Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Κακός σύμβουλος η βιασύνη...

Ας μάθει και κάτι από την ιστορία...
«Προκαλεί απορίες η επιλογή, εν μέσω έντασης με την Τουρκία, η αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει διαρροές για έλλειψη επικοινωνίας με την κυβέρνηση»…

Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκονται μαζί στο Μόναχο, στο πλαίσιο της Munich Security Conference, της σημαντικότερης παγκόσμιας συνάντησης για της πολιτικής ασφάλειας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Αρκετά λογικά, ο υπουργός επικοινώνησε με τη ΝΔ, προκειμένου να προτείνει να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη στο Μόναχο και να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Από την πλευρά της ΝΔ βγήκε ως απάντηση μια αρκετά επιθετική διαρροή, η οποία έδινε έμφαση στην κατηγορηματική άρνηση της να συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης «άτυπα» τον Πάνο Καμμένο.

Βέβαια είναι δικαίωμα της ΝΔ να μη θέλει να ενημερωθεί «άτυπα» ο πρόεδρός της από τον υπουργό Άμυνας και να θέλει κάτι πιο επίσημο. Προκαλεί ωστόσο απορίες η επιλογή, εν μέσω έντασης με την Τουρκία, η αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει διαρροές για έλλειψη επικοινωνίας με την κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα του Αιγαίου.

Έχει μια σημασία να δούμε πώς είχε λειτουργήσει το ίδιο κόμμα πριν 30 χρόνια, όταν στο τιμόνι του βρισκόταν ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τότε λοιπόν...
 συνέχεια
...η ΝΔ δεν είχε βγάλει κανένα non paper ή διαρροή που να αμφισβητεί στο παραμικρό την κυβέρνηση ή την εθνική συνεννόηση, μεσούσης της κρίσης. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου και εξέφρασε τη στήριξή του στους χειρισμούς, προσθέτοντας ορισμένες προτάσεις για διαμεσολάβηση. Μάλιστα, παρά τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις αρνήθηκε να διαφωνήσει με την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των τότε βάσεων της Νέας Μάκρης, λέγοντας ότι «είναι ένα προσωρινό μέτρο».

Την ίδια στάση κράτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μέχρι το τέλος της κρίσης. Πέρασαν αρκετές μέρες μέχρι τη λήξη της έντασης στο Αιγαίο για να ασκήσει -δριμύτατη μάλιστα- κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην είναι ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ή να θεωρεί ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί αλλιώς. Εϊναι δικαίωμά του. Θα ήταν όμως πολύ σοφότερο να περιμένει την οριστική ύφεση στο Αιγαίο για να κάνει την κριτική του. Αν δεν έχει συμβούλους να του το πουν δίπλα του, μπορεί να παραδειγματιστεί από τον πατέρα του.

Άλλωστε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές το 1989, δεν του στοίχισε η εθνική υπομονή του...

neaselida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.