Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ας θυμηθούμε, μέρα που είναι και τον Άκη που δήλωνε αθώος...


...στη Βουλή (BINTEO)...
 Οι καταγγελίες, οι πολιτικοί αντίπαλοι, το κατεστημένο, οι στημένοι μάρτυρες και κυρίως οι δημοσιογράφοι. Αυτοί έφταιγαν που ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάθησε στο εδώλιο.

Η...
απολογία του στη Βουλή είναι καλό να ξανακουστεί σήμερα, υπό το πρίσμα των καταγγελιών για το Novartis_Gate. Και κυρίως αυτοί που πρέπει να την ακούσουν είναι όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι πιθανοί εμπλεκόμενοι. 

Ο Άκης βγήκε από τη φυλακή όχι γιατί ήταν αθώος, αλλά για ιατρικούς λόγους. Και μακάρι να είναι πάντα καλά στην υγεία του, αλλά αθώος και θύμα σκευωρίας δεν ήταν.

documentonews.gr

Υπεράνω όλων η πατρίς καί ...οι επενδύσεις (...καί κλάμα η κυρία!)

Η κυρία Βόζενμπεργκ αναγνωρίζει τους χρηματισμούς...
Αλλά... μην το πούμε παραέξω...

Με μια απίστευτη ατάκα στο Twitter η γαλάζια ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι...

υπάρχει χρηματισμός πολιτικών προσώπων, αλλά φοβάται ότι αν το "πούμε" δυσφημούμε την χώρα και έτσι θα χάσουμε επενδύσεις.

Το απίστευτο σκεπτικό της θα πρέπει να βάλει σε μεγάλη περίσκεψη τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεσούσης μάλιστα της συζήτησης στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis.

Δείτε το αποκαλυπτικό "τιτίβισμα" της Ελίζας Βόζενμπεργκ:

"Διασύρουν και δυσφημούν τη χώρα ως διεφθαρμένη, την ώρα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη τις επενδύσεις! Ποιος επενδυτής θα εμπιστευθεί μία χώρα με πολιτικό προσωπικό που χρηματίζεται; Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας! "...


documentonews.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Ποιος μιλάει για «εφημερίδα της κυβερνήσεως»!..

Το άτυπο αφεντικό του MEGA!..
Σπουδαίο εύρημα. Χαρακτήρισε την εφημερίδα «Documento» εφημερίδα της κυβερνήσεως και το λεγε και το ξαναλεγε. Ποιος; Ο Ευάγγελος. Που ξέχασε, φαίνεται, αυτό που μόλις προχθές ομολόγησε – έστω κι αργά – ο Ηλίας Νικολακόπουλος: Με 'κοψαν από το MEGA γιατί…
τους είπα πως αν βγω θα πω, πως θα χάσει ο Βενιζέλος!

Και δεν είναι η μόνη ομολογία για την περίοδο εκείνη του MEGA, που είχε καταντήσει το κανάλι του Βενιζέλου (μ’ όλα τα γνωστά 
 

Aύξηση του αριθμού των υπό δρομολόγηση πλοίων στο Αιγαίο

Με περισσότερα πλοία οι «ναυμαχίες» της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο
11/2018-10/2019: Τι δείχνουν οι δηλώσεις δρομολόγησης που κατέθεσαν στο υπουργείο Ναυτιλίας οι εταιρείες
Όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (αυξημένη επιβατική κίνηση, χαμηλές τιμές καυσίμων) σημειώνεται και αύξηση της προσφερόμενης μεταφορικής ικανότητας στις λεγόμενες «ελεύθερες» γραμμές.
Σημαντική αύξηση του αριθμού των πλοίων που είναι προγραμματισμένα να δρομολογηθούν την ακτοπλοϊκή σεζόν Νοέμβριο 2018-Οκτώβριο 2019 προκύπτει από τις ετήσιες δηλώσεις δρομολόγησης που κατέθεσαν στο υπουργείο Ναυτιλίας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Η σταδιακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και η διατήρηση προς το παρόν τουλάχιστον σε διαχειρίσιμα επίπεδα των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων φέρνουν αύξηση του αριθμού των υπό δρομολόγηση πλοίων στις μεγάλες δρομολογιακές γραμμές του Αιγαίου.
Γενικότερα παρατηρείται ότι...

Ομαδική έκθεση «Evasion #1», στο πολιτιστικό κέντρο Espace Christiane Peugeot

Απόδραση της ελληνικής τέχνης στο Παρίσι


Με σκοπό του την προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό, ο νέος θεσμός της γκαλερί Dépôt, με τίτλο «Αποδράσεις», εγκαινιάζεται με την ομαδική έκθεση «Evasion #1», που πραγματοποιείται στο πολιτιστικό κέντρο Espace Christiane Peugeot του Παρισιού, στη Γαλλία, από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου.
Η διεθνής αυτή ομαδική έκθεση περιλαμβάνει έργα 32 σύγχρονων Ελλήνων και ξένων εικαστικών και συνοδεύεται από την ατομική έκθεση Los Otros, με τίτλο «Limbus Op.1». Και οι δύο εκθέσεις εγκαινιάζονται την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.


Ένα φιλόδοξο σχέδιο
Ο εκπρόσωπος της γκαλερί Dépôt και επιμελητής της έκθεσης, Φίλιππος Βαζάκας, σημειώνει:

Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές για το έντερο

Ο σύγχρονος, δυτικός τρόπος ζωής που ακολουθούμε οι περισσότεροι και οι διατροφικές επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας, παρά την απόλαυση και την ευχαρίστηση που μας παρέχουν, πολλές φορές μας βλάπτουν με διάφορους τρόπους και κυρίως όσον αφορά την υγεία του εντέρου.
Όπως είναι γνωστό, η υγεία του εντέρου μας εξαρτάται από το μικροβίωμά του, δηλαδή το σύνολο των μικροοργανισμών που ζουν σε αυτό, τα ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες, τα οποία συμβάλλουν στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την τόνωση του οργανισμού μας και της ψυχολογίας μας εν γένει.
Αυτό το μικροβίωμα, λοιπόν, εμείς θέλουμε να το υποστηρίξουμε και να το διατηρήσουμε σε μια καλή ισορροπία, ώστε να μην αφήσουμε τα παθογόνα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν και να...

H «απόβαση»...

Το χτύπημα της δημοσιογραφίας
Όλη τη μέρα, όλες τις ημέρες, ακούς για πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, για απειλές πολέμου, για την ανάγκη να εκπαιδευτεί ο ελληνικός λαός όπως ο ισραηλινός (ακούστηκε και αυτό).
Και ξαφνικά ξυπνώντας το πρωί διαβάζεις στην πρώτη ιστοσελίδα που ανοίγεις ότι «Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσες»
 Εσύ, τότε, τι να νομίσεις και τι να κάνεις; Πανικός, ώσπου να καταλάβεις ότι η.. «απόβαση» έγινε από Τούρκους διωκόμενους δικαστικούς και τις οικογένειές τους. Το σίγουρο είναι ότι ο «τιτλάς» του σάιτ κέρδισε το χτύπημά σου, αλλά η δημοσιογραφία δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα.
- από το harddog

Aποφασίζει η Βουλή...

Ωρα Novartis
Η ώρα της Novartis έφτασε και η Βουλή καλείται να αποφασίσει για τη μεταχείριση των πολιτικών προσώπων στην προανακριτική επιτροπή. Μια υπόθεση που έχει τεράστιο θεσμικό, πολιτικό και ηθικό υπόβαθρο που απειλεί με ανατροπή το παλιό πολιτικό σύστημα.
Οι 10 κάλπες ενοχλούν και η ΝΔ ανησυχεί για τα μηνύματα που θα προκύψουν από αυτές, παρότι είναι η απολύτως τυπική κοινοβουλευτική διαδικασία που το ίδιο κόμμα έχει ακολουθήσει σε όλα τα σκάνδαλα του παρελθόντος.
Οι εμπλεκόμενοι αντί να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να αντικρούσουν τις κατηγορίες, επιτίθενται με απρόσμενα σκληρές εκφράσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες και τους Εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση για να αποδομήσουν την αξιοπιστία τους. Η στρατηγική, σχεδόν κοινή, συμπληρώνεται με αλλεπάλληλες  μηνύσεις, από το "αντικομμουνιστικό μανιφέστο" Σαμαρά μέχρι αυτές των Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Γεωργιάδη, Λοβέρδου.
Οι νομικές αιτιάσεις καταρρίπτονται, όπως αυτές για το χαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς υπογραφή του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον εισαγγελικό λειτουργό, φέρνοντας σε αμηχανία τον Ε. Βενιζέλο που το είχε επικαλεστεί με το ύφος του Καθηγητή Νομικής.
Κόμματα και εμπλεκόμενοι εξαντλούν τη στρατηγική τους στη βεβαιότητα ότι μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενοχοποιούν τα πολιτικά πρόσωπα, επιλογή απολύτως ριψοκίνδυνη ίσως και πολιτική παγίδα αφού δεν γνωρίζουν το σύνολο του αποδεικτικού υλικού. Εξίσου μεγάλο είναι το πολιτικό ρίσκο που έχουν αναλάβει τα δύο κόμματα καθώς καλύπτουν πλήρως τα στελέχη τους και υποθηκεύουν την ​εκλογική τους προοπτική αν χρεωθούν το καταστροφικό πολιτικό κόστος της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει να συνεχίσει με θεσμική επιμονή και λεπτότητα το χειρισμό της υπόθεσης. Για τα υπόλοιπα έχει φροντίσει η αντιπολίτευση.

ΕΛΣ: Δωρεάν θέσεις σε ανέργους για την όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέττα»

300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Σαρλ Γκουνό
Ισμαέλ Τζόρντι - Μυρτώ Παπαθανασίου στην τεχνική δοκιμή της όπερας του Σαρλ Γκουνό, «Ρωμαίος και Ιουλιέττα»  
 Dimitris Sakalakis


Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Σαρλ Γκουνό, «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.
Με στόχο να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις της, η ΕΛΣ διευρύνει την κοινωνική της πολιτική και συνεχίζει την προσφορά δωρεάν θέσεων για ανέργους και σε γενικές δοκιμές των παραγωγών της, στις νέες της εγκαταστάσεις, στο ΚΠΙΣΝ.


H πεντάπρακτη όπερα του Σαρλ Γκουνό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΛΣ, στο πλαίσιο του Κύκλου Γαλλική Όπερα και της φετινής επετείου των 200 ετών από τη γέννηση του συνθέτη. Από τις 25 Φεβρουαρίου και για έξι παραστάσεις το έργο ορόσημο του γαλλικού ρεπερτορίου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.  Η όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Γκουνό παραμένει μέχρι σήμερα μακράν η δημοφιλέστερη μελοποίηση του σαιξπηρικού δράματος.
Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη  δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνει στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου από τις 12.00 έως τις 15.00. Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια. Πληροφορίες: 2130885700
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 
naftemporiki.gr

Ουδέν σχόλιο από Κομισιόν για Αβραμόπουλο και Novartis...

Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση της Novartis, ερωτηθείς ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τους Επιτρόπους που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα στη χώρα τους, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς αρκέστηκε να πει κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ότι πρόκειται για μια υπόθεση προκαταρκτικής εξέτασης, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και του ελληνικού Συντάγματος.

Ερωτηθείς ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τους Επιτρόπους που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα στη χώρα τους, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς αρκέστηκε να πει κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ότι πρόκειται για μια υπόθεση προκαταρκτικής εξέτασης, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και του ελληνικού Συντάγματος.

«Η Επιτροπή δεν σχολιάζει αυτές τις εθνικές διαδικασίες», πρόσθεσε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο είχε απαντήσει όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα στις 8 Φεβρουαρίου. «Δεν σχολιάζουμε διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη», επέμεινε ο εκπρόσωπος για να συμπληρώσει ότι «ο Επίτροπος Αβραμόπουλος είναι εδώ, απασχολημένος και συνεχίζει τη δουλειά του»...


thepressproject.gr

«Γωνία το μαγαζί» η δημαρχία της Αθήνας

Κύριε Μητσοτάκη, τι λέτε για τον κύριο Πατούλη;

Αντίθεση αισθητικής φύσης...
...η επιτομή του συντηρητισμού και του κιτς... 

Εδώ και κάμποσο καιρό το επιτελείο του κ. Γιώργου Πατούλη, για λόγους που μόνο αυτό γνωρίζει, με έχει θεωρήσει δυνητικό ψηφοφόρο του για τον Δήμο της Αθήνας: τι τηλεφωνήματα να παραστώ σε εκδηλώσεις του, τι μηνύματα του είδους «Εμπρός πάμε μαζί» κ.λπ., τι προσκλήσεις για βασιλόπιτες και δε συμμαζεύεται.
Μάταια τους εξηγώ ότι ήμουνα γνωστός υποστηρικτής του κ. Καμίνη και ότι δεν πρόκειται να  ψηφίσω τον κ. Πατούλη, μάταια ζήτησα να με διαγράψουν από τις λίστες τους - τίποτα αυτοί, απτόητοι. Τελευταία φορά τους έριξα κάτι φιλικά μπινελίκια - θα σας ενημερώσω εν καιρώ αν είχαν αποτέλεσμα (ελπίζω, τουλάχιστον μετά από αυτό το κείμενο να με διαγράψουν). 
Πέρα από την προσωπική και ευτράπελη πλευρά, υπάρχει και η πολιτική, που και συνολική είναι και διόλου ευτράπελη.
Ο κ. Πατούλης είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), δήμαρχος στο Μαρούσι, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Τώρα προσπαθεί να επιβάλει τον εαυτό του σαν υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός του στην Αθήνα.
«Γωνία το μαγαζί» η δημαρχία της Αθήνας, σημαντικότερη από βουλευτιλίκι, όλοι το ξέρουμε. Δεν έχω πρόβλημα με τη ΝΔ συνολικά: αξιοπρεπείς δήμαρχοι σε αυτή την πόλη είχαν εκλεγεί στο παρελθόν με την κεντροδεξιά (Πλυτάς, Έβερτ, Τρίτσης, Μπακογιάννη). Το πρόβλημα δεν είναι το κόμμα του κ. υποψήφιου, το πρόβλημα είναι ο ίδιος...

Το σκάνδαλο Novartis και οι γραμμές άμυνας...

Όταν καταρρέουν η μία μετά απ’ την άλλη με πάταγο...

Θέλοντας και μη, μπήκαμε αισίως στην τρίτη εβδομάδα του σκανδάλου Novartis. Και έπεται συνέχεια βεβαίως και το καταλαβαίνει αυτό από την αρχή όποιος έχει δυο δράμια μυαλό και δεν πίνει ληγμένα. Ληγμένα όλων των φαρμακευτικών, να το διευκρινίσω, και όχι μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας. Γιατί ήταν μεγάλο το κόλπο, με πολλά μαγαζιά να παίζουν μπαλίτσα στην πλάτη της κοροϊδάρας του άρρωστου…
 
Κι όπως μπήκαμε στην τρίτη εβδομάδα, η βασική διαπίστωση είναι ότι κατέπεσαν οι γραμμές άμυνας. Ψόφησαν δηλαδή, εξεμέτρησαν το ζειν, αποδήμησε εις Κύριον το στόρι ότι σκάνδαλο δεν υπάρχει. Τώρα πια, ακόμη και οι πιο άκυρες δημοσιογραφικές πένες, αυτές ακριβώς που κυκλοφορούν στην αγορά με το χέρι απλωμένο σε αναζήτηση σπόνσορα, παραδέχονται ότι λεφτά φαγώθηκαν και μάλιστα με τη σέσουλα. Με το μπουρί της σόμπας, με το φορτηγό, με τη μπετονιέρα, ό,τι τους βρισκόταν πρόχειρο με χιλιαροπούλες το φόρτωσαν και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ένα το κρατούμενο και πάμε τώρα στην δεύτερη γραμμή άμυνας. Ότι δηλαδή οι μάρτυρες ήταν κουκουλοφόροι και ως κουκουλοφόροι δεν μπορούν να έχουν καμία αξιοπιστία. Δεν πα’ να διαθέτει η έρευνα τη σφραγίδα του FBI, κουμμούνια είναι κι εκεί, αριστερόστροφοι φασίστες, με τις κόκκινες σημαίες κυκλοφορούν από τότε που έφυγε απ’ το Γραφείο εκείνο το παλικάρι ο Έντγκαρ Χούβερ. Ώσπου έσκασε η είδηση ότι κι ο δόλιος ο Σαλμάς είχε προσφερθεί να ψιθυρίσει δυο λογάκια στους Αμερικανούς και πήγανε βόλτα οι κουκουλοφόροι ως τα Εξάρχεια να ψήσουνε σουβλάκια στις φωτιές της πλατείας...