Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η επιχειρηματολογία τής εισαγγελέως διαφθοράς αποδομεί τά γραφόμενα "Μάνδρου - Καθημερινής"...

Το δίκιο του Τύπου...
Ο Αλέξης Παπαχελάς καί 
η δικαστική συντάκτης 
τής εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Ιωάννα Μάνδρου
...και το δίκιο της εισαγγελέως

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς γράφει στο fb για το εξώδικο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκης στον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά και στην δημοσιογράφο της εφημερίδας Ιωάννα Μάνδρου:
Oι εφημερίδες, τα ΜΜΕ γενικότερα, πρέπει να αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα, όταν αφορούν υποθέσεις μείζονος σημασίας. Ακόμα κι αν η αποκάλυψη είναι παράνομη πράξη. Αυτή είναι μια πάγια δημοσιογραφική αρχή. 

Καλά έκανε, λοιπόν, η "Καθημερινή" και αποκάλυψε το έγγραφο της Τουλουπάκη και κακώς η εισαγγελέας την απειλεί με δίωξη, αν δεν κατονομάσει τον πληροφοριοδότη. Αυτό για το δίκιο του Τύπου. 
Ομως, σε όλα τα άλλα έχει δίκιο η εισαγγελέας. Το έγγραφο αυτό παρουσιάστηκε ως, δήθεν, ανατροπή στην υπόθεση. Το πιο εξωφρενικό είναι ο ισχυρισμός ότι, αν ένας μάρτυρας έχει καταθέσει στις αρχές άλλης χώρας, δεν μπορεί να καταθέσει στην Ελλάδα! Δηλαδή, αν ένας μάρτυρας έχει πει στο FBI ότι γνωρίζει πως έχουν χρηματιστεί πολιτικοί και γιατροί στην Ελλάδα, οι Ελληνες εισαγγελείς...δεν μπορούν να τον καλέσουν να τα πει και ενώπιόν τους, διασφαλίζοντας την ανωνυμία του. Και αυτό το υποστηρίζουν πολιτικοί και νομικοί στην Ελλάδα χωρίς να κοκκινίζουν. Οι Αμερικανοί, δηλαδή, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πιάσουν τα λαδώματα της Novartis και κάποιοι στην Ελλάδα να δίνουν λυσσώδη μάχη για να μη ληφθούν υπόψη στην Ελλάδα όσα είπαν οι μάρτυρες που μίλησαν πρώτα στην Αμερική. Φοβερά πράγματα.
Ιδού και το εξώδικο Τουλουπάκη. Όποιος το διαβάσει ολόκληρο θα καταλάβει πώς το άσπρο γίνεται μαύρο...