Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

«Noor One» : Ισόβια σε πέντε, ελεύθερος με αναστολή ο Κοτσώνης


 
Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήταν βαρύς μόνο για πέντε από τους 32 κατηγορούμενους | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ανακοίνωσε τις ποινές σε βάρος των εμπλεκόμενων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor One».
Ο εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης -ο μοναδικός που είχε παραδεχθεί ότι γνώριζε για τα ναρκωτικά καθώς στη βίλα του είχε κατασχεθεί το ένα τέταρτο της συνολικής ποσότητας- καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.
Ισόβια κάθειρξη συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ για τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη, γνωστό με το ψευδώνυμο «κάπτεν Τζορτζ», για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για κατοχή και διαμετακόμιση της ηρωίνης.
Στους τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας, επιβλήθηκε ισόβια φυλάκιση συν οκτώ χρόνια και καταβολή 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές με αναστολή, παρά την αντίθεση πρόταση της εισαγγελέως.
Για τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας, που είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Πειραιά και κατηγορούνταν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των δέκα χρόνων με αναστολή.
Ο Ιρανός Μπονιάντ, που φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου και ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών και για απλή συνέργεια στη μεταφορά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ.
Στους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια Έλληνες επιχειρηματίες, Αιμίλιο Κοτσώνη, Παναγιώτη Φάρο και Βασίλη Κουρούβανη, που φέρεται να συνδέονται με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και εμπορική εκμετάλλευση του πλοίου, η έδρα επέβαλε 10ετή και 8ετή φυλάκιση, αντίστοιχα με αναστολή.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το βούλευμα της ανακρίτριας Πειραιά, αλλά και σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, και οι τρεις ανωτέρω κατηγορούνταν μεταξύ άλλων για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι Σταύρος Λάγιος και Κωνσταντίνος Καρτσώνης, φερόμενοι ως συνεργάτες του Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικάστηκαν ο μεν πρώτος σε 10ετή φυλάκιση, ο δε δεύτερος σε φυλάκιση 18 ετών και καταβολή χρηματικής ποινής ύψους 80.000 ευρώ. Και οι δύο με αναστολή.
Όλοι οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση και το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν και ποιες ποινές θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πολύκροτη αθώωση αθωώθηκαν 18 από τους 32 κατηγορούμενους, ενώ δεν δόθηκαν ολοκληρωμένες απαντήσεις στο τι πραγματικά έγινε, αφήνοντας σχεδόν ορφανούς τους 2,1 τόνους ηρωίνης του «Noor One».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.