Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

O Μακρόν "ζορίστηκε" καί τάζει...


Τι δίνει ο Μακρόν στους Γάλλους για να βγάλουν τα «κίτρινα γιλέκα»

Τι δίνει ο Μακρόν στους Γάλλους για να βγάλουν τα «κίτρινα γιλέκα»

Αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα ο κατώτατος μισθός

Τη λήψη θετικών οικονομικών μέτρων ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης των τελευταίων εβδομάδων με τα «κίτρινα γιλέκα».
Όπως ανακοίνωσε ο Μακρόν, ζήτησε από την κυβέρνηση να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός κατά 100 ευρώ το μήνα, ενώ η αύξηση του φόρου κοινωνικής πρόνοιας θα ακυρωθεί το 2019 για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ το μήνα.
Παράλληλα, διευκρίνισε πως από το 2019 οι υπερωρίες δεν θα φορολογούνται, ενώ δεσμεύτηκε να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Ο Μακρόν παραδέχθηκε πως στους 18 μήνες της κυβέρνησής του δεν έχει καταφέρει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ων τελευταίων 40 ετών, ωστόσο εξέφρασε την πίστη του ότι υπάρχει διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.
10/12/2018
Newsbeast 

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                                      ...τού Κώστα Γρηγοριάδη
                                                       από efsyn.gr

Ό,τι συμφωνήθηκε, συμφωνήθηκε...

Τουσκ για Brexit: Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε τη συμφωνία...
Συγκαλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη...

Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την αναβολή της ψηφοφορίας για τη συμφωνία από τη Βουλή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε τη σύγκληση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δεν πρόκειται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit, συμπεριλαμβανομένης και της πτυχής του ιρλανδικού.

Ωστόσο, όπως προσθέτει...

Αναμενόμενη η αναβολή γιά τό Brexit..

Mέι: Αναβάλλεται η ψηφοφορία για το Brexit
Την απόφασή της να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας του Brexit ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, αφού ήταν σαφές πως οι πιθανότητες ήταν εναντίον της. Στόχος της είναι να εξασφαλίσει βελτιώσεις από τους 27, ώστε να κερδίσει την απαιτούμενη στήριξη από διαφωνούντες τόσο στους κόλπους των Τόρις όσο και άλλων κομμάτων. Η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες κλείνουν την πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης. 
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως...