Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Πρός Άρειο Πάγο και Βρυξέλλες τό χυδαιογράφημα...

Το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» πάει Άρειο Πάγο και Βρυξέλλες
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το φασιστικό, χυδαίο και σεξιστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» που κρεμάστηκε στα περίπτερα μία μέρα μετά τη γιορτή της γυναίκας και μαζί κρέμασε στα μανταλάκια όχι μόνο επτά γυναίκες πολιτικούς και τη σύντροφο του πρωθυπουργού αλλά (για πολλοστή φορά) και την αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας.
Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη επικοινώνησε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για..
«να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού, «η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις. Η θέση της υφυπουργού είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος. Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλης, είχε γνωστοποιήσει μέσω twitter ότι σκοπεύει να διεθνοποιήσει το ζήτημα με επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Γιώτα Τέσση / ΕφΣυν

H N.Δ. γιά τό αισχρό δημοσίευμα...


ΝΔ για εξώφυλλο εφημερίδας «Μακελειό»: Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει
Το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα
 
ΝΔ για εξώφυλλο εφημερίδας «Μακελειό»: Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει 
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και επίσημων τοποθετήσεων για το εξώφυλλο της εφημερίδας «Μακελειό» στο οποίο καταφερόταν με ύβρεις απέναντι σε 8 γυναίκες της πολιτικής ζωής της χώρας, τοποθετήθηκε και η Νέα Δημοκρατία.
Πηγές της ΝΔ αναφέρουν σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», τα εξής: «Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του Μακελειού, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει».
10/03/2019

από :  newsbeast.gr

H ανακοίνωση τού ΚΙΝΑΛ γιά τή «δήθεν εφημερίδα» "Μακελειό"

ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής...
«Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο, το απαράδεκτο δημοσίευμα της δήθεν εφημερίδας Μακελειό, για τις γυναίκες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό».

«Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Η μηδενική ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αρχή. Εκφράζεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις όποιον και αν αφορά. Η σιωπή είναι συνενοχή. Και εμείς δεν σιωπούμε...», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Καθ' οδόν πρός τό Βοΐνοβιτς. Σταθμός: Τά μυκονιάτικα κούλουμα...


Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία

H Γερμανία αυστηροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία για Τουρκία - Προειδοπεί και για πιθανές συλλήψεις!

Η Γερμανία προχώρησε το Σάββατο σε αυστηροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία, προειδοποιώντας τους Γερμανούς πολίτες ότι διατρέχουν τον κίνδυνο σύλληψης για έκφραση απόψεων που μπορεί να επιτρέπεται στην Γερμανία, αλλά ίσως όχι από τις τουρκικές αρχές.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί…ότι η τουρκική κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα ενάντια σε εκπροσώπους γερμανικών μέσων ενημέρωσης και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών», υπογραμμίζει η νέα ενημερωμένη ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.
«Δηλώσεις και σχόλια, η έκφραση των οποίων προστατεύεται από την ερμηνεία της γερμανικής νομοθεσίας για την ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να οδηγήσουν στην Τουρκία σε περιορισμούς επαγγελματικής δραστηριότητας και ποινικές διαδικασίες», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ...

«Το Ποντίκι» είχε χθές τά τεσσαρακοστά του γενέθλια...

Σαράντα χρόνια «Ποντίκι»
Σαράντα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης έκδοσης κλείνει αυτό το Σάββατο, 9 Μαρτίου, «Το Ποντίκι». Τέσσερις συνεχείς δεκαετίες πολιτικής παρέμβασης, αποκαλύψεων και σάτιρας, οι οποίες το καθιστούν – ύστερα από τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον Τύπο – μια από τις παλαιότερες εν λειτουργία ελληνικές εφημερίδες.
Από τις 9 Μαρτίου 1979, όταν η δημοσιογραφική ομάδα των Κώστα Παπαϊωάννου, Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου, Παντελή
Τρωγάδη, Γιώργου Κοντογιάννη και Δημήτρη Κωστιδάκη είχε την έμπνευση να εμφανίσει μια τόσο πρωτοποριακή για την εποχή της εφημερίδα, «Το Ποντίκι» εξακολουθεί να αποτελεί ένα μοντέλο ενημέρωσης το οποίο είναι μοναδικό στην Ευρώπη, παρά τις όποιες συγγένειες με άλλα έντυπα.
Έντονα πολιτικό και σατιρικό, έχει αποτυπώσει...

Σήμερα τά γενέθλια τού Ολυμπιακού...

Ο Ολυμπιακός γίνεται σήμερα 94 ετών

Γενέθλια έχει σήμερα (10/03) ο Ολυμπιακός, καθώς ο ιστορικός σύλλογος του Πειραιά γίνεται 94 ετών (ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925).
Σε όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει μία άκρως ξεχωριστή πορεία στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα είναι υποστηρικτές των Πειραιωτών και τον συνοδεύουν παντού, εντός κι εκτός των συνόρων με εκδηλώσεις λατρείας και πάθους.
Ο Ολυμπιακός δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το... ανάχωμα στις ομάδες της Αθήνας, προασπίζοντας αξίες και ιδανικά μιας κοινωνίας με διακριτές τάξεις.
Υπήρχε μια τεράστια μάζα, δίχως φωνή, δίχως τρόπους έκφρασης και διαφυγής από την σκληρή καθημερινότητα μέσα στην οποία διαβιούσε. Αυτή η κοινωνία, είχε ανάγκη εκείνο τον συνδετικό κρίκο, που θα μπορούσε να ενώσει την φωνή της και να καταδείξει με τρόπο εμφατικό ότι μέσα από την πλατιά λαϊκή μάζα μπορούν να αναδυθούν στον αφρό όλα εκείνα τα αυθεντικά στοιχεία που υποδουλώνουν παράλληλα το πάθος, την ευγενή άμιλλα, το δίκαιο.
       Η ίδρυση
Μια μεγάλη παρέα, γεμάτη όρεξη και πάθος, συναντήθηκε στις 10 Μαρτίου 1925 στην ταβέρνα του Μοίρα στον Πειραιά και...

Συντριπτικά καταγγελτική η κοινή γνώμη για Γεωργιάδη και σκάνδαλο Novartis...

Συντριπτική η κοινή γνώμη για Γεωργιάδη...
...και σκάνδαλο Novartis...
Tην απόλυτη καταδίκη τους στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, εκφράζουν οι πολίτες σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Συντριπτικά η κοινή γνώμη απορρίπτει και τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση, καθώς διαφωνεί με τον ισχυρισμό της πως πρόκειται για “προσωπική υπόθεση”. Η μεγάλη πλειοψηφία απορρίπτει και τους ισχυρισμούς περί “σκευωρίας” των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για το σκάνδαλο Novartis.

Αναλυτικά, για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, το 93% δηλώνει πως πρόσωπα που βαρύνονται με τέτοιες καταδίκες θα πρέπει να αποσύρονται οριστικά από την πολιτική δράση, ενώ το 92% δηλώνει πως τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά αυτά τα στελέχη.
Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ σε ανακοίνωσή της απέφυγε να καταδικάσει τις πράξεις του Νίκου Γεωργιάδη μιλώντας για μια “αυστηρά προσωπική υπόθεση”. Με αυτή τη θέση συμφωνεί μόλις το 5% των ερωτηθέντων...

Δελτίο Τύπου : Εγκαίνια κατοικιών γιά τή στέγαση εκπαιδετικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των αυτόνομων κατοικιών στην περιοχή Δρακουρί στο Μαράθι, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες διαμονής είκοσι και πλέον εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί μας. 

"...σπείραμε σιτάρι και φύτρωσε κριθάρι..."

Κι αν βγει ο... Αστραχάν του Βέγγου...
Οπως με τον Τσίπρα σπείραμε σιτάρι και φύτρωσε κριθάρι έτσι και με τον Μητσοτάκη ο κίνδυνος είναι το άλογο αντί για καθαρόαιμο να μας βγει ο Αστραχάν του Βέγγου...

"Πιττακιον" 
(matrix24.gr)

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο : «Ωκεανοί - Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας»

«Ωκεανοί - Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας»
Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο


Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα που συνδέονται με το υγρό στοιχείο, με τις μορφές ζωής που φιλοξενεί, έρχεται να δώσει η νέα παραγωγή του BBC Earth και της Ocean X Media, του 2018, με τον τίτλο: «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας», που θα φιλοξενεί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου [λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο - είσοδος από οδό Πεντέλης 11].
Πρόκειται για μια μοναδική ταινία, που μέσα στα 950 m2 του θόλου του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου μάς παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στους ωκεανούς και τις αβύσσους, εκεί όπου μέχρι τώρα ήταν αδύνατον να φτάσει ο άνθρωπος...

“Μυκονιάτισσες, Μυκονιάτες: Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου...”

Ευχαριστήριο τού Χρήστου Βερώνη καί τών συνεργατών του

Εκ μέρους του υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρήστου Βερώνη και των συνεργατών του, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους για τη συγκλονιστική σας παρουσία στο Γρυπάρειο, και δεσμευόμαστε ότι «τη Μύκονο με Εμάς στον Δήμο θα την σέβονται!».
Γιατί ο Χρήστος Βερώνης είναι πρώτα και κύρια Μυκονιάτης. Αγαπά τον τόπο του, μόχθησε γι΄ αυτόν, έμεινε ριζωμένος σ’ αυτόν και δεν διεκδίκησε ποτέ άλλα πολιτικά αξιώματα.
*****************************************************************************
"H δική μας Μύκονος"
Μια σύνοψη του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος της Μυκόνου μέσα από κινηματογραφικά επίκαιρα και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Η ζωή και η πολιτική μέσα από τα μάτια της εικόνας και των ανθρώπων που έφτιαξαν τη Μύκονο και που στο πρόσωπο του 
*************************************************************************
Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι του τόπου μας, οι οποίοι κατά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού «Μύκονος. Πρώτη ξανά!» που είχε μέχρι και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την πολιτική ταυτότητα του συνδυασμού του Χρήστου Βερώνη, (ύμνος για τη Μύκονο αλλά και καταγραφή των σημερινών της πληγών), έδωσαν σαφέστατη ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο δήμαρχο.
Σε μια ομιλία που ο κ. Χρήστος Βερώνης μίλησε για...