Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τού Δήμου Μυκόνου γιά τήν αναβάθμιση τής πλατείας Άνω Μεράς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 05-09-2016
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                       
                             «ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ

Με συνεχείς παρεμβάσεις και λύσεις από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα ο Δήμος Μυκόνου συνεχίζει τις προσπάθειες με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση ανακατασκευής και επέκτασης των δημοσίων αποχωρητηρίων στην πλατεία της Άνω Μεράς, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. Αναλαμβάνοντας το συντονισμό ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς κ. Ιωάννη Ζουγανέλης αξιοποίησε τις χορηγίες σε είδος ιδιωτών του νησιού μας και έτσι το έργο έφτασε εις πέρας. Οι τουαλέτες πληρούν όλες τις προδιαγραφές και φυσικά υπάρχει και τουαλέτα για Α.Μ.Ε.Α..

«Δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα έργα, αλλά πολλές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα και με κριτήριο το κοινωνικό όφελος», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και συμπλήρωσε «επιθυμώ να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, Νικόλα Γκέλο και Ειρήνη Γρυπάρη, καθώς και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο καθαριότητας Αλέκο Κουκά, για την ουσιαστική συμβολή τους, με τη βοήθεια των οποίων είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί μια σειρά από παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας της Άνω Μεράς. Προχωρήσαμε στην φωταγώγηση και τον ελαιοχρωματισμό της κεντρικής πλατείας, για την αισθητική αναβάθμιση της και συγχρόνως, ολοκληρώσαμε το βάψιμο του δημοτικού κοιμητηρίου.

Επίσης, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, ολοκληρώθηκε η συντήρηση του κτιρίου του ΟΤΕ στην πλατεία.

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της παιδικής χαράς για τους μικρούς μας φίλους, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές του νόμου.


Ακόμα, με ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς επισκευάστηκε το σπίτι, που παραδοσιακά φιλοξενούνταν οι ιατροί της περιοχής και έχει ενημερωθεί το Κέντρο Υγείας πως είναι στη διάθεση του προκειμένου να φιλοξενηθεί κάποιος ιατρός.

Επιπροσθέτως, παρέχουμε πλέον, δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού, μέσω σημείου ασύρματης πρόσβασης – WiFi HotSpot στην πλατεία της Άνω Μεράς.

Παράλληλα, επισκευάστηκε η ξύλινη πέργκολα του πολιτιστικού κέντρου του δημοτικού καταστήματος της Άνω Μεράς, ένα πρόβλημα που χρόνιζε και αποτελούσε κακή εικόνα και κίνδυνο για τους επισκέπτες της πλατείας.

Συμπληρωματικά, για να προστατέψουμε όλα τα ανωτέρω ολοκληρώσαμε ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό και προχωρήσαμε στη σύναψη δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη ανάδοχο για υπηρεσίες φύλαξης με πρόβλεψη για την πλατεία της Άνω Μεράς, οι οποίες ήδη παρέχονται.

Επικουρικά, σε όλα τα παραπάνω αναβιώσαμε τα πανηγύρια στην πλατεία την παραμονή του δεκαπενταύγουστου και την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με παραδοσιακές ορχήστρες, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.

Συνεχίζουμε δυναμικά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.


 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Στην αναβάθμιση της Μυκόνου περιλαμβάνεται και η μετατροπή των εστιατορίων σε μπαρ με υπαίθρια μπαρ και djs στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού; Νίκος Κάπλαντζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.