Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Οι αφίσες κι οι απειλές του δημάρχου!

8 Αυγούστου 2014

Μεγάλα πρόστιμα επιβάλλονται από το Δήμο Καλαμάτας στην περίπτωση αφισορρύπανσης και καθημερινά περιφέρεται σε όλη την έκταση του Δήμου όχημα της Υπηρεσίας Ελέγχων, το οποίο κατεβάζει αφίσες και στη συνέχεια επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο.
Επειδή αφισορρύπανση έγινε και από την εταιρεία που διοργανώνει την αυριανή (σ.σ. Τετάρτη) μουσική εκδήλωση με τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Χατζή στο Δημοτικό Στάδιο, ο δήμαρχος... άστραψε και βρόντηξε!
Έδωσε, λοιπόν, εντολή να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο δημοτικό χώρο στην περίπτωση που δεν αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες, οι οποίες παρανόμως τοποθετήθηκαν.
Ο Δήμος Καλαμάτας συνιστά να γίνεται διαφήμιση στους ορισμένους χώρους (στάσεις) ή μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοπτικά δίκτυα).
Πηγή: tharrosnews.gr
Ακολουθεί σχόλιο τού εκδότη τού mykonoszoo. Πιέστε ΕΔΩ

Aκυρώθηκε η ανακήρυξη τής Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!


Αναδημοσιεύουμε τή χθεσινή ανάρτηση μέ τήν είδηση γιά τήν ακύρωση τής ανακήρυξης  ως περιφεριάρχη Βορείου Αιγαίου τής κας Χριστιάνας Καλογήρου λόγω τής "ειδικής σημασίας" πού αποκτά -μέ τή δικαστική απόφαση τού Διοικ. Εφετείου Πειραιά- η εμπέδωση από πλευράς μερίδας πολιτικών προσώπων "τής αρχής τών ίσων ευκαιριών" καί "τής μή κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης". Αυτό είναι τό αυτονόητο. 
Επειδή όμως, στόν τόπο μας, τά αυτονόητα σπανίζουν -καί επειδή το γνωρίζει, αυτό, ο νομοθέτης- θεσπίστηκε ο σχετικός νόμος μέ τήν εφαρμογή τού οποίου μπαίνουν κάποια πράγματα στή θέση τους καί γίνονται μερικές -θλιβερές είναι η αλήθεια- διαπιστώσεις.
Tό λόγο, τώρα πιά, έχει τό ΣτΕ πού, όπως συνηθίζεται σέ τέτοιες περιπτώσεις, θά εξετάσει τήν βασιμότητα τής αίτησης αναίρεσης τής παραπάνω απόφασης...  
                                                                                 ------
Η χθεσινή είδηση :

Πριν από λίγο με μια λιτή δήλωση η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η ανακήρυξή της ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου...
Το Lesvospost.com δημοσιεύει το κείμενο της ένστασης που είχαν καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και άλλα τρία τοπικά στελέχη του κόμματος,  οι Δημήτρης Μάντζαρης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας.

Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει το γεγονός ότι η κ. Καλογήρου παρέμενε στη θέση της στην ΑΔΑ ενώ διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Η ίδια είχε απαντήσει τότε ότι "κρούουν ανοιχτές θήρες" αφου θα παραιτούνταν ούτως ή άλλως από τη θέση της. Όπως σχολιάζουν όμως σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση αυτή, καθυστέρησε ένα μήνα.
   (από Lesvospost.com)                           

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mέ δύο διαφορετικές αναρτήσεις, αρκετά πρίν τίς εκλογές (28/3 καί 11/4/14), η "Νέα Μύκονος" μακριά από τακτικισμούς καί σκοπιμότητες ΔΕΝ "εποίησε τήν νήσσα" αλλά είπε τά πράγματα όπως τά πιστεύει (επειδή -ακριβώς- δέν οππορτουνίζει "βόσκοντας" από 'δώ καί από 'κεί...) καί είχε, εγκαίρως, επισημάνει τό σοβαρό αυτό ζήτημα ηθικής, πολιτικής καί νομικής τάξης πού δημιουργούσε η υπερφίαλη, καπελωτική καί πολιτικά ανάγωγη πρακτική τής -τότε- Γεν. Γραμματέως τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κάντε κλίκ ΕΔΩ  καί  ΕΔΩ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η πλήρης δήλωση τής κας Χριστιάνας Καλογήρου, μετά τό δικαστήριο, είναι η εξής :

Eδώ κοντά παραθερίζει καί στό νησί μας μήτε γυρίζει... Γιατιιιί;...

Eδώ κοντά παραθερίζει 
καί στό νησί μας μήτε γυρίζει... Γιατιιιί;...
Χρόνια και χρόνια στήν Τήνο πάει
λές καί τή Μύκονο δέν τήν πονάει...
Γιατίιιι;
Όλο εκεί πηγαίνει νά τρέχει
λές καί στή Μύκονο δρόμοι δέν έχει...
Γιατίιιι;
(Mήπως, λέω μήπως, επειδή...)
...Από νερό, στήν Τήνο, δέν έχουν ξεμείνει
γιατί εκεί ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ειρήνη...
Γιατίιιι; (νά μήν έχει κι εκεί;)
Και ζούμε μακριά του μες τη μιζέρια
χειμώνες τώρα καί καλοκαίρια
Γιατίιιι;
                                         ---
Μά τόν λατρεύω κ' είναι τό φώς μου 
γιατί 'ναι, βλέπεις, ο άνθρωπος μου...
                                   --------------
μιά ιδέα (πάνω στό γνωστό τραγούδι τών Μενέλαου Θεοφανίδη/ Μίμη Τραϊφόρου 
 πού τραγούδησε η Σοφία Βέμπο)
μέ αφορμή τήν παρακάτω είδηση
Δ.Ν.Α. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

7.8.14      Καραμανλής off road...
 Εκτός από τη θάλασσα, τον ήλιο και το
καλό φαγητό, του αρέσει και η πεζοπορία.
Ο Κώστας Καραμανλής που βρίσκεται
στην Τήνο για διακοπές, εθεάθη σήμερα
νωρίς το πρωί στο χωριό Φαλατάδος.
Ήταν γύρω στις 7 το πρωί, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός μαζί με την παρέα του
έφτασε στο ορεινό παραδοσιακό χωριό,
ψάχνοντας για το μονοπάτι που οδηγεί στον
μοναδικής ομορφιάς κόλπο της Λιβάδας με τα γρανιτένια βράχια.
Η συγκεκριμένη διαδρομή – περίπου 5-6 χιλιόμετρα, 2 και κάτι ώρες κατηφορικός δρόμος - θεωρείται
μία από τις πιο όμορφες του νησιού καθώς συνδυάζει εναλλαγές τοπίου και είναι
απότις πιο «πράσινες» του νησιού.
Πρόκειται για ένα λιθόστρωτο -σε αρκετά σημεία του- μονοπάτι κατά μήκος του λαγκαδιού
ανάμεσα σε ορεινούς όγκους και πλούσια βλάστηση (κυρίως βελανιδιές), σε κάποια σημεία
της διαδρομής υπάρχουν πηγές και μικροί καταρράκτες ενώ λίγο πριν το λαγκάδι καταλήξει
στη θάλασσα, βρίσκεται ένας μικρός υγροβιότοπος με πάπιες.
Η επιστροφή πάντως – λέγεται – ότι έγινε με αυτοκίνητο…
topontiki.gr         

ΤΟ MAIL ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ...




Φελνίκος
Φελνίκος
Χθες το απόγευμα, κι ενώ καθόμουν στη βεράντα του σπιτιού στην Κέρκυρα και διάβαζα τη "λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων", άκουσα τον ήχο του mail στο ipad. Δεν έδωσα σημασία. Θα το δω μαζί με όλα τ' άλλα το βράδυ, σκέφτηκα. Επειδή βρίσκομαι σε διακοπές δεν θέλω και πολλά πολλά με τον ...έξω κόσμο. Μετά από περίπου πέντε λεπτά χτύπησε το τηλέφωνο. Το όνομα που εμφανίστηκε στην οθόνη ήταν ενός από αυτούς που ονομάζουμε «σημαντικό κυβερνητικό στέλεχος». Προς στιγμήν σκέφτηκα να μην απαντήσω στην κλήση. Μετά όμως σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να μου πει κάποια είδηση από την επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα ή κάτι άλλο σημαντικό. Πήρα τη γραμμή. «Έλα, τι γίνεται;» είπα. «Το είδες;» με ρώτησε. «Ποιο;» «Το mail που σου 'στειλα». «Όχι, τι είναι;». «Διάβασέ το και πάρε με να μου πεις αν σου άρεσε». Άνοιξα τα mail και διάβασα αυτό που σας παραθέτω:
Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια, ζούσανε στην Αίγυπτο δυο άνθρωποι, που τα σπίτια τους και τα χωράφια τους γειτόνευαν. Ο ένας όμως ήτανε δουλευτάρης και ο άλλος ακαμάτης.
Από το πρωί ως το βράδυ ο δουλευτάρης όργωνε τα χωράφια του, έσπερνε, σκάλιζε, πότιζε, θέριζε, ανάλογα με την εποχή που ήτανε, κι όταν τέλειωνε τη δουλειά του στα χωράφια και γυρνούσε στο σπίτι του, κάτι έβρισκε κι εκεί να κάνει. Πότε διόρθωνε το αλέτρι του, πότε κάρφωνε κανένα παράθυρο που είχε σπάσει, πότε περιποιότανε τις κότες του, πότε σκάλιζε τα λαχανικά του. Όλο δούλευε κι όλο πρόκοβε και, σιγά - σιγά, έγινε ο πιο πλούσιος τους τόπου.
Ο γείτονάς του, ο ακαμάτης, έβρισκε πάντοτε προφάσεις για να μη δουλέψει. Το πρωί δεν ξυπνούσε χαράματα, όπως ο δουλευτάρης, αλλά κοιμόταν ώσπου ο ήλιος ανέβαινε ένα κοντάρι στον ουρανό, γιατί έλεγε πως, όσο περισσότερο κοιμότανε, τόσο ξεκούραστος θα’ ταν και τόσο πιο καλά θα δούλευε στο χωράφι του. Αλλά όταν έφτανε στο χωράφι, κόντευε πια μεσημέρι, κι έτσι, δεν του έμεναν και πολλές ώρες δουλειάς. Χρόνο με το χρόνο γινότανε φτωχότερος, ώσπου έγινε ο πιο φτωχός του χωριού.
Ζήλευε λοιπόν το γείτονά του τον δουλευτάρη κι έλεγε πως εκείνος ήτανε μάγος κι έκανε μάγια στα δικά του τα χωράφια να δίνουν πολύ καρπό, και στο χωράφι του γείτονά του να μη δίνει καθόλου.
Μια μέρα, οι δυο γείτονες συζητούσαν για τις σοδειές τους, κι επειδή ο δουλευτάρης είπε ότι μόνο με τη δουλειά προκόβει κανείς, ο ακαμάτης θύμωσε και σηκώνοντας το τσεκούρι του, τον χτύπησε στο κεφάλι και τον σκότωσε.
Οι συγγενείς του δουλευτάρη έτρεξαν...

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στους Έλληνες παραγωγούς

Αυτή είναι η λίστα των προϊόντων διατροφής που απαγόρευσε την εισαγωγή τους η ρωσική κυβέρνηση

Αυτή είναι η λίστα των προϊόντων διατροφής που απαγόρευσε την εισαγωγή τους η ρωσική κυβέρνηση

Πέντε ομάδες προϊόντων διατροφής περιλαμβάνει η επίσημη λίστα απαγόρευσης εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κατάλογος, όπως δημοσιεύεται στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι», περιλαμβάνει: Κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά και συνοδεύεται από τους κωδικούς εισαγωγής τους.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι παιδικές τροφές, τα αλκοολούχα ποτά (όπως το κρασί) και το ελαιόλαδο, υπάρχουν όμως - δυστυχώς για τους έλληνες παραγωγούς - οι ελιές και όλα τα οπωροκηπευτικά.

Με τη δημοσίευση του καταλόγου στο αυριανό φύλλο (Παρασκευής) της εφημερίδας της ρωσικής κυβέρνησης καθίσταται νόμος του κράτους και τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση εισαγωγής των εξής προϊόντων: ...

«Παπαγαλάκια» χωρίς προσχήματα...


Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν μίλησαν...
Κανένα από τα μεγάλα κανάλια, καμιά από τις μεγάλες εφημερίδες και τα ραδιόφωνά τους δεν ασχολήθηκε με την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση προικοδοτεί και δωροδοκεί τη διαπλοκή. Δεν αισθάνθηκαν την ...
ανάγκη να ενημερώσουν τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές και τους ακροατές τους γιατί όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απήργησαν προχθές. Συνωμοσία σιωπής πριν και μετά την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας με την οποία ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις στα media, υπονομεύεται η εργασιακή αξιοπρέπεια των ανθρώπων του Τύπου και δημιουργούνται συνθήκες καρτέλ. Πρόκειται για εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα media, αλλά καταβαραθρώνει την ποιότητα της ενημέρωσης, δηλαδή πλήττει ένα καίριο κοινωνικό δικαίωμα, που, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες επίθεσης του μνημονιακού κατεστημένου, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η τροπολογία ενισχύει τις συγχωνεύσεις και τη συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος στον ηλεκτρονικό Τύπο, έξω από τις συνταγματικές προβλέψεις και την ευρωπαϊκή Οδηγία. Αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις Τύπου σαν κοινές εμπορικές επιχειρήσεις, σαν σούπερ μάρκετ, και το προϊόν τους σαν εμπόρευμα.

Στην εποχή των μνημονιακών πραξικοπημάτων, τα κανάλια διαδραματίζουν ρόλο "τανκς". Ειδικότερα τα περιβόητα δελτία των οκτώ. Οι επιχειρήσεις media είναι οι μοναδικές επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν τα χρέη τους από την εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συχνότητες, χρέη που η ίδια η τρόικα υπολόγιζε πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Αντ' αυτού, λαμβάνουν νέα παράταση του παράνομου καθεστώτος λειτουργίας τους. Είναι ο μοναδικός κλάδος επιχειρήσεων στον οποίο επιβραβεύεται η καθυστέρηση καταβολής των χρεών!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Φίλη, ΕΔΩ...

ΕΝΦΙΑ: Θέλω θέλω θέλω, Βαγγέλη Βενιζέλο...


Προεκλογικό θεατράκι. Θορυβηθείς ο Ευάγγελος από τα -μώρε, πως το λέει το MEGA!- τερατώδη λάθη  του υπουργείου Οικονομικών, ανέβηκε τα σκαλιά του Μαξίμου.
Και εκεί...
τα 'πε εξω από τα δόντια στον πρωθυπουργό. Ακου Αντώνη θα πρεπει να δώσουμε ενα μήνα παράταση. Αυτοί οι βλάκες, ο Στουρνάρας και οι άλλοι, θα μας κάψουν στις εκλογές.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί του και του 'πε, προχώρα Βαγγέλη. Στον ΕΝΦΙΑ - χωρίς να γινουν μελέτες και τέτοια από το ΥΠΟΙΚ. Σίγα μη γίνουν- δόθηκε ενος μήνα παράταση .
Τώρα αν θα το πληρώσουμε σε 4 ή 6 δόσεις, ή, το κυριότερο, αν εχουμε λεφτά να τον πληρώσουμε, ποιος το λογαριάζει.
Ευτυχώς που στην χώρα υπάρχει ενας Σαμαράς και ενας Βενιζέλος ...
 


Καραμανλής off road...

Eδώ κοντά παραθερίζει καί στό νησί μας δέ γυρίζει... Γιατιιιί;...
Χρόνια και χρόνια στήν Τήνο πάει
λές καί τή Μύκονο δέν τήν πονάει...
Γιατίιιι;
Όλο εκεί πάει καί τρέχει
λές καί στή Μύκονο δρόμοι δέν έχει...
Γιατίιιι;
(Mήπως, λέω μήπως, επειδή...)
...Από νερό, στήν Τήνο, δέν έχουν ξεμείνει
γιατί εκεί ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ειρήνη...
Γιατίιιι; (νά μήν έχει κι εκεί;)
Και ζούμε μακριά του μες τη μιζέρια
χειμώνες τώρα καί καλοκαίρια
Γιατίιιι;
                                         ---
Μά τόν λατρεύω κ' είναι τό φώς μου 
γιατί 'ναι, βλέπεις, ο άνθρωπος μου...
                                  ----------------
μιά ιδέα πάνω στό γνωστό τραγούδι τών Μενέλαου Θεοφανίδη/ Μίμη Τραϊφόρου πού τραγούδησε η Σοφία Βέμπο,
μέ αφορμή τήν παρακάτω είδηση
Δ.Ν.Α. 

--------------------------------------------------------------------------------------------
 7/8/14
Καραμανλής off road...

 Εκτός από τη θάλασσα, τον ήλιο και το καλό φαγητό, του αρέσει και η πεζοπορία. Ο Κώστας Καραμανλής που βρίσκεται στην Τήνο για διακοπές, εθεάθη σήμερα νωρίς το πρωί στο...
χωριό Φαλατάδος.

Ήταν γύρω στις 7 το πρωί, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός μαζί με την παρέα του έφτασε στο ορεινό παραδοσιακό χωριό, ψάχνοντας για το μονοπάτι που οδηγεί στον μοναδικής ομορφιάς κόλπο της Λιβάδας με τα γρανιτένια βράχια.

Η συγκεκριμένη διαδρομή – περίπου 5-6 χιλιόμετρα, 2 και κάτι ώρες κατηφορικός δρόμος - θεωρείται μία από τις πιο όμορφες του νησιού καθώς συνδυάζει εναλλαγές τοπίου και είναι από τις πιο «πράσινες» του νησιού.

Πρόκειται για ένα λιθόστρωτο -σε αρκετά σημεία του- μονοπάτι κατά μήκος του λαγκαδιού ανάμεσα σε ορεινούς όγκους και πλούσια βλάστηση (κυρίως βελανιδιές), σε κάποια σημεία της διαδρομής υπάρχουν πηγές και μικροί καταρράκτες ενώ λίγο πριν το λαγκάδι καταλήξει στη θάλασσα, βρίσκεται ένας μικρός υγροβιότοπος με πάπιες.

Η επιστροφή πάντως – λέγεται – ότι έγινε με αυτοκίνητο…

topontiki.gr         

"Tι μας λέτε ρε καραγκιόζηδες?"...




 Οργισμένο "tweet" του Γιάννη Μανώλη, αφιερωμένο στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μ' αφορμή τη...
δήλωση του αντιπροεδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι, με δική του πρόταση παρατείνεται για ένα μήνα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.
Χωρις άλλα λόγια, ιδού τι έγραψε στο Twitter:

manolis

"...μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ανεβαίνουν η libido και οι απαιτήσεις..."

Παιδιά, η πλάκα τέλος!...




Η απόσταση από την κωμωδία στο δράμα δεν είναι μεγάλη. Μπορεί το γελοίο να προκαλεί κάποιες φορές γέλια μέχρι δακρύων. Αρκεί να μην υφίστασαι τις συνέπειες της γελοιότητας. Τότε η πλάκα τελειώνει…


Ακούγοντας τον νέο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αγκαλιασμένο με τον «αδελφό» του Σαμαρά, να μας λέει πόσο σκληρά πάλεψε – σαν λιοντάρι – για να μας σώσει, σκάσαμε το πρώτο χαμόγελο. Όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», δεν κρατηθήκαμε, γελάσαμε. Όπως και να το κάνεις, η υποκριτική ικανότητα κάποιων πολιτικών είναι αξεπέραστη…

Ανοίγοντας, ωστόσο, τον λογαριασμό στο Taxis και περιμένοντας την υπεσχημένη δικαιότερη φορολόγηση των ακινήτων, το χαμόγελο από την πλάκα των κυρίων Γιούνκερ και Σαμαρά παγώνει. Και τότε επανέρχονται οι μαύρες σκέψεις, δηλαδή η προσγείωση στην πραγματικότητα.

Και η πραγματικΟτητα, δυστυχώς, έχει ένα κακό. Είναι επίμονη, δεν αλλάζει και κάνει τη γελοιότητα να σε πονάει και να σε εξοργίζει. Τότε, ως διά μαγείας, οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πώς «σήμερα βγαίνουμε από την κρίση» ακούγονται σαν αυτό που είναι: κοροϊδία.

Οπως σαν κοροϊδία διαβάζονται και κάποια πρωτοσέλιδα εφημερίδων («Αντίο τρόικα») που κάνουν προώθηση της κωμικής υπερπαραγωγής που στήνουν η κυβέρνηση και οι «φίλοι» της σαν τον Γιούνκερ. Καθώς όμως αυτή η υπερπαραγωγή χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, παύει να είναι κωμωδία και γίνεται δράμα.

Δράμα, το οποίο μάλιστα θα παιχτεί κεκλεισμένων των θυρών, τον Σεπτέμβρη, κάπου στο Παρίσι. Εκεί, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, έχει οριστεί για τις 3 Σεπτέμβρη το ραντεβού της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα προκειμένου να γίνει η νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αλλαγή του χώρου στον οποίο θα γίνει η… πράξη του ελέγχου δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβούν τα συνήθη και ότι θα περιοριστούν οι ορέξεις των δανειστών.

Το αντίθετο, θα λέγαμε, καθώς μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ανεβαίνουν η libido και οι απαιτήσεις.
  topontiki.gr

Aκόμα δέν βγήκε από τ'αυγό του καί θέλει facebook!



apo-mora-sto-facebook

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος


Για νεα απάτη, μεσω email, αυτή τη φορά σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.        
                       -----

SKAI.gr




9/8/1978.Πτήση 411 από Αθήνα. Τό Τζάμπο 747, τής ΟΑ, πού έγραψε ιστορία...


Στις 9-8-1978 η Ολυμπιακή Αεροπορία είχε προγραμματίσει την πτήση 411 από Αθήνα.

Αμέσως μετά την απογείωση και με τους κινητήρες να λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους το τμήμα του στροβίλου του Νο 3 κινητήρα εξερράγη και έπεσε στο έδαφος. Κατά τη διερεύνηση που ακολούθησε αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι από τους αγωγούς ψύξης του στροβίλου ήταν βουλωμένοι. Αυτό είχε αποτέλεσμα να υπερθερμανθούν και να σπάσουν, προκαλώντας καταστροφή στο Νο 3 κινητήρα, με αποτέλεσμα την αποκόλληση του.

Ο ιπτάμενος μηχανικός μόλις είδε την καταστροφή του κινητήρα έκοψε τα νερά, δηλαδή έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα ψεκασμού νερού σε όλους τους κινητήρες. Με την ενέργεια του αυτή, το αεροπλάνο έχασε 4500 λίμπρες από την ώση, γεγονός που επιβάρυνε την ήδη επικίνδυνη κατάσταση. Το αεροπλάνο πλέον πετούσε με ταχύτητα ελάχιστα υψηλότερη από αυτή που ήταν το όριο για την απώλεια στήριξης. Η πορεία που μπορούσε ο κυβερνήτης να ακολουθήσει ήταν μόνο ευθεία και οριζόντια. Κάθε άλλη ενέργεια θα είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του Τζάμπο 747, γιατί θα έχανε πολύτιμους κόμβους ταχύτητας. Αναγκαστικά το τεράστιο αεροπλάνο των 335.000 κιλών πέρασε πάνω από το Ελληνικό, την Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα. Το αεροπλάνο πήγαινε καρφί στο όρος Αιγάλεω, με τελικό στόχο την καταστροφή του. Στις 2.05 μμ μια ελαφριά αύρα έδωσε στο Τζάμπο 747 μερικά πόδια ύψους, που σε συνδυασμό με την μείωση των καυσίμων κατάφερε με μια μικρή κλίση να αποφύγει την συντριβή του στις πλαγιές του Αιγάλεω. Στις 2.20 μμ η προσγείωση έγινε χωρίς κανένα απρόοπτο. Μετά από έρευνα στα στοιχεία του αεροπλάνου φάνηκε ότι είχαν γίνει τροποποιήσεις στους κινητήρες, για να έχουν μεγαλύτερη ώση. Μια από τις τροποποιήσεις ήταν και στο σύστημα ψεκασμού, η βασική αιτία του αεροπορικού συμβάντος που αναφέραμε ανωτέρω.

(από τό φίλο Μιχάλη Γ. Γρυπάρη)


Δουλευόμαστε



Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com

 Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας που ξέρεις ότι οι πιθανότητες οικονομικής σου επιβίωσης είναι αντίστοιχες Αμερικανού ανθυπολοχαγού στο Βιετνάμ. Έχεις μπροστά σου φόρο εισοδήματος. Εισφορά ΟΑΕΕ. Ασφάλιση αυτοκινήτου, μπορεί και καμιά ιδιωτική. Στο βάθος βλέπεις τα τέλη κυκλοφορίας. Και κάνεις login στην εφορία για να δεις τον ΕΝΦΙΑ ανοίγοντας μια χαραμάδα στα δάχτυλα που κλείνουν τα μάτια. Πρακτικά δεν μπορείς να τα πληρώσεις όλα αυτά, ειδικά αν έχεις και νοίκια, κάρτες, παιδιά, σχολικά. Θα πας την εφορία σε δόσεις, θα αφήσεις απλήρωτη την κάρτα, μπορεί και την ασφαλιστική. Τέλος πάντων, σε ακραίες συνθήκες είναι λογικό να υιοθετήσεις μία ακραία συμπεριφορά. Μπορεί να βγεις με τα στυλό και τα εικονίσματα στο μετρό, με τα χαρτομάνδηλα στο φανάρι, με το Λούγκερ στη ΔΟΥ.
«Η ανάπτυξη άρχισε σε αυτή τη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας δράσεις για ανέργους. Είναι λίγο σουρεαλιστικό να διαθέτεις κονδύλια για ανέργους αναφερόμενος στην ανάπτυξη. Όμως νομίζω ότι δεν υπάρχει και άλλος τρόπος. Στα σοβαρά τώρα, βλέπει κανείς φύλλα ανάπτυξης στον πραγματικό κόσμο, έξω από βάζα και επικοινωνιακά θερμοκήπια; Ίσως, βέβαια, παρατηρεί δείκτες που δείχνουν ένα σκίρτημα προς τα πάνω. Είναι χρήμα που δεν φοβάται πλέον να κυκλοφορήσει και να πέσει στην αγορά. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Είναι αντανακλαστική συγκυρία, κάποια στιγμή το ελατήριο θα πάει και προς τα πάνω. Εν τέλει αυτό που περιγράφεται ως ανάπτυξη από την κυβέρνηση σερβίρεται μαζί με φρέντο καπουτσίνο και καίγεται στις ψησταριές των καινούργιων σουβλατζίδικων. Άλλες επιχειρήσεις δεν δημιουργούνται, εκτός και αν κάτσει καμιά αρπαχτή από το ΕΣΠΑ. Ούτε αυτό είναι περίεργο. Η διαχείριση της κρίσης γίνεται μέσα από σενάρια επιβίωσης, όχι από σχέδια ανάκαμψης. Ακόμα και σήμερα, έχεις την αίσθηση ότι η πολιτική χαράσσεται γύρω από επικοινωνιακούς κόμβους, κενούς περιεχομένου. Να φύγει, ας πούμε, η τρόικα. Να δείξουμε ότι ο Σαμαράς έρχεται να διορθώσει τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ. Ταυτοχρόνως, ακόμα και οι υγιείς επιχειρηματικές ιδέες κουρεύονται από το δρεπάνι της υπερφορολόγησης. Γιατί να φτιάξεις κάτι καινοτόμο στην Ελλάδα; Για να πληρώσεις εφορία; Μόνο για αυτό. Και όταν έρχεται ο φόρος, να μένεις ακίνητος με το στόμα ανοιχτό. Και εκείνο το μοναδικό, το κρίσιμο δευτερόλεπτο, θα σε θεωρούν ακίνητο δύο τετραγωνικών και θα σου στέλνουν ΕΝΦΙΑ σε λογικό ύψος υπό την πρόνοια του Σαμαρά. Τώρα κάποιος θα πεταχτεί και θα ρωτήσει τι μπορεί να γίνει. Δεν είναι απαραίτητο ότι πάντα μπορεί να γίνει κάτι. Δεν είναι, δηλαδή, σπάνιο αυτό. Όλες οι ταφόπλακες το γράφουν.
  Κώστας Γιαννακίδης

protagon.gr