Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                       "TA NEA"

Οργισμένο πλήθος λιντσάρισε κι έφαγε...

...έναν νεαρό στή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Με την κατηγορία ότι ήταν ισλαμιστής αντάρτης

Οι εξοργισμένοι κάτοικοι μιας περιοχής στη βορειοανατολική ΛΔ του Κονγκό λιθοβόλησαν έναν νεαρό και κατόπιν τον έψησαν και τον έφαγαν, προφανώς σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπολύουν το τελευταίο διάστημα αντάρτες από την Ουγκάντα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. kongoΤο επεισόδιο του κανιβαλισμού στην πόλη Μπένι σημειώθηκε μετά τις νυχτερινές επιδρομές που έχουν αναφερθεί στην περιοχή τον τελευταίο μήνα, για τις οποίες θεωρείται υπεύθυνη η ισλαμιστική οργάνωση ADF-NALU. Εκτιμάται ότι οι ισλαμιστές έχουν σφαγιάσει περισσότερους από 100 ανθρώπους, με τσεκούρια και μαχαίρια.
Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο νεαρός άνδρας επέβαινε σε ένα λεωφορείο και κίνησε τις υποψίες των υπόλοιπων επιβατών όταν διαπίστωσαν ότι δεν μιλούσε σουαχίλι —την τοπική γλώσσα— και ότι ήταν οπλισμένος με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Μιλώντας από την πόλη Μπένι, ο πρόεδρος της ΛΔ του Κονγκό Ζοζέφ Καμπιλά προειδοποίησε ότι οι άνδρες της ADF-NALU θα υποστούν την ίδια μοίρα με τους αντάρτες του κινήματος Μ23, το οποίο υπέστη οδυνηρή ήττα πέρσι, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. "Δεν τίθεται ζήτημα διαπραγματεύσεων με τους τρομοκράτες", τόνισε ο πρόεδρος.
Η ADF-NALU είναι ένας συνασπισμός οργανώσεων που μάχεται την κυβέρνηση της Ουγκάντας και δρα από βάσεις που διατηρεί στο γειτονικό Κονγκό εδώ και περίπου μία δεκαετία. Την Πέμπτη η οργάνωση αυτή φέρεται ότι σκότωσε 14 ανθρώπους στο χωριό Κάμπι για Τσούι. Σύμφωνα με την Ουγκάντα η ADF-NALU έχει συμμαχήσει με τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ της Σομαλίας οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Η δυναμικότητα της οργάνωσης παραμένει άγνωστη, όμως η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη ΛΔ του Κονγκό εκτιμά ότι έχει στις τάξεις της περίπου 500 μαχητές.
Στο Μπένι νωρίς σήμερα το πρωί περίπου 100 διαδηλωτές απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους προστατεύσει από τους αντάρτες.
 matrix24.gr

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα...

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων σε τροχαία στην ΕΕ Τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων σε τροχαία στην ΕΕ...


Με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στα τροχαία ατυχήματα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που...
δημοσιεύονται σε ανακοίνωση της Allianz Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μια νέα μελέτη του Κέντρου Τεχνολογίας της Allianz (Allianz Zentrum für Technik, ή AZT) δείχνει ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους νέους, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής ευημερίας της κάθε χώρας.

Ένα συγκλονιστικό 31% επί του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 400.000 ζωές που χάνονται ετησίως, ένας αριθμός που υπερβαίνει τους θανάτους των νέων που προκαλούνται από ασθένειες, χρήση ναρκωτικών, αυτοκτονία, βία ή γεγονότα που σχετίζονται με πόλεμο.

Το αν ένας θάνατος νέου από τροχαίο συμβαίνει σε χώρα χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού εισοδήματος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Σύμφωνα με το ΑΖΤ, τα ποσοστά θανάτου των νέων από τροχαίο ατύχημα, εμφανίζουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις αγγίζοντας το 31,5% σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, 32,0% σε χώρες μεσαίου εισοδήματος και το 28,5% σε χώρες υψηλού εισοδήματος.

Κάθε χρόνο, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων και περισσότερα από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται, καθιστώντας την οδική ασφάλεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα. Ανά 100.000 κατοίκους, 18 χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα. Αυτό τοποθετεί τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα στην 9η θέση στη λίστα των κορυφαίων αιτιών θανάτου, σύμφωνα με την τελευταία Παγκόσμια Έκθεση για την Οδική Ασφάλεια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Οι πρόσφατες εξελίξεις, όμως, δείχνουν πως θα γίνει η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως μέχρι το 2030, αν δεν ληφθούν κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα κατά των τροχαίων ατυχημάτων...
iefimerida.gr

Ρωτάνε οι τουρίστες...

Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Economist, η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες που πρέπει να αποφύγουν αυτοί που...
θέλουν να επενδύσουν. Εμείς, οι Έλληνες, ζούμε μόνιμα σε αυτή τη χώρα που οι άλλοι πρέπει να αποφεύγουν.

Οι τουρίστες που συναντώ μου κάνουν συχνά μια ερώτηση: «Γιατί είναι τόσο ακριβά όλα στην Ελλάδα;».

Αυτό που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα τους τουρίστες -που ξέρουν πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και ξέρουν πως η ανεργία στην Ελλάδα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ- είναι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ είναι τόσο ακριβές, σε σχέση με τις δικές τους χώρες που δεν έχουν χρεοκοπήσει.

Αυτό που κάνω είναι να ανασηκώνω τους ώμους μου και να τους λέω πως εμείς δεν είμαστε τουρίστες στην Ελλάδα.

Δεν ερχόμαστε στην Ελλάδα για 15-20 μέρες τον χρόνο.

Ζούμε μόνιμα στην Ελλάδα και πληρώνουμε κάθε μέρα αυτές τις ακριβές τιμές.

Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα με την απορία.

Εμείς παραμένουμε στην Ελλάδα. Και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις ακριβές τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν το 2013 ακόμα 14 δισ. ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Συνολικά, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν τα τελευταία πέντε χρόνια 48,4 δισ. ευρώ.

Κι όλα αυτά, χωρίς να επιστρέφεται τίποτα στους πολίτες.

Με την Υγεία, την Παιδεία και τις υποδομές να είναι υπό διάλυση και κατάρρευση.

Τα σημάδια της κατάρρευσης είναι πια ορατά παντού. Σε λίγο, τα άτομα με ψυχικές ασθένειες θα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς φάρμακα.

Οπότε γιατί γίνονται όλα αυτά;

Τι νόημα έχουν;

Που οδηγούν;

Δεν ρωτάω εγώ.

Οι τουρίστες ρωτάνε...


pitsirikos.net

«Ο Βενιζέλος πάει να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ»...

«Αν δεν πετύχει το πείραμα Σεφερλή στο πρωινό του Mega, ας σκεφτούν τον Γρηγοράκο»…

Νομίζω ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί στη χώρα ως ένα αληθινά σπουδαίος κωμικός, παρόλο που...
κάθε μέρα προσπαθεί όλο και περισσότερο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Σημ. Ν.Μ. : Παρ' όλο τόν θάνατο τού συγγραφέα τού "Λούκυ Λούκ" ο Ράν - Τάν - Πλάν είναι ...απέθαντος!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να χθες, ας πούμε, δήλωσε:
«Πιστεύω ότι δεν έχει ανάγκη αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ αλλαγής αρχηγού.Αν θυμάμαι καλά, το Γιώργο Παπανδρέου, όταν ήταν να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όλοι τον καταχέριαζαν.. Έτσι γινόταν και στην ΝΔ και στους άλλους χώρους. Οι αρχηγοί περνάνε τις δυσκολίες τους. Και τις δυσκολότερες στιγμές πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε ένα πραγματικά νεκρό κόμμα και πάει να το αναστήσει»

Αν δεν πετύχει το πείραμα Σεφερλή στο πρωινό του Mega, ας σκεφτούν τον Γρηγοράκο...

parapolitiki.com

Κυβέρνηση «πρόθυμη για όλα»...

H συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Έτοιμη να...
πει «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας είναι η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και να παραμείνει η χώρα σε…
τροχιά εξόδου από το μνημόνιο.

Την ώρα που τα μηνύματα από Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον έλεγαν ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα αν η ελληνική πλευρά δεν αναλάβει πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να σβήσει τις «κόκκινες γραμμές» σε ασφαλιστικό, εργασιακό και συντάξεις, θέλοντας να δείξει πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στα συμφωνηθέντα και θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις προτάσεις των δανειστών.

Η κίνηση της κυβέρνησης είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι δανειστές ειδοποίησαν τον υπουργό Οικονομικών ότι -εκτός απροόπτου- θα επιστρέψουν στη χώρα μας την ερχόμενη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

Νούμερο ένα «αγκάθι» στα μνημονιακά ορόσημα είναι το Ασφαλιστικό, με την τρόικα να κάνει λόγο για «στρεβλώσεις» που πρέπει να αρθούν σταδιακά, γιατί λειτουργούν ως κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση...

Από efsyn, μοντάζ JoDi

greki-gr.blogspot.gr

To πικρό...success story της Καλύμνου: Το 1/3 των κατοίκων του νησιού μετανάστευσαν


Σπάνια οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επιλέγουν να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέρη της Ελλάδας εκτός της Αθήνας αλλά σήμερα ένα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για την Κάλυμνο αξίζει πραγματικά να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Με πρωτοβουλία ενός δημοσιογράφου του σταθμού από την Κάλυμνο, παρουσιάστηκε ένα 6λεπτο ρεπορτάζ που τονίζει ότι από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει 6.000(!) Καλύμνιοι από το νησί με προορισμό το εξωτερικό με τους περισσότερους να πηγαίνουν εργάτες στην Αυστραλία.

Ένα video που προκαλεί αληθινά δάκρυα, που συνοψίζει τη σύγχρονη ελληνική αποτυχία.
parapolitiki.com

Όταν ο «υπεύθυνος» Κυριάκος Μητσοτάκης ταράζει τους επενδυτές


Η Ημερησία είναι μια από τις πλέον συστημικές οικονομικές εφημερίδες της χώρας και απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό ανθρώπων. Στηρίζει την κυβέρνηση, συχνά ανεπιφύλακτα. Χθες το απόγευμα, απαρίθμησε «έξι βόμβες που τινάζουν στον αέρα το Χρηματιστήριο».

Να μια από αυτές:

Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα στη συνεδρίαση της Πέμπτης όταν κάποιες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη διογκώθηκαν και παρερμηνεύτηκαν. «Η πραγματικότητα είναι ότι θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο. Η αστάθεια προκαλείται από τον φόβο των πρόωρων εκλογών και την πιθανότητα ότι σε αυτές ενδεχομένως να κερδίσει ένα κόμμα που δεν είναι “κανονικό”. Κάποια διλήμματα που τα είχαμε απαντήσει το 2012 θα τεθούν ξανά τον Φεβρουάριο. Οι βουλευτές πάντως θα ξέρουν τι διακυβεύεται». σημειώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Bloomberg.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι επενδυτές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα ελληνικά ομόλογα μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μη ρωτάτε εμένα. Εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου. Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ»! Οι δηλώσεις αυτές αναπαρήχθησαν από το Bloomberg και ερμηνεύτηκαν ότι «επιστρέφει το grexit» με τα γνωστά αποτελέσματα για τον γενικό δείκτη.

Τι άλλο να προσθέσει κανείς για την (κολλητική) ανευθυνότητα των στελεχών της κυβέρνησης;
parapolitiki.com

Αμφίπολη: αποκαλύφθηκε υπόγειος χώρος στον τέταρτο θάλαμο

Ενα τεχνητό όρυγμα επί φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας 8,10 τμ. το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο, όπως άλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου, αποκαλύφθηκε κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου, όπου επικεντρώνεται τα τελευταία 24ωρα το ανασκαφικό έργο στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

Η ανασκαφή έχει προχωρήσει σε βάθος περίπου 1,40 μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου.Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες στον λόφο Καστά, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων στον τέταρτο χώρο μετά την απομάκρυνση χωμάτων.Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση «η  έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0, 40μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος -κερματισμένος σχιστόλιθος».

Κατά την ανασκαφή διαπιστώθηκε ακόμη η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους, όπου τα τμήματα του δαπέδου σώζονται και βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. Στο ανατολικό τμήμα οι λίθοι του δαπέδου βρίσκονται στην αρχική τους θέση. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων σημειώνει ότι προχωρεί η απομάκρυνση των δυτικών λίθων, ώστε να αποκαλυφθεί η κατάσταση θεμελίωσης του δυτικού πλαϊνού τοίχου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και στερέωσης της θεμελίωσης.

Ακόμη, κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου  διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως άλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται. Κατά την απομάκρυνση της αμμώδους επίχωσης εντοπίστηκε το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο σε καλή κατάσταση διατήρησης, πεσμένο μέσα στο όρυγμα.
Σήμερα επιχειρείται η απομάκρυνσή του από το σημείο εύρεσης. Πριν από τη συνέχιση της απομάκρυνσης των χωμάτων του ορύγματος, θα γίνουν εργασίες εγκιβωτισμού και αντιστήριξης των κατακόρυφων παρειών του (αλλά και της επίχωσης κάτω από το θεμέλιο των πλαϊνών τοίχων), ώστε να διασφαλισθεί η ευστάθεια της θεμελίωσης των πλαϊνών τοίχων.

Την Τετάρτη 29-10-2014 έγινε τοποθέτηση έξι αισθητήρων μέτρησης της παραμόρφωσης επί αντίστοιχων αντηρίδων του τέταρτου χώρου για να διαπιστώνεται στο εξής η ένταση των μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών.

Επιπλέον για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση επιπλέον 10 αισθητήρων, αλλά και ρωγμομέτρων για την παρακολούθηση τυχόν εξέλιξης υφιστάμενων ρωγμών μεγάλου εύρους σε δομικά στοιχεία των εγκάρσιων διαφραγμάτων.

Συμπληρώθηκαν στοιχεία υποστύλωσης της θόλου στο δεύτερο και τον τρίτο χώρο.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώθηκε πως συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τα πρανή και πάνω, ανατολικά και ανάντη του μνημείου.
katimerini.gr

Ο Ν. Δένδιας υπουργός Αμυνας, ο Κ. Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης


 Ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ο βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας.
Ο κ. Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο αφήνει από το Σάββατο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο, 41 ετών, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.
Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως το Σάββατο, για να αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών - το πιο βαρύ χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ποτέ Έλληνας επίτροπος.

Εις ότι αφορά τον κ. Νίκο Δένδια, πρόκειται για το τρίτο διαδοχικό χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει από τον Ιούνιο του 2012 καθώς διετέλεσε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ανάπτυξης (από τον περασμένο Ιούνιο) και τη Δευτέρα θα ορκιστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αντιθέτως, πρόκειται για το πρώτο κυβερνητικό οφίκιο που αναλαμβάνει ο κ. Σκρέκας.

Το σενάριο της «εσωτερικής αλλαγής» για την κάλυψη του κενού που αφήνει ο κ. Αβραμόπουλος ήταν κυρίαρχο τις τελευταίες ώρες. Είναι ενδεικτικό ότι, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η Καθημερινή σημείωνε από το πρωί: «Στο τραπέζι των δύο αρχηγών ετέθη και το ζήτημα του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον κ. Δ. Αβραμόπουλο στο Πεντάγωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Σαμαράς δεν θα αναλάβει τελικά ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο της Εθν. Αμυνας, παρά τις σχετικές εισηγήσεις. Πιθανολογείται, δε, ότι ο νέος ένοικος του Πενταγώνου, που θα είναι πολιτικό πρόσωπο από τη Ν.Δ., θα επιλεγεί από το σημερινό υπουργικό. Με άλλα λόγια, θα υπάρξει μετακίνηση υπουργού στο Εθν. Αμυνας και τοποθέτηση βουλευτή της Ν.Δ. -ενδεχομένως «καραμανλικής» προέλευσης- στη θέση που θα αδειάσει».
kathimerini.gr

Από τις 5 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικές διορθώσεις στο Ε9

Από τις 5 Νοεμβρίου θα μπορούν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν υποπέσει σε λάθη στο Ε9 να προχωρήσουν σε διορθώσεις προκειμένου να γίνει και η τελική εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

 
e9Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Οσοι επιθυμούν να διορθώσουν κωδικούς του εντύπου θα έχουν για βοήθεια τις αναλυτικές οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για κάθε περίπτωση.
Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή  μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου, Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια εφορία τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν το λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής.
Στην περίπτωση που, μετά την υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, υποβληθεί και νέα τροποποιητική δήλωση, μέχρι 30/11, θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση νέα εκκαθάριση του φόρου μετά από έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών αυτής, εφόσον προκύπτει μείωση του φόρου.
Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εκκαθάρισης των ανωτέρω περιπτώσεων μέσα στο Δεκέμβριο και εφόσον παρουσιασθούν υποθέσεις φορολογουμένων, οι οποίες δεν μπορούν να υποστηριχθούν ηλεκτρονικά, λόγω της έλλειψης στοιχείων, καθώς και διορθώσεις υπολογισμού του φόρου, για τις οποίες είτε απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών είτε δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης, αυτές θα εκκαθαρισθούν ανά υπόθεση με την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπου απαιτείται.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων λήγει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.
Η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με την καταβολή της έκτης και τελευταίας δόσης.
matrix24.gr

Νέα υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς μαθητών Λυκείου.

Βιντεοσκόπησαν την ανάρμοστη πράξη τους

Μαθητές κατέβασαν τα παντελόνια τους μπροστά στην καθηγήτρια!

kathΣύμφωνα με το trikalanews.gr την περασμένη Παρασκευή κατά την διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής σε Λύκειο των Τρικάλων, 4 μαθητές της Β Τάξης, κατέβασαν τα παντελόνια τους και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών τους.
Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό από την καθηγήτρια, η οποία εκείνη την στιγμή έγραφε στον πινάκα και διέκοψε την διδασκαλία, προκειμένου να οδηγήσει τους μαθητές στον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας.
Οι μαθητές έδειξαν στον Διευθυντή το βίντεο, λίγων δευτερολέπτων, που κατέγραψαν με το κινητό τηλέφωνο του ενός μαθητή και απαθανάτισαν την πράξη τους.
Έπειτα από την σύγκληση του Συμβουλίου των Καθηγητών του Σχολείου αποφασίστηκε να επιβληθεί στους 4 μαθητές πενθήμερη αποβολή και ταυτόχρονα στέρηση του δικαιώματος να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και ομάδες του Σχολείου λόγω της ανάρμοστης αυτής συμπεριφοράς.
matrix24.gr

«Βουτιά» των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία ...Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάιο του 2007 σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τους φόβους ότι η...
ιδιωτική κατανάλωση δεν θα προσφέρει επαρκή στηρίγματα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3,2% σε προσαρμοσμένους όρους, συγκριτικά με τον Αύγουστο, έναντι πτώσης 0,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Όσον αφορά στα στοιχεία για τις πωλήσεις του Αυγούστου, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε άνοδο 1,5% έναντι ανόδου 2,5% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3%.
 

Επιχείρηση εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου

Αστυνομική επέμβαση στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Προσήχθησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου ο μοναχός και ένας πολίτης
Αστυνομική επέμβαση στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου
Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

  
Επιχείρηση εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί.

Όπως ανακοινώθηκε, η επιχείρηση έγινε κατόπιν εφαρμογής δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε η εκκένωση του χώρου και η παράδοσή του στη νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, στο πλαίσιο της πολυετούς κόντρας μεταξύ της τελευταίας και της παλαιάς αδελφότητας.

Κατά την αστυνομική επέμβαση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο εσωτερικό του αντιπροσωπείου βρίσκονταν μοναχός και λαϊκοί, οι οποίοι αρνήθηκαν προς στιγμής να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Αστυνομικοί προσήγαγαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου τον μοναχό κι έναν πολίτη.

Το αντιπροσωπείο, κατά πληροφορίες, φιλοξενεί συχνά μοναχούς της παλαιάς αδελφότητας που έρχονται για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε το 2005, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, υπό την επωνυμία «Νέα Εσφιγμένου», η οποία έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλαιά αδελφότητα αρνείται να της παραδώσει το μοναστήρι και το κονάκι στο Άγιον Όρος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά καιρούς συγκρούσεις.
"ΤΟ ΒΗΜΑ"
 (tovima.gr)

Όλα δείχνουν Σαμαρά για το Πεντάγωνο ....

 
Ο Πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αναλάβει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την τελική απόφαση την πήρε πριν από... μερικές ημέρες, αφού «ζύγισε» αρκετά τα πράγματα – καθώς έχει ήδη πολλές υποχρεώσεις και η περίοδος είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη στα οικονομικά – ο Α. Σαμαράς πήρε την απόφαση να έχει τον ρόλο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται ακόμα και σήμερα καθώς ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Δ. Αβραμόπουλο στις 14:00 το μεσημέρι.

Με την κίνηση αυτή ο Πρωθυπουργός στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία καθώς δείχνει την σημασία που δίνει η κυβέρνηση απέναντι στα εθνικά θέματα.

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς θα στραφεί άμεσα και προς τους ένστολους προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά των στρατιωτικών λόγω των μνημονιακών περικοπών, οι οποίες όμως θα επιστραφούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ενδέχεται να υπάρξει ένας ακόμα υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι απόστρατος αξιωματικός και όχι πολιτικό πρόσωπο όπως ήθελαν οι πληροφορίες που έφταναν στα δημοσιογραφικά γραφεία τις προηγούμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναβαθμίστηκε ο ρόλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας. Επίσης ο Α. Οικονόμου ήταν στο Μαξίμου κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ ενώ στην συνέχεια είχε και σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Α. Σαμαρά.

Αποχαιρετά ο Δ. Αβραμόπουλος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει συγκαλέσει για σήμερα στις 10:30 το πρωί κοινή συνάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων.


real.gr

Εγκεφαλικές ανωμαλίες προκαλεί το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης


ΕΠΙΣΤΗΜΗ                                                                                                         ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Ο εγκέφαλος των ασθενών με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχει διακριτές ανωμαλίες σε σχέση με τον εγκέφαλο των υγιών ανθρώπων, όπως διαπίστωσε για πρώτη φορά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η ανακάλυψη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί και από νέες μελέτες, ανοίγει το δρόμο για καλύτερες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους. Επιπλέον, επιβεβαιώνει ότι οι ασθενείς έχουν μια πραγματική πάθηση και όχι φανταστική, καθώς όχι σπάνια κατηγορούνται ως υποχονδριακοί.
      Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από το εν λόγω σύνδρομο, το οποίο είναι δύσκολο να διαγνωστεί. Χαρακτηρίζεται από μια «ομίχλη» στον εγκέφαλο των ασθενών, καθώς και από διάφορα άλλα συμπτώματα, τα οποία όμως συχνά είναι κοινά με άλλες παθήσεις. Εκτός από το αίσθημα μόνιμης και υπερβολικής κούρασης που διαρκεί πάνω από ένα εξάμηνο, τα συμπτώματα -διαφορετικά για κάθε ασθενή- μπορεί να περιλαμβάνουν πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, δυνατούς πονοκεφάλους, δυσανεξία σε διάφορες τροφές, πονόλαιμο, διόγκωση των λεμφαδένων, γαστρεντερικά προβλήματα, αφύσικη αρτηριακή πίεση, υπερευαισθησία στο φως και στους θορύβους κ.α.
      Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Χοσέ Μοντόγια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ακτινολογίας "Radiology", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν με τρεις διαφορετικές τεχνικές απεικόνισης 15 ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και άλλους τόσους υγιείς (για λόγους σύγκρισης).
      Η έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι πάσχουν από το συγκεκριμένο σύνδρομο, έχουν λιγότερη λευκή ουσία στον εγκέφαλό τους, καθώς και ανατομικές ανωμαλίες σε τρεις τουλάχιστον εγκεφαλικές περιοχές. Όσο πιο αφύσικες ήσαν οι εν λόγω περιοχές του εγκεφάλου, τόσο πιο σοβαρή ήταν η πάθηση του ατόμου.
      «Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και ιατρικές προκλήσεις της εποχής μας», δήλωσε ο Χοσέ Μοντόγια και τόνισε ότι η πάθηση μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου για δέκα έως 30 χρόνια. Οι ερευνητές ήδη σχεδιάζουν μια νέα μελέτη με μεγαλύτερο δείγμα ασθενών.
      Το σύνδρομο πιστεύεται ότι, εν μέρει τουλάχιστον, οφείλεται σε χρόνια φλεγμονή, πιθανότατα λόγω της παρατεταμένης και υπερβολικής αντίδρασης του οργανισμού του ασθενούς απέναντι σε κάποιον άγνωστο μέχρι σήμερα ιό, που έχει μολύνει το σώμα.
kathimerini.gr

500 εκατ. € στην «τρύπα» του φράχτη...

fraxtis 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

 Έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ (2010-2014) καταδεικνύει το ατελέσφορο της κρατικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στην Ελλάδα (ασφυκτικός έλεγχος συνόρων, αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα, κέντρα κράτησης και...
αναγκαστικές «επαναπροωθήσεις»), καθώς αποδεικνύεται όχι μόνο σπάταλη, αλλά και δεν περιορίζει το μεταναστευτικό. 
Περίπου μισό δισ. ευρώ έχει στοιχίσει, με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις, η πολιτική αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης που εφαρμόζει η Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα, μια πολιτική που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως σπάταλη και αναποτελεσματική, σύμφωνα με την έκθεση «Αξιολογώντας τη σχέση κόστους-αποτελέσματος των πολιτικών ελέγχου της παράτυπης μετανάστευσης στην Ελλάδα», την οποία εκπόνησε η ομάδα Μετανάστευσης του ΕΛΙΑΜΕΠ στο πλαίσιο του προγράμματος MIDAS.
Η έκθεση, που παρουσιάστηκε χθες σε ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ (όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της FRONTEX και της κοινωνίας των πολιτών), βασίζεται σε στοιχεία που συγκέντρωσε πρώτη φορά η ερευνητική ομάδα και αποτελεί την πληρέστερη μελέτη του κόστους της ακολουθούμενης πολιτικής ελέγχου της παράτυπης μετανάστευσης.
Το κεντρικό συμπέρασμα είναι πως οι βασικοί πυλώνες αυτής της πολιτικής (ασφυκτικός έλεγχος συνόρων, αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα, κέντρα κράτησης και αναγκαστικές επιστροφές μεταναστών) έχουν αποτύχει να περιορίσουν αισθητά την παράτυπη μετανάστευση, και πολύ περισσότερο να προσεγγίσουν τον διακηρυγμένο στόχο της εξάλειψης της παράτυπης μετανάστευσης, και πως απαιτούνται αλλαγές που θα εξασφαλίσουν μικρότερο κόστος, καλύτερη κατανομή κονδυλίων, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και επιπλέον θα είναι συμβατές με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Στα 10 εκατ. τα πρόστιμα για την αδήλωτη - ανασφάλιστη εργασία τον Σεπτέμβριο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ