Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αυθαίρετες κάμπιες, λαθραίες σκέψεις...

Όταν "τελαλείς" οτιδήποτε μέ μυαλό κάμπιας... 
...χωρίς, τυπικά, νά διασταυρώνεις αυτά πού ακούς...
...είναι σχετικά εύκολο ν' αποκτήσεις τό συνήθειο... 
...νά προωθείς μέσα από sites -καί όχι μόνο...
...διάφορες "φήμες"... 
...κατάλληλα πλασμένες στά μέτρα σου... 
...ούτως ώστε νά δυσφημείς -εγκαίρως- πιθανούς πολιτικούς αντιπάλους...
(μιλάμε, δηλ., γιά προληπτικό, a priori, γκαιμπελισμό τού κερατά)
...αντιπάλους πού -καί νά μήν είχες- τούς δημιουργείς εσύ ο ίδιος... 
...ενεργώντας χωρίς περίσκεψη... 
...Έτσι. Αυθαίρετα... 
...όπως θά ενεργούσε π.χ. ένας εργολάβος -αποκλειστικώς- αυθαιρέτων οικοδομών (!)...

Τότε, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όλοι όσοι παρακολουθούμε προσεκτικά τά πολιτικά πράγματα τού νησιού -αλλά ακόμη καί οι ανίδεοι- καταλαβαίνουμε ότι η κάμπια μέ τό ...φτυάρι αποπειράται ν' ανοίξη κάποιο ...λάκο!..


Έ, λοιπόν... 
...είχε άδικο ο Λάο Τσέ;... 
...όταν έλεγε : 


"Αυτό πού η κάμπια ονομάζει τέλος τού κόσμου, η ζωή τό λέει πεταλούδα..."

Δ.Ν.Α.

Αξιοσημείωτες παρατηρήσεις...

Ο κατώτατος και τα κατώτερα ένστικτα
*** Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζητάει να κλείσει η ΕΡΤ, ενώ θα μπορούσε να προτείνει την εναλλακτική να παίζει μόνο 6ωρο πρόγραμμα, με παρουσιαστή τον ίδιο, που θα ήταν και ένα μάθημα δημοσιογραφίας και δεοντολογίας. Αλλά πού μυαλό οι κομμουνισταί.

*** Ο Παύλος Τσίμας απεφάνθη ότι για την συσπείρωση και τα αυξημένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις..
φταίει η χαλαρότητα του καλοκαιριού. Άλλωστε και όταν κέρδισε τις εκλογές, τον Γενάρη του 2015 κατακαλόκαιρο ήταν.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης ψάχνει τρόπο για να μην πληρώνει η Ν.Δ. το τέλος για την ΕΡΤ. Αν σκεφτούμε την πρόταση του για διαγραφή των δανείων του κόμματος είναι ένα βήμα από τα κατέβει στις εκλογές με σύνθημα “ο Τζάμπας ζει, αυτός μας οδηγεί”

*** Ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε αρχικά “παρών” για τον κατώτατο μισθό, μετά πήγε στο προεδρείο και το άλλαξε σε “ναι” και στο τέλος την ξανάλλαξε σε “παρών”. Φήμες λένε ότι κάποια στιγμή θυμήθηκε και ποια ακριβώς διάταξη ψήφιζε.

*** Στη Γερμανία οι ακροδεξιοί παγιώνουν τη θέση τους ως δεύτερο κόμμα, κάτι που κάνει αισιόδοξο όλον τον πλανήτη, ότι θα γυρίσει έναν αιώνα πίσω, να δει από κοντά τις χαρές του μεσοπολέμου και στη συνέχεια σε όμορφα, κομψά.

*** “Δεν είναι αποδεκτό απλώς να απορρίπτουμε τις προτάσεις της άλλης πλευράς χωρίς μια λεπτομερή εξήγηση και αντιπροτάσεις”, είπε η Τερέζα Μέι σε σχέση με τις συζητήσεις για το Brexi, , που μάλλον δεν είχε την ίδια άποψη όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση μοίραζε μνημόνιο με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ως δόγμα.

Δημήτρης Σούλτας
altsantiri

Τό επίκαιρο σατιρικό σκίτσο τού...

από τον Ελεύθερο Τύπο

«Οι πολιτικοί που ενοχλούνται απο τα ΜΜΕ είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα...»


Θα ξεκινήσω με μια δήλωση που θα στεναχωρήσει αρκετούς, ένθεν κακείθεν: Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς δεν είναι απατεώνας, εθνοπροδότης και υποκείμενο – κι όμως είναι χαρακτηρισμοί που τους ακούμε καθημερινά σε αρκετά μέσα. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς δεν είναι φασίστας∙ ούτε έχει σχέση με τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζο Πανούντσιο∙ ο ίδιος ο Μητσοτάκης και οι περισσότεροι στη Ν.Δ., όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ, έως χθες αγνοούσαν τον ρόλο του Πανούντσιο στη Φασιστική Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Περούτζια το 1928 και τη χειριστική εκ μέρους του μίξη σοσιαλιστικών ιδεών στην άνοδο του Μουσολίνι και του Φασισμού.

Για να ακριβολογούμε, ο μεν Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο δε Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και, ενδεχομένως, δυνάμει πρωθυπουργός. Και οι δύο, με βάση το πολίτευμα και το σύνταγμα το οποίο αναγνωρίζουν και ορκίστηκαν να υπηρετούν, οφείλουν να εργάζονται για την ενότητα και την προκοπή των πολιτών, πρώτοι και πάνω απ’ όλους. Τέλος, στην Ελλάδα, η φασιστικού τύπου μιλίτσια που λοιδορεί ευθέως το πολίτευμα και το σύνταγμα είναι μία: η υπόδικη Χρυσή Αυγή.

Αλλά το αυταπόδεικτο, απλό και ξεκάθαρο με πολιτικούς όρους, φαίνεται ότι δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ούτε στις αναλύσεις, ούτε στα ίδια τα κομματικά επιτελεία, ούτε στα δημοσιογραφικά σχόλια...

Ξεκάθαρη η θέση του Σταύρου Θεοδωράκη γιά τή Συμφωνία τών Πρεσπών...

«Πες μου μία χώρα που να μην αναφέρει τα Σκόπια ως 'Μακεδονία'»...
Απολύτως ξεκάθαρη είναι η θέση του Σταύρου Θεοδωράκη και του «Ποταμιού» σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή του στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά. 

Ερωτηθείς αν έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί δεδομένη τη στήριξή του στο επίμαχο ζήτημα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «δεν έχουμε πολλές επιλογές στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας εδώ και 20 χρόνια και η Ελλάδα χάνει συνεχώς έδαφος. Πες μου μία χώρα στον πλανήτη που να μην αναφέρει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Δεν είμαστε μονόφθαλμοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε όλο τον χάρτη. Έχουμε πρόβλημα στα ανατολικά σύνορα και φαίνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν». 

Κι όπως συμπλήρωσε «Ελλάδα δυνατή και πατριωτική σημαίνει ότι λύνει διπλωματικά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά της, διατηρεί συμμάχους και δίνει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις για το πρόβλημα στα ανατολικά σύνορά της»...