Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ενισχύεται η Αμερικανική παρουσία (έρχεται ο ...στόλος!) στην κυπριακή ΑΟΖ...

Γεωτρύπανα και κανόνια: 
Οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο στην Κύπρο


Το Κυπριακό Πρακτορείο επικαλείται δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία του πολεμικού τους ναυτικού στη Μεσόγειο, λίγες ημέρες μετά την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ την ίδια στιγμή φτάνουν και σκάφη της ExxonMobil.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Μεσόγειο εμφανίστηκαν την ίδια μέρα πλοία του αμερικανικού ναυτικού, μεταξύ αυτών και του αεροπλανοφόρου «Ιβο Τζίμα», με δύναμη 2.500 πεζοναυτών, καθώς και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil. Η άφιξη των πλοίων πραγματοποιείται μερικές μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση τουρκικών σκαφών και της ιταλικής ΕΝΙ στην ΑΟΖ.
06 Μαρ. 2018 
 tvxs.gr 
                                                                   ******* 
Ενίσχυση του αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο


EPA/YONHAP
Φωτογραφία αρχείου
Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να φτάσει το προσεχές διάστημα, μεγάλος αριθμός αμερικανικών πλοίων, ημερομηνία που συμπίπτει με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την Exxon Mobil.
Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, εμφανίστηκαν στη Μεσόγειο πλοία του αμερικανικού ναυτικού και του σώματος των πεζοναυτών, καθώς και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil, με την άφιξη αυτή να πραγματοποιείται μερικές μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση τουρκικών σκαφών και της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Στην περιοχή έχει σταλεί το αεροπλανοφόρο «Iwo Jima», το οποίο μεταφέρει ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και 2.500 πεζοναύτες, προς ενίσχυση του 6ου στόλου των ΗΠΑ.
Επιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «Arleigh Burke Class», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Sputnik, στην Μεσόγειο έφτασαν και τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, τα οποία έχουν ως προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ.
Πηγή: Sigmalive

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018
Naftemporiki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.