Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ : Οταν ο νεκρός σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε για...

...τους κινδύνους στο Αιγαίο...

Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο νεκρός χειριστής του Μιράζ 2000 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο νεκρός σμηναγός είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».



Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυχας Μάχης, είχε εμφανιστεί στο σχετικό ρεπορτάζ και είχε αναφέρει τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού οι πιλότοι, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν. «Οταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον έτερο πιλότο του Μιράζ 2000.

Μάλιστα, στο βίντεο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος δηλώνει: «Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Πάρος : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Πάρο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420
Το νησί καθιερώνεται ως ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του ναυταθλητισμού



Τη φήμη της ως κορυφαίου ελληνικού νησιού στον ναυταθλητισμό, με πλούσια παράδοση και πολλές διακρίσεις, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά η Πάρος, που αυτές τις μέρες φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, με πανελλήνια εμβέλεια,  που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που...

Νεκρός ο πιλότος τού Μιράζ 2000-5...

Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου - Νεκρός ο πιλότος
Συλλυπητήρια απο ΝΔ - Ο χειριστής δεν πρόλαβε να δώσει σήμα πριν χαθεί από τα ραντάρ - Σε συνεχή επικοινωνία Τσίπρας-Καμμένος - Αγκυρα: Δεν πετούσε τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο την ωρα της πτώσης
Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου - Νεκρός ο πιλότος



Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης βορειοανατολικά της Σκύρου. Αγνοείται ο πιλότος, ο οποίος είναι ένας έμπειρος χειριστής με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής δεν πρόλαβε να δώσει σήμα πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν συντρίμμια του μαχητικού, ενώ όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην διάσωση έχουν συγκετρωθεί περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Βρέθηκαν επαρκή στοιχεία που μαρτυρούν την πτώση του αεροσκάφους και εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν να ερευνήσουν τα αίτι
α του ατυχήματος...

Το τέλος των ψευδαισθήσεων...

Κομίζεις γλαύκα ες Αθήνας αν πείς ότι η Τουρκία προκαλεί λόγω και έργω. Προκλήσεις συνεχείς έναντι της χώρας μας, οι οποίες εντάσσονται στην στρατηγική της έντασης, που έχει υιοθετήσει προ πολλού η γείτων.

Το παρήγορο σε ο,τι μας αφορά είναι το πολυμέτωπον του πράγματος. Μέτωπο πολεμικό με τους Κούρδους, μέτωπο με τον Ασαντ, μέτωπο με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οπερ σημαίνει ότι οι προκλήσεις-τουλάχιστον επι του παρόντος- δεν αναμένεται να κλιμακωθούν και να εξελιχθούν σε νέο πολεμικό μέτωπο, έστω και ολίγων ωρών.

Επομένως, θα συνεχιστούν οι ρητορικοί βρυχηθμοί, καθώς και κάποιες επικίνδυνες κινήσεις σαν κι αυτές που είδαμε τον τελευταίο καιρό (απόπειρα εμβολισμού του «Γαύδος», ελικόπτερο στη Ρω κ.α.),οι οποίες θα συντηρούν την ένταση.

Εννοείται, ότι στο ίδιο πλαίσιο (προκλήσεις/ ένταση) εντάσσεται και η στάση της Τουρκίας στο θέμα των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Και ,φυσικά, θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για να ελέγξει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μέχρι στιγμής η χώρας μας εμφανίζεται ψύχραιμη. Θα μπορούσε, βέβαια, να αποφύγει κάποιες ρητορικές υπερβολές (κυρίως αυτές που ακούστηκαν από τον υπουργό Άμυνας) και να παραμείνει αυστηρή, αποφασισμένη και αποφασιστική, αν χρειαστεί.

Οτ(αν) ξεμπλέξει με το Κουρδικό, η Τουρκία –και δη εν όψει εκλογών- θα επανέλθει δριμύτερη στο Αιγαίο...

Ο Βλαδίμηρος, πάνω απ' όλα, δεν είναι κορόιδο...

Ναυμαχία του Ναυαρίνου 2018...
Όταν η Τουρκία βλέπει εφιάλτες...

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο Ερντογάν ρε φίλε και κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Πας στο Google που τα έχει όλα και συμφέρει, κάνεις ένα τόσο δα ψαξιματάκι, βρίσκεις το παλιότερό σου το κείμενο και αρχίζεις το κόπυ πάστε. Και το σημειώνεις κιόλας, μη βρεθεί κάνα παλικάρι κι αρχίσει τα «ρεπόρτερ Ξανθάκη, τα έχετε ξαναγράψει αυτά». Ορίστε λοιπόν: Απλά είναι τα πράγματα στο Αιγαίο παιδιά, μην το κουράζουμε πολύ με αναλύσεις και στοχασμούς. Η κατάσταση έχει ως εξής: