Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κατ-ρού-γκα-λος...


Ονομα, για να στραμπουλάς την γλώσσα σου...

Λάκης Μπέλλος

Επρεπε να το καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κατρούγκαλο, από τις γραβάτες. Τι γραβατομάνι ήταν αυτό!

♦ Μόνο σε ένα τρίλεπτο από πλάνα χθες το βράδυ στις ειδήσεις, μέτρησα...
83 γραβάτες κάθε πιθανού και απίθανου χρώματος και σχεδίου. Τι να περιμένεις μετά;

♦ Το μόνο σίγουρο για την υπόθεση Κατρούγκαλου είναι ότι δώσαμε δουλειά τουλάχιστον 10 ημερών στην «Μπιλντ».


♦ Τον Βαρουφάκη χθες ούτε να τον χέσουν οι γερμανικές εφημερίδες. Λέξη. Μόνο Κατρούγκαλος. Αλλά μπερδεύονται με το όνομά του. Πώς να γίνει κι αλλιώς όμως; Εδώ στραμπουλάμε τη γλώσσα μας εμείς.
efsyn.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                      από "TA NEA"

Εθνική Τράπεζα : Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Λ. Φραγκιαδάκης - πρόεδρος η Λούκα Κατσέλη

Εθνική Τράπεζα: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Λ. Φραγκιαδάκης - πρόεδρος η Λούκα Κατσέλη
Πραγματοποιήθηκε η αλλαγή διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που επικύρωσε τα αποτελέσματα της χρήσης του 2014.

Όπως ανακοινώθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του την κα Λούκα Κατσέλη και τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κυρίων Γεωργίου Ζανιά και Αλέξανδρου Τουρκολιά. Παραίτηση υπέβαλε και ο κ. Στέφανος Βαβαλίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Μετά την εκλογή των νέων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής προχώρησε σε ανασυγκρότησή του, εκλέγοντας την κα Λούκα Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικού Προέδρου του και τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των νέων μελών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ευχαρίστησε τόσο τον μέχρι σήμερα Πρόεδρο κ. Γ. Ζανιά όσο και τον μέχρι σήμερα Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αλέξ. Τουρκολιά για τη πολύτιμη συνεισφορά τους στην Εθνική Τράπεζα και τον Όμιλό της, και ευχήθηκε στη νέα Διοίκηση επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

από tanea.gr

Μέρκελ: «Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Eurogroup - δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι για τη ρευστότητα»


 Η Ανγκελα Μέρκελ υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα στην καγκελαρία 

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και με αμοιβαία εκτίμηση», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Θα πρέπει τα οικονομικά στοιχεία να είναι σαφή και αυτό πρέπει να συζητηθούν με τους θεσμούς» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «γόνιμη συνάντηση» που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ: «Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος από τον διάλογο για τη γεφύρωση των διαφορών όπου υπάρχουν», πρόσθεσε.

«Προτεραιότητα είναι να σπάσουν τα στερεότυπα: ούτε οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί ευθύνονται για όλα τα δεινά της Ελλάδας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός έγινε δεκτός με κάθε επισημότητα από τη γερμανίδα καγκελάριο.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν το τιμητικό άγημα και αμέσως μετά άρχισε η κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Στις 20.00 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.

Συγκέντρωση για την ελληνογερμανική φιλία
Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, αλλά και την στήριξή τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασαν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι έξω από την Καγκελαρία, καιενώ αναμένονταν η άφιξη του έλληνα Πρωθυπουργού. Τη συγκέντρωση οργάνωσε το αριστερό κόμμα Die Linke.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, είχαν αναρτήσει πανό και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ακόμη και όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ επιθεωρούσαν το τιμητικό άγημα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «Η Γερμανία αγαπά την Ελλάδα».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Η συνάντηση στην καγκελαρία συνιστά πρόκληση για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιθυμούσε να παρουσιάσει στην Ανγκελα Μέρκελ τουλάχιστον ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να τρέξει το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση για να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, πάντως, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έναντι του Eurogroup, όχι διμερώς έναντι της Γερμανίας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ περιμένει σήμερα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της παρουσιάσει λίστα με προτάσεις μεταρρυθμίσεων.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κ. Μέρκελ ενδιαφέρεται φυσικά να ακούσει ποιες προτάσεις έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις» από τη σημερινή συνάντηση.

«Καμία διμερής συνάντηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Eurogroup» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών στην Καγκελαρία. «Δεν είπα ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα των συνομιλιών. Η παρουσίαση, όμως. της λίστας αφορά το Eurogroup» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποια ζητήματα θα θέσει η ελληνική πλευρά, επανέλαβε, όμως, ότι η γερμανική θέση δεν έχει αλλάξει.

από tanea.gr

L' inspiration absolue...


Η έμπνευση (αόρατη στους αμύητους και, φυσικά, στον φωτογράφο) υπαγορεύει μεταρρυθμίσεις στον Γιάννη Βαρουφάκη κι εκείνος τις καταγράφει επιτόπου. Ετσι πρέπει, γιατί κάτι θαυμάσιες ιδέες, όπως οι καλωδιωμένοι τουρίστες που θα συλλαμβάνουν τους φοροφυγάδες, δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες...
  από τή στήλη ΦAΛHPEYΣ
(Κυριακάτικη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ") 

Σημ."Ν.Μ." : O Γαλλικός τίτλος δέν είναι τού "ΦΑΛΗΡΕΑ"...

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ...

BINTEO και ΦΩΤΟ...


Με τις καθιερωμένες τιμές έγινε δεκτός ο Αλέξης Τσίπρας στην γερμανική καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ.

Αφού αποδόθηκαν τιμές από το...
στρατιωτικό άγημα οι δύο ηγέτες προχώρησαν προς την καγκελαρία όπου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντησή τους, η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα πριν μπει στην καγκελαρία πήγε και μίλησε στους απεργούς που είναι συγκεντρωμένοι και διαδηλώνουν υπέρ της Ελλάδας










 
parapolitica.gr

Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών...


Για δεύτερη φορά φέτος τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:04 το πρωί στο FIR Αθηνών χωρίς...
να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πετώντας μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε τέσσερα και δύο αεροσκάφη, πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους στις 11:27 το πρωί -τα τέσσερα αεροσκάφη στα 25.000 πόδια και τα άλλα δύο στα 12.000 πόδια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11:30 το πρωί πετώντας νοτίως της Σάμου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ίδιος σε αριθμό τουρκικός σχηματισμός είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών στις 26 Φερβουαρίου, την ίδια ώρα και ακολουθώντας την ίδια διασικασία. 

Τότε τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη είχαν πετάξει πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 5.000 πόδια και πάνω από το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων -τέσσερα αεροσκάφη στα 5.000 και δύο αεροσκάφη στα 11.000 πόδια- αλλά και πάνω από το Αγαθονήσι- δύο αεροσκάφη στα 11.000 πόδια.
 

Ποιοι συνόδευσαν τον Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο...

Πέντε συνεργάτες του έχει στο πλευρό του ο Αλέξης Τσίπρας στο ταξίδι του στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στις 6 το απόγευμα από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και...
στη συνέχεια είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου (περίπου στις 19:15). 
Στη συνέχεια, οι ηγέτες Γερμανίας και Ελλάδας θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας, στο οποίο θα βρεθούν και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε να πάρει στελέχη από το στενό του περιβάλλον και όχι κατά πλειοψηφία μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται στη Γερμανία ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού: Δημήτρης Τζανακόπουλος (υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού), Βαγγέλης Καλπαδάκης (διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα), Γιώργος Χουλιαράκης (πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) και ο Τάκης Παυλόπουλος (συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα)...
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σε «πρώτο κλεμμένο πλάνο»…

Χωρίς αιδώ…

Η κυρία «Διευθυντού» κλέβει τη δουλειά του ρεπόρτερ των εκπομπών του Φρέντυ Γερμανού, Κώστα Παπαπέτρου…

Η Ντέπυ Γκολεμά το εντόπισε και το καταγγέλλει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, μέσα από τη στήλη της «Μέχρι Κεραίας» (Real News):

Παρακολουθούσα άναυδη την...
περασμένη Κυριακή στο «Πρώτο πλάνο», μια ολόκληρη εκπομπή παρμένη από το Υoutube, η οποία γυρίστηκε 20 χρόνια πριν με τον τίτλο «Πτήση 411, μία στις χίλιες».

Αντιγραφή κανονική, χωρίς να λέει πουθενά πότε έγινε, ποιος κλπ.

Δεν θα τη θυμόμουν, αλλά έτυχε να την έχει φτιάξει ένας πολύ καλός συνάδελφος και χρόνια συνοδοιπόρος στο ρεπορτάζ των εκπομπών του Φρέντυ. Ο Κώστας Παπαπέτρου.

«Αυτό ήταν η εκπομπή "σε Πρώτο κλεμμένο πλάνο"».

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, είναι σύζυγος του διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1…