Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Τρεις οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ

Tvxs Ανάλυση
19:39 | 02 Οκτ. 2015
Με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρέχει τελευταία στιγμή με τις υπογραφές στο χέρι και, ωστόσο, να μην προλαβαίνει, έκλεισε η μεγάλη περιπέτεια της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Κατόπιν όλων αυτών, η Νέα Δημοκρατία πάει με τρεις υποψήφιους προέδρους στις εσωκομματικές εκλογές και από τη Δευτέρα αρχίζει η πιο σκληρή φάση του πολέμου.
Τη Δευτέρα, και εφόσον δεν υπάρξουν έως τότε ενστάσεις, θα ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψηφιότητες και θα μπει πλέον στο τραπέζι το επόμενο θερμό ζήτημα - το πότε θα γίνει η προεδρική εκλογή.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πιέζει να στηθούν οι κάλπες το πολύ σε 15 με 20 ημέρες, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα που επιδιώκουν μεγαλύτερη προεκλογική περίοδο και θέλουν να γίνουν οι εκλογές περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Η μεγαλύτερη μάχη, όμως, αναμένεται να δοθεί στη σύγκρουση των οικογενειών, βαρόνων και φατριών της ΝΔ που ήδη συγκροτούν τα στρατόπεδα των 4 υποψηφίων.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο επίσημος «εκλεκτός» της πτέρυγας Καραμανλή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατεβαίνει με σημαία το «νέο κόντρα στο παλιό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει στο όνομα και στην επιρροή της - διασπασμένης έστω - οικογένειας Μητσοτάκη.
«Αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή», δήλωσε καταθέτοντας νωρίτερα την υποψηφιότητά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας και το στίγμα της υποψηφιότητάς του: «Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας»... «Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Στις δικές του δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ και πρόσθεσε:  «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό».
Χθες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταθέτοντας πρώτος απ' όλους την υποψηφιότητά του έστειλε επίσης μήνυμα ενότητας και προειδοποίησε ότι θα ήταν λάθος για τη ΝΔ να αναζητήσει τον «αντί-Τσίπρα»…

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Θ. Λιακουνάκος


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
 Προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ο Θωμάς Λιακουνάκος που απολογήθηκε για πέντε περίπου ώρες στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος με αποδέκτες και πολιτικούς σε συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Η απολογία του που έγινε και προφορικώς και με υπόμνημα αφορούσε διακίνηση περί τα 2 εκ. ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του θωμά Λιακουνάκου που εντοπίστηκε στο Μονακό.
Τη διακίνηση των 2 εκ. ευρώ επιβεβαίωσαν δύο μάρτυρες που εξετάστηκαν από την ανακρίτρια δίδοντας στοιχεία ότι τα χρήματα από την εταιρεία Λιακουνάκου κατέληξαν σε δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία ήταν συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου, στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν την ανακρίτρια σε έκδοση εντάλματος σύλληψης στις αρχές της εβδομάδος κατά του Λιακουνάκου ο οποίος θα οδηγηθεί μετά την απολογία του στις φυλακές.
από kathimerini.gr

Γκρουπ VW: 9.119 αυτοκίνητα με το παραποιημένο λογισμικό κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Πηγή: REUTERS
Γκρουπ VW: 9.119 αυτοκίνητα με το παραποιημένο λογισμικό κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Το σκάνδαλο με το παραποιημένο λογισμικό, που μείωνε τους εκπεμπόμενους ρύπους στα μοντέλα του γκρουπ της VW, αφορά και 9.119 αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το πειραγμένο λογισμικό των κινητήρων ντίζελ της VW φέρουν 6.362 επιβατικά οχήματα VW (τα οποία κυκλοφορούν ήδη στη χώρα μας) 1.875 μοντέλα της Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα της VW. Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση ενώ τονίζει ότι δεν επηρεάζονται τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο Εuro6.

Επίσης, η ελληνική αντιπροσωπεία αναφέρει ότι, τόσο η VW όσο και η Audi, θα παρέχουν συνεχή ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και τη δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, βάσει του αριθμού πλαισίου. Στόχος των αντιπροσωπειών είναι οι κάτοχοι των οχημάτων να ενημερωθούν για το πότε ειδοποιηθούν από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της ελληνικής αντιπροσωπείας για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

Έως και σήμερα, το σκάνδαλο με τα παραποιημένα λογισμικά επηρεάζει πάνω από 5 εκατομμύρια οχήματα της Volkswagen , η Audi ανακοίνωσε 2,1 εκ. μοντέλα, η Skoda φέρεται να έχει πάνω από 1.5 εκατομμύρια οχήματα , ενώ υπάρχουν και 1,8 εκ. επαγγελματικά VW. Με τα μοντέλα της Seat υπολογίζεται ότι τα μοντέλα που επηρεάζονται σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια οχήματα.

από tanea.gr

«Κλείδωσε» η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα


Αποφασίστηκε η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ. Η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, από τις 9 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια του Euroworking group σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο εκφράστηκε ιδιαίτερη ανησυχία, κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ, για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που θα ακολουθήσει μετά την εκπλήρωση των πρώτων. Και αυτό γιατί εκτός από την δυσκολία των μέτρων που θα περιλαμβάνει τις βασικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, την φορολόγηση των αγροτών αλλά και τα προσχέδια των προϋπολογισμών για τα επόμενα έτη  (2016- 2019) ενώ συγχρόνως θα συμπέσει και με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο όγκο εργασίας
Συγχρόνως σε αυτή την δεύτερη υποδόση αναμένεται να περιλαμβάνονται και όλες οι τραπεζικές μεταρρυθμίσεις ( κόκκινα δάνεια κλπ) που θα επιτρέψουν πρόσβαση στα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Κατά την διάρκεια του ΕWG δεν έγινε καμία καμία συζήτηση για το χρέος.
από kathimerini.gr

Δίκη «Noor 1»: Παρέμβαση Αρείου Πάγου...


 ...μετά το ξαφνικό κώλυμα της Προέδρου του Δικαστηρίου

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου για την αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, η οποία επρόκειτο να εκδικάσει την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1»,να δηλώσει κώλυμα και να αποσυρθεί λίγες μόλις ημέρες πριν την δίκη.
Η δίκη για την υπόθεση των ναρκωτικών είχε οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.
Η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου παρενέβη καθώς δημοσιεύματα άφηναν υπόνοιες για τη βασιμότητα και την αλήθεια του κωλύματος που επικαλέστηκε η Πρόεδρος της δίκης, και για το λόγο αυτό στην παραγγελία της εξηγεί γιατί προκλήθηκε και η παρέμβαση της. Μεταξύ άλλων σημειώνει. «επειδή βάση αυτής της ενέργειας ( της δήλωσης κωλύματος) διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος των λειτουργών της διαβιβάζεται ο φάκελος με τις σχετικές αναφορές του Τύπου στον Προϊστάμενο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου ».
Ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία πριν από μερικούς μήνες προήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας»
Η υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014 προκαλώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη.
Μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης και την έκδοση βουλεύματος στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχουν παραπεμφθεί και θα καθίσουν συνολικά 35 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.
από kathimerini.gr

Η οδική ασφάλεια επί τάπητος στη συνάντηση Παυλόπουλου-Ιαβέρη

Η οδική ασφάλεια επί τάπητος στη συνάντηση Παυλόπουλου-Ιαβέρη
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τάσο Ιαβέρη
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κρατικής μηχανής αλλά και της κοινωνίας για τα θέματα οδικής ασφάλειας στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τάσο Ιαβέρη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ώστε να τους ενισχύσει και να ευαισθητοποιηθούν, αυτοί που πρέπει να ευαισθητοποιηθούν.

Εξήρε τον ρόλο και την πρωτοβουλία του Τάσου Ιαβέρη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που προέρχεται από έναν άνθρωπο που εργάζεται αφιλοκερδώς και που δείχνει και το μέγεθος της κοινωνικής ευαισθησίας του.

Αναφερόμενος στην ουσία αυτής της προσπάθειας, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι αφορά την προστασία του ίδιου του ανθρώπου, και συμβαδίζει με αυτό που η ίδια η πολιτιστική μας παράδοση και το Σύνταγμά μας ορίζει, δηλαδή να προστατεύσουμε την αξία του ανθρώπου και να του επιτρέψουμε να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

Δευτερευόντως, όπως είπε ο Πρόεδρος, είναι και ένα πολύ μεγάλο ζήτημα Εθνικού Συστήματος Υγείας και εθνικής Οικονομίας, αλλά είναι δεύτερο αυτό το ζήτημα,είναι απόρροια του πρώτου, για το οποίο αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια.

Ο Τάσος Ιαβέρης, αφού υπενθύμισε το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει επί του θέματος ο κ. Παυλόπουλος και κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, κάλεσε τον Πρόεδρο να ασκήσει όποια πίεση μπορεί, προκειμένου να γλυτώσουμε ανθρώπους, από τον θάνατο, την αναπηρία, tη δυστυχία αλλά και την σπατάλη δημοσίου χρήματος από τα Τροχαία.
από tanea.gr

Συναγερμός για τουρίστα με βαρύτατη λοιμώδη μεταδοτική ασθένεια: Φόβοι για χολέρα



tvxs.gr | 02 Οκτ. 2015
Σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, νοσηλεύεται ένας Ολλανδός Τουρίστας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας, που παραπέμπουν σε χολέρα. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για χολέρα. Πραγματοποιούνται ακόμη έλεγχοι».
Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Δείγματα έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.
Κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων μεταβαίνει στην Κω προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα. Παράλληλα ερευνάται αν είχε επισκεφθεί περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα, λοιμώδη νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον Θανάση Γιαννόπουλο, στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνωστισμός στον εναέριο χώρο της Συρίας...


Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα χθες τα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας στη Συρία, τα οποία όπως ανακοίνωσε είχαν στόχο τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί συζήτησαν για τους τρόπους αποφυγής οποιουδήποτε επεισοδίου στον...
συριακό εναέριο χώρο.

Στον εναέριο χώρο της Συρίας ήδη οι πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών είναι αναρίθμητες: επιχειρούν μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας, η συριακή Πολεμική Αεροπορία εξαπολύει επιδρομές, και πλέον οι Ρώσοι ανέπτυξαν πάνω από 50 μαχητικά και ελικόπτερα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι επλήγησαν χθες για δεύτερη συνεχή ημέρα θέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Καταστράφηκαν «ένα αρχηγείο του Ισλαμικού Κράτους και μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή της Ιντλίμπ», στη βορειοδυτική Συρία, καθώς και ένας χώρος όπου παγιδεύονταν οχήματα για να χρησιμοποιούνται ως βόμβες από καμικάζι στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία, όπως και ένα στρατόπεδο στη Χάμα, επίσης στην κεντρική Συρία. Χθες το βράδυ, ένα τρίτο κύμα αεροπορικών πληγμάτων εξαπολύθηκε εναντίον του ΙΚ στη Χάμα και στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Όμως οι ΗΠΑ, οργανώσεις των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του Άσαντ και μια ΜΚΟ που καταγράφει τις εξελίξεις στον συριακό πόλεμο ανέφεραν πως οι ρωσικές επιχειρήσεις στην πραγματικότητα στρέφονται και εναντίον οργανώσεων ανταρτών που απειλούν το καθεστώς, όχι μόνο εναντίον των τζιχαντιστών...

Το «πείραμα» πέτυχε: η Σουηδία καθιερώνει την εξάωρη εργασία

Κάνει καλό...

tvxs.gr | 01 Οκτ. 2015
Ήταν Απρίλιος του 2014 όταν αξιωματούχοι στον δήμο του Γκέτεμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης στη Σουηδία, ανακοίνωναν για πρώτη φορά την εφαρμογή ενός εξάωρου ημερησίου προγράμματος εργασίας για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. (Επιμέλεια - Νοηματική απόδοση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος)
«Ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο τα μέλη του υπαλληλικού προσωπικού θα παίρνουν λιγότερες ημέρες αναρρωτικής αδείας και θα νιώθουν καλύτερα τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, δουλεύοντας καθημερινά σε χαμηλότερη συχνότητα», δήλωνε σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο ο αντιδήμαρχος του Γκέτεμποργκ Ματς Πίλχεμ. Κι όπως αποδείχθηκε, αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα, άρχισε να αποδίδει καρπούς.
Μέσα σε έναν χρόνο από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος εξάωρης εργασίας στο Γκέτεμποργκ, το πείραμα άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές και να υιοθετείται σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.
Ήδη η εφαρμογή του έχει ξεκινήσει σε έναν οίκο ευγηρίας του Γκέτεμποργκ αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Σαχγκένσκα. Την ίδια στιγμή, επιχειρήσεις ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη συμφωνήσει να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προφανώς, δείχνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το πώς πηγαίνουν τα πράγματα.
Η Filimundus, μια εταιρεία δημιουργίας εφαρμογών και παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα με έδρα τη Στοκχόλμη, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο το πρόγραμμα εξάωρης εργασίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λίνους Φελντ υπογραμμίζει, ότι μετά την αλλαγή του προγράμματος, οι υπάλληλοι άρχισαν να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους σε επίπεδο εργασίας και έγιναν πιο αποτελεσματικοί.
«Η εντύπωσή μου είναι ότι μπορούμε πλέον να εστιάσουμε πιο έντονα στη δουλειά που πρέπει να γίνει και να έχουμε την αντοχή, ώστε να τη διεκπεραιώσουμε και πάλι να έχουμε αρκετά αποθέματα ενέργειας, φεύγοντας από το γραφείο», επισημαίνει ο Φελντ.
«Πιστεύω ότι η οκτάωρη εργασία δεν είναι τελικά τόσο αποτελεσματική, όπως θα πίστευε κανείς. Το να παραμένεις προσηλωμένος σε μια συγκεκριμένη εργασία για 8 ώρες αποτελεί μια τεράστια πρόκληση», προσθέτει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην περιοδική έκδοση Science Alert.
Μια άλλη startup επιχείρηση νέων τεχνολογιών, η Brath, ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος εξάωρης εργασίας πριν από περίπου τρία χρόνια. Μάλιστα, έχουν αποφασίσει να το διατηρήσουν, επομένως θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει πως τα πράγματα μάλλον πάνε καλά και πως το σύστημα δουλεύει.
« Πιστεύουμε ότι κανένας δεν μπορεί να είναι δημιουργικός και παραγωγικός, δουλεύοντας 8 ώρες συνεχόμενα. 6 ώρες είναι ένα πιο λογικό χρονικό διάστημα», εξηγεί η εταιρεία υπερασπιζόμενη την υιοθέτηση του εξάωρου προγράμματος εργασίας.
Τώρα πλέον όλοι θέλουν να μετακομίσουν στη Σουηδία
Κι ενώ είναι αληθές, ότι το πρόγραμμα εξάωρης εργασίας κερδίζει σταθερά ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στη Σουηδία, θα πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου ορισμένα πράγματα, προτού αποφασίσουμε να πακετάρουμε τα υπάρχοντά μας και πάμε να ζήσουμε εκεί.
Καταρχάς, όσο κι αν το πρόγραμμα φαίνεται δημοφιλές, δεν αποτελεί ακόμη νόρμα στη Σουηδία. Για να το θέσουμε αλλιώς, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά οκτάωρο ή και παραπάνω.
Ωστόσο, το να δουλεύεις μόνον έξι ώρες καθημερινά υποκρύπτει μια σημαντική λεπτομέρεια: αφού, λοιπόν, το όλο ζήτημα είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, οι εταιρείες απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν καθ' όλες αυτές τις έξι ώρες. Επομένως, όχι Facebook, ούτε Twitter, ούτε άλλες ασχολίες που να αποσπούν την προσοχή. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή...

«Ήμουν και είμαι πάντα παρών»...


Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του στη συνέντευξη Τύπου.

Έτσι έγινε ο πρώτος, που μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνται κατέθεσε την υποψηφιότητά του στα γραφεία της Ν.Δ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι...
ξέρει πού πάσχει η το κόμμα του και μπορεί να το αλλάξει, καθώς φιλοδοξεί να χτίσει κι όχι να γκρεμίσει.

«Ο λαός ζητάει ανανεωμένη και πειστική Ν.Δ., ζυμωμένη με την κοινωνία», είπε και δεν παρέλειψε να πει πως πάντα υπηρετούσε τη δεξιά παράταξη με αφοσίωση ανεξαρτήτως ποιος ηγούνταν.

Αύριο θα καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11.00 το πρωί τη δική του.

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει στους κόλπους της δεξιάς παράταξης τα τελευταία 24ωρα με τους διεκδικητές της προεδρίας να κάνουν τις τελευταίες κινήσεις τους στη «σκακιέρα».

«Καλό μήνα» από τον Β. Μεϊμαράκη

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την εκστρατεία του από το πρωί προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος.

Κι ενώ οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προτίμησε να... ευχηθεί «καλό μήνα», εκτοξεύοντας ειρωνείες προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

«Καλό μήνα βέβαια και στους κατοίκους των νησιών, στους οποίους λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση ΦΠΑ, ενώ ο κ. Καμμένος είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, αν μπει ο ΦΠΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Ευχήθηκε ακόμη «καλό μήνα» στους κατοίκους της πλατείας Βικτωρίας, ενώ συνεχίζοντας τις ειρωνείες προς την κυβέρνηση είπε «Καλό μήνα και σε κάθε ελληνική οικογένεια, που δυστυχώς, αυτό το μήνα, έχει να αντιμετωπίσει φοροκαταιγίδα και μείωση αποδοχών».

efsyn.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σε ηλίθιους απευθύνονται;...


Να επικρίνουν την κυβέρνηση το ΚΚΕ και η Λαική Ενότητα για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό, την αύξηση του Φ.Π.Α σε ορισμένα νησιά, το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και την φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο.

Και τα δύο κόμματα ήταν...
κατά του μνημονίου και αποδοκίμασαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν υπέγραψε τη συμφωνία που έφερε το τρίτο πρόγραμμα λιτότητας.

Θυμηδία όμως προκαλούν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που ψήφισαν το μνημόνιο στο οποίο περιλαμβάνονται όλα αυτά.

Οι ηγεσίες τους πίεζαν, για να μην πούμε εκλιπαρούσαν, τον Τσίπρα να αφήσει κατά μέρος τους ηρωισμούς, τις περιττές συζητήσεις, να μην κάνει τον δύσκολο και να συμφωνήσει με ό,τι του προσφέρουν οι δανειστές προκειμένου η χώρα να αποφύγει τις περιπέτειες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν ακόμη και εκτός ευρωζώνης.

Μειμαράκης, Γεννηματά και Θεοδωράκης δεν έκρυβαν την ανακούφιση τους όταν ο Τσίπρας εξερχόμενος της αιθούσης δήλωσε ότι «πάμε για συμφωνία».

Τις πρώτες μέρες έκαναν την πάπια και δεν μπήκαν στον πειρασμό να εκφράσουν αντιρρήσεις. Άλλωστε ήταν ακόμη νωπά τα δάκρυα χαράς που είχαν χύσει για την επίτευξη της συμφωνίας.

Όσο περνούσαν οι μέρες και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προφανώς για να κρατήσουν αποστάσεις και να το παίξουν καλοί στους οπαδούς τους, δειλά στην αρχή, πιο εμφατικά στη συνέχεια, ξεκίνησαν να διατυπώνουν ενστάσεις για τη μία ή την άλλη πλευρά του μνημονίου.

Διατυμπάνισαν ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να βρεθούν ισοδύναμα, ότι θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή και θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση να τις κάνει δεκτές, αλλιώς θα την καταγγείλουν για αναλγησία.

Σήμερα, ξέχασαν τι ψήφισαν, ξέχασαν τι υποσχέθηκαν για ισοδύναμα και καλπάζουν έμφορτοι ιερής οργής εναντίον των ληστών που απαλλοτριώνουν τα λαικά εισοδήματα.

Για ευνόητους λόγους η κριτική τους δεν στρέφεται κατά των δανειστών που υπαγόρευσαν τη συμφωνία- χέρι που σε ταίζει δεν το δαγκώνεις- αλλά εναντίον της κυβέρνησης.

Μα, σε μυαλοφυγόδικους απευθύνονται ;

Tάσος Παππάς
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσίπρας στον ΟΗΕ κατά της «νεοφιλεύθερης συνταγής» για την κρίση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - Ν.ΥΟΡΚΗ. Στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των Ην. Εθνών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απέρριψε τη «νεοφιλελεύθερη συνταγή» η οποία ακολουθείται στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λέγοντας ότι είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι έπρεπε να είχε αποφευχθεί η επιβολή μέτρων λιτότητας όπως η περικοπή μισθών και επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας.
Αυτό που αντιμετωπίσαμε, είπε, ήταν μια σθεναρή στάση μερικών υπέρ της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, και για να αποφευχθεί αυτό έπρεπε οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε να συνοδεύονται από μέτρα λιτότητας.
Επίσης, για  άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε το κορυφαίο διεθνές φόρουμ της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να προβάλει την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση της ροής προσφύγων προς την Ελλάδα και διαμέσου αυτής σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός επέδειξε ότι διαθέτει μεγάλα αποθέματα ανθρωπιάς, προσφέροντας τροφή και στέγαση σε χιλιάδες ανθρώπους από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, και άλλες χώρες.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισήμανε τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα σε μια εύφλεκτη περιοχή, τάχθηκε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και κάλεσε τις χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία του Μινσκ να την υλοποιήσουν πλήρως, και εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για την άνοδο του τζιχαντισμού τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί αποφασιστικά από τη διεθνή κοινότητα.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα αποφέρουν αποτελέσματα και θα υπάρξει συμφωνία που δεν περιλαμβάνει τις αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων και την παραμονή ξένων δυνάμεων στο έδαφος της κυπριακής δημοκρατίας.
Μίλησε για την πρόθεση της Ελλάδας να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η Αθήνα αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή της αυτή με κινήσεις όπως είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συζητά.
Τέλος, μίλησε για μια πραγματιστική πολιτική στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό αυτό ενέταξε και την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι η Αθήνα έχει προτείνει μια σειρά ρεαλιστικών ΜΟΕ και με τα Σκόπια.
kathimerini.gr

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                    από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"  (01.10.15)

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ. κατέθεσε ο Ευ. Μεϊμαράκης



Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, κατέθεσε το απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ο χρόνος και η διαδικασία διεξαγωγής της εσωκομματικής εκλογής αναδεικνύεται σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και των δύο διεκδικητών της ηγεσίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα.
«Πιστεύω στο χτίσιμο όχι στο γκρέμισμα. Βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία και στην προσφορά της και με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και δήλωσε ταυτισμένος με τη ΝΔ τονίζοντας ότι ποτέ δεν την εγκατέλειψε ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην ηγεσία.
«Κάποιοι άλλοι αφού εκμεταλλεύτηκαν τη ΝΔ, έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί, την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έγιναν απολίτικοι γιατί το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει. Εγώ πάντα την υπηρετούσα», συνέχισε.
«Με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την αυριανή ΝΔ» προσέθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος ή κομμάτι της ΝΔ.
Η πρόταση της πλευράς Μεϊμαράκη είναι να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες στις 18 Οκτωβρίου, θέση που αναμένεται να αντικρούσουν με βεβαιότητα οι δύο άλλοι υποψήφιοι μέσω των εκπροσώπων τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχαν χθες οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας και σήμερα οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιαδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ.
Στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, αναμένεται να καταθέσει και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία της Συγγρού. Επιπλέον, την κατάθεση της δικής του υποψηφιότητας θα προχωρήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
kathimerini.gr