Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς...

Bούτσης: Επιτακτικό το αίτημα άμεσης αποφυλάκισης...
...των δύο Ελλήνων στρατιωτικών...
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που...
διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους. Οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξερχόμενος από τις φυλακές έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γεννάνε και τα κοκόρια μας παιδιά!

Ελλαδάρα και στους Sunday Times!...
Ελλαδάρα και στους Sunday Times!Πρώτη μούρη η μαμά πατρίδα...
Γεννάνε και τα κοκόρια μας παιδιά! Πρώτη μούρη είμαστε στα μέσα μαζικής επικοινωνίας του εξωτερικού, που δεν σταματούν να προβάλλουν τις ομορφιές της πατρίδας μας. Και πάνω απ’ όλους μας προμοτάρουν τα ταξιδιωτικά περιοδικά, που είναι και απολύτως αρμόδια για το θέμα. 

Και απευθύνονται στον κόσμο που είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει και να ξοδέψει. Στον κόσμο που ψάχνει και ψάχνεται και εμπιστεύεται περισσότερο τις γνώμες των ειδικών από τις γνώμες της γειτόνισσας ή των ιντερνετικών τρολ...

Πλήγμα στό ...«σύστημα Πατούλη»!

Τους… «έκαψε» ο Λαζόπουλος...
Αποτέλεσμα εικόνας για ζεύγος πατούληΠολλαπλή ήττα υπέστη προχθές, στις εσωκομματικές εκλογές, αυτό που άσπονδοι φίλοι του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου περιγράφουν ως ...«σύστημα Πατούλη». 

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Γιώργου Πατούλη δεν κατάφεραν να εκλεγούν ούτε στην Τοπική Οργάνωση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης (τον οποίο ετοιμάζεται να διεκδικήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές η Μαρίνα Πατούλη), αλλά ούτε στην νομαρχιακή Β4 των Βορείων Προαστίων. 

Στην Τοπική Λυκόβρυσης-Πεύκης, συνετρίβη ο απερχόμενος πρόεδρος και στενός φίλος του ζεύγους Πατούλη, ενώ στην Νομαρχιακή των Βορείων Προαστίων η Σίσσυ Γκίκα που υποστηριζόταν εκτός από το ζεύγος Πατούλη και από τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Αδαμόπουλο έχασε από τον μητσοτακικό υποψήφιο Σπύρο Αβραμάκο. 

Με αυτά τα δεδομένα, αρκετοί «γαλάζιοι» είπαν ότι οι «κοσμικές» εμφανίσεις του ζεύγους Πατούλη σε εκπομπές τύπου Λαζόπουλου, αλλά και η επίδειξη του… λουδοβίκειου lifestyle τους μάλλον δεν βοήθησε το ζεύγος με τις πολιτικές φιλοδοξίες για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές…

matrix24.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Προς: ΔΣ ΔΛΤΜ,  Μύκονος, 15/5/2018 Θέμα: Συμμετοχή στην Δημόσια Διαβούλευση για την παραχώρηση χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού ως υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (parking).
Σε απάντηση της πρόσκλησης για συμμετοχή στην Δημόσια Διαβούλευση για την παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού ως υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (parking), σας παραθέτουμε παρακάτω τις απόψεις μας:

Ο πρόεδρος της Βουλής επισκέπτεται, σήμερα, τούς κρατούμενους στρατιωτικούς

Επίσκεψη Βούτση στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς...

Αποτέλεσμα εικόνας για βούτσηςΤους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης θα επισκεφθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Βουλής «Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που θα τους επισκεφτεί σήμερα, στις 17:00, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης...

Έκθεση αντιπολεμικής γελοιογραφίας στό μετρό...



                                                                                                              τού Βαγγέλη Παυλίδη
Τα σκίτσα αντιστέκονται στον πόλεμο

Έκθεση στο μετρό του Συντάγματος



Σκίτσα που φωτίζουν την πραγματικότητα, συγκινούν και αφυπνίζουν από 32 Έλληνες και 9 Πορτογάλους γελοιογράφους. Μετά τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις «Μετέωρο Βήμα» για το προσφυγικό και «Sweet Europe» για την Ευρώπη (η οποία μάλιστα είχε δεχτεί «επικρίσεις» από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα) η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στρέφει φέτος τη ματιά της στο θέμα του πολέμου.
Συνολικά θα εκτεθούν 160 έργα, ενώ στον χώρο θα βρίσκονται κάθε μέρα μέλη της Λέσχης για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό. «Έφυγε νέος, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως όλοι οι γελοιογράφοι», ανέφερε η ανακοίνωση της Λέσχης.
Γιατί όμως αυτό το θέμα;

Τό επίκαιρο σκίτσο...

...του Ανδρέα Πετρουλάκη (KAΘHMEΡINH 15.05.18)

Διαλυτικά φαινόμενα στό Κινάλ (Κίνημα Αλλαγής)


Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…
Χωρίς ιδεολογικές αρχές, με υλικά φθαρμένα από την ίδια τους την ιστορία και με μοναδικό διακριτό πρόσημο το αντιΣΥΡΙΖΑ μένος, το εγχείρημα έδειξε πολύ νωρίς τις αδυναμίες του, με προεξάρχουσα την αδυναμία της Φώφης Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη
14 Μάϊου 2018 
Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, που μοιάζει να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη πριν καλά καλά καταλαγιάσουν οι επιχορηγούμενοι πανηγυρισμοί για τον νέο φορέα ήταν στην πραγματικότητα προδιαγεγραμμένες εξαρχής.
της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Χωρίς ιδεολογικές αρχές, με υλικά φθαρμένα από την ίδια τους την ιστορία και με μοναδικό διακριτό πρόσημο το αντιΣΥΡΙΖΑ μένος, το εγχείρημα έδειξε πολύ νωρίς τις αδυναμίες του, με προεξάρχουσα την αδυναμία της Φώφης Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πριγκιπικό σύνδρομο γαρ…
Από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του Κινήματος διακρίθηκε για την πλειοδοσία της στη γραμμή Κυριάκου -ακόμη και σε επίπεδο χαρακτηρισμών-, ενώ η συμπόρευση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα των τελευταίων μηνών έφτασε στα επίπεδα της απόλυτης ταύτισης. Αποκορύφωμα, η ενιαία και αδιάρρηκτη στάση τους απέναντι στα θέματα διαπλοκής, που έκλεισαν και τις όποιες αδιόρατες χαραμάδες διαχωρισμού…
Η αιφνίδια πρόταση για εκλογές «εδώ και τώρα», λίγες μέρες, μάλιστα, μετά την πρωτοβουλία της για Συνταγματική Αναθεώρηση, που φάνηκε να κλείνει το μάτι για συναίνεση, εκτός από σχιζοφρενική πολιτικά, αποδεικνύεται και καταστροφική, καθώς λειτουργεί, όπως έδειξαν οι εξελίξεις, σε επιταχυντή της διάλυσης. Ταυτοχρόνως, έφερε στην επιφάνεια τα στοιχεία της φάρσας που από την αρχή χαρακτήριζαν το εγχείρημα.
Αν, δηλαδή, η πιο «αριστερή» έκφραση του μορφώματος είναι ο Γιάννης Ραγκούσης του ΓΑΠ, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με τη θεωρία του ότι η «αύξηση των μισθών αυξάνει το έλλειμμα», ή ο Νίκος Μπίστης, καταγεγραμμένος ως πιο σημιτικός κι από τον ίδιο τον Σημίτη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αντάρτης πόλεων…
Στον επόμενο τόνο η Φώφη Γεννηματά μπορεί να διαγράψει τον εαυτό της και μετά ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 49 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 13/5

Λωρίδα της Γάζας: «Η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου»

Ενα προαναγγελθέν μακελειό
To σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας
«Liberation» με τίτλο «Μία πρεσβεία κι ένα μακελειό»
«Ω ειρήνη! Πόσοι πόλεμοι έγιναν στο όνομά σου!» έγραφε πριν από τρεις αιώνες ο Βρετανός ποιητής Αλεξάντερ Πόουπ. Χθες, ο ηθικός αυτουργός του κακού, Ντόναλντ Τραμπ, σε μήνυμά του στην τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ διαβεβαίωνε πως παραμένει «δεσμευμένος στην ειρήνη» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων!
Ηταν μια θρασύτατη δήλωση, την ώρα που οι σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών θέριζαν αδιακρίτως δεκάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα της «μεγαλύτερης υπαίθριας φυλακής του κόσμου», της Λωρίδας της Γάζας, κατά τον Νόαμ Τσόμσκι. Για τον Τραμπ και τον στενότερο σύμμαχό του, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, βέβαια, ήταν «ιστορική μέρα», «μέρα χαράς».
Ο ακραίος Ισραηλινός πρωθυπουργός...

Ποιά αυτοδυναμία όταν οι γκάφες δέν έχουν τελειωμό;

ΝΔ: Το βασίλειο της γκάφας. Πέντε σε μια μέρα δεν είναι πολλές;
 

του Γ. Λακόπουλου

 Όταν ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση -με έναν αρχηγό στον οποίο διάφοροι πλασάρουν ότι πλησιάζει την αυτοδυναμία και  το «τρώει»- κάνει μέσα σε ένα  24ωρο πέντε -αριθμός: 5- γκάφες ποιος θα το πάρει στα σοβαρά; Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη με τη ΝΔ και η νέα εσοδεία γκαφών είναι συναρπαστική.
Να αρχίσουμε από τον επικεφαλής: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεπλάκη σε ένα περιστατικό που συναγωνίζεται, από πλευράς μειδιαμάτων που προκάλεσε, τις αντιδράσεις Βενιζέλου μετά το περιστατικό με τον «καφέ» -που του πέταξε κάποιος φιλοπερίεργος στις αρχαιρεσίες του ΠΑΣΟΚ το 2007  -και με την αλυσίδα που πήγε να διορθώσει στο ποδήλατό του …εν κινήσει ο Γ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε να πάει με τη σύζυγό του στην Ίμβρο για μια εκδήλωση με τον Πατριάρχη. Αλλά ξεκίνησε χωρίς …διαβατήριο...

Η σφαγή στη Γάζα καί ο ελληνικός Τύπος...

Ένα δράμα στα κατωπόδαρα του Τύπου
Η σφαγή στη Γάζα δεν συγκίνησε το σύνολο του ελληνικού Τύπου. Μόνο τέσσερις από τις ημερήσιες πολιτικές αθηναϊκές εφημερίδες είχαν την Τρίτη βασικό πρωτοσέλιδο θέμα την αιματοχυσία. Οι άλλες  το παρουσίασαν ως  δεύτερο(και κάτω...) ενώ μία το παράχωσε στα κατωπόδαρα. Είναι η Δημοκρατία που έγραψε για «Λουτρό αίματος» στο.. υποσέλιδο χαμηλό ζωνάρι, το οποίο είχε αλλά δύο  χτυπήματα: έναν οδηγό για το «πώς να μην κλέψουν τις συναλλαγές σας από το ίντερνετ» και ένα για τη φρικτή παιδοκτονία από κόρη και γιαγιά . Η Εστία διέλυσε το κοντέρ τής αδιαφορίας για το παγκόσμιο θέμα της ημέρας αγνοώντας το απολύτως: ούτε λέξη στην (μεγάλη κιόλας) πρώτη σελίδα!
Τρεις εφημερίδας της ευρύτερης αριστεράς ήταν φυσικό συνακόλουθο να έχουν πρώτο θέμα την εκατόμβη στη Γάζα. Η Εφημερίδα των Συντακτών, η Αυγή και ο Ριζοσπάστης δεν θα μπορούσαν να προβάλουν τίποτε άλλο στην προθήκη τους. Μαζί τους μίλησε αυτή τη φορά η δημοσιογραφική ιστορία των Νέων τα οποία αναφέρθηκαν δυνατά για το μεγάλο χτύπημα στην ειρήνη από τον Τραμπ. Δεν το λες έκπληξη -είπαμε, λόγω ιστορίας και dna- έστω και αν σπανίζουν τα μη αντιπολιτευτικά θέματα στα πρωτοσέλιδά τους. Τα Νέα και η Αυγή συμπίπτουν στον τίτλο: Σφαγή.
Να δούμε αν η παρέκκλιση των τεσσάρων εφημερίδων από τα εμπορικά θέματα (αν και σπανίως πλέον τα πρωτοσέλιδα επηρεάζουν τις κυκλοφορίες) θα αποτυπωθεί αρνητικά στο δελτίο πωλήσεων της Τρίτης. Γιατί το αίμα που έρχεται από μακριά, κυρίως από καταφρονεμένες γωνιές της γης, δεν πουλάει. Αντίθετα με αυτό που μπορεί να ρέει δίπλα μας. Ιδιαίτερα αν το αίμα περιέχει και σπέρμα.


- από το harddog-sport

Δελτίο Τύπου : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ στό ΕΠΑΛ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                      
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Ένα ακόμα πάγιο αίτημα των μαθητών του ΕΠΑΛ Μυκόνου γίνεται πράξη από τη Δημοτική Αρχή.
Με χρήματα του Δήμου Μυκόνου και ύστερα από εντολή του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, αγοράστηκε το ανυψωτικό μηχάνημα που θεωρείται απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανολογικού εργαστηρίου.
Το εν λόγω μηχάνημα έχει ήδη εγκατασταθεί στο εργαστήριο μηχανολογίας του ΕΠΑΛ Μυκόνου, αντικαθιστώντας τις πρόχειρες κατασκευές που χρησιμοποιούνταν για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «Με την εγκατάσταση του ανυψωτικού μηχανήματος στο ΕΠΑΛ Μυκόνου, βάζουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθεια για υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα δημόσια σχολεία μας.
Εμείς είμαστε εδώ, δίπλα στα παιδιά μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και όταν το κεντρικό κράτος απουσιάζει, για να διασφαλίσουμε ότι δε θα τους λείψει τίποτα στην πολυετή σχολική διαδρομή από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο».

Μύκονος, 15-05-2018
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ