Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Χρήστoς Λαμπράκης: "Πρώτα η πατρίδα, μετά η εφημερίδα και μετά η οικογένεια. Νίκο, μην αλλάξετε τη σειρά που σας τα είπα..."

Η συμβουλή του Χρήστου Λαμπράκη στον Ν. Χατζηνικολάου
Τι θα έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου αν είχε στα χέρια του τη λίστα με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών; Ο ίδιος, είπε, ότι δεν θα ήθελε να του βάλουν αυτό το ερώτημα. «Δεν το ξέρω τι θα έκανα. Θα είχα δυσκολία και δισταγμό», απάντησε στην υποθετική ερώτηση. Με αφορμή το γεγονός ότι στα μυστικά κονδύλια περιλαμβάνονται χρηματισμοί δημοσιογράφων βαλκανικών χωρών, «κάρφωσε»..
–μιλώντας πάντα υποθετικά– Έλληνες δημοσιογράφους που, πιθανόν, χρηματίζονται:
«Αν είχα στα χέρια μου μια λίστα με Έλληνες δημοσιογράφους που τα παίρνουν από τα μυστικά κονδύλια θα την είχα κάνει φέι βολάν», είπε και το υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας: «Θέλω να το ξέρετε αυτό και να το ξέρουν οι εντός πολλών εισαγωγικών συνάδελφοι –δεν είναι συνάδελφοι αυτοί– που τροφοδοτούνται από μυστικά κονδύλια υπουργείων και οργανισμών». 

(Μια υποθετική, ρητορική μάλλον, ερώτηση στον Νίκο Χατζηνικολάου:Πιστεύει ότι υπάρχουν τέτοιοι δημοσιογράφοι, αμειβόμενοι κρυφά με δημόσιο χρήμα, αλλά και άλλοι που περιλαμβάνονται στα πέιρολ εταιριών και ιδιωτών;)
 
Τι τον συμβούλευε ο Χρήστος Λαμπράκης

Επίκαιρο σατυρικό σκίτσο από τό πενάκι τού...

                                                                  ...Γιάννη Δερμεντζόγλου
από TVXS.gr (19 Οκτ. 2018)

Τά μυστικά κονδύλια, επιτέλους, δέν είναι η "χαμένη Ατλαντίδα"...!

Μυστικά και… ψέματα...
Για να ξεμπερδεύουμε με ορισμένα ζητήματα καθώς κάνουμε ξαφνικά λες κι ανακαλύψαμε τη… χαμένη Ατλαντίδα.
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν μυστικά κονδύλια σε ορισμένα υπουργεία και δεν μπορεί να το παίζουν, τώρα ξαφνικά, κάποιοι… ανίδεοι. Αυτά πάντως τα κονδύλια οφείλουν να τα κρατούν μυστικά οι αρμόδιοι υπουργοί μιας κυβέρνησης, οι διπλωμάτες και πάει λέγοντας. Και να μην γίνονται… φέιγ βολάν εξαιτίας αντιπαραθέσεων εντός της κυβέρνησης.

Ο δημοσιογράφος αν ανακαλύψει ότι τέτοια ποσά κινήθηκαν προς τις τσέπες κάποιων κολλητών κυβερνητικών ή κομματικών στελεχών, χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν τις... καριέρες ορισμένων και όχι για τους προβλεπόμενους σκοπούς βεβαιότατα και οφείλει να τα δημοσιεύσει και μάλιστα άμεσα. Αν όμως πρόκειται για τις λίγο πολύ… γνωστές τακτικές προπαγάνδας σε άλλες χώρες, εκτός του ότι δεν αποκαλύπτεται στην ουσία κάτι, δημοσιεύοντας στοιχεία και λεπτομέρειες μπορεί να δημιουργηθεί βλάβη στη χώρα. Και δεν υπάρχει λόγος να δημοσιεύσεις λεπτομέρειες από κάτι που γενικά είναι γνωστό ότι γίνεται από όλες τις χώρες αλλά οι λεπτομέρειες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους όλοι σε αυτή τη χώρα. Και τα κομματικά στελέχη και οι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν άλλα πεδία πρόσφορα για την οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα…

Σωτήρης Μανιάτης (e-tetradio.gr)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"  καί είναι βγαλμένος από τό κείμενο.

Δελτίο Τύπου: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΔΕΗ καί ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ
Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 υπογράφηκε από τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό, από τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουκά και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ κ. Μοναχολιά, μνημόνιο συνεργασίας (MOU) που αφορά στην αξιοποίηση των καλών πρακτικών αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των κ.κ. Σαντορινιού, Κουκά και Μοναχολιά σε αίθουσα συναντήσεων του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου και υπεγράφη ύστερα από διεξοδική διαβούλευση μηνών και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, μνημόνιο συνεργασίας που αφορά σε έργα αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη διερεύνηση για υλοποίηση έργων σχετικά με:

Τό επίκαιρο σκίτσο γιά τή συμφωνία τών Πρεσπών..

                                                           ...του Κώστα Γρηγοριάδη
                                                               από   efsyn.gr

Η Κομισιόν έκανε αποδεκτό τόν Ελληνικό προϋπολογισμό ως έχει...

Κομισιόν: «Πέρασε» ο ελληνικός προϋπολογισμός
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας.
Εκτός από την Ιταλία επιστολές έλαβαν σήμερα: η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο. Οι επιστολές έχουν τώρα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού της ελληνικής κυβέρνησης για το 2019, είχε παραδοθεί στην Κομισιόν τη Δευτέρα και μεταξύ άλλων, προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ και δημοσιονομικό χώρο, ύψους 1,1 δισ. ευρώ για την υλοποίηση μέρους των αντιμέτρων.
Ειδικότερα, το δημοσιονομικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης, στο σενάριο της μη περικοπής των συντάξεων, ανέρχεται στο 0,6% του ΑΕΠ, ενώ το πλεόνασμα στο σενάριο της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς εκτιμάται στο 1,1% του ΑΕΠ.
Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, στο πρώτο σενάριο ανέρχεται στο 3,6% του ΑΕΠ, ενώ στο δεύτερο σενάριο (σ.σ. της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς) διαμορφώνεται στο 4,2% του ΑΕΠ.
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Εγκρίθηκαν οριακά (80 υπέρ) οι συνταγματικές αλλαγές από τή Βουλή τής Π.Γ.Δ.Μ....

Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ, ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή ονομασίας
Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές για τη συνταγματική αναθεώρηση
Καταγγελίες για εξαγορά βουλευτών
Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ, ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή ονομασίας
Τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, όπως προβλέπονται βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενέκρινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά από πολύωρη διακοπή για διαβουλεύσεις, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, αίροντας ένα σοβαρό εμπόδιο για να προχωρήσει η συμφωνία, μετά και το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου.
Τις συνταγματικές αλλαγές ψήφισαν 80 βουλευτές επί συνόλου 120, δηλαδή τα 2/3 της Βουλής, όσοι ακριβώς χρειάζονταν για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές.
Η ψηφοφορία διεξήχθη μετά από 11 ώρες διακοπής της συνεδρίασης, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές κινήσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ να καταφέρει να βρει τους οκτώ βουλευτές που χρειαζόταν από την αντιπολίτευση ώστε μαζί με τους 72 δικούς του βουλευτές να φτάσουν στον «μαγικό» αριθμό 80.
Μετά την εξέλιξη αυτή, που...