Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Η πόλη πού εξασφαλίζει τή βιωσιμότητά της περισσότερο από κάθε άλλη...

Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη είναι από τις πιο βιώσιμες του κόσμου
gketemporgk

Το Γκέτεμποργκ είναι η πρωτεύουσα της ιστορικής επαρχίας του Βεστεργκέντλαντ και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας μετά τη Στοκχόλμη. Μετά την κατάρρευση της ναυπηγίας κατά τη δεκαετία του ’70, η πόλη προσπάθησε να ξαναβρεί τον εαυτό της και τώρα έχει πλάνα που πρόκειται να αυξήσουν τον πληθυσμό της κατά 1/3 τα επόμενα 15 χρόνια. Η πόλη τα τελευταία χρόνια γίνεται κέντρο έρευνας υψηλής τεχνολογίας και ηγείται των θεμάτων βιωσιμότητας.
Από τη στιγμή που οι τουρίστες προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, το οποίο έχει πιστοποιηθεί με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, μέχρι τη διαμονή τους σε πιστοποιημένα ξενοδοχεία, μπορούν να εξερευνήσουν την πόλη, γνωρίζοντας πως δρα με όλα τα μέσα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μέρος της βιωσιμότητας του Γκέτεμποργκ οφείλεται και στην εγγύτητά του σε δάση και πάρκα, ενώ και η δομή της πόλης, όπως και η καλή δημόσια συγκοινωνία της παίζουν σημαντικό ρόλο. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το 65% των μέσων μαζικής μεταφοράς αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Με τους κατοίκους του Γκέτεμποργκ να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε αυτή την πόλη, αναπόφευκτα και οι τουρίστες ζουν μια ιδιαίτερη εμπειρία σε ένα ταξίδι εκεί, αναπτύσσοντας ίσως και την περιβαλλοντική τους συνείδηση.
 19/15/2019

από : cliclatlife

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Μυκόνου : Χρηματοδότηση γιά τήν κάλυψη υδραυλικών αναγκών τού Κέντρου Υγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                     
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Δήμος Μυκόνου εξασφάλισε από δημοτικούς πόρους την προμήθεια απαραίτητων υδραυλικών ειδών αναφορικά με την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, σε συνέχεια των επαναλαμβανόμενων δαπανών του Δήμου για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και την χορήγηση επιδόματος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Κατόπιν εγκρίσεως της σχετικής μελέτης με αριθμό 21/2019 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, με την 320/2019 Απόφαση Δημάρχου πραγματοποιήθηκε η ανάθεση της προμήθειας έναντι του ποσού των 16.864,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α..


Ειδικότερα, η προμήθεια των υδραυλικών ειδών ήταν απαραίτητη για την ανακαίνιση και καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. 


Συγκεκριμένα, η προμήθεια περιλαμβάνει Σωλήνας pex-al ύδρευσης φ 16χ2μμ 4ης γενιάς για τα ζεστά νερά χρήσης μονωμένη στο αντλιοστάσιο, μόνωση σωληνώσεων με μόνωση πάχους 9mm, αντικαταστάσεις και τοπικές επισκευές σε εμφανή εξωτερικά σημεία στο δίκτυο θέρμανσης ισογείου, βάνες αποκοπής, αντεπίστροφα και Collecter Φ110 ppr.

Οι διαδικασίες που αφορούν στην προμήθεια των υδραυλικών ειδών πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.

Μύκονος, 19-12-2019
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Επίσημες υποδοχές ("Ψηλά καπέλα"...)

Ο Τράμπ στο Μπάκιγχαμ

Ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόλαντ Τράμπ κατα την επίσκεψή του στο Μπάκιγχαμ με την Βασιλική οικογένεια, Βρετανία.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019
από :  naftemporiki