Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Σώπασε κυρά Δέσποινα, τα έχει χάσει ο Νότης


Διχασμένος παρουσιάζεται ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, με αφορμή την Χρυσή Αυγή. Ο Νότης Σφακιανάκης τάχθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να αντιδράσει η Δέσποινα Βανδή και να την στηρίξει ο συνάδελφός της Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο Νότης Σφακιανάκης πήρε το γνωστό του ύφος «μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση» -που είχε πέραση πριν από μερικά χρόνια σε διάφορους καθυστερημένους- και είπε ό,τι μαλακία του κατέβηκε στο κεφάλι.
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Δέσποινας Βανδή πως οι γονείς της ήταν μετανάστες, σε αντίθεση με τους γονείς του Νότη Σφακιανάκη που είναι αριστοκράτες από το Κέμπριτζ.
Πάντως, άργησε η Δέσποινα Βανδή να θυμηθεί πως οι γονείς της ήταν μετανάστες, αφού, όσο υπήρχαν ζώα που την άκουγαν, μας το έπαιζε πριγκίπισσα.
Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τις εμφανίσεις της με τον Νότη Σφακιανάκη σε νυχτερινό κέντρο της οδού Πειραιώς, και θα εμφανιστεί μόνη της στο Αντάρτικο Λημέρι στην Πλάκα, για να καλύψει το κενό που άφησε ο χαμός του Πάνου Τζαβέλλα.
Παράλληλα, η Δέσποινα Βανδή θα ηγηθεί του αντιφασιστικού αγώνα, αν και δεν ταιριάζει με την γκαρνταρόμπα της.
Ο Νότης Σφακιανάκης θα εμφανιστεί μόνος του στο Δαφνί, αφού οι δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής συσπείρωσαν τους φασίστες θαυμαστές του αλλά, κυρίως, τους ανεγκέφαλους που νομίζουν πως, επειδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στη φυλακή -αν και οι ίδιοι τον ψήφιζαν-, αυτοί θα πρέπει να υποστηρίζουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη και της Δέσποινας Βανδή κρίνονται πολύ επιτυχημένες, αφού τους έβγαλαν από την αφάνεια και έδωσαν νέα ώθηση στις καριέρες τους που πάνε κάπως κατά διαόλου.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως λούμπεν τραγουδιστές και τραγουδιάρες που επί 20 χρόνια δεν ήθελαν να τους ρωτάνε οι δημοσιογράφοι για «τα πολιτικά» και έλεγαν πως «εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική και δεν ξέρουμε από αυτά τα πράγματα» -ειρωνεύονταν μάλιστα όσους τους ρωτούσαν-, ξαφνικά νιώθουν την ανάγκη να σπάσουν την σιωπή τους και να πάρουν θέση υπέρ ή κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και για άλλα θέματα.
Τα πράγματα είναι απλά: όσο απολιτίκ ήταν να μην έχεις άποψη για την πολιτική ζωή της χώρας τα χρόνια που τα δάνεια και οι λαμογιές έπεφταν βροχή, τόσο απολιτίκ είναι και το να εκφράζεσαι πολιτικά σήμερα που το κάνουν όλοι.
(Μια παρατήρηση: Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι ίδιοι τραγουδιστές, οι ίδιοι ηθοποιοί, οι ίδιοι τηλεπαρουσιαστές, οι ίδιοι δημοσιογράφοι, οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι όλοι. Οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν όλα, χωρίς να αλλάξει κανείς και τίποτα. Θέλουν καλύτερες μέρες με Σαμαρά, Βενιζέλο, Νότη και Δέσποινα. Ε, δεν γίνεται.)                          Pitsirikos

Σοβαρό ζήτημα αναξιοκρατίας

Επειδή ο Άδωνις ξέρει από καλά... βιογραφικά...

Σοβαρό ζήτημα αναξιοκρατίας στη τοποθέτηση νέων διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία, έθεσε πρώτος απ΄ όλους o...
Απόστολος Κακλαμάνης, αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Υγείας.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει από τον Άδωνι Γεωργιάδη «τα βιογραφικά αυτών που τοποθετήθηκαν» στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων. Και επειδή ο υπουργός Υγείας, μέχρι σήμερα δεν βρήκε το χρόνο να δημοσιοποιήσει τα βιογραφικά των «εκλεκτών» του ας δούμε ένα από αυτά που «βγάζει μάτι»...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το βιογραφικό της νέας διοικήτριας του Νοσοκομείου Σπάρτης, κυρίας Εύης Παπαγεωργίου. Η 32χρονη απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών, επελέγη από τον υπουργό Υγείας για την θέση αυτή έχοντας στο βιογραφικό της τα εξής προσόντα:

• Μέλος ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας (2003 – 2010),

• Εκλεγμένο μέλος στο Τοπικό γραφείο Καλαμάτας (2007 -2010),

• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (2007 – 2010)

• Εισηγήτρια της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ για θέματα χωροταξίας περιβάλλοντος και δημοσίων έργων (2007 – 2010).

• Υπεύθυνη γυναικών ΝΟΔΕ (2010)

• Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. (2010)

Το πλούσιο βιογραφικό της εκλεκτής του Άδωνι Γεωργιάδη, συμπληρώνουν οι θέσεις της ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Καλαμάτας, της εκπαιδεύτριας στα ΙΕΚ Καλαμάτας και αυτή της υπεύθυνης υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης στο Κ.Ε.Κ....

Επαναφέρουν τον Πικραμμένο;...

 



Πάντα τα σενάρια του παρασκηνίου ανέφεραν το όνομα του Π. Πικραμμένου, ως λύση σε περίπτωση...
κυβερνητικού αδιεξόδου. Φαίνεται ότι κάποιοι επιχειρούν και πάλι να φέρουν στην επιφάνεια το συγκεκριμένο σενάριο.

Στον "Ελεύθερο Τύπο" μάλιστα σήμερα υπάρχει σχετική αναφορά, με το εξής ερώτημα:

"Ποιος επιφανής πολιτικός αναφέρει τον Π. Πικραμμένο στους συνομιλητές του ως ιδανική λύση για να ηγηθεί οικουμενικής κυβέρνησης;"...

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με πρόστιμο 11,5 εκατ. ευρώ



Αντιμέτωπη με πρόστιμο έως και 11,5 εκατ. ευρώ και ποινή 47.762 ευρώ την ημέρα βρίσκεται η χώρα μας, καθώς η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για τη διαχείριση αστικών λυμάτων. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, το 2007. Μολονότι η κατάσταση βελτιώθηκε σε 17 περιπτώσεις, αυτό δεν έχει συμβεί σε Μαρκόπουλο, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Λευκίμμη, Αρτέμιδα και Ραφήνα. Το ΥΠΕΚΑ προειδοποιεί πως, αν επιβληθεί πρόστιμο, θα μεταβιβαστεί στους δήμους.