Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Υπεγράφη η σύμβαση ΕΛΑΣ - Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Σημειώνεται ότι το έργο ασφάλειας αερομεταφορών (έλεγχος ασφαλείας χειραποσκευών, αποσκευών φορτίου - ταχυδρομείου, προμηθειών αερολιμένα κ.λπ.) θα ανατεθεί από την Fraport Greece σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπεγράφη την Πέμπτη η σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Fraport Greece για 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και συγκεκριμένα για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σάμου και Σκιάθου.
Η στελέχωση των αεροδρομίων από την Ελληνική Αστυνομία θα καλύπτει υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας, τροχαίας και διαβατηριακού ελέγχου, όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και τη σύμβαση.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της σύμβασης θα παραχωρηθούν δωρεάν στην Ελληνική Αστυνομία - σε κάθε αεροδρόμιο - χώροι, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ προβλέπεται και παροχή μεγαλύτερων χώρων και εγκαταστάσεων, σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι το έργο ασφάλειας αερομεταφορών (έλεγχος ασφαλείας χειραποσκευών, αποσκευών φορτίου - ταχυδρομείου, προμηθειών αερολιμένα κ.λπ.) θα ανατεθεί από την Fraport Greece σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας, γεγονός που, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, συνεπάγεται εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων για την Ελληνική Αστυνομία.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και από την Fraport Greece οι Alexander Zinell και Ιan Matheson, CEO και COO της εταιρείας, αντίστοιχα.

11/3/'16
naftemporiki.gr

Το σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη...

                                                                            ...από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

SOS συνωμοσία: Ομάδα της δραχμής στην κυβέρνηση


Η ομάδα, «αποκαλύπτει» το ρεπορτάζ, λειτουργεί συνωμοτικά, αφού τα μέλη της έχουν δεσμευθεί «με ρήτρα εχεμύθειας» (sic). Δεν έχει σημασία ότι το «ντοκουμέντο» που παρατίθεται δεν είναι παρά η εφημερίδα της κυβερνήσεως και αφορά τη συγκρότηση στο υπουργείο Οικονομικών επιτροπής για την ανάπτυξη!
Ότι η κυβέρνηση έχει διευκρινίσει εκατοντάδες φορές τη στάση της. Ούτε ότι μόλις προχθές ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στην πρώτη από τις νέες ταχύτητες που σχεδιάζονται στην ΕΕ, κάτι που έχει ως βασική προϋπόθεση την παραμονή στην ευρωζώνη.
Η εφημερίδα θα πουλήσει φύλλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και στη χώρα της συνωμοσιομανίας, ορισμένοι θα το πιστέψουν. Εδώ, σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση, το 25% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Δεν θα πιστέψει ότι θα μας ρίξουν, χωρίς να το καταλάβουμε, στη δραχμή;

 

5 εκ. ευρώ καλείται να πληρώσει στο Δημόσιο ο Θέμος Αναστασιάδης


Τελικά η απόφαση καθαρογράφηκε, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία σημειώνει ότι ο εκδότης έχει εξαντλήσει τα εγχώρια ένδικα μέσα αλλά ακόμα και αν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν πρόκειται να αλλάξει ο καταλογισμός του προστίμου των 4.973.500 ευρώ.
Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

tvxs.gr 11 Μαρ. 2017

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη...

                                                                                 ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (11.03.17)

Πρός «...άτυπο εκλογοδικείο»! Λές...;

Ποιον αφουγκράζεται το ΣτΕ;
Η είσοδος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Το ΣτΕ ήταν εκείνο που κατάργησε το Νόμο Ραγκούση για την Ιθαγένεια προς τέρψη και της τότε κυβέρνησης Σαμαρά  
  EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Μία μετά την άλλη βγαίνουν σωρηδόν οι αποφάσεις του ΣτΕ ειδικά μετά την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού για τις άδειες. Με οδηγό ακόμα και τα πλέον στενά όρια ερμηνείας του Συντάγματος και την πλήρη ανελαστικότητα φαίνεται ότι οι ανώτατοι δικαστές δεν θέλουν να επιτρέψουν κανένα «νεοτερισμό» έστω και αν αποδεδειγμένα αυτός διευρύνει την σύγχρονη δημοκρατία.
-Μπορεί λοιπόν να έγινε αξιόπιστος διαγωνισμός για τις άδειες και να λειτουργούσαν μέχρι τώρα παράνομα όλα τα κανάλια όμως το κύριο ζήτημα ήταν ότι την απόφαση όφειλε να λάβει το αποδεκατισμένο ΕΣΡ
-Μπορεί μέχρι το 2015 οι διοικητές των Νοσοκομείων να ορίζονταν με ποσόστωση κομματική και συχνά χωρίς καν να παρουσιάζουν για έλεγχο τα πτυχία τους, και μπορεί ανάμεσα τους να υπήρχαν ακόμα και πρόσωπα με πορίσματα καταδικαστικά σε βάρος τους, όμως η σημερινή κυβέρνηση όφειλε να τους κρατήσει στη θέση τους μέχρι να λήξει η θητεία τους.
-Μπορεί οι διευθυντές των σχολείων να επιλέγονταν με το έτσι θέλω  διορισμένων υπηρεσιακών Συμβουλίων Διοίκησης  από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας, όμως δεν είναι συνταγματικό να ψηφίζουν οι καθηγητές για τον διευθυντή τους και μάλιστα μυστικά διότι αυτό δεν αποπνέει αξιοκρατία.
-Μπορεί οι λίστες και οι φορολογικοί έλεγχοι να παρέμεναν επί χρόνια στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών με αποτέλεσμα δισεκατομμύρια να ταξιδεύουν στις ξένες τράπεζες όμως είναι αντισυνταγματικό να δίνονται συνεχείς παρατάσεις στην παραγραφή των υποθέσεων.
Μη ξεχνάμε τέλος ότι το ΣτΕ ήταν εκείνο που κατάργησε το Νόμο Ραγκούση για την Ιθαγένεια προς τέρψη και της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.
Βεβαίως σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης και (όψιμα) κατάπτυστος όποιος θεωρεί ότι η δικαιοσύνη οφείλει να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας αλλά με τη συγκεκριμένη "φόρα" στο τέλος θα μετατραπεί το ΣτΕ σε άτυπο...εκλογοδικείο

Πώς ο Μοσκοβισί... έσβησε τις «φωτιές» της Βελκουλέσκου

Οι διαπραγματεύσεις -τεχνικές και πολιτικές- όλης της προηγούμενης περιόδου διεξάγονταν υπό το βάρος των διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Η απειλητική στάση κατά της Ευρώπης και της ευρωζώνης από τη νέα αμερικανική διοίκηση Τραμπ σε συνδυασμό με τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία και Γερμανία, οδήγησαν τις κυβερνήσεις σε Χάγη και Βερολίνο στο να βασίσουν το σύνολο της προεκλογικής τους τακτικής στην παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σαν το 2015
Η με κάθε τρόπο παραμονή του ΔΝΤ στη χώρα μας δημιούργησε όμως τις προϋποθέσεις για να «αποχαλινωθούν» τα στελέχη του Ταμείου. Πληροφορίες που συνέλεξε η «Εφ.Συν.» φτιάχνουν την εικόνα μιας σκληρής σύγκρουσης που εκτυλίχθηκε επί ημέρες προσφάτως στο «Χίλτον» ανάμεσα στους κυβερνητικούς παράγοντες και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.
Μια εικόνα που έμοιαζε με...

Άρθρο των Φουστ και Μπέκερ : Η ανικανότητα αυτοδέσμευσης το κεντρικό πρόβλημα της ευρωζώνης...

...σε αντίθεση με τον Οδυσσέα... 

Με κοινό τους άρθρο στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο επικεφαλής του IFO του Μονάχου καθηγητή Κλέμενς Φουστ και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου στο Μίνστερ Γιοχάνες Μπέκερ παραλληλίζουν την ευρωζώνη με τον Οδυσσέα τονίζοντας ότι εκείνος δεν ακολούθησε τις Σειρήνες ενώ σε αντίθεση η Ευρωζώνη είναι αδύνατο να ακολουθήσει το παράδειγμά του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι δύο οικονομολόγοι: «Ο Έλληνας μυθικός ήρωας, Οδυσσέας, ήταν σε θέση να εκχωρήσει την κυριαρχία και την ελευθερία να αποφασίζει, τουλάχιστον προσωρινά, αντίθετα οι χώρες της ευρωζώνες είναι ανίκανες να αυτοδεσμευτούν. Δεν θέλουν να εκχωρήσουν αρμοδιότητες σε τόσο σημαντικούς τομείς, όπως ο δημοσιονομικός και οικονομικός, με το επιχείρημα ότι είναι κυρίαρχες δημοκρατίες και αρκούνται μόνο σε υποσχέσεις και αυτοδεσμεύσεις ότι θα περιορίσουν τα χρέη, που όμως στη συνέχεια δεν κάνουν… Η ανικανότητα αυτοδέσμευσης είναι το κεντρικό πρόβλημα της ευρωζώνης».
Αναφερόμενοι στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΕΕ επισημαίνουν:

Σε πολιτικό επίπεδο περνάει η διαπραγμάτευση...

«Πυρετός» στην κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα...
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Αγώνας ταχύτητας για την κυβέρνηση μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, με...
στόχο να προλάβει το Εurogroup της 20ης Μαρτίου ώστε να επικυρώσει την τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου κατά πληροφορίες του iefimerida αναμένονται συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα διαπραγμάτευσης, ούτως ώστε να κάνουν «ταμείο» και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, από βδομάδα αναμένεται να πυκνώσουν οι παρεμβάσεις σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Όπερ και σημαίνει ότι -τόσο ο πρωθυπουργός καθώς και ο υπουργός Οικονομικών -θα βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή» με Ευρωπαίους παράγοντες που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο για την επίσπευση της όλη διαδικασίας.
«Τρέχουν» να προλάβουν το QE

Η Αθήνα
«καίγεται» για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να αποτελούν μία από τις βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό το βήμα.
Ο κ. Τσίπρας πάντως, όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες για το θέμα, παρέπεμψε στην «
ίσως ανησυχητικά αισιόδοξη» στάση της Καγκελαρίου προσθέτοντας ότι το κλίμα που υπάρχει είναι ότι θα κλείσει θετικά το ελληνικό ζητημα εντός των επόμενων ημερών...
iefimerida.gr

Οι γείτονες τάχουνε ..."παίξει"! Φοβερίζουν μέχρι καί τούς Ολλανδούς...!

Ο Τσαβούσογλου απείλησε με κυρώσεις...
Οι Ολλανδοί απαγόρευσαν την προσγείωση του Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ!
Η απάντηση της Ολλανδικής κυβέρνησης...
Πριν την απαγόρευση της Ολλανδίας, ο Τσαβούσογλου, είχε προβεί σε απειλές. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε ...
απειλήσει με κυρώσεις την Ολλανδική κυβέρνηση για την περίπτωση που οι αρχές της χώρας εμπόδιζαν την προσέγγιση του στο Ρότερνταμ.
Μιλώντας στο CNN Turk ο Τσαβούσογλου είχε πει ότι «αν οι Ολλανδικές αρχές απαγορεύσουν την πτήση μου τότε  οι κυρώσεις μας σε βάρος της Ολλανδίας θα είναι πολύ σκληρές. Αυτές είναι φασιστικές πρακτικές» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά. 
Παρόλα αυτά η Ολλανδική κυβέρνηση δεν έκανε πίσω και σύμφωνα με το Accotiated Press οι αρχές της Ολλανδίας πήραν την συγκεκριμένη απόφαση επικαλούμενες κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης να κινητοποιήσει τις μειονότητες της στην Ευρώπη προκειμένου να στηρίξουν την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση έχουν δημιουργήσει σοβαρές διπλωματικές παρενέργειες, εκτός από την Ολλανδία με τη Γερμανία αλλά και την Ελβετία.
 
Ολλανδική ανακοίνωση
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας, στην επίσημη ιστοσελίδα της...

Γιατί οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται δημοσιογράφους και ΜΜΕ

...και επιλέγουν τα κοινωνικά δίκτυα για ενημέρωση
σκίτσο: Μ. Wuerker / Politiko
Καμμία εμπιστοσύνη απέναντι στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ δεν έχουν οι Ελληνες καθώς θεωρούν ότι επηρεάζονται από αθέμιτα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Οπως προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου Reuters για την ψηφιακή ενημέρωση στην Ελλάδα - 2016, τα ποσοστά εμπιστοσύνης των Ελλήνων στις ειδήσεις (20%), στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (16%) και στους δημοσιογράφους (11%), είναι τα χαμηλότερα από τις 26 χώρες όπου διεξήχθη η έρευνα.
«Καταγράφεται μια γενικότερη ένδειξη αμφισβήτησης στο πολιτικό σύστημα, με παράλληλη έλλειψη εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ, τα οποία εκτιμούν ότι επηρεάζονται από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα και ειδικά στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό προσεγγίζει ποσοστά πρωτόγνωρα» ανέφεραν οι επίκουροι καθηγητές στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου και Δήμητρα Δημητρακοπούλου ως υπεύθυνοι της έκδοσης αποτελεσμάτων για την Ελλάδα.
«Το γεγονός», σύμφωνα με τους μελετητές, «αποδίδεται στη σύνδεση της εμπιστοσύνης στα ΜΜΕ με τη γενικότερη εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα». Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, «η απότομη στροφή προς τη ενημέρωση από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να ερμηνευτεί ως εν μέρει αποτέλεσμα αυτής της σταδιακής αλλά επιδεινούμενης έλλειψης εμπιστοσύνης και της αντίληψης περί ελέγχου των παραδοσιακών ΜΜΕ».
Η μελέτη, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΜΘ, ανατέθηκε από το Ινστιτούτο Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov, με σκοπό να αποτυπωθούν οι συνήθειες κατανάλωσης ειδήσεων στο διαδίκτυο σε 50.000 άτομα σε 26 χώρες.

 Η έρευνα διενεργήθηκε, μέσω διαδικτυακών ερωτηματολογίων, στο τέλος του Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου 2016 και το δείγμα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.036 άτομα.

Διαπραγμάτευση και σκοπιμότητες...

Αποτέλεσμα εικόνας για διαβουλευσεις τριτο προγραμμαΟι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται εδώ και δύο χρόνια ανάμεσα στους κυβερνητικούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των δανειστών κάθε άλλο παρά εύκολες είναι.
Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τη «συνθηκολόγηση» του Σεπτεμβρίου και από τις συζητήσεις για το τρίτο δημοσιονομικό πρόγραμμα μέχρι τις τρέχουσες διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, μέσα στις κλειστές αίθουσες έχουν υπάρξει αρκετά επεισόδια γεμάτα με ειρωνείες, τελεσίγραφα και εκβιασμούς.
Θα περίμενε κανείς οι πρακτικές αυτές να έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται από τους εκπροσώπους των δανειστών μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της αμφισβήτησης των μνημονιακών υποχρεώσεων.
Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει κάθε προσδοκία. Οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε σήμερα για το πώς μιλούν και λειτουργούν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού δείχνουν...

Με παράνομες συνδέσεις ρεύματος πολλοί μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ

Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασε τα 2,6 δισ. ευρώ, από 1,7 δισ. που ήταν στα τέλη του 2015.
ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
Περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ ο καθένας έχουν «φεσώσει» τη ΔΕΗ με συνολικό ποσό 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «στρατηγικούς κακοπληρωτές», όπως τους χαρακτήρισε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία. Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπές ρεύματος, αλλά διαπίστωσε ότι το 65% των διακοπών επανασυνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ παράνομα.

«Τους μεγάλους αυτούς οφειλέτες αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ και πρέπει να ξέρετε ότι σε πολλούς κόπηκε το ρεύμα. 65% από αυτούς που κόπηκε το ρεύμα, επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα και αυτό είναι ένα ζήτημα γενικότερο που πρέπει να μας απασχολήσει συνολικά σαν κοινωνία», είπε περιγράφοντας το πρόβλημα εισπραξιμότητας της ΔΕΗ ο κ. Παναγιωτάκης.

Στην κατηγορία των «στρατηγικών κακοπληρωτών» και των 500 εκατ. ευρώ οφειλών τους φαίνεται ότι θα ξεκινήσει να εφαρμόζει η ΔΕΗ τα νέα εργαλεία για τη βελτίωση της εισπραξιμότητάς της, που ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Παναγιωτάκης. Ενα από αυτά είναι...

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


1. Σχεδόν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση καλύφθηκε, ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής. Είναι εφικτό να έχουμε την τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου και τον Απρίλη να έχουμε τη συνολική συμφωνία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 
2. Σύνοδος Κορυφής : Η «Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων» κλυδωνίζει τους «27». Η πολωνική πλευρά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με οποιαδήποτε συζήτηση για «πολλές ταχύτητες». Απόπειρα δημιουργίας «ενωτικού» κλίματος από την Μέρκελ. Διαβάστε επίσης: Κι όμως, γι' αυτή την Ευρώπη δεν φταίει μόνον ο Σόιμπλε
3. Το σταυρόλεξο της αξιολόγησης: Τι «βλέπει» και που ποντάρει το Μαξίμου. 
4. Χάος στην ΠΓΔΜ, κίνδυνος στα Βαλκάνια. Η εμμονή Ιβανόφ να εμποδίσει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση προοιωνίζεται θύελλα στη χώρα του.
5. Προανακριτική για τα εξοπλιστικά επί Γιάννου Παπαντωνίου. 
6. Βετεράνοι ναζί θέλουν να ξαναστήσουν το «Γερμανικό Πουλί» στα Χανιά. 
7. Ανεπιθύμητος στην Λάρισα ο Ηλίας Κασιδιάρης - Φυγαδεύτηκε από τον Βόλο. 
8. Ματωμένα smartphones. Σοκαριστικές φωτογραφίες κατέγραψε σε βίντεο δημοσιογράφος του Sky News. 
9. Βασίλης Αυλωνίτης… ωρέ που πάμε; Ένας κωμικός βαρέων βαρών που παραλίγο να πεθάνει για τη σάτιρα. 
10. Επιτέλους! Το DNA των Πελοποννησίων «μίλησε»...

Ανοιχτές διαπραγματεύσεις στο κοινό…

Με το… σταγονόμετρο βγαίνουν κάθε φορά οι πληροφορίες από τις συναντήσεις των Θεσμών με τους Έλληνες υπουργούς, στο Χίλτον. Η κοινωνία δεν...
ενημερώνεται σωστά για τα όσα λέγονται πίσω από τις πόρτες, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να υποστηρίζει – και όχι άδικα – πως οι δημοσιογράφοι δεν δημοσιοποιούν τις πληροφορίες τους για τις διαπραγματεύσεις. Τι να γράψουμε και τι να πούμε; Αυτά που συνήθως μαθαίνουμε από το κεντρικό ξενοδοχείο έχουν προηγουμένως «φιλτραριστεί» για ευνόητους λόγους.

Κάποιες φορές, ωστόσο, φτάνουν στα αυτιά μας πληροφορίες ιδιαίτερης σημασίας που χρήζουν και ανάλογης προβολής. Τέτοια είναι και αυτή που θα σας παραθέσουμε...

Λίγη υπομονή ακόμη...

Φυσικά και το ΔΝΤ διαψεύδει το… προικοσύμφωνο. Η πραγματικότητα ωστόσο δεν αλλάζει, παρά τις πολιτικά τακτικές διαψεύσεις. Είναι προφανές ότι η συμφωνία τιμής που έχουν υπογράψει η Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ, διασφαλίζει την παράταση συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μένει να οριστικοποιηθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες. Το πότε, και το… πόσο. Δηλαδή, ο χρόνος και το μέγεθος της οικονομικής συνδρομής του Ταμείου προς το ελληνικό Μνημόνιο.

Το Bloomberg έκανε λόγο για 3-6 δισεκατομμύρια δολάρια, και το ΔΝΤ ζήτησε να… πέσουν οι τόνοι. Λίγη υπομονή θα χρειαστεί να κάνουμε ακόμη. Μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, οπότε και θα οριστικοποιηθεί η αλήθεια. Δηλαδή, το… προικοσύμφωνο...

ysterografa.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ : Ορίσθηκαν οι τρείς αντιδήμαρχοι γιά τή Δημοτική Περίοδο μέχρι 31-8-2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 31/2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
αφού έλαβε υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58, 59, 61, 92, 94 282 & 286 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄87), όπως ισχύουν.
2. Τις διατάξεις των άρθρων 75, 76, 86, 87, 86, 88 & 89 του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» (Α΄114), όπως ισχύουν.
3. Την υπ’ αριθμ. 15150/15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010», όπως ισχύει.
4. Την υπ' αριθ. 40 ΕΠ/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου περί ανάδειξης της νέας Δημοτικής Αρχής.
5. Το από 30-08-2014 Πρακτικό Ορκωμοσίας.
6. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου 3 Ν.4051/2012 (Α΄ 40), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων, οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία.
7. Το γεγονός ότι ο Δήμος Μυκόνου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59, παρ. 3 του Ν. 3852/ 2010, οπότε και ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι.
8. Την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 43/30565/2014 του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Ορκωμοσία των αιρετών των Δήμων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων (Δημοτική Περίοδος: 1η Σεπτεμβρίου 2014 – 31η Αυγούστου 2019).
9. Την υπ΄ αριθμ. ΓΠ-192/18-3-2014 Απόφαση Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Τροποποίηση της Απόφασης με αριθμό 2891/15-03-2013 (ΦΕΚ 630/τ.Β’/2013)» και θέμα «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 που αφορούν στον de facto πληθυσμό της χώρας (ΦΕΚ β’ 699)».
10. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου (ΦΕΚ 1532/τ.Β’ 04-08-2008).
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Α. Ορίζει τους κατωτέρω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Μυκόνου, με θητεία που διαρκεί δυόμιση έτη έως την λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (31-08-2019) και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής: