Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ (Δελτιο Τύπου)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 03-10-2016
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
                                                                                               
                                                                                        ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                            
                                    
                             
ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ


Ο Δήμος Μυκόνου φιλοξένησε στη Μύκονο το τηλεοπτικό συνεργείο του κρατικού καναλιού Αlsharjah TV των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η δημοσιογραφική αποστολή ξεναγήθηκε στο νησί μας και πραγματοποίησε γυρίσματα για εβδομαδιαία ταξιδιωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, η οποία προβάλλεται δορυφορικά σε όλον τον πλανήτη.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η προώθηση του τουριστικού προορισμού της Μυκόνου και της Δήλου και η ανάδειξη της ομορφιάς και των πλεονεκτημάτων του τόπου μας στο αραβικό κοινό.
Στα πλαίσια των γυρισμάτων ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς παραχώρησε συνέντευξη στον διαπιστευμένο στην Ελλάδα δημοσιογράφο κύριο Barakat Abdelsattar. Στις δηλώσεις του ανέδειξε ιδιαίτερα την αναβαθμισμένη παροχή υψηλών υπηρεσιών που προσφέρεται στη Μύκονο και κάλεσε τους τηλεθεατές της εκπομπής να επισκεφθούν το νησί μας και να απολαύσουν όλα όσα αυτό προσφέρει.


                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων : Στήν Αθήνα τήν Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, πέντε μόλις ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, οι atenistas καλούν το αθηναϊκό κοινό σε μια μεγάλη φιλοζωική δράση-γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας.
Δεκάδες σκυλάκια, κάθε μεγέθους, που φιλοξενούνται στα καταφύγια των φιλοζωικών οργανώσεων θα βρίσκονται στην ξεχωριστή αυτή γιορτή υιοθεσίας και θα περιμένουν τον καθένα από εμάς για να τους ανοίξουμε την αγκαλιά, το σπίτι και την καρδιά μας.
Οι ενδιαφερόμενοι αξίζει να γνωρίζουν ότι υιοθεσίες θα πραγματοποιούνται μέσω των οργανώσεων, με συμβόλαιο υιοθεσίας, και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον νόμο.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Αναταράξεις στην κυβέρνηση λόγω χημικών

Τα χθεσινά γεγονότα, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού, προκάλεσαν μίνι κρίση στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα χθεσινά γεγονότα, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού, προκάλεσαν μίνι κρίση στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Αναταραχή στην κυβέρνηση και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν η χρήση δακρυγόνων στη χθεσινή κινητοποίηση συνταξιούχων στο Σύνταγμα και η παρέμβαση, στο θέμα, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για τη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και προχώρησε στην κατάργηση της χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Της ανακοίνωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε προηγηθεί απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Τόσκα, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε την ενόχλησή του για τα γεγονότα και να ζήτησε...

Ποια είναι η συνταξιούχος που ψέκασαν χθες με τα χημικά...

Ποια είναι η συνταξιούχος που ψέκασαν χθες με τα χημικά, μπροστά στο Μαξίμου
Μεταξύ των συνταξιούχων διαδηλωτών βρέθηκε χθες και η ηλικιωμένη κυρία Κατίνα Μανιτάρα, η φωτογραφία της οποίας με την εφημερίδα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 85χρονη σήμερα συνταξιούχος, έζησε τον πόλεμο του '40 και τον Εμφύλιο, ως πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις.

Κοριτσάκι ακόμα, στα 10 της, εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.

Στα 11 χρόνια της ήταν «Αετόπουλο» στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια. Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της, στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας, παίρνει μέρος σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της.

Μέχρι το απόγευμα τροφοδοτεί με γεμιστήρες γεμάτες σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και αποκτά τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Η Κατίνα Μανιτάρα, έχει γράψει ένα βιβλίο το οποίο εξέδωσε ιδιωτικά σε ελάχιστα αντίτυπα και στο οποίο εξιστορεί στιγμές από την πορεία της δύσκολης αλλά ηρωικής ζωής της...iefimerida.gr

«Υπόθεση Αεροπόρων»: Η σκευωρία καταρρέει μετά από 65 χρόνια

«Υπόθεση Αεροπόρων», η σκευωρία καταρρέει

«...Δόκιμε Ακριβογιάννη, το συμφέρον της πατρίδος επιβάλλει να εξασφαλισθεί η επιτυχία πρακτικά. Μη σου φανεί σκληρό αυτό που θα σου πω, πρέπει να ξέρεις ότι κάθε ανυπακοή από τη στιγμή που θ’ αρχίσει η αποστολή σου, ισοδυναμεί με την καταδίκη των δικών σου τους οποίους αγαπάς. Φαντάζομαι ότι η αγάπη προς την πατρίδα και τους δικούς σου, τη μητέρα σου, τον πατέρα σου, την αδελφή σου, είναι πιο μεγάλη από την αγάπη που έχεις για τον εαυτό σου. Είσαι αρκετά έξυπνος για να με καταλάβεις. Καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά ξεκινούν από το συμφέρον της πατρίδας; – Μάλιστα...».
Στο κελί του στις φυλακές Τιράνων ο νεαρός Ικαρος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας Νίκος Ακριβογιάννης έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι το τέλος του πλησιάζει και γράφει. Γράφει για ποιον; Ούτε ο ίδιος ξέρει. Προς τον κομμουνιστή ηγέτη Ενβέρ Χότζα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον πείσει ότι δεν είναι κατάσκοπος αλλά θύμα σκευωρίας στην Ελλάδα. Προς τους ανακριτές μήπως και ελαφρύνει τη θέση του.
Προς τους γονείς του στον Βόλο οι οποίοι ζούσαν με την αγωνία για την τύχη του παιδιού τους. Προς τους Ελληνες που πληροφορήθηκαν ότι ο Ακριβογιάννης ήταν ένας φλογερός κομμουνιστής, ο οποίος συμμετείχε σε συνωμοσία στην αεροπορία και όταν αποκαλύφθηκε, πήρε το αεροπλάνο και διέφυγε στην Αλβανία...
Στο σκοτάδι
Οι επιστολές και σημειώσεις του Ελληνα αεροπόρου δεν θα φτάσουν πότε στον προορισμό τους και η μαρτυρία τού κυρίως «πρωταγωνιστή» –ή μεγαλύτερου θύματος– μιας συνωμοσίας που συντάραξε την ελληνική πολιτική ζωή και πέρασε στην ιστορία ως «Υπόθεση των Αεροπόρων», θα παραμείνει για περισσότερο από μισό αιώνα στο σκοτάδι.

Στο νοσοκομείο ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

tvxs.gr 21:24 | 03 Οκτ. 2016
Στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Αττικό Νοσοκομείο, βρίσκεται ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Παρότι δημοσιεύματα τον θέλουν να βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η σύζυγός του Άννα Βαγενά διαψεύδει πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη.
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης βρίσκεται στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη θεραπεία, στην οποία υποβάλλεται για πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την καρδιά του και αύριο πρόκειται να πάρει εξιτήριο.

Το πρωί της Τετάρτης νά μήν τρομάξετε...

Σειρήνες συναγερμού το πρωί της Τετάρτης...

Οι σειρήνες συναγερμού πολιτικής άμυνας θα ηχήσουν το πρωί της Τετάρτης, σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016».

Συγκεκριμένα, στις...
11:00 θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, για  διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Στις 11:05 θα σημάνει λήξη συναγερμού για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας...
 

Συνάντηση Δημάρχου-Περιφεριάρχη μέ Κουρουμπλή γιά τήν Πολεοδομία Μυκόνου (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόβλημα της Πολεοδομίας Μυκόνου έθεσαν στον Υπουργό Εσωτερικών ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος του νησιού

Κατατέθηκε επεξεργασμένη πρόταση άμεσης παρέμβασης, την οποία ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα
Το πολύ σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί της Μυκόνου λόγω της παντελούς αδυναμίας της Πολεοδομίας Δήμου Μυκόνου να λειτουργήσει, εξαιτίας  της τραγικής υποστελέχωσης,  ετέθη στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο του νησιού κ. Κωνσταντίνο Κουκά, στην διάρκεια συνάντησης που έγινε την Πέμπτη στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.
Ο κ. Κουρουμπλής μετά από σειρά επιστολών και συναντήσεων που είχε με τον Δήμαρχο, ενημερώθηκε ξανά για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Πολεοδομίας του Δήμου Μυκόνου όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος, με αποτέλεσμα η οικονομία της Μυκόνου, από τις μεγαλύτερες οικονομίες της χώρας, να βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υπό ομηρία, αφού καμία διοικητική πράξη όπου εμπλέκεται η Πολεοδομία, δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Μυκόνου προσήλθαν στην συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα,  με συγκεκριμένη και επεξεργασμένη πρόταση που μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα σε επίλυση του προβλήματος. Η πρόταση παρουσιάστηκε στον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα την εξετάσει άμεσα. Κατανοώντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Μύκονο από την μη λειτουργία της Πολεοδομίας, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένη απάντηση επί της πρότασης που κατατέθηκε. 
(Δελτίο Τύπου/30-9-2016 από τό ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ )

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Δελτίο Τύπου Δήμου Μυκόνου)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 30-09-2016
                                                                                                                                                                                
  
                                                                                       ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                            
                                   
            Α Ν Α ΚΟ Ι Ν Ω Σ Η
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι μέλος, στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου του ΙΤΑ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεώργιου Πατούλη. Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε η πολυαναμενόμενη μελέτη με θέμα «Νησιωτική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση» την οποία εκπόνησε ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ και ομότιμος καθηγητής περιφερειακής ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Κόνσολας σε συνεργασία με ομάδα ακαδημαϊκών προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται.
Η μελέτη θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ενώ μέρος της θα παρουσιαστεί και στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με τίτλο «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου.  
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, δήλωσε πως είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη μελέτη, καθότι είναι ιδιαιτέρως επιτακτική η ενδυνάμωση της νησιωτικής πολιτικής, εφαρμόζοντας του κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπλήρωσε πως η μελέτη πρέπει να καταλήγει σε συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των νησιωτικών Δήμων, όπως για παράδειγμα η μείωση συντελεστών ΦΠΑ.
Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας τόνισε «πως για πρώτη φορά σε μια μελέτη έχουν συγκεντρωθεί τόσα στοιχεία. Έχουν καταγραφεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και τα οποία είναι διαφορετικά σε κάθε νησιωτική περιοχή». 

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» τού κίνηματος δέν πληρώνω συνειδητοποιούν ότι άλλο είναι το «τζάμπα» κι άλλο το «δωρεάν»...

Θεία Δίκη: Σκάει στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η βόμβα του «Δεν πληρώνω»


Πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού για τους «Δεν πληρώνω», μια ιδιόρρυθμη κίνηση που συγκέντρωσε ένα ετερόκλητο πλήθος: κάποιους ιδεολόγους, περισσότερους αφελείς και ακόμα περισσότερους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», ενώ έλαβε μεγάλες διαστάσεις όταν υιοθετήθηκε από πολιτικά κόμματα και αναβαθμίστηκε σε ζήτημα κομματικής εκμετάλλευσης.

Οι τράπεζες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή: άφθονες υποσχέσεις για «κούρεμα» δανείων και χαριστικές ρυθμίσεις, με υποψήφιους βουλευτές ώρες πριν από εκλογικές αναμετρήσεις να υπόσχονται μερική ή ολική διαγραφή δανείων για όλους και κόμματα να παρουσιάζουν τη «νέα σεισάχθεια» ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Πολιτικοί καλούσαν τους πολίτες σε «ανυπακοή»: να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά και προς την εφορία, τις ΔΕΚΟ, τα διόδια κ.ά. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα διόδια της Κορίνθου και άνοιξε τις μπάρες για να διέλθουν τα αυτοκίνητα χωρίς να πληρώσουν τα διόδια.

Η ενθάρρυνση των «Δεν πληρώνω» (από τους οποίους ασφαλώς εξαιρούνται οι πολίτες που αντικειμενικά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους) κατευθύνθηκε κυρίως προς τις τράπεζες και δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ κ.ά. Στη ΔΕΗ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ. Σε άλλες όμως παρόμοιες εταιρείες, που δεν ανήκουν στο Δημόσιο και δεν υπήρξε πολιτική ενθάρρυνση για «φέσια», η εικόνα είναι ριζικά διαφορετική. Ο ΟΤΕ εμφανίζει οφειλές σε καθυστέρηση άνω των 30 ημερών 56,7 εκατ. ευρώ!

Μια πολύ ωραία ανάλυση του Γιάννη Παπαδογιάννη πού δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής.

Δυστυχώς, κάποιοι συμπολίτες θα συνειδητοποιήσουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι τα λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό κι ότι άλλο είναι το «τζάμπα» κι άλλο το «δωρεάν»...

parapolitiki.com

Η ώρα του λογαριασμού για τους «Δεν πληρώνω»




Πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού για τους «Δεν πληρώνω», μια ιδιόρρυθμη κίνηση που συγκέντρωσε ένα ετερόκλητο πλήθος: κάποιους ιδεολόγους, περισσότερους αφελείς και ακόμα περισσότερους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», ενώ έλαβε μεγάλες διαστάσεις όταν υιοθετήθηκε από πολιτικά κόμματα και αναβαθμίστηκε σε ζήτημα κομματικής εκμετάλλευσης. Οι τράπεζες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή: άφθονες υποσχέσεις για «κούρεμα» δανείων και χαριστικές ρυθμίσεις, με υποψήφιους βουλευτές ώρες πριν από εκλογικές αναμετρήσεις να υπόσχονται μερική ή ολική διαγραφή δανείων για όλους και κόμματα να παρουσιάζουν τη «νέα σεισάχθεια» ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.
Πολιτικοί καλούσαν τους πολίτες σε «ανυπακοή»: να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά και προς την εφορία, τις ΔΕΚΟ, τα διόδια κ.ά. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2011 ο...