Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Πολιτικές γέφυρες αναζητά η Αθήνα στον βάλτο της αξιολόγησης


Το Eurogroup της Δευτέρας προσμετράται ήδη ως ένα ακόμη χαμένο ορόσημο μετά την, φτωχή σε αποτελέσματα, προχθεσινή τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τους δανειστές, οι… ρεαλιστικά αισιόδοξοι του κυβερνητικού μπλοκ δεν βλέπουν δυνατότητες συνολικής συμφωνίας πριν από τον Μάιο, ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει και φοβούνται παράταση της διαπραγμάτευσης έως την διακεκαυμένη ζώνη του καλοκαιριού.
Βασική αιτία αυτής της εικόνας είναι οι σκληρές αξιώσεις και η αμετακίνητη στάση του ΔΝΤ – μια στάση που φαίνεται να έχει αιφνιδιάσει μερίδα τουλάχιστον του κυβερνητικού επιτελείου και η οποία, επί της ουσίας, εξακολουθεί να μην αποκρούεται από τον ευρωπαϊκό άξονα των θεσμών.
Ζητούν μείωση ακόμη και της εθνικής σύνταξης
Είναι χαρακτηριστικές οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες...

Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη...

                                                                              ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (19.03.17)

To τρίγωνο της αστάθειας...

Ο Νίκος Κοτζιάς παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον έναν χάρτη της περιοχής με ζωγραφισμένο ένα τρίγωνο, στην κορυφή του οποίου υπήρχε η Ουκρανία και στις δύο κάτω γωνίες η Λιβύη (αριστερά) και τα κράτη της Συρίας και του Ιράκ (δεξιά), με την Ελλάδα στη μέση, ως μοναδική χώρα σταθερότητας στην περιοχή, γράφει ο Θάνος Μωριάτης στην εφημερίδα REAL NEWS την Κυριακή σε άρθρο του για την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ουάσιγκτον.

Στην αποσταθεροποιητική αυτή ζώνη η Ελλάδα είναι όαση σταθερότητας, είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και στην παρατήρηση του Αμερικανού ομολόγου του ότι πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Αίγυπτο, ο Ν. Κοτζιάς ενημέρωσε ότι η Ελλάδα στα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θέσει 18 βέτο ώστε να μην καταδικαστεί η Αίγυπτος για τα ανθρώπινα δικαιώματα...

"Μόλις οι έρευνες της Δικαιοσύνης δρομολογήθηκαν συστηματικά..."

Βαριές διώξεις για τον Σώρρα προ των πυλών

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : «Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ»

Απορρίπτει το Βερολίνο τον ισχυρισμό Τραμπ περί χρέους σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
«Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ», ανέφερε σε δήλωσή της η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρόσθεσε πως είναι λάθος να συνδέεται ο στόχος της Συμμαχίας οι αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ τους έως το 2024, μόνο με το ΝΑΤΟ.
REUTERS/MICHAEL DALDER
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέρριψε σήμερα τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι το Βερολίνο οφείλει στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες «τεράστια ποσά» για την άμυνα, σημειώνοντας ότι ο καθένας θα ήθελε να μοιραστεί δίκαια το βάρος και ότι για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε μια «σύγχρονη ιδέα για την ασφάλεια» που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο NATO αλλά και μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση και επένδυση στα Ηνωμένα Έθνη...

Ραγδαία αύξηση των ρευματοκλοπών λόγω κρίσης...

10.616 κρούσματα εντοπίστηκαν το 2016...
Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών θέτει σε εφαρμογή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς ρεύματος καθώς το φαινόμενο, λόγω της κρίσης και παρά την αύξηση των ελέγχων τα τελευταία χρόνια, έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), το 2016 εντοπίστηκαν 10.616 κρούσματα ρευματοκλοπών, μέγεθος που είναι το υψηλότερο όλων των εποχών, έναντι 400 το 2006. Δηλαδή, σε μια δεκαετία οι ρευματοκλοπές αυξήθηκαν κατά 27 φορές, ενώ θεαματική είναι και η αύξηση του όγκου της κλεμμένης ενέργειας.  
 Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι κλεμμένες κιλοβατώρες από 0,5 % του συνόλου της κατανάλωσης κατά την περίοδο 2000 - 2010 εξαπλασιάστηκαν και εκτοξεύθηκαν στο 3,2 % το 2016. Με συνολική κατανάλωση για το 2016 ύψους 51.245 γιγαβατωρών, η ρευματοκλοπή αντιστοιχεί συνεπώς σε 1.640 γιγαβατώρες. 
Σχηματικά, ο όγκος του ρεύματος που χάνεται λόγω κλοπής κάθε χρόνο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του συνόλου των νησιών του Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα), πλην Ρόδου και Κρήτης. 
Με συντηρητικούς υπολογισμούς και με τιμή κιλοβατώρας (χωρίς ΦΠΑ) τα 9 λεπτά οι απώλειες κυμαίνονται ετησίως στα...

Η αποκατάσταση τής τρωθείσας τιμής τών ΕΛΤΑ...

ΕΔΩ ο αναγραφόμενος ως αποστολέας -στό δέμα μέ τά εκρηκτικά προς Σόιμπλε- δηλώνων, πασιφανώς καί εὐγλωττότατα, άγνοια από τού βήματος τής Βουλής

*******

Από όλη αυτή την "ιστορία" τής αποστολής δεμάτων, εκρηκτικού περιεχομένου, σέ κεντρικά πρόσωπα τής Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής...
...ο μόνος κερδισμένος είναι τά ΕΛΤΑ...
...τά οποία ανέκαθεν αντιμετώπιζαν λοιδορίες ότι, δήθεν, "δέν παραδίδουν τά δέματα"... 
...ή ότι όταν τά παραδίδουν, "δέν τά παραδίδουν εγκαίρως"... 
...ή πάλι, ότι "τά παραδίδουν σέ λάθος παραλήπτες"!... 

Όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός στό Φάληρο ακούγεται τό γνωστό σύνθημα ("έτσι ...ζουλάει ο Πειραιάς!)...
...τώρα πού αποκαταστάθηκε η χαμένη τιμή τών ταχυδρομείων, άραγε, θά ακούσουμε (ή έστω θά γραφτεί σέ κανένα τοίχο) τό :
"Έτσι μοιράζουν τά ΕΛΤΑ";
Δ.Ν.Α.

Όταν το Twitter «έμαθε» για την καταδίκη του Σώρρα...


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη και 5 χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους τον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του για υπόθεση υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση για τον λόγο αυτό καταζητούνται από τις αρχές. 
Την ίδια ώρα οι χρήστες του Twitter με μηνύματά τους στο #free_Σώρρας και #free_sorras, σχολιάζουν με σαρκαστική διάθεση...

Ενδεικτικά ορισμένα από τα Tweet στο δημοφιλές μέσo κοινωνικής δικτύωσης:























 





                                     Περισσότερα tweets, ΕΔΩ

  efsyn.gr

Κ.Ε.Πο.Μ. : ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

 
Ομόφωνη αναίρεση προέγκρισης για τον Πάνορμο και πολιτική Like-ισμού.
Στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων στις 14ης Μαρτίου 2017, κυρίαρχο θέμα υπήρξε η αναίρεση προέγκρισης που δόθηκε σιωπηρά για την λειτουργία του εστιατορίου “Principaute de Mykonos” στον Πάνορμο, από την εταιρεία Lari Kapa IKE.
Το συμβούλιο ψήφισε ομοφώνως το αυτονόητο, δηλαδή την αναίρεση της προέγκρισης για μία εταιρεία που έχει παραβιάσει σφράγιση με σκοπό τη λειτουργία, καθώς βάσει του ΠΔ 180/79 αρ 2 παρ 4,5 π, αποκλείεται από την διαδικασία αδειοδότησης για 3 έτη.
Παράλληλα έχει καταγεγραμμένες αρνητικές αποφάσεις από τρία διοικητικά δικαστήρια στα οποία είχε προσφύγει και ένα μακρύ ιστορικό παραβατικότητας. Το νομικό κομμάτι επεξηγήθηκε πλήρως από την δικηγόρο του Δήμου Μυκόνου κ. Μάρθα Φρούτζου.
Τα φαιδρά επιχειρήματα της εταιρείας και οι απειλές κατά της Άννας Καμμή προσωπικά και της Κ.Ε.Πο.Μ. γενικότερα, έπεσαν στο κενό. Ο δικηγόρος της εταιρείας επιχείρησε στην τοποθέτησή του να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα συμμόρφωσης της εταιρείας ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία πλην το ότι  αποσφράγισε και λειτούργησε δίχως άδεια!
Η απόπειρα να υποβιβάσει τη σημασία της υπόθεσης αγνοώντας αποφάσεις του Δήμου και υπογραφές πολιτών, παρουσιάζοντάς την ως μία προσωπική εμμονή της επικεφαλής της ΚΕΠοΜ («μιας κυρίας» όπως αόριστα ανέφερε) να κλείσει ένα εστιατόριο και οι εκβιασμοί που εξαπέλυσε εναντίον της, το μόνο που πέτυχαν ήταν να εκθέσουν περισσότερο την εταιρεία.
Τραγική διαπίστωση ότι το βασικό επιχείρημα του δικηγόρου της εταιρείας ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου...

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση τής Κ.Ε.Πο.Μ.  πιέστε : ΕΔΩ 

Νίκες και ήττες...

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ  
Παντελής ΜπουκάλαςΙσως βιάστηκε λίγο η επίσημη Ευρώπη να δηλώσει απολύτως ανακουφισμένη από το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών. Καμιά αντίρρηση. Ο συντηρητικός Μαρκ Ρούτε νίκησε και ο ακροδεξιός Χερτ Βίλντερς έχασε. Ομως ο κ. Ρούτε νίκησε χάνοντας (πέντε ποσοστιαίες μονάδες, εννιά έδρες και τον κυβερνητικό Εργατικό εταίρο του, που καταποντίστηκε αλά ΠΑΣΟΚ), ο δε κ. Βίλντερς έχασε κερδίζοντας. Εχασε εν σχέσει με τα γκάλοπ (που επέμεναν να του δίνουν την πρωτιά), αλλά κέρδισε πέντε έδρες. Δύσκολα λοιπόν μπορεί να υποστηριχθεί ότι ηττήθηκε ιδεολογικά ο κ. Βίλντερς, που, σαν μεταπράτης της ρητορικής του μίσους, πέτυχε, συνεπικουρούντος του κ. Ερντογάν, να ορίσει αυτός τον τόνο της αντιπαράθεσης. Και να υποχρεώσει τον κ. Ρούτε να υιοθετήσει τμήμα της ισλαμοφοβικής συνθηματολογίας. Ωστε η απόλυτη ανακούφιση των Ευρωπαίων μάλλον δεν δικαιολογείται πλήρως.

Ακουσα σε ελληνικό κανάλι ότι το κόμμα του κ. Βίλντερς είναι μονοπρόσωπο, το δε «πρόγραμμά» του είναι κάποια συνθήματα που με το ζόρι καλύπτουν ένα φύλλο χαρτί Α4. Αυτό κι αν είναι ανησυχητικό. Μια καρικατούρα του Τραμπ, μιας μιντιακής περσόνας δηλαδή που στηρίχτηκε κυρίως στα κατασκευασμένα ψέματα που διακινούσαν τα διαδικτυακά τρολ του, αναδεικνύεται δεύτερος στις εκλογές, λέγοντας μονότονα τρία πράγματα όλα κι όλα, το εξής ένα: Η Ολλανδία στους Ολλανδούς. Ούτε think tanks ούτε σχέση με συνδικάτα ούτε ιδιαίτερη υποστήριξη από παραδοσιακά μίντια ούτε κόπος να φτιάξει ένα ψευτοπρόγραμμα που να ξεπερνάει το δεκαεξασέλιδο, τίποτε. Ενα σύνθημα μόνο, αφόρητα κοινότοπο, που επαναλαμβάνεται προσαρμοσμένο σε όλη την Ευρώπη: Η Φινλανδία στους Φινλανδούς, η Αυστρία στους Αυστριακούς, η Ουγγαρία στους Ούγγρους, και βέβαια η Ελλάδα στους Ελληνες. Αν αυτό δεν σημαίνει κάτι θλιβερό για την πολιτική όπως τη γνωρίζουμε και κάτι καταδικαστικό για ό,τι εννοείται ως ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τότε δικαιολογημένα δήλωσαν ανακουφισμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Αλλωστε, η διορατικότητά τους φτάνει μέχρι τις επόμενες εκλογές, της Γαλλίας. Και ο ευρωπαϊσμός τους εξαντλείται στα όρια της καριέρας τους...

από τήν Καθημερινή

Η Ευρώπη παραδίδεται στον φασισμό...

Οι πανηγυρισμοί για την νίκη της κεντροδεξιάς έναντι της ακροδεξιάς στις ολλανδικές εκλογές γίνονται για τα μάτια του κόσμου, αφού είναι προφανές πως ο κεντροδεξιός υποψήφιος υιοθέτησε μέρη της ατζέντας και της ρητορικής του ακροδεξιού υποψηφίου.
Το ίδιο συμβαίνει ενόψει των εκλογών στην Γαλλία και στην Γερμανία.
Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τα κεντροδεξιά κόμματα υιοθετούν ακροδεξιές απόψεις και πρακτικές, για να μην επιτρέψουν στα ακροδεξιά κόμματα να έρθουν στην εξουσία.
Βέβαια, τα ακροδεξιά κόμματα είναι στην εξουσία, όταν οι απόψεις τους κυριαρχούν στα κεντροδεξιά κόμματα που είναι στην κυβέρνηση.

Το πρόβλημα με τον φασισμό είναι πως μπορεί να επιβάλει τις θέσεις του, ακόμα και όταν δεν είναι στην εξουσία.

Αυτό συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη.

Ακολουθούνται φασιστικές πρακτικές από τις κυβερνήσεις, για να μην έρθουν οι φασίστες στην εξουσία.

Είναι τόσο προφανές, που μοιάζει με σχέδιο.

Ο εκφασισμός της Ευρώπης, με μπαμπούλα τα ακροδεξιά κόμματα.

Η νίκη του φασισμού, για να μην νικήσουν οι φασίστες.

Και μετά, ορδές πολιτικών κοι δημοσιογράφων να πανηγυρίζουν επειδή ηττήθηκαν οι λαϊκιστές -έτσι τους λένε στην Ευρώπη τους φασίστες- από αυτούς που υιοθέτησαν τις θέσεις των φασιστών-λαϊκιστών, για να τους νικήσουν.

Πράγματι, η ηλιθιότητα δεν έχει όρια.

Ο φόβος πολλών Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του κύματος μετανάστευσης και της οικονομικής κρίσης -που δεν είναι κρίση αλλά μόνιμη κατάσταση- έχουν στρέψει εκατομμύρια πολίτες στα...

ΑΕΠΙτέλους...


Η απόφαση του πρωθυπουργού για την ΑΕΠΙ αποτελεί νίκη των δημιουργών και δεν ήταν εύκολη: ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και...
ανίερες συμμαχίες έδωσαν σκληρή μάχη για να συνεχιστεί ένα φαύλο καθεστώς. Από το οποίο λίγοι πλούτιζαν πολύ, την ώρα που πολλοί καλλιτέχνες πεθαίνουν στη ψάθα.

Είναι χαρακτηριστικό της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατούσε,η περίπτωση ενός σημαντικού τραγουδιστή  που έφυγε πρόσφατα από την ζωή και χρειάστηκε να γίνει έρανος για τα έξοδα της κηδείας του. Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος αμειβόταν με 52.000 ευρώ το μήνα, χώρια οι ανάλογες αμοιβές των άλλων μελών της οικογένειας του που διοικούσαν την ΑΕΠΙ. Η οποία μάζευε  χρήματα, υποτίθεται υπέρ των καλλιτεχνών, από το τελευταίο καφενείο του χωριού που έπαιζε μουσική, απειλώντας ή και προχωρώντας σε μηνύσεις εναντίον καταστηματαρχών που συχνά δεν είχαν να πληρώσουν.

Η κυβέρνηση είχε πολλούς λόγους να μην ακούσει τις σειρήνες που ζητούσαν συνδιαλλαγή με την διοίκηση της ΑΕΠΙ, ακόμη και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τον εντοπισμό κακουργηματικών πράξεων και του αδικήματος της σύστασης συμμορίας από τον εισαγγελέα. Υπέρ της κάθαρσης είχαν ταχθεί εκατοντάδες, οι πιο σημαντικοί Ελληνες δημιουργοί. Τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών προκάλεσαν σοκ στη κοινή γνώμη.  Ο έλεγχος των οικονομικών της ΑΕΠΙ διατάχθηκε από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες  ύποπτων συναλλαγών ή αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως τόνισε χθες, στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Α.Τσίπρα, ο Σταύρος Ξαρχάκος. 

Με την νομοθετική παρέμβαση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός...

Το σκίτσο του Ηλία Μακρή... (18.03.17)

                                                              ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (18.3.17)