Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα

 Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη



Σε διπλή παρενόχληση προέβησαν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη νήσο Ρω στην Ρόδο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΑ δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, πετώντας στα 10.000 πόδια και ζήτησαν τα στοιχεία πτήσης από τον πιλότο του ελληνικού ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και εκείνη την ώρα πετούσε στα 1.500 πόδια.
Τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία δεν πλησιάσαν το Σινούκ, αναχαίτισαν δύο ελληνικά F-16.
Παράλληλα, οι Τούρκοι χειριστές ραντάρ μέσω ασυρμάτου ζήτησαν από το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό να αποχωρήσει από το σημείο γιατί, όπως ανέφεραν, πετούσε εντός τουρκικού FIR. Το ελληνικό Σινούκ αγνόησε τους Τούρκους και συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Οπισθεν ολοταχώς...

Σε άτακτη υποχώρηση προχώρησε η ηγεσία της Ν.Δ. αναφορικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος.

Ετσι η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη επιχείρησε χθες να κλείσει το θέμα (Alpha), χαρακτηρίζοντάς το «μη θέμα» και δηλώνοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένα ιστορικό και πάρα πολύ σημαντικό στέλεχος του κόμματος, είναι πρώην πρόεδρος. Προφανώς και θα ξαναείναι υποψήφιος».

Η συνάντηση ανάμεσα στον νυν και τον πρώην πρόεδρο πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη σε εστιατόριο στο Κολωνάκι και είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο (Παραπολιτικά, Real News), προκαλώντας μεγάλες αναταράξεις στη Ν.Δ. Εκεί ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε στον Β. Μεϊμαράκη να μείνει εκτός ψηφοδελτίων, με τον πρώην πρόεδρο να απαντά ότι δεν έχει αντίρρηση να τον «διευκολύνει», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται να αποσυρθεί.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης φερόταν (εφημερίδα «Δημοκρατία») να έχει την πρόθεση να κάνει αντίστοιχη πρόταση και...

Ευρωκοινοβούλιο : «Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς»...

Σχέδιο ψηφίσματος και διαταγή στην Άγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο...
Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωκοινοβούλιο
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καλέσει την Τουρκία να ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία και να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι ευρωβουλευτές καλούν τις τουρκικές αρχές να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, όλοι όσοι αυτό τους αφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.

Η πρόταση ψηφίσματος «για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην υπόθεση δύο ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία», η οποία υποβλήθηκε από τους ευρωβουλευτές Τάκη Χατζηγεωργίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, Πατρίκ Λε Γιαρίκ, Μέργια Κιλένεν, Νεοκλή Συλικιώτη, Στέλιο Κούλογλου, Σοφία Σακοράφα, Νίκο Χουντή και Παλόμα Λόπεθ εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά» (GUENGL), έχει ως εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Η επόμενη γενιά των ψευδών ειδήσεων

To Eυρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ECI), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σε συνεργασία με την FightHoax συνδιοργανώνουν μία Ημερίδα – Εργαστήριο πάνω στο καυτό θέμα των Ψευδών Ειδήσεων και των τεχνολογικών προκλήσεων / κινδύνων  που αναδύονται τόσο για την.. καθημερινότητα των Πολιτών όσο και την Δημοκρατία.
 Η επόμενη γενιά των ψευδών ειδήσεων, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, καθώς και τα  ελληνικά «όπλα» για την αντιμετώπισή τους  θα εξεταστούν σε ημερίδα – workshop που διοργανώνεται με την επιμέλεια του ECI την Πέμπτη 3 Μαΐου (11:00), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Ξενοφώντος 2 και Αμαλίας).
 Η πρωτοβουλία υλοποιείται ως μέρος των Δράσεων για την Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας του Τύπου, ενώ την προηγουμένη (Τετάρτη 2 Μαΐου) θα υλοποιηθεί στον ίδιο χώρο το Εαρινό Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Δημοσιογραφίας Δεδομένων.

Το υπουργείο Υποδομών διαψεύδει «fake news του ΣΚΑΪ»...

«Πήραν μόνοι τους διαζύγιο με την ενημέρωση»...


Για fake news κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχολιάζοντας μία είδηση που έκανε γνωστή μέσω Twitter ο Άρης Πορτοσάλτε σχετικά με αποκλεισμό δημοσιογράφου του σταθμού από τις ενημερώσεις του υπουργείου.

Για την ακρίβεια, ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε χθες, Δευτέρα, ένα tweet στο οποίο γράφει πως «στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Αχιλλέα Τόπα, έγινε γνωστό από το υπουργείο ότι δεν πρόκειται να ενημερώνεται για τις δράσεις του υπουργείου, με εντολή Χρήστου Σπίρτζη».

Το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «πρόκειται για ένα ακόμη Fake News από συγκεκριμένα άτομα του τηλεοπτικό σταθμού ΣΚΑΪ, ότι δήθεν αποκλείονται από την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δεν συμβαίνει και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση».
altsantiri.gr
                                                                           -----
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Τόπας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

"Λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κου Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου. Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη. Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού.
Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή.
Όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Πριν λίγο το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να μην λαμβάνω ενημέρωση".
 Σχόλιο "N.M." :
Τι και ποιόν να πιστέψεις...;

Σιγά μην κλάψει ο Δήμος...

...«για τις χήρες που δεν κουνάνε τον πισινό τους»...
Νέες γκέλες από τον αντιπρόεδρο του ομίλου Alpha Δήμο Βερύκιο στην πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή και στην τηλεοπτική του σύνδεση με το πρωινάδικο της Σταματίνας Τσιμιτσιλή.

Ο Δήμος Βερύκιος είπε πως δεν θα κλάψει για τη μείωση των συντάξεων χηρείας κατά 50% αλλά για τον νέο επιχειρήματία που τού τα παίρνουν όλα, τον ληστεύουν!..

"Οι χήρες να σηκώσουν τον πισινό τους να πάνε δουλέψουν που θέλουν να λιάζονται από τα 40". 

Στα λεγόμενά του αντέδρασαν όλοι οι συντελεστές της εκπομπής και ο συμπαρουσιαστής του Σπ. Λάμπρου αναφέροντας τα αυτονόητα, πως οι χήρες στις οποίες αναφέρεται εχουν να μεγαλώσουν μικρά παιδιά και πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά κλπ κλπ.

Ελα όμως που ο Βερύκιος το συνέχισε λέγοντας: Είσαστε οι κλασσικοί Ελληνες Δεν θα βάλεις τη χήρα, τη γερμανίδα να δουλεύει στη φάμπρικα μέχρι τα 70 της και την χήρα την ελληνίδα να λιάζεται από τα 35 της γιατί τον ξεπάστρεψε...

zoornalistas.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ο Πρέσβης τής Κίνας στήν Ελλάδα επισκέφθηκε τή Μύκονο καί τή Δήλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΟ
Τον κ. Zou Xiaoli υποδέχτηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Μυκόνου ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Πραγματοποιήθηκε ειδική ξενάγηση για τον κ. Xiaoli στο ιστορικό νησί της Δήλου από την επαγγελματία ξεναγό Αμαρυλλίδα Γρυπάρη, ενώ ακολούθησε επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκόνου (Έκθεση Vanity), στο Ναυτικό Μουσείο και στο Μουσείο της Λένας.

Ο Πρέσβης της Κίνας έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αρχαιολογικό θησαυρό της Δήλου όσο και από τον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου, όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Κουκά.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν εκτενώς και για την Αμφικτυονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και το ενδεχόμενο διασύνδεσης-ένταξης στο δίκτυο αρχαίων κινεζικών πόλεων, στα πλαίσια της «ελληνοκινεζικής φιλίας».
Οι κ.κ. Κουκάς και Xiaoli συμφώνησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφημιστεί στην Κίνα ο ειδικός προορισμός της Δήλου, ιδίως για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο, κατά τους οποίους οι Κινέζοι λαμβάνουν ως επί το πλείστον τις άδειές τους.

Βασικός στόχος της Δημοτική Αρχή Μυκόνου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μέσω της συνεργασίας με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα, αναμένεται η επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

«Κύριο όχημα» για την ανάπτυξη της προαναφερόμενης συνεργασίας αποτελούν οι μακραίωνες ιστορικές & πολιτιστικές καταβολές των δυο λαών, ενώ «κοινό σημείο αναφοράς» ο παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικός θησαυρός της Δήλου.

Κατά το κλείσιμο της ιστορικής συνάντησης του Δημάρχου Μυκόνου με τον κ. Xiaoli, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Κουκά και τη Δημοτική Αρχή, να επισκεφτούν την Κίνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαφές με σημαντικούς παράγοντες του πολιτικού και επιχειρηματικού βίου αλλά και με παγκόσμιους κολοσσούς της τουριστικής βιομηχανίας.

  
  Μύκονος, 16-04-2018

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ