Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Μια περιοχή χωρίς αυθαίρετα κτίσματα είναι χωρίς ζημιές και ανθρώπινες απώλειες...

Τουρκία: Πώς η Ερζίν στάθηκε όρθια στο Χατάι ενώ όλα ισοπεδώθηκαν...
Η συνοικία Ερζίν είναι μια από τις λίγες στην περιφέρεια του Χατάι που δεν θρήνησε νεκρούς από τον σεισμό στην Τουρκία ενώ δεν κατέγραψε και τραυματίες.
«Ως... Ερζίν, είμαστε μια περιοχή με πληθυσμό 42.000 κατοίκων. Απέχουμε 15 χιλιόμετρα από το Οσμανίγιε Osmaniye, 110 χιλιόμετρα από το Χατάι και πολύ κοντά στα Άδανα. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε απόσταση από τα συντρίμμια. Δεν χάσαμε καμία ζωή κατοίκου μας. Ούτε τραυματίστηκε κάποιος. Χάσαμε ζωές μόνο λόγω των ανθρώπων μας που πήγαν στο γύρω επαρχίες», λέει στο τουρκικό Euronews ο δήμαρχος της περιοχής, Οκές Ελμασόγλου.


Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «προσπάθησα να παλέψουμε όσο μπορούσαμε για να μην επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την παράνομη δόμηση».
 
Επιπλέον, ο κ. Ελμασόγλου τόνισε ότι ήρθε σε ρήξη αρκετές φορές με πολίτες που ήθελαν να φτιάξουν παράνομες κατασκευές.

«Έχουμε γράψει τις απαραίτητες ποινές για όσους το κάνουν. Τηρήθηκαν πρακτικά. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις στις εισαγγελίες. Υπό αυτή την έννοια, η συνείδησή μου είναι καθαρή» εξήγησε.
 
«Πρέπει να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά τους κανόνες μας και να επανεξετάσουμε τα συστήματα επιθεώρησης των κτιρίων μας. Αλλά το κράτος μας, εμείς, όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει να δείξουμε μια βούληση για το θέμα αυτό και να τη δείξουμε στους πολίτες αποφασιστικά. Ελπίζω να πάρουμε μαθήματα από αυτούς τους σεισμούς και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβούν τέτοιες μεγάλες καταστροφές», τονίζει.