Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ   
                                                                                                                                                                                                                         
«ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΛΩΤΩΝ ΕΞΕΔΡΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς σε ακολουθία των προφορικών διαμαρτυριών, απέστειλε πρόταση νόμου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για την απαιτούμενη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις πλωτές εξέδρες. Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου και τη δέσμευσή του για την επανεξέταση του θέματος.

Συγκεκριμένα με την με αρ. πρωτ. 7681/16.08.2017 επιστολή του με Θέμα : «Αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης πλωτών εξεδρών εντός και εκτός θαλάσσιας ζώνης λιμένα (ΘΖΛ) – Πρόταση τροπολογίας», ο Δήμαρχος Μυκόνου αναλύει τη νομοθεσία που διέπει την αδειοδότηση των πλωτών εξεδρών και εστιάζει στην σημερινή κατάσταση, όπου παρατηρείται η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση πλωτών εξεδρών από ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς επίσης και πλωτά συστήματα φύλαξης σκαφών. Στη συνέχεια, επισημαίνει πως λόγω της κατασκευής πληθώρας κατοικιών πλησίον της θάλασσας, έχουν τοποθετηθεί από τους ιδιοκτήτες πλωτές εξέδρες με σκοπό την καθημερινή πρόσδεση των σκαφών τους, καταστρατηγώντας το σκοπό του νόμου με συνέπεια, η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών, να εξυπηρετεί θέσεις μονίμου ελλιμενισμού σκαφών.

Επιπρόσθετα, τονίζει πως έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να «ξεφυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια», αλλοιώνοντας το φυσικό κάλλος και την ακτογραμμή του νησιού.

Καταλήγει πως θεωρεί αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό θέμα που σχετίζεται άμεσα με την αισθητική του τόπου μας, να μην ζητείται η σύμφωνη τουλάχιστον γνώμη του οικείου δημοτικού συμβουλίου. Κανένας πλην του ντόπιου δεν γνωρίζει και δεν συναισθάνεται καλύτερα τις ανάγκες του τόπου του, ενώ ταυτόχρονα κανένας υπάλληλος οποιουδήποτε Υπουργείου δεν μπορεί να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος σε θέματα αισθητικής και διαφύλαξης του δικού μας θαλασσίου ή μη περιβάλλοντος.

Τέλος, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν επαναπροωθεί στον Υπουργό την υπ’ αριθ. 87/2015 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου, με την οποία διαμαρτύρεται έντονα, προς κάθε αρμόδια αρχή για την μη συμμετοχή του Δήμου με αποφασιστική γνωμοδότηση του σε αποφάσεις τοποθέτησης πλωτής εξέδρας και ζητά την άμεση τροποποίηση της με αριθμ.8220/131/14 υπουργικής απόφασης η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1651 Β΄/23 Ιουνίου 2014 με προσθήκη εδαφίου.

Συγκεκριμένα απαιτεί την κατάργηση του άρθρου 27 του Ν.4256/14 και επαναφορά της διάταξης του άρθρου 14 παρ.5 του Ν.2971/2001 που προέβλεπε σύμφωνη γνώμη των Ο.Τ.Α.

Μύκονος, 21-08-2017                                  
                                                         ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

* Ακολουθεί το σύνολο της επιστολής

Ρίχνουν κυβερνήσεις οι εφημερίδες;

Σλόγκαν και σαχλο-αναλύσεις
Η επανέκδοση των δυο εφημερίδων που ανήκαν κάποτε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, έδειξε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι επιλογές που έκαναν τα τελευταία χρόνια: υπέστειλαν την αντιδεξιά σημαία τους και προσέφεραν στήριξη πρώτα στον Αντ. Σαμαρά και εν συνεχεία στον Κυρ. Μητσοτάκη, ανοίγοντας μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ -και κατ’ ουσίαν με το τμήμα των αναγνωστών τους που ακολούθησε τον Αλέξη Τσίπρα από το ΠΑΣΟΚ. Ότι μπορει να σερβίρουν και μια μερίδα κεντροαριστερά  δεν αλλάζει την ουσία..
Κάτω ο Τσίπρας.  Στήριξη της δημοκρατικής παράταξης κόντρα στη Δεξιά, κατά την παράδοση τους, αυτό δεν το λες…
Με τις δυο εφημερίδες πλέον στον Όμιλο Μαρινάκη -ο επικεφαλής του οποίου δεν πρέπει να ξέρει ούτε ο ίδιος πόσες εφημερίδες και ραδιόφωνα διαθέτει- ενισχύθηκε οριστικά το αντικυβερνητικό μπλοκ στον Τύπο. Ότι κανείς δεν φρόντισε να συστήσει στον νεο  ισχυρό άνδρα του χώρου, πως δεν  μπορεί να γίνει συνεχιστής του Χρήστου Λαμπράκη είναι άλλη υπόθεση. Ούτε παλιά στελέχη του ΔΟΛ είναι πλέον…
Σε κάθε περίπτωση δικές του εφημερίδες είναι -ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ- πλέον, με τα λεφτά του και νομίμως τις απέκτησε, ό,τι θέλει τις κάνει. Για τα υπόλοιπα αρμόδιοι είναι οι αναγνώστες. Μόνο ενώπιον τους άλλωστε δικαιώνεται κάθε εκδοτικό εγχείρημα. Αν πάνε καλά οι κυκλοφορίες και τα σκυλιά δεμένα.
Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να υποδείξει σε έναν εκδότη πως θα διαχειριστεί τις εφημερίδες του, εφόσον το πορτοφόλι του καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων σε μια εποχή που η αμειβομένη εργασία στα ΜΜΕ είναι  σαν τις μεγάλες εορτές του ημερολογίου: έρχεται μια στο τόσο.

Έτσι όπως διαμορφώνεται το τοπίο στον Τύπο πλέον, ενισχύεται το μέτωπο του αντιπολιτευόμενου Τύπου. Δεν είναι απλώς «αντικυβερνητικό» μέτωπο, αλλά αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Στους κόλπους του είναι εύκολο να διακρίνει κανείς την σκληρή  τάση να συγκρουστούν εφημερίδες και συγκεκριμένα στελέχη τους -κυρίως αναλυτές και σχολιογράφοι- με την έννοια της Αριστεράς γενικότερα.  Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν θέλουν να κάνουν ενημέρωση, αλλά να ρίξουν την κυβέρνηση.
Άλλοι το λένε καθαρά, άλλοι το ψιθυρίζουν, άλλοι προσπαθούν να το κρύψουν- ανάλογα με την ποιότητα και τον αυτοσεβασμό κάθε εφημερίδας.
Αυτή η τάση τροφοδοτείται από μια μεγάλη αυταπάτη όσων...