Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τριετής φυλάκιση με αναστολή για τον πρώην εκδότη της Απογευματινής για χρέη στο Δημόσιο


Παραπολιτική
Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας, που απουσίαζε από το δικαστήριο, συνελήφθη τη Δευτέρα, αν και η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή την Τετάρτη. Κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Η εφημερίδα «Απογευματινή» σταμάτησε να εκδίδεται τον Οκτώβριο του 2010 με απόφαση του ιδιοκτήτη της κ. Σαραντόπουλου, ο οποίος με προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, που απορρίφθηκαν, είχε αιτηθεί να κηρυχθεί η επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.

Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πλέον, ειδήσεις όπως αυτές περνούν στα ψιλά και είναι και κάπως λογικό, μιας και ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί.

Παρ' όλα αυτά, έχει μια αξία να δει κανείς την κατάντια εντύπων και οικογενειών που κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να τους χαλάσει τη βολή. Ποιος θα περίμενε για παράδειγμα στην περίοδο Καραμανλή ότι θα χρεοκοπούσε μια μέρα η Απογευματινή όταν τα εκατομμύρια της κρατικής διαφήμισης στήριζαν κάθε γαλάζιο έντυπο;

Πόσο μα πόσο ταιριάζει σε βασικούς και δευτερεύοντες πρωταγωνιστές της ελληνικής κρίσης το «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»;

"Γαργάρα" ο λαλίστατος Άδωνις...








Ο κατά τα άλλα λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης, αυτήν την είδηση την έκανε γαργάρα και δεν έβγαλε κιχ στις καθημερινές του τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Μιλάμε για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με τον χρόνο εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Η Κομισιόν κατέθεσε προσφυγή γιατί η Ελλάδα δεν εξασφαλίζει ότι οι γιατροί δεν εργάζονται, κατά μέσο όρο, περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν υπερωριών. Σύμφωνα με την Επιτροπή, στην Ελλάδα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας εργάζονται κατά μέσο όρο τουλάχιστον 64 ώρες την εβδομάδα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πάνω από 90. Η Επιτροπή θεωρεί αυτήν την κατάσταση σοβαρή παράβαση της Κοινοτικής Οδηγίας για τον χρόνο εργασίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία και την ασφάλεια των γιατρών, αλλά και τους ασθενείς τους, καθώς οι γιατροί που βρίσκονται σε κατάσταση υπερκόπωσης διατρέχουν τον κίνδυνο να κάνουν λάθη.
left.gr

"Περί Άνθρώπινης βλακείας".

Αφιερωμένο σ΄όσους, ήδη, πολιτεύονται καί σ΄όσους έχουν βάλει υπέρτατο σκοπό τής ζωής τους : "νά μάς σώσουν, ντέ καί καλά"...



         "...Άλλωστε η βλακεία έχει τρία χαρακτηριστικά :    1) Η βλακεία είναι ασυναίσθητη και υποτροπιάζει. «Ο κίνδυνος της βλακείας προέρχεται από τον βλάκα που δεν ξέρει ότι είναι βλάκας».  Αυτό δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα στην καταστρεπτική δράση της. Ο βλάκας δε γνωρίζει τα όριά του, παραμένει προσκολλημένος στις πεποιθήσεις του και δεν ξέρει πώς να αλλάξει, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει επ’ άπειρον τα ίδια λάθη. Σε κλινικό επίπεδο, η βλακεία είναι η χειρότερη ασθένεια, γιατί είναι αθεράπευτη. Ο βλάκας έχει την τάση να επαναλαμβάνει πάντα την ίδια συμπεριφορά, γιατί δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλεί και συνεπώς δεν μπορεί να αυτοδιορθωθεί. Αυτός είναι και ο ορισμός της Σχιζοφρένειας, “η επανάληψη της βλακείας”.
2) Η βλακεία είναι μεταδοτική. Το πλήθος, δηλαδή, συμπεριφέρεται με περισσότερο βλακώδη τρόπο από τα μεμονωμένα άτομα που το συνθέτουν. Αυτό εξηγεί γιατί ολόκληροι λαοί (όπως η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία) μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν, ώστε να επιδιώκουν τρελούς σκοπούς. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα γνωστό στην ψυχολογία. Η συναισθηματική μετάδοση, που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας, μειώνει την κριτική ικανότητα. Παρατηρείται τότε η «πόλωση της λήψης αποφάσεων»: επιλέγεται η πιο απλή λύση,που συνήθως είναι και η λιγότερο έξυπνη.
 3) Εκτός από το πλήθος, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που γιγαντώνει τη βλακεία: η εξουσία. «Η εξουσία αποβλακώνει», έγραψε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Τα άτομα που έχουν εξουσία τείνουν να πιστεύουν ότι, ακριβώς επειδή έχουν εξουσία, είναι οι καλύτεροι, οι πιο ικανοί, οι πιο έξυπνοι, οι πιο σοφοί από όλη την ανθρωπότητα. Εξάλλου, περιστοιχίζονται από αυλικούς, οπαδούς και κερδοσκόπους, που ενισχύουν διαρκώς αυτή την ψευδαίσθηση. Με αυτό τον τρόπο όποιος βρίσκεται στην εξουσία καταλήγει να διαπράττει κατά γενική ομολογία τις μεγαλύτερες ανοησίες.
Άλλωστε η εξουσία (πολιτική, οικονομική ή γραφειοκρατική) αυξάνει κατακόρυφα την καταστρεπτική δύναμη ενός βλάκα. Η ιστορία βρίθει περιστατικών με συγκλονιστικά λάθη εκτίμησης. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ στις 14 Ιουλίου του 1789 (την ημέρα της κατάληψης της Βαστίλης, το γεγονός με το οποίο ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση) σημείωσε στο ημερολόγιό του: «Σήμερα τίποτα καινούριο». Η ίδια ανόητη αίσθηση του ανίκητου ίσως οδήγησε τον Τζορτζ Άρμστρογκ Κάστερ να επιτεθεί στους Ινδιάνους της Μοντάνα το 1876 (κοντά στον πύργο Λιτλ Μπιγκ Χορν εκατοντάδες άντρες του αμερικανικού στρατού κατασφάχτηκαν από τη συμμαχία των Ινδιάνων Σιου με τους Σεγιέν) ή τον Ναπολέοντα να εισβάλει στη Ρωσία το χειμώνα του 1812 (κατά τη διάρκεια του οποίου η Μεγάλη Στρατιά της Γαλλίας αποδεκατίστηκε από το κρύο και την ανέχεια)..."                                                     [Απόσπασμα από τό "Δοκίμιο Περί Άνθρώπινης βλακείας" τού  Carlo Cipolla (1922-2000)]                                    Ο από "απαράβατο" καθήκον αντιγράψας   Δ.Ν.Α.

Μπερλουσκόνι : Finito la musica...

ΙΤΑΛΙΑ

Τέλος γερουσία και ασυλία για τον Μπερλουσκόνι

Τέλος γερουσία και ασυλία για τον Μπερλουσκόνι
Την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Σώμα ενέκρινε χθες η ιταλική Γερουσία, στερώντας την ασυλία από τον πρώην πρωθυπουργό. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο Μπερλουσκόνι χάνει την έδρα του (και άρα την ασυλία που τη συνοδεύει), εξαιτίας της τελεσίδικης καταδίκης του για φοροδιαφυγή.
Οι γυναίκες γερουσιαστές που παρέμειναν στο κόμμα του Μπερλουσκόνι εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση ντυμένες στα μαύρα. Την ίδια ώρα ο Καβαλιέρε έκανε λόγο για «μια πικρή ημέρα θρήνου», μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του, έξω από την έπαυλή του στη Ρώμη. «Βλέπετε πώς λειτουργεί η Αριστερά, είναι απλά τρομερό - πώς μπορείς να πετάς έναν άνθρωπο έξω μετά από είκοσι χρόνια;» αναρωτήθηκε στο Reuters υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού. «Είναι 57 οι δικαστικές υποθέσεις σε βάρος μου» υποστήριξε ο τρεις φορές πρωθυπουργός. «Σε καμιά δημοκρατική χώρα στην ιστορία, δεν έχει συμβεί ποτέ ένας πολιτικός ηγέτης να έχει δεχθεί τέτοια δίωξη», προσέθεσε και κατηγόρησε τους δικαστές ότι «ακολουθούν τη δικανική οδό προς τον σοσιαλισμό» και ότι «είχαν προαποφασίσει να με καταδικάσουν για την υπόθεση Mediaset και εκείνη για την Ρούμπι». Δήλωσε «απόλυτα αθώος» και ορκίστηκε να εκδικηθεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Δεσμεύτηκε, παρά την έξωση από τη Γερουσία, να συνεχίσει να ηγείται του κόμματος και της Κεντροδεξιάς. Ολοκλήρωσε την ομιλία του φωνάζοντας «ζήτω η ελευθερία». Θεωρητικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας πρώην πολιτικός μπορεί πλέον να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr)

Επικίνδυνη η τροπολογία για τα φάρμακα...

Γιαννόπουλος: Σε παραλήρημα ο Άδωνις...

Επικίνδυνη η τροπολογία για τα φάρμακα...

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο πρώην υφυπουργός Υγείας και στέλεχος της ΝΔ, Αθ. Γιαννόπουλος σχετικά με την...
τροπολογία Γεωργιάδη για τα φάρμακα.
Μιλώντας στον κανάλι "Ε", ο Αθ. Γιαννόπουλος επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι βρίσκεται σε "γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα", ενώ όσον αφορά την τροπολογία για τα φάρμακα σημείωσε ότι "θα μπούμε σε περιπέτειες, οικονομικές και ιατρικές".
"Το θέμα των φαρμάκων έτσι όπως έχει τεθεί χωρίς καμία μελέτη, είναι επικίνδυνο", είπε ο πρώην υφ. Υγείας, τονίζοντας παράλληλα ότι "θα λείψουνε φάρμακα από την αγορά, θα αυξηθεί το κόστος υγείας", ενώ "παραδίδονται τα πάντα στις πολυεθνικές γενοσημικές εταιρείες, όπως η TEVA".
Επίσης, σημείωσε ότι τα φάρμακα αυτά δεν ελέγχονται και κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΟΦ "να μας πει ποιους ποιοτικούς ελέγχους έχουν κάνει".Τι έχει να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης στον κ. Γιαννόπουλο; Τι έχει να πει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας για τα μείζονα ζητήματα που αναδεικνύει ο πρώην υφυπουργός Υγείας σχετικά με τους ανεπαρκέστατους ελέγχους του ΕΟΦ στα γενόσημα φάρμακα και την άλωση της αγοράς φαρμάκου από τις πολυεθνικές εταιρίες;

Τηλεπωλήσεις...Aπινιδωτών

                                                 Οικιακοί Απινιδωτές ποικίλης χρήσεως!

                                    Αυτά συμβαίνουν, Άδωνι, όταν είσαι ολημερίς στήν πρίζα