Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μεγαλώνει ο αεροσταθμός της Μυκόνου σύμφωνα με τα σχέδια της Fraport Greece για το Αεροδρόμιο

Fraport: Αυξάνεται κατά 53% η συνολική έκταση του αεροσταθμού στη Μύκονο

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Μύκονο, η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 
Κατά 53% θα αυξηθεί η συνολική έκταση του αεροσταθμού, σύμφωνα με τα σχέδια τα οποία παρουσίασε η Fraport Greece για το Αεροδρόμιο Μυκόνου, ενώ θα πραγματοποιηθεί επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού.
Όπως αναφέρθηκε σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Μύκονο, η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, αλλά και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.
Ταυτόχρονα, βάσει των σχεδίων της Fraport Greece, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες  περιλαμβάνουν:

Αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων το επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή...

Αποφάσεις και στην Ολομέλεια...

Η Ολομέλεια θα έχει τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και...
ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση αποβολής του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφορά, σε αυτή τη φάση, τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, σήμερα και αύριο. Η σημερινή απόφαση αφορά επίσης την περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα που ανέκυψε σήμερα με τη Χρυσή Αυγή θα συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Συνάντηση τού Δημάρχου μέ εκπροσώπους τής FRAPORT GREECE

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ FRAPORT GREECE

Στις 12/05/2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Τσινέλ και τους συνεργάτες του.
 

Σκοπός της συνάντησης, η οποία κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η ενημέρωση από πλευράς της εταιρείας σχετικά με την αναπτυξιακή της πρόταση που αφορά τις εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν στον αερολιμένα της Μυκόνου και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Μυκονιατών.
Πιο ειδικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece ενημέρωσε το Δήμαρχο πως ο αερολιμένας της Μυκόνου αποτελεί για την εταιρεία μια ξεχωριστή και ταυτόχρονα ιδιαίτερη περίπτωση, διευκρινίζοντας πως σκοπός της είναι να...

Χωρίς πλοία Τρίτη 16/05 και Τετάρτη 17/05

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την ερχόμενη Τρίτη 16/05 και Τετάρτη 17/05, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. 
Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου. 
Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στά προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

dikaiologitika.gr

Ο Εντουάρ Φιλίπ, νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας...

Αποτέλεσμα εικόνας για Εντουάρ Φιλίπ Εμανουέλ Μακρόν

Ο νέος κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, διόρισε σήμερα στη θέση του πρωθυπουργού τον συντηρητικό, Εντουάρ Φιλίπ.

Πρόκειται για...
μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική Γαλλία, καθώς ο πρόεδρος επέλεξε οικειοθελώς έναν πρωθυπουργό που δεν ανήκει στο κόμμα του.

Ο Εντουάρ Φιλίπ, 46 ετών, είναι βουλευτής, δήμαρχος της Χάβρης και στενός συνεργάτης του συντηρητικού Αλέν Ζιπέ. Ανηκει στη μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί. 

Το Ρόιτερς σημειώνει πως θα αποτελέσει αντίβαρο στους πρώην σοσιαλιστές βουλευτές που έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον Μακρόν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρετεντέρης εναντίον ΑΝΤ1 και Χατζηνικολάου

Κατηγορίες για κωλοτούμπες και συναλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ!
  Τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού Νίκο Χατζηνικολάου, φωτογραφίζει (χωρίς να κατονομάζει) ο Γιάννης Πρετεντέρης στο άρθρο του στο χθεσινό ΒΗΜΑ κατηγορώντας τους για κωλοτούμπες, έλλειψη αντιστάσεων και συναλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ!.. Ο αρθρογράφος του ΔΟΛ αναφέρεται "σε «τριγωνο ΣΥΡΙΖΑ» με τη δημιουργία ενός «φιλικού καθεστώτος» στα μίντια, στο κράτος και στις επιχειρήσεις" ενώ κάνει λόγο και για "στρατολόγηση δημοσιογραφικού υποκόσμου"!.. Γράφει συγκεκριμένα ο Πρετεντέρης:..
(...) Ενεργοποιούν (σσ οι Συριζαίοι) μεθοδεύσεις ανάρμοστες για μια ευρωπαϊκή χώρα: χρήση στοχευμένων εισαγγελικών παρεμβάσεων, εκφοβισμός των τραπεζών και στρατολόγηση ενός δημοσιογραφικού υποκόσμου.  
Αλλά η μέθοδος δεν αποδίδει πάντα. Για την ακρίβεια, δουλεύει μόνο όπου βρίσκει πρόθυμους, ευάλωτους ή απλώς κωλοτούμπες.
Στα μίντια, ας πούμε, απέδωσε (έως τώρα) με το MEGA. Απέδωσε σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό που πείστηκε να προσλάβει για κεντρικό παρουσιαστή έναν υποστηρικτή της κυβέρνησης. Και γενικά αποδίδει όπου εκλείπουν οι αντιστάσεις και επικρατεί η συναλλαγή.
Κατά τα άλλα όμως η επιχείρηση άλωσης του Τύπου οδήγησε περισσότερο σε διάλυση παρά σε επιβολή. Ιδίως όταν υπερφίαλα σχέδια συγχωνεύσεων και αμφιλεγόμενων εξαγορών μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν.(...)
Βέβαια ο Πρετεντέρης δεν αναφέρεται στην κωλοτούμπα της εφημερίδας στην οποία αρθρογραφεί την Κυριακή. Μια κωλοτούμπα που είναι εμφανέστατη στο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ υπό τον τίτλο «Ολα πάνε... δεξιά» και στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά:
(...)Από εδώ και πέρα ό,τι κι αν γίνει η πολιτική σταθερότητα είναι δεδομένη και η κατεύθυνση της χώρας προδιαγεγραμμένη.

Πέραν των ευφυολογημάτων είναι ακριβές ότι η Ελλάδα έπειτα από επτά έτη δημοσιονομικής και διαρθρωτικής αναδιάρθρωσης έχει ανοιχτό ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιριών.
Αν υποτυπωδώς το πολιτικό σύστημα εγγυηθεί τη σταθερότητα, οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού είναι δυνατόν να πιάσουν τόπο, να μην πάνε χαμένες όπως τόσες άλλες φορές.
Γι' αυτό και η ευθύνη είναι μεγάλη, όπως και η ευκαιρία μοναδική.(...)

Οι γείτονες "τό έχουν" : Ξεκληρίζουν τίς "οικογένειες" στή νότιο Ιταλία...

Σύλληψη 68 μαφιόζων στην Ιταλία...
Σύλληψη 68 μαφιόζων στην Ιταλία - Εξαρθρώθηκε η οικογένεια των Αρένα - MediaΕξήντα οκτώ μέλη του οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του...
Κρότωνα και στο Καταντζάρο. Εξαρθρώθηκε, ουσιαστικά, η μαφιόζικη οικογένεια των Αρένα.

Κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση, χρηματικό εκβιασμό, παράνομη οπλοφορία, απάτη σε βάρος του δημοσίου. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες είχαν καταφέρει να ελέγξουν και το κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο της περιοχής, στην τοποθεσία Ίζολα Κάπο Ριτσούτο.

Παράλληλα, είχαν επενδύσει τεράστια ποσά στον τομέα των στοιχημάτων. Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν πεντακόσιοι, συνολικά, άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και της οικονομικής αστυνομίας. Tο κέντρο αυτό υποδοχής αιτούντων άσυλο λειτουργεί υπό την ευθύνη καθολικής αδελφότητας, ο υπεύθυνος της οποίας, στο Ίζολα Κάπο Ριτσούτο, συνελήφθη από την αστυνομία...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ