Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δικαστές και Εισαγγελείς: Ανακοίνωση κόλαφος κατά του ΠΑΣΟΚ...


... για την υπόθεση των υποβρυχίων...

Σύσσωμη η ηγεσία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στέκεται στο πλευρό της Πόπης Παπανδρέου που δέχεται επίθεση από το ΠΑΣΟΚ για τον χειρισμό της στην υπόθεση των υποβρυχίων και καλεί "τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας σε σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά σε
ζητήματα λειτουργίας και απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης".
Όπως αναφέρουν αφορμή ήταν οι χθεσινές "δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγα, που χαρακτηρίζουν ως ...«νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών Αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση» για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά".

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζεται ότι ...

...στήν πορεία πρός τήν ανάπτυξη...

  Απίστευτο                                                           !!!

Ο Καραθανασόπουλος για την υπόθεση των υποβρυχίων...

"Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια καταδικάζει την πολιτική ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και έχει θέσει ζήτημα συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν αν υπάρχουν και ...
ποινικές ευθύνες για τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, τη διάλυση των Ναυπηγείων κλπ. ", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος για την υπόθεση των υποβρυχίων και την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και πρόσθεσε:

"Για αυτό και ψήφισε στη Βουλή υπέρ της πρότασης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απορρίφθηκε.

Τα προβλήματα που αφορούν τη Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τα υποβρύχια αναδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Σχετικά με την αποστολή δικογραφίας στη βουλή, για το θέμα των υποβρυχίων, το ΚΚΕ επαναφέρει τη θέση του για την ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης και σημειώνει ότι το έγκλημα σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και
η υπόθεση των υποβρυχίων είναι διαρκές έγκλημα κατά του λαού που δεν μπορεί να παραγραφεί"...
enikos.gr

Παυλόπουλος: Απαράδεκτη η επίθεση Βενιζέλου στην δικαιοσύνη...

"Η επίθεση κατά της δικαιοσύνης από την πλευρά του κ. Βενιζέλου είναι απαράδεκτη" τόνισε σε συνέντευξή του ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα της δικογραφίας για τα υποβρύχια.

"Η δικαιοσύνη, δεν μπορούσε παρά να κάνει, αυτό το οποίο έκανε. Η ...
κ. Παπανδρέου έκανε καλά τη δουλειά της. Αν δεν το έκανε η κ. Παπανδρέου, τότε ευκόλως θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι κουκουλώνει την υπόθεση" τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ραδιοφωνικό σταθμό υπογραμμίζοντας με νόημα: "Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της γιατί αν φθαρεί περισσότερο από όσο έχει ήδη φθαρεί, τότε θα έχουμε πρόβλημα Δημοκρατίας"...
tribune.gr

Θα γίνουμε Πεκίνο...

 
Το 'χε πει, πάντως, ο Πάγκαλος...
Αγκαλιές με τον Κινέζο πρωθυπουργό (που δεν μιλάει άλλη γλώσσα, πλην των κινέζικων) και πανευτυχής ο Σαμαράς.
Οι ρεπόρτερ των καναλιών μεταδίδουν την χαρμόσυνη είδηση. Το Πεκίνο θα ...
επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα μόλις βγούμε στις αγορές.
"Μας στηρίζει η Κίνα", είπε ο Σαμαράς  και χαρακτήρισε την Ελλάδα - παλιό αυτό- πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη.
Τι άλλο θέλουμε!...
 

Πέθανε η ηθοποιός Σάσα Καστούρα


Πέθανε η ηθοποιός Σάσα Καστούρα


Κηδεύτηκε, χθές, Τετάρτη, στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη

Εγινε ευρύτερα γνωστή, στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η γειτονιά μας» του Κώστα Πρετεντέρη. Ηταν η «μνηστή» του Μάκη Δεμίρη



 
Κηδεύτηκε, σήμερα, Τετάρτη, στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη η ηθοποιός Σάσα Καστούρα, που έγινε ευρύτερα γνωστή, στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η γειτονιά μας» του Κώστα Πρετεντέρη. Ηταν η «μνηστή» του Μάκη Δεμίρη.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 _κι ακολούθησαν ο κινηματογράφος και η μικρή οθόνη. Η συνεργασία της με το Κρατικό Θεάτρο Βορείου Ελλάδος _από την αρχή, καθόρισε την πορεία της: Από τη «Σίβυλλα» (1962 - 1963) του Άγγελου Σικελιανού σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού ως το τελευταίο έργο, τον «Γενικό Γραμματέα» (1998-1999) του Ηλία Καπετανάκη σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.

Επαιξε Γκολντόνι, Καμπανέλλη, Σακελλάριο-Γιαννακόπουλο, Ιονέσκο, Μπέκετ, Μάτεση, Χορτάτση, Μολιέρο, Ευριπίδη, Μουρσελά.

Μέλος του ΚΚΕ, ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996). Ηταν παντρεμένη με τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου. 
ΤΟ ΒΗΜΑ.gr


Δεν είναι ντροπή να είναι κανείς κεντροδεξιός, ας αναπνεύσει και η Κεντροαριστερά


  Παραπολιτική
Προσπαθώ εδώ και μήνες να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να μας πλασάρονται ως «κεντροαριστεροί», διεκδικώντας μάλιστα και κυριαρχικούς ρόλους στις 2.000 σχετικές διεργασίες του (όποιου) χώρου.
Διαβάζω τα άρθρα τους, τους βλέπω (συνεχώς) στην τηλεόραση. Πιστεύουν σε κάτι θολό που αυτάρεσκα περιγράφουν ως «κοινή λογική», συχνά τονίζουν ότι οι ιδεολογικές ταμπέλες του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί, πίνουν νερό στο όνομα της σταθερότητας του Αντώνη Σαμαρά και υψώνουν το δάκτυλο απέναντι σε κάθε διεκδίκηση την οποία προεξοφλούν ως συντεχνιακή.

Πιστεύουν ότι τη χώρα κατέστρεψαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ ενώ θεωρούν ότι το κοινωνικό κράτος θα πρέπει να υπάρχει μόνο για τους ηθικούς και αναμάρτητους πολίτες. Για τους αμαρτωλούς υπάρχει πάντα η Κόλαση, εκτός κι αν είναι τραπεζίτες ή καναλάρχες όπου εκεί κάπου το πράγμα αλλάζει.

Σέβομαι τις απόψεις τους αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί επιδιώκουν τόσο να φέρουν τον μανδύα της Κεντροαριστεράς ή της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν χρειάζεται πια να κρύβουν την Εστία μέσα στο Καρφί. Η ζωή έχει προχωρήσει: δεν είναι ντροπή να είναι κανείς δεξιός.

Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

  Άρθρο τού Στέλιου Κούλογλου




Τέτοιο μπάχαλο σε κυβέρνηση, έχει διεθνώς παρουσιαστεί σε κάτι λατινοαμερικανικές δικτατορίες, λίγο πριν καταρρεύσουν. Δεν περνάει μέρα χωρίς «λαϊκή διαφοροποίηση» υπουργού του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί φιλότιμα να καλύψει η κυβερνητική εκπρόσωπος που ανήκει στην ΝΔ: Ο ένας είναι νέος και άπειρος, ο άλλος έχει τις απόψεις του που το Μέγαρο Μαξίμου σέβεται λόγω της εγνωσμένης δημοκρατικότητας του. Μακριά όμως από τις επίσημες ανακοινώσεις, οι νεοδημοκράτες βγάζουν ατμούς από τα αυτιά. Να τι σέρνει στον Κουκουλόπουλο το νεοδημοκρατικό site antinews, σε σχόλιο με τον τίτλο «Πασοκάρα αθάνατη- Μάγκας εκ του ασφαλούς ο κ. Κουκουλόπουλος»:
«Πρόστρεξε να προλάβει να κεφαλαιοποιήσει την τρέχουσα κατάσταση ο κ. Κουκουλόπουλος με δηλώσεις του εναντίον της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ τώρα που τις απέρριψε το ΣτΕ και γνωρίζοντας πως και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει πίσω από τις πιέσεις των δημάρχων και συνδικαλιστών της ΝΔ. Μάγκας εκ του ασφαλούς ο κ.Κουκουλόπουλος. Αλήθεια που ήταν τόσο καιρό που συζητιόταν η ιδιωτικοποίηση;
...Άλλα επειδή εμείς θυμόμαστε, δεν ήταν ο αρχηγός του ο Βενιζέλος, αυτός που ως Υπουργός Οικονομικών μεταβίβασε τις δυο εταιρίες τον Ιούνιο του 2011 στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση; Δεν ήταν αυτός υφυπουργός Εσωτερικών με συν-αρμοδιότητα στη διαχείριση των Υδατικών πόρων; Γνωστή οπορτούνα και παντός καιρού ο Κουκουλόπουλος, υπαρχηγόπουλο στο Μεγάλο Συνταγματολόγο Βαγγέλη, δεν γνώριζαν και οι δυο τους τα νομικά κολλήματα, τώρα μιλάνε; Για να δούμε τι θα προτείνουν για τα ισοδύναμα που θα ζητήσει η Τρόικα μιας και η αξία των δυο εταιριών αγγίζει μαζί το 1 δις. Εδώ φαίνονται οι πολιτικοί!!!».
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ούτε στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο υπάρχει ομοφωνία. Όπως παρατηρεί εύστοχα η...

Αγαπητό μου ημερολόγιο

Του Κώστα Εφήμερου
Τον περασμένο Νοέμβριο ένα κοριτσάκι που έμενε σε Παιδικό Χωριό της Καλλιθέας, αφού η άνεργη μητέρα της δεν μπορούσε να της προσφέρει ούτε τα βασικά, ζήτησε στο τέλος μιας επίσκεψης να την πάρει μαζί της υποσχόμενη ότι δεν θα ξαναζητήσει φαγητό. Προσπαθώ να θυμάμαι αυτή την ιστορία κάθε φορά που τους ακούω να μιλάνε για ανάπτυξη.
 

Σε ρόλο ...λαγωνικού, ο Μηταράκης...



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστές εγγυητικές...

Μεγάλο κύκλωμα που εξέδιδε πλαστές εγγυητικές επιστολές τραπεζών εξάρθρωσε η αστυνομία. Το κύκλωμα διακινούσε εγγυητικές τις οποίες πωλούσε σε...
ενδιαφερόμενους "επενδυτές" είτε για να πάρουν επιδοτήσεις είτε για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου.
Τα πρώτα στοιχεία είχε δώσει με άκρα μυστικότητα στους οικονομικούς εισαγγελείς ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και από τότε η έρευνα συνεχίστηκε μέχρι την επιτυχία της εξάρθρωσης του κυκλώματος.

"Προκλητικός όσο δεν παίρνει ο Βενιζέλος...


 ... απέναντι στη δικαιοσύνη"...
Λίγη ώρα μετά την οργή κατά των αντιεισαγγελέων από το ΠΑΣΟΚ (ζητάει τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων Διαφθοράς, Αντώνη Ελευθεριανό και Πόπη Παπανδρέου), η Βασιλική Σιούτη, μ' ενα ...
αιχμηρό σχόλιο κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο διαδίκτυο, λέει τα πράγματα, με το όνομα τους:



Αδημοσίευτο κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι...

Αδημοσίευτο κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι: «Επιθυμώ να στείλω εις τον διάβολον, κάθε άνθρωπο που δεν με σέβεται»
...έρχεται στην επιφάνεια, 34 χρόνια μετά.

"Ε π ι θ υ μ ώ να έχω πολλά χρήματα για να μπορώ να στέλνω «εις τον διάβολον» - πού λένε - κάθε εργασία που δεν με σέβεται"...
Ένα κείμενο προσωπικό, ιδιαίτερο, με έντονη στοιχεία κριτικής και πολεμικής, έρχεται στην επιφάνεια, 34 χρόνια μετά, δια χειρός Μάνου Χατζιδάκι. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης το είχε γράψει στις...
20 Μαΐου 1980 και το είχε γράψει όσο βρισκόταν στη Μελβούρνη.
Τρεις δεκαετίες μετά και με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από τον θάνατό του, η εφημερίδα Νέος Κόσμος το φέρνει στη δημοσιότητα. Ένα κείμενο που δείχνει το εύρος της σκέψης του Μάνου Χατζιδάκι και την αντίθεσή του σε κάθε μορφή ευτέλειας και ξεπεσμού.
Ο τίτλος του κειμένου -από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι- είναι «Βιογραφικό σε πρώτο προσωπικό»
Ακολουθεί το κείμενο:
«Βιογραφικό σε πρώτο προσωπικό
Γεννήθηκα στις 23 Οκτώβρη του '25, στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους μεταπολεμικούς της ενδοχώρας μετανάστες.
Η μητέρα μου ήταν από την Αδριανούπολη και ο πατέρας μου απ' την Κρήτη. Με φέραν το '31 στην Αθήνα απ' όπου έλαβα την Αττική παιδεία - όταν ακόμη υπήρχε στον τόπο μας και Αττική και Παιδεία.
Είμαι λοιπόν γέννημα δύο ανθρώπων που δεν συνεργάστηκαν ποτέ, εκτός απ' την στιγμή που αποφάσισαν την κατασκευή μου. Γι' αυτό...

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα