Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Έφυγε η Μονσεράτ Καμπαγέ

Η Ισπανίδα υψίφωνος Μονσεράτ Καμπαγιέ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών στη Βαρκελώνη, ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Γεννημένη στη Βαρκελώνη στις 12 Απριλίου 1933, η Μονσεράτ Καμπαγιέ αποφοίτησε από το Ωδείο της πρωτεύουσας της Καταλονίας το 1954 και έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο το 1956 στη Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι.
Στην πρώτη όπερα που έλαβε μέρος επαγγελματικά, το "La serba padrona" του Περγκολέζι είχε μια τραυματική εμπειρία, καθώς τραγουδούσε με την πλάτη γυρισμένη στο κοινό, αφού ντρεπόταν και δεν ήθελε τίποτα να την αποσπά από το έργο της. Ο φόβος αυτός όμως, ύστερα και από ομηρικούς καυγάδες με τον μαέστρο, ξεπεράστηκε. Έκτοτε, η Καμπαγιέ κυριαρχούσε με τη φωνή και την παρουσία της στη σκηνή και εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες σοπράνο του τελευταίου αιώνα.
Συγκαταλέγεται δε ανάμεσα σε εκείνους τους καλλιτέχνες που έφεραν την όπερα κοντά στο ευρύ κοινό, χωρίς ποτέ να φοβηθεί να πειραματιστεί ή να "παντρέψει" την Τέχνη της με άλλα ήδη και τους καλλιτέχνες που τα εκπροσωπούσαν.
Ανεπανάληπτη έχει μείνει η συνεργασία της με τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen στο ντουέτο "Barcelona". Το τραγούδι, αν και κυκλοφόρησε το 1987 έγινε ένα από τα επίσημα τραγούδια των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992 και αποτέλεσε μια τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία παγκοσμίως.
Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν για θεραπεία χρόνιου προβλήματος στη χοληδόχο κύστη, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, που αναφέρουν επίσης ότι η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα.
   
  από  Τvxs.gr

Η υποκρισία και οι κρυφές συναντήσεις

Αντιπολίτευση εκτός αρχών και ορίων...
Ελέγχεις την κυβέρνηση, υποβάλεις τις εναλλακτικές δικές σου προτάσεις και αν εκτιμηθούν ως σωστές, δημιουργείται η υπεροχή σου και αυξάνονται οι πιθανότητες, όταν γίνουν εκλογές, να σε προτιμήσουν οι πολίτες για να κυβερνήσεις. Έτσι δεν ορίζεται ο ρόλος της αντιπολίτευσης; 
Κάπως έτσι ορίζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όχι όμως και στην Ελλάδα, ειδικότερα στην σημερινή εποχή. Από τη στιγμή που τα εθνικά θέματα εισέβαλαν στην αντιπολιτευτική ατζέντα, ο κατήφορος δεν έχει σταματημό και οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται.

Την περασμένη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, έγινε το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ. Τελικά δεν προσήλθε στις κάλπες το 50% συν κάτι για να θεωρηθεί το αποτέλεσμα δεσμευτικό. Γιατί συνέβη αυτό;

Οι καφετζήδες «δημοσιογράφοι» του MEGA...

Οι τίτλοι τέλους του Mega είχαν αρχίσει να πέφτουν πολύ πριν... 
Από τότε που οι ιδιοκτήτες του το χρησιμοποίουσαν ως μέσον για να υποκαθιστούν τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Υπό την ανοχή- και φυσικά συνενοχή- κάποιων δουλικών πολιτικών, που μπαινόβγαιναν στα Γραφεία τους για να δηλώσουν πλήρη υποταγή και να πάρουν εντολές...

Στο παιγνίδι αυτό, που είναι η βασική αιτία που οδηγηθήκαμε στην πτώχευση, δυστυχώς συμμετείχαν με το αζημίωτο και κάποιοι «καφετζήδες» (ξέρετε... φτιάξε μου έναν μέτριο....έτοιμος!!!) κατ´ ευφημισμό δημοσιογράφοι.

Αλοιμονο στους απλούς εργαζόμενους του καναλιού, που δεν συμμετείχαν σε αυτό το αισχρό παιγνίδι σε βαρος του Έλληνα πολίτη. Έφαγαν τα φέσια του αιώνα από αδίστακτους ζάμπλουτους και τώρα αναζητούν δουλειά για να συνεχίσουν να έχουν φαγητο τα παιδιά τους...

* Από το facebook του δημοσιογράφου Στράτου Σεφτελή