Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Θεαματική έποψη τής Δήλου από τήν κορυφή τού όρους Κύνθος

      

                   (Δείτε το σέ πλήρη οθόνη)

Τα... κατάφερε ο Γλέζος!...

ΦΩΤΟ...


Μπορεί να χρειάστηκε 6 ολόκληρες μέρες για να το καταφέρει, ωστόσο, ο Μανώλης Γλέζος έφτασε εγκαίρως στο Στρασβούργο προκειμένου να...
δώσει το παρών στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Ο 92χρονος ευρωβουλευτής δεν μπορούσε να πάρει αεροπλάνο, λόγω σχετικής απαγόρευσης από γιατρούς, γι' αυτό και μετέβη διά της ξηράς στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου.

Δείτε τη φωτό από την παρουσία του εκεί:

parapolitika.gr

Στη Μύκονο, όλοι δίνουν ραντεβού στο Scarpa!


Ένα από τα κορυφαία bar του νησιού, φέτος πιο ανανεωμένο από ποτέ

                                 --------------

Υπάρχουν μερικές επιχειρήσεις που (πραγματικά) δεν χρειάζονται συστάσεις. Μία από αυτές είναι και το Scarpa στη Μικρή Βενετία, γιατί έχει μακράν το καλύτερο location, οι παροχές και οι υπηρεσίες του ανεβάζουν τον πήχη, οι μουσικές του θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε και, αν έρθετε μια φορά, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να μην (θελήσετε να) ξανάρθετε!
                                                                                                               -------------------


Το Scarpa -για εκείνους που δεν το έχουν ακόμα επισκεφτεί- πήρε το όνομά του από την ευρύτερη περιοχή και φημίζεται, πέραν της τοποθεσίας του, για τα μοναδικά του cocktails, τα οποία συμπεριλαμβάνονται -δίχως υπερβολή- στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε στη Μύκονο.

Φέτος, τα νέα είναι ευχάριστα, με μια ανατρεπτική κι ολοκαίνουργια cocktail list από το team του μαγαζιού, να σας μυεί σε νέες γευστικές εμπειρίες!

Πέραν αυτού, δημοφιλείς djs, όπως οι Ms Lefki, Valeron, Dino, δίνουν και πάλι ραντεβού στα decks του, ξεσηκώνοντας τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 Tip: Στο Scarpa μπορείτε να έρθετε και στο ξεκίνημα της ημέρας σας για να απολαύσετε ένα υπέροχο πρωινό, συνοδεία καφέ ή χυμού!
από newsbeast.gr


Μετριοπάθεια, παιδιά!

Ζίζεκ: Κάποιοι μαρξιστές ίσως θα με κρεμούσαν αλλά μόνη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μετριοπάθεια!


  Πραπολιτική

Μέχρι και ο αμφιλεγόμενος μαρξιστής φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ υποδεικνύει στο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει τον δρόμο προς τη μετριοπάθεια, σε μια κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον Τάσο Τσακίρογλου.

Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος θεωρητικός αναφέρει:

Σε αντίθεση με διάφορους αναλυτές στην Ελλάδα, που λένε ότι ο Τσίπρας θα εγκαθιδρύσει ένα ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος, λέω ότι η μόνη δυνατότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μετριοπάθεια. Η μόνη περίπτωση για να πετύχεις κάτι στην Ελλάδα δεν είναι να δοκιμάσεις μια παλαβή αριστερίστικη ριζοσπαστική επανάσταση και μετά να αποτύχεις και στη συνέχεια να έχεις μια καλή ιστορική ανάμνηση του στιλ «Α, τι ωραία που ήταν!». Οχι. Το κράτος στην Ελλάδα είναι διεφθαρμένο και πελατειακό. Ξέρω ότι αυτό που θα πω ακούγεται τρελό και ίσως ορισμένοι μαρξιστές θα με κρέμαγαν γι’ αυτό. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να προσεγγίσει κάποιους παραγωγικούς καπιταλιστές, οι οποίοι, επίσης, πρέπει να έχουν κουραστεί απ’ αυτή την κατάσταση, απ’ αυτό το πελατειακό και παρασιτικό κράτος.
Πρέπει να είμαστε...

Υπο κράτηση ο Σαρκοζί...


Συνελήφθη ο δικηγόρος του.
ΦΩΤΟ...
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση, το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Από τις 26 Φεβρουαρίου, είναι...
στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2007, ο Σαρκοζί είχε δεχθεί χρήματα από τον Μουαμάρ Καντάφι.
To αυτοκίνητο που μετέφερε τον Σαρκοζί
 
Ο Σαρκοζί κατά την άφιξη του στην υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς

Χθες, τέθηκε υπό κράτηση και ο συνήγορός του Τιερί Ερτζόγ, καθώς φέρεται να πλησίασε τους ανακριτές της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς, που χειρίζονται την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής και τους ζήτησε να του αποκαλύψουν τις συζητήσεις τους για την πορεία των ερευνών τους.
Ο γαλλικός νόμος δίνει δικαίωμα στους ανακριτές να κρατήσουν για 48 ώρες τον πρώην πρόεδρο και τον δικηγόρο του, πριν τον αφήσουν ελεύθερο ή του απαγγείλουν κατηγορίες.

Πηγή φωτό: Le Parisien/ Le Monde

iefimerida.gr

Ο αλγόριθμος του Λοβέρδου

photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
Ανδρέας Ζαμπούκας
Ανδρέας Ζαμπούκας
Εδώ και λίγες μέρες, κυκλοφόρησε σε μίντια και δίκτυα, η είδηση της αποτυχίας των μαθητών της Α' Λυκείου (έως και 40%), στις εξετάσεις από την Τράπεζα Θεμάτων και συγκεκριμένα στο μάθημα της Άλγεβρας. Αναδημοσιεύτηκε άπειρες φορές για να εκτονωθούμε όλοι, ο καθένας βέβαια από τη θέση της εμπλοκής του. Αμέσως μετά το «αδιέξοδο» στο οποίο  βρεθήκαμε, ξεκίνησε η αναμετάδοση της νέας είδησης (προφανώς για να ανακουφιστούμε και πάλι όλοι, ύστερα από την εκτόνωση…) ότι η αποτυχία οφείλεται στον λάθος αλγόριθμο που χρησιμοποίησαν οι καθηγητές για να διορθώσουν τα θέματα!

Συμπαθέστατε, κατά τα άλλα, και very friendly υπουργέ Λοβέρδο (δεν θέλω να σου θυμίσω τι έτυχε να μου λες κάποτε, για την ελληνική εκπαίδευση, όταν ήσουν υφυπουργός εξωτερικών…), επειδή σε βλέπω έτοιμο να μην αφήσεις τίποτα όρθιο από την μεγάλη σου «αγάπη» για τους μαθητές και τους γονείς τους, αποφάσισα να σου γράψω.
Μόνο δύο κινήσεις θα σου προτείνω: Η πρώτη, μιας και προέκυψε ως όρος, είναι να ανοίξεις ένα λεξικό και να αφιερώσεις δέκα λεπτά να κατανοήσεις τι θα πει «αλγόριθμος». Η δεύτερη είναι να κάνεις τον κόπο να πας σε ένα Λύκειο της περιοχής σου (πήγαινε στο 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου που είναι κοντά  γιατί κάνει και ζέστη…), και μίλα με τους μαθηματικούς να σου περιγράψουν την ολοκληρωμένη αλήθεια, για το επίπεδο της ανταπόκρισης των μαθητών στα Μαθηματικά. Με τη γνώση του αλγόριθμου και την ενημέρωση των καθηγητών, θα φτάσεις στο αποτέλεσμα.
Αν, λοιπόν, ορίσουμε ως αλγόριθμο κάθε πεπερασμένη σειρά από εντολές που έχουν αρχή και τέλος, είναι σαφείς και εκτελέσιμες, και σκοπό έχουν την επίλυση κάποιου προβλήματος, εύκολα θα ερμηνεύσουμε τη βεβαιωμένη ενημέρωση των μαθηματικών, ότι οι μαθητές τους γενικώς, δεν μπορούν να  ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Άλγεβρας!
Και τότε αγαπητέ υπουργέ, θα πρέπει να...