Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Tο πρώτο exit poll των Ολλανδικών εκλογών δείχνει καθαρό προβάδισμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε

Ολλανδία: «Πρωτιά» Ρούτε στο exit poll

Καθαρό προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δίνει το πρώτο exit poll των Ολλανδικών εκλογών. REUTERS/POOL
Καθαρό προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δείχνει το πρώτο exit poll των Ολλανδικών εκλογών. Βάσει του exit poll, του κόμμα του κ. Ρούτε κερδίζει 31 από τις συνολικά 150 έδρες.
Το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς, κερδίζει 19 έδρες.
Τον ίδιο αριθμό εδρών (19), βάσει του exit poll, κερδίζουν η Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση (CDA) και οι Δημοκράτες 66 (D66).
Οι Πράσινοι Αριστεροί (GL) εκτιμάται πως λαμβάνουν 16 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) 14 και το Κόμμα Εργασίας (PvdA), στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, 9 έδρες, σε σύγκριση με τις 38 που κατείχε από το 2012.
Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 81% έναντι 74,6% στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του exit poll, το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, παρά την απώλεια 10 εδρών, παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο.
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.