοινωνική του ζωή. «Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις υποθέσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά», ανέφερε ο κ.Σφακιανάκης, καλώντας τα παιδιά να είναι προσεκτικά ώστε να μη γίνουν τα αυριανά θύματα κυβερνοεκφοβισμού (cyber-bullying), αλλά ούτε και οι θύτες, καθώς όπως είπε, «δεν ποινικοποιούμε το χαμόγελο, αλλά η καζούρα έχει όρια όταν προκαλεί τρόμο και ταραχή στο παιδί».
«Οι κακοποιοί συμβουλεύονται τα check-in στο Facebook»
«Στην πρόσφατη υπόθεση απαγωγής 27χρονης κοπέλας διαπιστώσαμε ότι οι απαγωγείς παρακολουθούσαν τα «check- in» που έκανε στο Facebook», αποκάλυψε ο διευθυντής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Είναι αδιανόητο να γράφετε στο facebook τι κάνετε στο σπίτι σας, πόσες μέρες θα λείψετε και που θα βρίσκεστε. Οι κακοποιοί συμβουλεύονται το διαδίκτυο», προειδοποίησε ο κ.Σφακιανάκης τους μαθητές. Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα -σε αναλογία πληθυσμού- έχει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών facebook στην Ευρώπη (5,5 εκατ. χρήστες).
 matrix24.gr

Πόλεμος «γιγάντων» στο Ιντερνετ

«Πρόκειται για τη σημαντικότερη συνεργασία των τελευταίων πέντε ετών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τη θέση μας στην αγορά των μηχανών αναζήτησης», τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Υahoo, Μαρίσα Μέγιερ.«Πρόκειται για τη σημαντικότερη συνεργασία των τελευταίων πέντε ετών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τη θέση μας στην αγορά των μηχανών αναζήτησης», τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Υahoo, Μαρίσα Μέγιερ.

Η σημαντική συμφωνία συνεργασίας της Yahoo με τη μηχανή αναζήτησης Mozilla/Firefox οδηγεί σε παραγκωνισμό της Google στο συγκεκριμένο πεδίο. Αυτό σημαίνει πως η Google παύει να λειτουργεί ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον διαδικτυακό πάροχο Firefox, τον οποίο ελέγχει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Μοzilla, και αντικαθίσταται από τη Yahoo. Οπως επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Υahoo, Μαρίσα Μέγιερ, «πρόκειται για τη σημαντικότερη συνεργασία των τελευταίων πέντε ετών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τη θέση μας στην αγορά των μηχανών αναζήτησης. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πεδίο αυτό ως στόχος επένδυσης και ευκαιρία ανάπτυξης». Αν και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία για τη συνεργασία Yahoo - Mozilla/Firefox, ωστόσο έγινε γνωστό ότι οι δύο εταίροι θα επιμερίζουν μεταξύ τους τα έσοδα από τη διαφήμιση, που συνοδεύει τη διαδικασία της αναζήτησης. Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον για το πεδίο της διαδικτυακής αναζήτησης ανανεώθηκε με την ανάληψη της διοίκησης της Yahoo από τη Μαρίσα Μέγιερ.

Πάντως, θα πρέπει να τονισθεί πως η μέχρι σήμερα συνεργασία της Mozilla με την Google ήταν παράδοξη. Η Google, ούτως ή άλλως, επενδύει στη δική της μηχανή αναζήτησης Chrome, η οποία είναι ευθέως ανταγωνιστική προς τη Mozilla/Firefox. Παράλληλα, η Mozilla από τη δική της πλευρά έχει αρχίσει να αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα «έξυπνα» τηλέφωνα, ενώ είναι πολύ πιθανόν ότι θα βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση με το λειτουργικό Android της Goοgle.

Σε ανάλογες κινήσεις προβαίνει και η Apple όσον αφορά την εξάρτησή της από την Google και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα κινητά τηλέφωνά της iPhone. Αυτό, δηλαδή, που έκανε η Apple ήταν ότι αντικατέστησε τη μηχανή αναζήτησης της Google με την αντίστοιχη Bing της Μicrosoft και τους χάρτες της Google με τους δικούς της Apple Maps για να καλύψει τις υπηρεσίες πλοήγησης στα iPhone. Υπενθυμίζεται πως το 2009 η Yahoo είχε συνάψει συμφωνία με τη Microsoft, ώστε να της παράσχει την τεχνολογία αναζήτησης μέσω της πλατφόρμας της Bing. Η συμφωνία διαρκεί έως το 2019, αλλά τίθεται υπό εξέταση εάν θα συνεχίσει να υφίσταται.
kathimerini.gr

Bloomberg: Οι πιστωτές δοκιμάζουν και πάλι τις αντοχές της Ελλάδας...

  
Κριτική στην τρόικα ασκεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg για τον τρόπο που χειρίζεται το ελληνικό θέμα.
  Σε άρθρο που υπογράφεται από  την κεντρική ομάδα του πρακτορείου με τον τίτλο «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία!», οι συντάκτες του Bloomberg γράφουν...

πως: «Οι πιστωτές δοκιμάζουν και πάλι τις αντοχές της Ελλάδας. Αν συνεχίσουν να ασκούν τέτοιου είδους πιέσεις τότε κινδυνεύουν να κάνουν κομμάτια την Ευρωζώνη, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τους ίδιους και την Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στο αδύνατο και να βρουν ένα τρόπο να ανακουφίσουν την Ελλάδα από τα χρέη της».

Η προσφορά της τρόικας προς την Ελλάδα για να «ξεκλειδώσει» η τελευταία δόση του πακέτου στήριξης, χαρακτηρίζεται από το άρθρο ως «τοξική», καθώς οι δανειστές ζητούν περαιτέρω μειώσεις και μέτρα που δεν θα έχουν καμία θετική ανταπόκριση. Αντιθέτως, σημειώνει το άρθρο, θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια και είναι βέβαιο πως θα αποτύχουν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και ενδέχεται να αντικαταστήσει τον μετριοπαθή Σαμαρά, σημειώνει το άρθρο.

Στη συνέχεια παραθέτει τα επιτεύγματα της Ελλάδας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια με κυρίαρχο το πρωτογενές πλεόνασμα που το χαρακτηρίζει «σπάνιο κατόρθωμα». Ωστόσο, αναφέρει πως η δημοσιονομική συμπίεση έχει πλήξει την οικονομία της χώρας. Η παραγωγή έχει μειωθεί περίπου στο 1/5 και η ανεργία είναι πάνω από το 25%.

Ένας ακόμα γύρος λιτότητας θα ανακόψει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα αυξήσει τους κινδύνους. Η λιτότητα απλώς δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που εμφανίζει η τρόικα. Αν η ανάπτυξη συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς και το κόστος δανεισμού είναι διαχειρίσιμο, τότε η ελληνική κυβέρ4νηση θα μπορεί να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα κοντά 7.5% του ΑΕΠ στα επόμενα 15 χρόνια, κάτι που καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει καταφέρει να το κάνει πράξη.

Συνεχίζει το άρθρο του Bloomberg: «Εάν συνεχιστεί η λιτότητα, τότε θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως θα δοθεί τέλος στη δημοσιονομική πειθαρχία. Η ζημιά, όμως, δεν θα σταματήσει εκεί. Το σύνολο του ευρωπαϊκού σχεδίου θα κινδυνεύσει. Ο Τσίπρας είναι πρόθυμος να προκαλέσει, μονομερώς, απώλειες στους πιστωτές. Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε Ισπανία και Πορτογαλία. Αν οι αγορές αρχίσουν να φοβούνται πως έρχεται ένα κύμα αθέτησης υποσχέσεων, τότε η προκύπτουσα αναταραχή θα μπορούσε να ωθήσει ολόκληρη την Ευρώπη σε νέα κρίση. Είναι ευρέως κατανοητό πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγάλος μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να διαγραφεί. Αν γίνει μεθοδευμένα θα υπάρξουν οι ελάχιστες παράπλευρες απώλειες. Αν γίνει άτακτα, το κόστος θα είναι μεγάλο. Η Γερμανία και η Γαλλία οφείλουν να δείξουν το δρόμο. Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσουν την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόσο θα μειωθούν οι πιθανότητες για χειρότερες συμφορές».

Ένα τηλεφώνημα - μυστήριο από το μέγαρο Μαξίμου...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο τουΤετάρτη πρωί, στο γραφείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο ισόγειο της Βουλής, χτυπάει ξαφνικά το τηλέφωνο. 
Η ευγενική φωνή δηλώνει ότι ...
καλεί από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και ζητά από τη γραμματεία του Αλέξη Τσίπρα τα στοιχεία επικοινωνίας του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκου Παππά, τα οποία και δίνονται.
Στη συνέχεια ενημερώνεται ο κ. Παππάς για το αναπάντεχο τηλεφώνημα και από το γραφείο του γίνεται προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τη Γενική Γραμματεία, ώστε να διαπιστώσουν ποιος ήταν εκείνος που κάλεσε. Εις μάτην όμως, καθώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν, δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που έκανε το αρχικό τηλεφώνημα.
Η ημιτελής απόπειρα τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούσαν από τις αρχές της εβδομάδας ότι επίκειται συνάντηση των δύο αντρών.
Το αίτημα για το ραντεβού επανέφερε πρώτος δημόσια ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημ. Παπαδημούλης, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης δήλωσε την Τετάρτη πως η απάντηση σε ενδεχόμενη πρόσκληση θα είναι θετική, αρκεί να αφορά είτε συνάντηση των δύο είτε σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα «βραχυκύκλωσε» προσωρινά με την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επιθυμούσε να είναι παρών στη συνάντηση, κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τηλεφώνημα μπορεί να μην ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, όμως το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το προσεχές χρονικό διάστημα παραμένει ορθάνοιχτο.
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση επί 2,5 χρόνια δεν έχει υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση ή έστω τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και μάλιστα στην κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα από το 1974.
 
efsyn.gr

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Λένε πως αν στους ιερείς δεν άρεσε το πρόβειο κρέας, ποτέ οι αμνοί δε θα θυσιάζονταν στο Θεό. Κατ' αντιστοιχίαν: αν στους δανειστές (μας) δεν άρεσε το κέρδος, ποτέ χρεωκοπημένες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν θα προσφέρονταν ως σφάγιο-θυσία στις Αγορές...
 matrix24.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                      "ΤΑ ΝΕΑ"

Alpha Bank: Ασύμμετρη η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα

Alpha Bank: Ασύμμετρη η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα



Επικρίσεις τόσο για τις αξιώσεις που εγείρει η τρόικα αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, όσο και για την υπαναχώρηση των επισήμων δανειστών έναντι της δέσμευσης για μικρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

«Αντί θαυμασμού για το βάθος και εύρος της προσπάθειας προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, εισπράττουμε σήμερα άρνηση των επιτευγμάτων της χώρας και αβεβαιότητα για το αύριο. Νέα μέτρα επικρέμανται για δευτερευούσης σημασίας διαρθρωτικές αλλαγές και για την κάλυψη δυνητικά ανύπαρκτων δημοσιονομικών κενών, που θα διογκώνονται εάν δεν ανασχεθεί η πλημμυρίδα των προσδοκιών στις αγορές για εκτροχιασμό του προγράμματος» τονίζεται στην έκθεση της τράπεζας.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, από τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας αναδύεται μια άγονη αντιπαράθεση σε ήσσονος κατά γενική εκτίμηση σημασίας θέματα, στάση που δεν αντανακλά τόσο στην κυβέρνηση όσο σε όλους τους πολίτες, που με τις θυσίες που επωμίσθηκαν έκαναν δυνατή την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σύμφωνα με την Alpha Bank η Ελλάδα:

Παρά το ότι πέρασε μια εξαετή ύφεση έχει ήδη πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ.
Το χρέος της χώρας έχει ρυθμισθεί και δεν χρειάζεται πάνω από 9 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο, και για τα επόμενα 30 χρόνια από το 2016 και μετά, για την ανανέωση των δανείων που λήγουν, και τα οποία μπορεί εύκολα να τα δανεισθεί στις αγορές.

Εισέρχεται σε αναπτυξιακή τροχιά έχοντας εφαρμόσει μια...

Αυτό είναι το πρώτο λεωφορείο που κινείται με ανθρώπινα απόβλητα

Αυτό είναι το πρώτο λεωφορείο που κινείται με ανθρώπινα απόβλητα
Το πρώτο λεωφορείο που κινείται εξ ολοκλήρου με ανθρώπινα απόβλητα και υπολείμματα τροφίμων έκανε την Πέμπτη το πρώτο ταξίδι του στους δρόμους της Βρετανίας.

Το 40 καθισμάτων Βιο-Bus (Βιο-Λεωφορείο), λειτουργεί με φυσικό αέριο βιομεθανίου που παράγεται από την επεξεργασία λυμάτων και υπολειμμάτων από φαγητό.

Το άκρως φιλικό προς το περιβάλλον όχημα μπορεί να ταξιδέψει έως 300 χιλιόμετρα μέσω μιας δεξαμενής αερίου η οποία λαμβάνει τα απόβλητα που παράγουν πέντε άνθρωποι σε ετήσια βάση.

Το λεωφορείο ανήκει στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Bath Bus Company και μεταφέρει επιβάτες μεταξύ του αεροδρομίου του Μπρίστολ και του κέντρου της πόλης Μπαθ.

Το αέριο βιομεθανίου παράγεται από την επεξεργασία λυμάτων του Μπρίστολ.

«Τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο παίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις της Βρετανίας. Ωστόσο, το Βιο-Bus κάνει ένα βήμα παραπέρα από τα συμβατικά λεωφορεία» δήλωσε ο Μοχάμεντ Σάντικ, διευθυντής της εταιρείας GeneCo που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα.

Το αποχετευτικό σύστημα του Μπρίστολ επεξεργάζεται περίπου 75 εκατ. κυβικά μέτρα αποβλήτων και 35.000 τόνους υπολειμμάτων φαγήτων σε ετήσια βάση. Ετσι, υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 17 εκατ. κυβικών μέτρων βιομεθανίου, ποσότητα αρκετή για να δώσει ενέργεια σε 8.300 σπίτια τον χρόνο.
tanea.gr

Τουρίστας σε δωμάτιο, μόνο με αυτοκόλλητο

Ειδικό θεωρημένο αυτοκόλλητο που θα πιστοποιεί τη νομιμότητα λειτουργίας, υποχρεούνται να τοποθετούν σε κάθε δωμάτιο πλέον οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
Ειδική σήμανση σε κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει πλέον κάθε τουριστικό κατάλυμα, ώστε να αποδεικνύεται ότι λειτουργεί νόμιμα, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού, που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα. Η ειδική αυτή σήμανση θα ακολουθεί την έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας του καταλύματος.

Επιπλέον θεσμοθετείται η αρμοδιότητα έκδοσης και χορήγησης της σήμανσης στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ακόμη θεσμοθετείται η επιβολή κυρώσεων από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Τουρισμού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του φορέα επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τουριστικό κατάλυμα στην υποχρέωση επικόλλησης σε κάθε δωμάτιο του ειδικού θεωρημένου αυτοκόλλητο.
kathimerini.gr

Σκίτσο του Ηλία Μακρή


Διαφορά απόψεων στη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
 Παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ των Ευ. Βενιζέλου και Γ.Παπανδρέου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και η οποία καταγράφηκε στη σημερινή συνάντησή τους. Ο κ. Βενιζέλος κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, την οικονομία, τη διαπραγμάτευση και την παράταξη, τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ' όλους.
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο του κ. Παπανδρέου γνωστοποιήθηκε ότι επανέλαβε στον κ. Βενιζέλο τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην αναλυτική συζήτηση που έγινε για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο. Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.
  kathimerini.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς στην Building Green Expo 2014...

VΗ Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην Building Green Expo 2014 που αποτελεί την...
πρωτοπόρο επαγγελματική διοργάνωση στους κλάδους της Πράσινης Δόμησης, του Ενεργειακά Αυτόνομου Κτιρίου και του Αστικού Τοπίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται από 21 μέχρι 23 Νοεμβρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο του M.E.C. στην Παιανία Αττικής.

Στο περίπτερο της Τράπεζας Πειραιώς (Περίπτερο Β1 – Β2) θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ειδικευμένα στελέχη για να παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες αναφορικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου Πειραιώς, τα οποία απευθύνονται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα προσφερόμενα προϊόντα για ιδιώτες και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να προβούν σε εργασίες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια τους αλλά και την περιβαλλοντική τους αναβάθμιση.

Τα προσωπικά αλλά και τα επιχειρηματικά δάνεια της Τράπεζας, καλύπτουν όλο το φάσμα των εργασιών τόσο στο κτιριακό κέλυφος όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ενός σπιτιού, ενός γραφείου ή μιας παραγωγικής μονάδας.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την περιβαλλοντική οικονομία, χρηματοδοτώντας δράσεις και επενδύσεις με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.



ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Νοεμβρίου 10:00 - 20:00

Είσοδος ελεύθερη...
matrix24.gr

Το "καρφί" του Ξυνίδη στον Βενιζέλο...

Το καρφί του Ξυνίδη στον Βενιζέλο"Το είπε, θα το γράψει κι αν χρειαστεί θα του το ζωγραφίσει" τονίζει ο Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζοντας τη...
σημερινή συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου και τις ενστάσεις του πρώην Πρωθυπουργού.
"Το μηντιακό και ολιγαρχικό σύστημα ήθελε σήμερα Βενιζέλος και Παπανδρέου να "τα βρίσκουν". Αυτό και αναπαρήγαγαν αμέσως μετά τη συνάντηση. Διαβάστε λοιπόν τι πράγματι είπε ο ΓΑΠ στον ΒΒ σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού και όχι σύμφωνα με δήθεν off the record πληροφορήσεις:
"Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο." Και επειδή μπορεί να μην κατάλαβε θα του το ζωγραφίσει αν χρειαστεί" έγραψε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός στο προσωπικό του ιστολόγιο...
enikos.gr

Ρεσιτάλ κουτοπονηριάς, κυνισμού και ανικανότητας...

  
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει βουλευτές και κοινωνία με μια ακόμη παραλλαγή του διλήμματος «εγώ ή το χάος».

Η απόπειρα του πρωθυπουργού να... επανεμφανιστεί ως εγγυητής της ομαλότητας, της σταθερότητας, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της ομαλής εξόδου από το μνημόνιο έχει στόχο τη διασφάλι­ση των 180 ψήφων για την προεδρική εκλογή. Αν αποτύχει, θα έχει ένα δίλημμα για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν. Θεμιτός ο στόχος του, αν μείνουμε σε μια απλή πε­ριγραφή του τρέχοντος πολιτικού παιγνίου. Μόνο που όλο αυτό το σενάριο δεν είναι τίποτε περισσό­τερο από μια καρικατούρα πολιτικής. Επί δυόμισι χρόνια ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του:
  • Είπαν «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας, ανεξάρτητα από τη χρησιμότητα ή την ορθότητά τους, ανεξάρτητα από το κόστος και τις επιπτώσεις τους.
  • Προσπάθησαν να αποφύγουν όλα όσα είχαν πο­λιτικό κόστος σε συγκεκριμένους εκλογικούς πελάτες τους. Ξέσκισαν μάλιστα το σύνολο της κοινωνίας προκειμένου να προστατεύσουν τους εκλεκτούς τους. Ακόμη και η ρύθμιση για τις λη­ξιπρόθεσμες οφειλές ήταν ένα σκάνδαλο
  • Δεν τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα και να προβάλουν στοιχειώδη, έστω, αντίσταση ακόμη και σε κατάφωρες αδικίες, των οποίων το δη­μοσιονομικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, όπως με τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Δεν στάθηκαν ικανοί να αρθρώσουν ούτε καν ψήγματα μιας δικής τους πρότασης εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, επανασχεδιασμού της οικονομίας και αναμόρφωσης των θεσμών της, ώστε αυτή η άθλια αποικία χρέους να ξαναγίνει όχι «κανονική χώρα», όπως διατείνο­νται, αλλά απλώς... χώρα.
Ύστερα από αυτό το ρεσιτάλ δουλοπρέπειας, κου­τοπονηριάς, ευνοιοκρατίας, κυνισμού και ανι­κανότητας, θα έρθουν τώρα να μεταφέρουν ως όρους για τη λήψη πιστωτικής γραμμής όλα όσα δείλιασαν επί δυόμισι χρόνια να περάσουν, παρ' ότι τα στηρίζουν πλήρως και ιδεολογικά και πολι­τικά. Τα πακετάρουν ως προϋπόθεση για τη μνημονιακή «σταθερότητα».
 Σε μια απίστευτη επίδειξη κουτοπονηριάς, μά­λιστα, μεταφέροντας τις δικές τους εκκρεμότη­τες στην πιστωτική γραμμή, επιχειρούν όχι μόνο να εκβιάσουν κοινωνία και βουλευτές, αλλά να δεσμεύσουν - όσο αυτό είναι δυνατόν - και την επόμενη κυβέρνηση στις δικές τους συμφωνίες. Και όλα αυτά για έναν και μόνο λόγο: για να μπορεί η ομάδα που ελέγχει και κατευθύνει την κυ­βέρνηση και τη Ν.Δ. να υπάρχει και την επομένη των εκλογών. Πόσο πιθανό το βλέπετε;

  Σταύρος Χριστακόπουλος
            topontiki.gr

Όταν ο Άδωνις στήριζε με πάθος τον Καρατζαφέρη κόντρα στον Μεϊμαράκη (video)

20.11.14


Ο υπερπατριώτης Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζεται να συναντήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς έβαλε κι αυτός στο δάχτυλο με το μέλι των εξοπλιστικών προγραμμάτων και αυτό είναι κάτι που προκαλεί πονοκεφάλους στα πολιτικά παιδιά του.

Για παράδειγμα, διαβάζω σήμερα στον ΒΗΜΑτοδότη:

Σπανίως ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης επιτίθεται σε συναδέλφους του βουλευτές. Πολύ πιο σπάνια σε αρχηγούς κομμάτων. Ομως η αποκαλυφθείσα υπόθεση με τις μίζες του Γ. Καρατζαφέρη τον εξόργισε. Νιώθει, όπως έλεγε, έστω και αν πέρασαν μερικά χρόνια, δικαιωμένος, καθώς υπενθυμίζει ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Αμυνας ο κ. Καρατζαφέρης ήθελε να τον περάσει από Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Και αποκάλυψε τούτο: Στο γραφείο του, στο Πεντάγωνο, έρχονταν πολλοί για να τον πιέσουν να υπογράψει τη σύμβαση με τα υποβρύχια: «Ερχόταν η Βάσω Παπανδρέου, αλλά με αντιπροσωπεία από το ΠαΣοΚ, ερχόταν ο Χαλβατζής για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τα υποβρύχια συνοδευόμενος πάντα από κομματικά στελέχη. Ερχόταν ο Καρατζαφέρης, αλλά πάντοτε μόνος του. Εχει διαφορά, οι άλλοι έρχονταν με αντιπροσωπείες, αλλά ο Καρατζαφέρης μόνος του και με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση. Και μου κατέθετε και ερωτήσεις στη Βουλή γιατί καθυστερούσα την υπογραφή». Καταγγελίες για τα υποβρύχια και τις πιέσεις του κ. Καρατζαφέρη έκανε προσφάτως και ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή.
Αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λέει σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης, τότε το παρακάτω video αποκτά ιδιαίτερα σημασία καθώς κάποτε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε με παθιασμένη βεβαιότητα για «παραλήρημα Μεϊμαράκη» και για «κλέφτες σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία».
parapolitiki.com

Έφυγε ο ρομαντικός Ψυχάρης από τη Ν.Δ και το Βήμα ανακάλυψε την κατάντια της Νέας Δημοκρατίας

20.11.14


Ούτε μια εβδομάδα δεν έχει συμπληρωθεί από την παραίτηση λόγω...ρομαντισμού του Ανδρέα Ψυχάρη από την Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας και στο ΒΗΜΑ φαίνεται ότι είδαν το φως το αληθινό.

Η εφημερίδα που στήριξε με λύσσα την κυβέρνηση Σαμαρά, παρά το ιστορικό προοδευτικό πρόσημο της, ξαφνικά ανακάλυψε ότι όλα πάνε στραβά στη δεξιά παράταξη κι έτσι σήμερα, ο διευθυντής της Αντώνης Καρακούσης τονίζει:

Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε. Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους. Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της.

Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
parapolitiki.com