Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Απορρίφθηκε η προσφυγή γιά τό αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

Νέα ήττα για Τραμπ...

epa05740117 A participant makes the 'peace' sign as thousands of people on Pennsylvania Avenue gather in the Women's March and rally to protest President Donald J. Trump the day after he was sworn in as the 45th President of the United States, in Washington, DC, USA, 21 January 2017. Protest rallies were held in over 30 countries around the world in solidarity with the Women's March on Washington in defense of press freedom, women's and human rights following the official inauguration on 20 January of Donald J. Trump as the 45th President of the United States of America in Washington, USA.  EPA/MICHAEL REYNOLDS
 Δεν έγινε δεκτή η προσφυγή για άμεση επαναφορά του αντιμεταστευτικού διατάγματος...
Απορρίφθηκε πριν από λίγη ώρα η προσφυγή που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ζητώντας να επανέλθει άμεσα σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε πρόσφυγες και πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.
Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος...
 συνέχεια
...εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται, αναφέρεται στην απόφαση του αμερικανικού εφετείου. Το δικαστήριο ζήτησε από τις δύο πλευρές, τους δικηγόρους που κατέθεσαν το αίτημα για αναστολή του διατάγματος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ και το υπουργείο Δικαιοσύνης, να καταθέσουν το σκεπτικό των θέσεων τους, προκειμένου να προχωρήσουν στη λήψη της απόφασης.
 Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την αμερικανική κυβέρνηση ή τον πρόεδρο Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια για να ανατρέψει την απόφαση που έλαβε την Παρασκευή, ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζέιμς Ρόμπαρτ, ο οποίος ήρε την ταξιδιωτική απαγόρευση και προειδοποίησε πως η απόφαση αυτή προκαλεί άμεση βλάβη στο δημόσιο, εμποδίζει την εφαρμογή μιας εκτελεστικής διαταγής και αμφισβητεί την κρίση του προέδρου όσον αφορά την εθνική ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.