Τρίτη 8 Μαΐου 2018

"Λέγε-λέγε όλο καί κάτι θά μείνει..." : Μιά «παλιά μηχανή» μέ διαχρονική αξία...

Η Ν.Δ. «υπό την προστασία» μαρτύρων...

  Άντα Ψαρρά
Αλλο ένα επεισόδιο προστέθηκε, χθες, στην ευφάνταστη ιστορία με την αμοιβή του «υπό προστασία» μάρτυρα του σκανδάλου Καρούζου. Μετά τα «Παραπολιτικά» και το «ΜΠΑΜ», που πρόσφατα έχουν υιοθετήσει τον κ. Λιβανό και τους ισχυρισμούς του περί απαίτησης μίζας από σύμβουλο του Υπ. Οικονομικών, εκδόθηκε και νέα ανακοίνωση της Ν.Δ., διά στόματος Μαρίας Σπυράκη. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσακαλώτος για 15η μέρα αποφεύγει να δώσει απαντήσεις για την καταγγελία του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, ότι ο σύμβουλός του Αλέξης Πουλιάσης ζήτησε μίζα 1,8 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα που του απευθύνει η Νέα Δημοκρατία είναι συγκεκριμένο. Αν ο κ. Τσακαλώτος πιστεύει ότι έχει στηθεί μια σκευωρία σε βάρος του, γιατί δεν έχει ήδη υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Λιβανού;».

Ψευδείς μαρτυρίες
Μάλλον ασθενική μνήμη διαθέτει η ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κι όμως η ίδια ήταν στις επάλξεις της δημοσιογραφίας, όταν κατέπεσαν, το 2013, οι κατηγορίες σε βάρος των τριών πολιτικών και αποδείχτηκε ότι οι συγκεκριμένες μαρτυρίες ήταν απολύτως ψευδείς. Οφείλει επίσης να θυμάται ότι ο Γ. Βουλγαράκης έκανε μήνυση στον κ. Λιβανό (και στους δύο συνεταίρους του) για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία και εκδικάστηκε στις...

Ένας παλιός τρόπος γίνεται νέα τεχνολογία γιά καθαρό νερό...

Ηλιακή τεχνολογία για ταχύ καθαρισμό νερού


buffalo.edu
H ιδέα της χρήσης της ενέργειας του ήλιου για την εξάτμιση και τον καθαρισμό νερού είναι πανάρχαια- και ερευνητές του University at Buffalo επιδιώκουν να τη φέρουν στη σύγχρονη εποχή, επιτυγχάνοντας ρυθμούς καθαρισμού-ρεκόρ.
Ειδικότερα, οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας μαύρο, εμποτισμένο με άνθρακα τριγωνικό χαρτί ταυτόχρονα για την απορρόφηση και την εξάτμιση νερού, ανέπτυξαν μια εξαιρετικά αποδοτική μέθοδο χρήσης ηλιακού φωτός για τον καθαρισμό νερού.
«Η τεχνική μας είναι ικανή να παράγει πόσιμο νερό σε ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι εκτιμάται θεωρητικά με φυσικό ηλιακό φως» λέει ο Κιαοκιάνγκ Γκαν, PhD, αναπληρωτής καθηγητής ηλεκτρολογίας/ μηχανολογίας στη Σχολή Μηχανολογίας και Εφαρμοσμένων Επιστημών του University at Buffalo. Όπως εξηγεί ο Γκαν...

Τό επίκαιρο σκίτσο...

...του Κώστα Γρηγοριάδη
από τήν:
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

"Σφιχταγκαλιάσματα"...

«Μου λένε κάποιοι φίλοι»...
Ο Ευάγγελος Αντώναρος συνεχίζει μέσω των social media τις επιθέσεις του στον Άδωνη Γεωργιάδη για τη στροφή που έχει κάνει η ΝΔ προς την ακροδεξιά.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, εξαπέλυσε για άλλη μια φορά τα βέλη του εναντίον του «δοτού αντιπροέδρου» όπως και κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώναρος έγραψε στην ανάρτησή του:

«Μου λένε κάποιοι φίλοι: "Μην γράφεις για επικείμενη απομακρυνση του αντιπροέδρου της ΝΔ από το δοτό του αξίωμα. Όσο πιο πολύ το γράφεις, τόσο πιο δύσκολο να του το αφαιρέσουν." Κι απαντώ εγώ: "Τότε τόσο το καλύτερο. Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και πιο περίτρανα πόσο σφιχτός είναι ο αμοιβαίος εναγκαλισμός. Με ο,τι αυτό σημαίνει."»

Πηγή: documentonews.gr

Eκλογές τώρα ζητάει η Φώφη Γεννηματά...

Ξαφνικό αίτημα, ατυχής πρωτοβουλία…
Ωραία. Να γίνουν εκλογές τώρα, όπως ζητεί η Φώφη Γεννηματά. Δηλαδή, με δυό λόγια, να (θα) συμβούν τα εξής:

Πρώτον, θα παγώσει...
η Δ΄ Αξιολόγηση και θα μείνουν στον αέρα όσα έχει δεσμευτεί να διεκπεραιώσει η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος από τα Μνημόνια αναβάλλεται, όπως και οι συζητήσεις για το χρέος.
Δεύτερον, οι εμβόλιμες εκλογές και το κλίμα που δημιουργείται, λειτουργούν αρνητικά για την οικονομία. Κι αν-έστω τυπικά, δηλαδή στο μνημονιακό πλαίσιο- έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το πλεονέκτημα αυτό θα χαθεί.
Τρίτον, εκλογές μεσούσης της τουριστικής περιόδου δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον κρατικό μηχανισμό της χώρας. Υπολειτουργεί και προβληματίζει. Επομένως, θα υπάρξουν επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία και στην εικόνα της χώρας. Εκτός κι αν μεταβάλουμε την φολκλορική πτυχή των εκλογών σε συνοδευτικό στοιχείο του τουριστικού προϊόντος…